Трябва ли да направите приложение за вашия WordPress бизнес?

Трябва ли да направите приложение за вашия WordPress бизнес

Този въпрос възниква доста и напълно зависи от отговорите ви на няколко допълнителни въпроса.


Направете мобилно приложение само защото смятате, че това е новата бизнес тенденция не е добра идея. Не само че мобилните приложения могат да струват скъпо, но доста често вие само правите процеса по-труден за своите клиенти.

Например, ресторант може вече да има страница за купони и връзка за резервации на мобилния си уебсайт. И така, какъв би бил смисълът да принуждавате клиентите да изтеглят приложение, което прави същото?

И така, трябва ли да направите приложение, което да допълни вашия бизнес в WordPress? Нека да разгледаме.

Вече трябва да имате отзивчив уебсайт за WordPress

Ако в момента не работите с мобилен отзивчив WordPress сайт, сега е моментът да се сдобиете с него. Това основно означава, че уебсайтът ви се затваря на място и прави по-удобни за използване бутони, изображения и размери на шрифта, когато се гледа на таблет или смартфон.

Ако не сте сигурни дали уебсайтът ви е отзивчив, отидете на Тест на Google за мобилни устройства, поставете в URL адреса си и натиснете Изпълнете тест бутон. Google ви казва дали сайтът ви е удобен за мобилни устройства.

Ако не е, препоръчвам да намерите нова тема на WordPress (разбира се, препоръчваме темата Total WordPress, защото това е точно това – общият пакет, включително отзивчиви, RTL готови и SEO приятелски настроени). В противен случай резултатите от вашето търсене ще страдат.

Следващата стъпка е да видите вашия отзивчив сайт на WordPress на телефон и таблет. Погледнете интерфейса и вижте дали той има всички функции, които желаете от мобилно приложение.

Понякога не е необходимо да плащате допълнителни пари за мобилно приложение, особено след като това изисква клиентите да предприемат допълнителната стъпка за изтегляне на приложение.

Има ли функция, която ви трябва, която може да стане по-добре с мобилно приложение?

Има много функции за мобилни приложения, които просто не можете да копирате с мобилен отзивчив уебсайт. Например, една от най-често срещаните функции, която виждате, е програма за награди. Някои компании свързват наградите с кредитните карти, докато други правят уникални клиентски кодове, които могат да бъдат сканирани всеки път, когато са в регистъра.

Друга функция, която видях в мобилните приложения, е система за резервации. През повечето време на отзивчивите уебсайтове процесът на резервация се превръща в нещо много по-сложно, отколкото трябва да бъде. Например Chipotle създаде приложение, което позволява на хората да правят своите поръчки през приложението, след което могат да пропуснат линията, когато пристигнат. Не мога да си представя отзивчив уебсайт, предоставящ същите функции.

Голямата функция за мобилно приложение, която не можете да дублирате с отзивчив сайт на WordPress, е push известието. Не само това, но push известието като цяло е един от най-големите производители на пари, що се отнася до мобилните приложения.

Би могло ли приложение за мобилни приложения да е от полза за вашите клиенти?

Добре, така че сте решили, че желаната функция може да се извърши само с мобилно приложение.

Въпросът е: Ще помогне ли тази функция всъщност на вашите клиенти?

С push известия ще изпратите ли ценни купони или куп реклами, за които клиентите не се интересуват?

Удобна и ценна ли е програмата за награди, за да могат клиентите да обмислят да изтеглят мобилното приложение и да го използват последователно?

Имате ли средства за пускане на пазара на приложението?

Ако не накарате потребителите да изтеглят мобилното ви приложение, няма причина да имате такова на първо място. Видях няколко малки търговски фирми да правят впечатляващи приложения. Имах клиент за голф игрище, който направи приложение и публикува знак с предимствата на изтеглянето в професионалния магазин.

Човекът дори имаше QR код за бързо сканиране и изтегляне. Единственият проблем беше, че някои работници от магазините никога не споменават табелата.

Все пак един работник обясни предимствата на приложението на всеки голфър. Интересното беше, че можем да пресечем времето, в което хората са изтегляли приложението, когато този конкретен служител работи. 90% от изтеглянията са дошли от времето, когато този човек е управлявал професионалния магазин.

Накратко, трябва да сте готови с план за предлагане на пазара на приложението си.

