Ускорени мобилни страници: AMP за мобилна оптимизация на WordPress

Ускорени мобилни страници за WordPress

Сърфирането и сърфирането в интернет трябва да бъдат бързи и лесни. Уеб администраторите непрекъснато се опитват да направят това възможно чрез оптимизиране на производителността на уебсайта и подобряване на скоростта на сайта, а чудесен начин да се постигне това е с AMP за WordPress.


Уебсайтовете са предназначени основно за по-големия екран. Но по-малките екрани се увеличават по брой и дори изпреварват лаптопите и личните компютри. Мобилите сега представляват 65% от цифровото медийно време. Ръчните устройства се нуждаят от страници, за да се заредят толкова бързо, колкото на по-големите екрани, ако не и по-бързо.

За да се отговори на това търсене на бързо зареждащо се съдържание, приложения, създадени за конкретни мобилни платформи, са достъпни в Apple (Новини), Facebook (Незабавни статии) и Snapchat (Открийте). В началото на тази година. Google представи ускорена мобилна страница (AMP), за да ускори доставката на мобилно съдържание и да осигури по-добро потребителско изживяване.

Какво е AMP?

AMP за WordPress: AMP Project

AMP проект беше обявено от Google през октомври 2015 г., и представена през февруари 2016 г. Това е инициатива с отворен код, която дава на издателите средствата да създадат оптимизирано за мобилно съдържание веднъж и да го натоварят незабавно навсякъде в мобилната мрежа.

На 24 февруари 2016 г. Google започна да внедрява съвместимо с AMP съдържание във въртележка на страницата си с резултати от мобилното търсене. Потребителите могат да прокарат въртележка и да докоснат елемента, който искат да прочетат. Pinterest съобщи за страниците, които ще бъдат 4 пъти по-бързо, използвайки 8 пъти по-малко данни от нормалните оптимизирани за мобилни страници. Това е възможно поради начина, по който страниците се форматират и доставят.

Към август 2016 г. Google Търсене има над 150 милиона AMP документа в своя индекс и расте със скорост 4 милиона седмично. В началото на август Google също започна да визуализация на Google за търсене на амперирано съдържание. Очаква да го приложи по-широко по-късно тази година.

AMP за WordPress: Преглед на AMP търсене

AMP в прегледа за търсене

Можете да забележите бързо зареждане на страниците в търсенето с активирана AMP тук. Вижте го с помощта на връзката на мобилния си телефон (Няма да работи на настолни компютри).

Кои уебсайтове трябва да използват AMP?

През февруари проектът е стартиран за издателите. Но приемането на AMP се разпространи далеч отвъд издателската индустрия за развлечения, пътувания, електронна търговия и други.

От ранните осиновители се получават благоприятни доклади. С 88% подобрение на времето за зареждане на AMP документи, Отчита Washington Post увеличение на броя на връщащите се потребители от мобилни телефони с 23%. иБей е една от големите компании за електронна търговия, преминаващи към AMP с близо 15 милиона страници за преглеждане на продукти, базирани на AMP. За кратко време се очаква тези страници да бъдат разгърнати, за да бъдат открити при търсене.

И така, кои уебсайтове трябва да използват AMP? Определено такива, които разчитат силно на мобилни устройства за трафик. Но като се има предвид, че все повече потребители избират да използват мобилните си устройства, за да сърфират в интернет AMP за WordPress (или който и да е уебсайт) може да бъде добро допълнение.

Какво е различното в AMP?

Тази система за доставяне на съдържание се основава на рамката на AMP HTML и е по-бърза от обичайния HTML, защото,

 • Това е постна версия на нормалната HTML рамка, минус цялото съдържание в JavaScript. За JavaScript рамката разчита на общата библиотека на AMP JS.
 • Съдържанието се кешира и съхранява в общ облак, така че времето, необходимо за запитване и извличане от сървъра, се елиминира.

Има още много разлики, но споменатите тук две трябва да ви дадат бързо и широко разбиране.

Защо издателите и блоговете трябва да активират AMP

Докато четенето на страници с бавно зареждане на мобилни телефони остава обезкуражаващо изживяване за потребителите, издателите не пропускат приходи от реклама от мобилни телефони. AMP ще помогне за привличане и задържане на посетител за по-дълги периоди на уебсайта и има потенциал за генериране на приходи от кликвания.

