Трябва ли да присъствате на следващото локално събитие в WordPress?

Накратко? Да. Но това не прави много вълнуващ пост, сега нали? И все пак това е истината и ако се отнасяте сериозно към WordPress, можете да се възползвате изключително много от присъствието на местни събития. Ще прекарам известно време днес, преглеждайки ползите от присъствието и това, което можете да очаквате да извлечете от опита като цяло.


Общи предимства

Мат Мълленвег от WordCamp San Francisco

Първо, може да се изненадате от колко хамали и шейкъри ще се срещнете на подобни конференции. Както WordCamp се хвали, „Не е рядкост да се срещнем … оратори, които участват на скъпи конференции в уеб индустрията като South by Southwest.“

И макар много конференции да не привличат големи имена, понякога това, което получавате, е още по-добре. Можете да се срещнете с всички видове уеб дизайнери и разработчици, работещи по всякакви проекти, много от които живеят точно във вашия град.

И дори на събития без силата на звездата, си струва да се опитате да преживеете местната си общност в WordPress в най-„истинската“ и страстна форма. Тези събития се провеждат предимно от местни хора, които наистина се интересуват от WordPress, и няма начин да прецените ползата от потапяне в среда, пълна с хора, които всички се събират за цел, която ви интересува.

Не се плашете, ако не сте достатъчно опитни. Повечето от тези събития излизат извън пътя си, за да посрещнат хора от всички нива на умения. Всъщност, ако сте новак в WordPress, присъствието на събрание с хора, които прекарват прехраната си от това, може да е просто мотивацията, от която се нуждаете, за да изведете работата си на следващото ниво.

И не ги бъркайте с едно от вашите типични затруднения, корпоратизирани бизнес събития. Повечето конференции съдържат дори афтърпарти и събития в мрежа, които ще ви позволят да се запознаете с вашите колеги в още по-неофициална обстановка. Имате нужда от повече причини? Имаш го!

Работа в мрежа

Ще получите информация не само от други хора, но и сами ще я дадете. Ако сте разработчик или създател на уебсайтове, какъв по-добър начин да рекламирате услугите си от взаимодействие едно на едно с хора, за които знаете, че се интересуват? Това е сигурен начин за стимулиране на бизнеса.

Ако планирате работата в мрежа, първо поставете патиците си подред. Това означава, че вашето портфолио с вашите най-добри работи е сортирано предварително и публикувано някъде с лесен за запомняне URL адрес, за който можете да кажете на хората. Това означава да отпечатате визитки, ако още не сте го направили. Това също означава да работите предварително върху представянето и асансьора, така че да не се спъвате в думите си, когато е време да продадете услугите си.

Намиране на работа

Това е свързано с работата в мрежа, но заслужава своя собствен раздел точно същото. Повечето от възможностите за работа, които намерите на конвенции, ще бъдат чрез разговори един на един с хора, които се нуждаят от помощ в своите проекти. Чрез това истинско взаимодействие лице в лице имате шанс наистина да се харесате на бъдещите клиенти и да използвате своята личност, за да ги спечелите.

Но дори и този тип взаимодействие да не е вашето нещо, много конференции публикуват Job Boards, което ви дава по-добър преглед на развитието на WordPress и възможностите за уеб дизайн във вашия район, отколкото бихте могли да получите дори и чрез разглеждане на онлайн разнообразието на същото. Той е специализиран, фокусиран и пригоден за присъстващите.

Лекции

WordCamp Лекции

Конференциите, като повечето търговски изложения, предлагат забелязани експерти както в разработването, така и в използването на WordPress. Тези експерти изнасят лекции, обсъждащи как са изградили кариерата и как правят това, което правят. Способността да се види как те упорстват през определени предизвикателства или как преминават през работния си процес е безценна.

Може дори да научите за аспекти на уеб дизайна, които никога не сте мислили да изучавате. Някой, който е експерт в целия процес, може да разкрие, че ключът към проблема, който сте имали, е на място, което никога не бихте мислили да търсите. Например, ако винаги сте били по-фокусирани върху техническата страна на уеб разработката, може да ви помогне да присъствате на презентации за това как по-традиционни методи за графичен дизайн могат да бъдат приложени към WordPress. И това е само един пример. Има толкова много други!

Говорещ магазин

Но не мислете, че това са само представените презентации, за които идвате – можете да научите много за вашата търговия, просто като говорите с колегите си. Много от тях може да се окажат също толкова познаващи, колкото хората зад подиумите, и ако имате късмет, може да намерите нов ментор или сътрудник.

Няма по-добър начин да научите някое умение от взаимодействието един на един. Работата в изолация може да бъде много по-трудна, отколкото когато имате някой под ръка, който да ви помогне. Събития като тези често ще ви помогнат да се сприятелите, които могат да бъдат тези източници на подкрепа по-късно по пътя.

Информация за нови функции

Можете да получите демонстрации на живо на последните актуализации на WordPress и неговите плъгини и на местни събития. Освен това ще се окажете изложени на аспекти на WordPress и функции, които може би никога не сте мислили да използвате или на трети страни, които никога не бихте виждали обяснени.

Как да намеря тези събития?

WordCamp, най-голямото име по отношение на конвенциите за WordPress, провежда десетки събития по целия свят, като отхвърля необходимостта да се оправдае разходите за стотици за пътуване до другата страна на страната, за да присъстват на такова. Най- пълен график на WordCamp може да се намери на уебсайта им.

Една от най-интересните функции на събитията в WordCamp е Genius Bar – да, точно като този в Apple Store – който работи за продължителността на конференцията и осигурява едно гише за всички ваши въпроси, свързани с WP.

Събитията в WordCamp обикновено са доста достъпни – обикновено в рамките на $ 40- $ 60 за целия уикенд – и на тази цена, почти мога да гарантирам, че ще видите огромна възвръщаемост на вашата инвестиция.

Ако искате да започнете по-малко, можете да присъствате на местна среща вместо на конференция. Те се случват много по-често и по-редовно така или иначе, така че може би искате да започнете с такава само по тази причина. Освен това те обикновено са безплатни – Фондация WordPress плаща таксите на организаторите за много от тях, което означава, че не е нужно да прехвърлят разходите на вас. Така че, ако искате визуализация на вашата локална сцена на WordPress, без да е необходимо да разточвате тесто за нея, можете да проверите едно от тях.

WP Запознайте се с Монреал

Има над 1500 Групи за среща с WordPress по света също. Вероятно е да има такъв в най-близкия до населения център до вашия дом. Като страна, една от най-интересните характеристики на Meetup е, че те могат да бъдат тематизирани. Например, много групи за запознанства ще имат събития специално, за да визуализират особено вълнуващи нови функции или да разработят определени видове приложения. Така че, ако има конкретна тема, която ви интересува, не забравяйте да следите графиците за среща, за да видите дали скоро ще се появи.


Наистина, ако имате интерес към WordPress отвъд хобисткия етап, няма причина да не присъствате поне на среща. И наистина трябва да присъствате и на събития в WordCamp. Не мога да ги препоръчам достатъчно.

Всяка информация за среща на WordPress или свързана с конвенция, която искате да споделите? Пропуснах ли нещо? Или може би имате забавна памет или съвет от WordCamp, които бихте искали да споделите? Уведомете ме в коментарите!

Изображения на WordCamp: Мортен Ранд-Хендриксен, Ева Блу, Джош Халлет

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map