Понякога WordPress сайт е създаден за блог или онлайн услуга, в която има потребители от цял ​​свят. В такъв случай ще имате по-маркетингови усилия в маркетинга.

Това може да включва:

 • Маркетинг по имейл
 • Google Ads
 • Фейсбук публикации
 • Blogging

Местните фирми с мобилни приложения обаче не искат потребители от цял ​​свят. Само се опитвате да убедите настоящите и новите си клиенти да изтеглят приложението.

Това означава, че по-голямата част от маркетинга на приложения разчита на вас и вашите служители. Имейл маркетингът, социалните медии и местно ориентираните реклами ще ни бъдат полезни, но следните маркетингови области ще направят или прекъснат броя на хората, които изтеглят приложението ви:

 • Обучени служители, които показват на хората как да изтеглят приложението
 • Някакъв бонус за регистрация като BOGO
 • Знак в регистъра с QR код и споменаване на вашия уебсайт (тъй като много хора не знаят как да използват QR кодове)
 • Добре обмислен план за дигитален маркетинг

Как да превърнете уебсайта си в WordPress в приложение

С плъгин разбира се! Два популярни начина за преобразуване на настоящите WordPress сайтове в мобилни приложения са MobiLoud и AppPresser.

Единственият проблем, който имам с тези WordPress към конвертори на приложения, е, че резултатите не са много по-различни от тези на отзивчивата версия на уебсайта. Изглежда конверторите генерират бутони и раздели, които са удобни за мобилни устройства, но ако вече имате това в отзивчив уебсайт, по същество го правите по-сложно за потребителите, тъй като след това те трябва да изтеглят приложението от магазин за приложения.

Това обаче е функционалността на голите кости на тези приставки за преобразуване.

MobiLoud, например, ви дава неща като напъни за известия и допълнителни функции на приложението, започвайки от $ 69 на месец. Големият въпрос е дали цените си струват или не, така че е важно да прегледате кои функции получавате и да вземете предвид дали ще печелите пари от приложението.

Например премиум версията MobiLoud всъщност може да се окаже по-добра опция в сравнение с някой от по-напредналите създатели на специализирани приложения по-долу.

Защо?

 • Стартовият пакет е 120 долара на месец. Това звучи стръмно за малък бизнес или стартиране.
 • Но повечето от съвременните разработчици на приложения по-долу няма да ви спестят много пари.
 • И MobiLoud гарантира, че поддържате текущата марка на вашия WordPress сайт.
 • След това с плащането от 120 долара на месец получавате push известия.

Ще са необходими някои тестове, но следният сценарий за хот дог не е рядкост:

 • Вашият щанд за хот доги продава около 100 кучета по време на обядния прилив.
 • Всеки хот-дог ви носи печалба от 3 долара.
 • Това означава, че трябва да получавате само още 40 клиенти на месец, за да оправдаете 120 долара на месец.
 • Тъй като push известията могат да бъдат изпращани въз основа на местоположението през определено време, 40 клиенти на месец изглежда напълно изпълними (особено след като бихте могли да създадете ограничени оферти за време през извънработни часове).

Следователно, трябва да разберете какво ще направи приложението за вас и дали тези push известия осигуряват стойност за вас и вашите клиенти.

Тези 120 долара на месец може да са неразумни за блог, който продава само няколко електронни книги на месец, така че напълно зависи от вашия бизнес и работата, която влагате в маркетинга.

Повече авансови строители на приложения с страхотни инструменти

Тези опции не конвертират вашия WordPress сайт. Вместо това започвате с шаблони и получавате много повече функции като iBuildApp или BuildFire. И разбира се, има хиляди квалифицирани разработчици в сайтове като Toptal и Upwork, готови да помогнат за почасова ставка.

Трябва ли да направите приложение, което да допълни вашия WordPress бизнес?

Прегледайте списъка с въпроси, за да решите дали приложението е правилно или не:

 • Вашият отзивчив сайт вече удовлетворява вашите мобилни нужди?
 • Има ли функция, която може да се направи по-добре с мобилно приложение?
 • Приложението би ли ви спечелило пари?
 • Би било от полза за вашите клиенти?

След това трябва да имате своето решение. Уведомете ни дали планирате да направите приложение за вашия бизнес в WordPress. И ако искате още съвети, прегледайте нашето ръководство за това как да превърнете уебсайта си в WordPress в приложение.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map