Страниците AMP се появяват заедно с икона на мълния, за да ги маркират от нормалните уеб страници. Зрителите, щракващи върху тази опция, ще бъдат отведени директно до страниците на AMP в рамките на AMP зрителя. Не само това, съдържанието ще бъде незабавно достъпно при търсене в Google и достъпно чрез социални платформи като Twitter, LinkedIn, WordPress, Parse.ly, Adobe Analytics, Nuzzel и Pinterest.

Освен това издателите ще имат достъп до Google Analytics, за да наблюдават как се изпълняват техните страници. Те могат да отделят най-доброто си съдържание и да го използват за оптимизиране на работата на уебсайта и потребителското изживяване.

AMP предлага още едно предимство, тъй като се грижи за висока производителност и потребителско изживяване, така че ресурсите на издателите могат да бъдат фокусирани върху предоставянето на страхотно съдържание.

Какви оптимизации са необходими за AMP

AMP всъщност е куп оптимизации за уебсайта направено по еднакъв начин, както се изисква от Google. Различните оптимизации, които трябва да направите, за да направите съвместима с AMP уеб страница, са,

 • Разрешаване само на асинхронен JavaScript – за да не се забави изобразяването на страници. Това означава, че не можете да използвате създаден от вас JavaScript и трябва да разчитате на AMP елементи, за да боравите с интерактивното съдържание на вашите страници. JS в iframes е позволено, но само ако не пречи на изобразяването.
 • Размерете всички ресурси статично – AMP зарежда страницата, без да чака ресурси, като изображения и рамки за изтегляне. Размерът на тези ресурси трябва да бъде посочен в HTTP, така че размерът и позицията на тези ресурси са известни, преди да започне изтеглянето.
 • Не позволявайте механизмите за разширение да блокират изобразяването – ако някое разширение трябва да бъде включено в страницата, персонализираният скрипт трябва да информира системата за това. Така се създава пространство за разширението, дори преди AMP да знае какво ще включва. Разширенията за лайтбокси, вграждане в Instagram и туитове са добре, тъй като не блокират изобразяването на страници, въпреки че това изисква допълнителни HTTP заявки.
 • Пазете всички JavaScript на трети страни извън критичния път – персонализиран JavaScript е разрешен само в пясъчни рамки. По този начин не блокира зареждането на главната страница.
 • Всички CSS трябва да бъдат вградени в реплика и размер – това помага да се намали броят на HTTP заявките по критичния път.
 • Задействането на шрифта трябва да е ефективно– AMP системата не позволява HTTP заявки, докато шрифтовете не започнат да се изтеглят.
 • Минимизиране на преизчисленията по размер – преизчисленията забавят представянето, така че трябва да бъдат сведени до минимум.
 • Изпълнявайте само анимации с GPU – всички анимации трябва да могат да се изпълняват на графичен процесор (графичен процесор).
 • Приоритизирайте зареждането на ресурсите – Първо се зарежда само необходимото съдържание, като рекламите и изображенията се изтеглят възможно най-бързо, но се зареждат само при необходимост. По този начин търсенето на процесора е сведено до минимум.
 • Заредете страниците за миг – предварителното рендериране използва много честотна лента и процесор. AMP предварителното рендериране зарежда първо само необходимото съдържание и изтегля iframes и други ресурси на трети страни само ако е необходимо.

Ще бъде наличен стандартен набор от рекламни формати, рекламни мрежи и технологии. В същото време издателите също могат да избират свои собствени формати, стига това да не е дразнене на скоростта.

Как да добавите AMP за WordPress

Google има настойнически към които можете да се обърнете за създаване на основни AMP HTML страници, поставянето им, валидирането им като съвместими с AMP, публикуването и разпространението им. Проверка на AMP страници е важно, защото по този начин трети страни като Twitter и Instagram са сигурни, че страниците ще се показват добре в техните платформи.

Що се отнася до уебсайтовете, хоствани в WordPress.com, те автоматично се поддържат за WordPress, без да се налага да правите нищо повече. Самостоятелно хостваните WordPress уебсайтове могат да активират AMP за WordPress, като инсталират приставка.

AMP WordPress Plugin от Automattic

AMP WordPress Plugin от Automattic

След като изтеглите, инсталирайте и активирайте AMP плъгин на уебсайта на WordPress, вашите публикации автоматично ще имат динамично генерирана версия на AMP. Можете да получите достъп до тези страници, като добавите усилвател в края на вашия URL адрес (example.com/my-post/amp). Ако нямате активирани доста перманентни връзки, добавете ?усилвател = 1 към връзки (които биха изглеждали като example.com/?p=100&amp=1). Единствената друга стъпка е да тествате и валидирате страниците си, както беше споменато по-горе.

Няма да забележите никакви настройки или функции за този плъгин. Има една добавена опция за табло за AMP Analytics, където можете да поставите свой собствен конфигурационен код JSON, но това са всички хора.

Този плъгин е официалният плъгин от автоматичната конюшня и понастоящем не поддържа страници и архиви, нито можете да персонализирате страниците. Но това е много проста и лесна за използване опция и можете да намерите някои насоки чрез документация за Github за персонализиране.

AMP за WP – Ускорени мобилни страници

AMP за WP безплатен WordPress плъгин

Друг страхотен безплатен вариант е AMP за WP. Този безплатен приставка за WordPress предлага бърза и лесна настройка – просто инсталирайте, активирайте настройки и започнете автоматично генериране на вашия AMP за вашия уебсайт. Бонус – този плъгин също е съвместим с много сайтове.

Има вградени настройки за активиране на AMP (публикации, страници, архиви), добавяне на области за мобилна реклама, структурирани данни (важна част от SEO), интеграция на мета маркери Yoast SEO, разширени опции за индекс / без индекс, push известие, нативен AMP коментиране, персонализирани AMP преводи (ако използвате език, различен от английски, ще искате да актуализирате това) и други. Настройките са много изчерпателни за безплатен плъгин, който е страхотен.

Най-хубавото е, че този плъгин предлага опции за дизайн, така че да можете да персонализирате външния вид на вашия AMP изход. Използвайте включените по подразбиране теми AMP или използвайте техните AMP тематична рамка да създадете свой собствен по рода си дизайн.

AMP за WP също предлага премиум разширения за добавяне на функции (като призив за действие или кеширане на AMP) и поддръжка на популярни приставки, включително WooCommerce, разширени персонализирани полета и формуляр за контакт 7.

Още начини да добавите AMP за WordPress

Разбира се, това не е единственият начин да добавите AMP към вашия уебсайт, работещ с WordPress. Други плъгини, които могат да ви помогнат при уебсайтовете на AMP за WordPress, включват:

 • WP AMP – за създаване на персонализиран AMP дизайн без кодиране и увеличаване на SEO. Можете да прочетете повече за това тук.
 • Ускорени мобилни страници (AMP) за WordPress – за създаване на AMP тема за вашия уебсайт.
 • Персонализирано AMP – да ви помогне да персонализирате AMP съдържанието си.
 • Незабавни статии във Facebook и страници на AMP на Google – да публикувате и управлявате съдържанието си директно от WordPress на Google AMP Страници с поддръжка на реклами и анализи.
 • Лепило за Yoast SEO & AMP – да се гарантира, че приставката за WordPress AMP по подразбиране използва правилните метаданни Yoast SEO и позволява промяна на дизайна на страницата на AMP.

Трябва ли да добавите AMP за WordPress?

Въпреки че AMP не е задължителен за откриване на уеб страници от Google, е доста очевидно, че Google в крайна сметка ще се стреми да реализира проекта AMP по-широко. Понастоящем, съвместимостта с AMP не е отделен фактор за класиране за търсене от Google. Макар че е разумно да се предполага, че ще бъде важно в един момент,

Ако имате предвид, че скоростта на зареждане на страници е фактор за класирането на търсачките, наистина нямате голям избор, ако искате да бъдете част от мобилния интернет. Ако класирането на търсачките е важно за вас, всички втори мисли за преминаването на пътя на AMP може да изчезнат.

Но за да бъдете част от проекта, трябва стриктно да се придържате към форматирането, изисквано от Google и това може да не е чашата на всеки. Това ограничава какво можете да поставите на вашия уебсайт и може да накара всички блогове да изглеждат някак еднообразни и лишени от индивидуалност. Някои анимации не са позволени и формулярите не се поддържат. А що се отнася до целевите страници, AMP може да не е никак добра идея. Нещо повече, може да има уебсайтове, които подчертават естетиката и брандирането над бързината, за които AMP може да се окаже, че е амортисьор.

Ако обаче искате да създадете бързо и ангажиращо изживяване за потребителите си и да ги накарате да се задържат по-дълго, трябва сериозно да помислите за AMP за WordPress (или всеки друг тип уебсайт, който може да стартирате). Ако това е място на въртенето на AMP на страниците за търсене на Google, които искате да завиете, прескочете на лентата на AMP.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map