Тенденции в маркетинга на WordPress: Акцент върху по-високия процес на докосване на продажбите

Съвети и тенденции за маркетинг на WordPress

Внимавайте! Това е още един пост за маркетинга. Но не се разочаровайте. Ще поговорим за приятни неща: как да привлечем повече клиенти към вашите WordPress продукти и услуги, като забравите за момента за подаване на реклами и връзки към Google..


Нека първо да изясним някои от по-малко вълнуващите аспекти.

Има три основни стъпки в развитието на маркетинга, които сега са неразделна част от правилното представяне на артикулите: кажете, покажете и дайте шанс да опитате.

Те се реализират лесно в реалния свят. Най-простият пример: клиент, който иска да купи дреха, идва във всеки магазин за дрехи, може да види описанието на продукта, разбира се, може да види и самия продукт (покажи) и, което е наистина важно, те са в състояние да го поставете (опитайте). Перфектен сценарий.

В подобна ситуация, но изпълнена в интернет, има повече шансове възстановяването да бъде поискано. Всичко това, защото последната стъпка („пробвам“) често се игнорира.

Защо „опитването“ е толкова важно? Просто, това е естествено средство за спечелване на клиента. Истинско биологично маркетингово оръжие е онова, което може да се приложи дори и без маркетинг. Този е в състояние да осигури успешен резултат без тонове реклами.

Накратко, стъпката „пробвайте“ скали, защото:

 • Тази стратегия определя 2 важни момента за клиента: доверие и прозрачност. Връзките, изградени на доверие и безопасност, са вечната цел и за двете страни. Това е и основната философия на WordPress. Вероятно следната история ще го обясни по-добре:
  Кредитна снимка: Садхана Баладжи

  Кредит за изображение: Садхана Баладжи

 • Той осигурява „по-висок допир на процеса на продажби“ и дава контрол на клиента върху процеса на покупка.
 • Това е един вид проверка с целевата ви аудитория с перспективата, че този конкретен продукт решава истинска потребност на клиента.

И така, какво са най-ефективните и модерни начини “дават възможност да се опитат” на борда на клиентите и да докажете, че вашите WordPress продукти и услуги си струва да използвате? Нека да поговорим за три основни:

 1. Гарантирано връщане на парите
 2. Безплатен пробен период
 3. Демо + безплатна пробна версия

Гарантирано връщане на парите

Гарантирано връщане на парите

Това е вид преодоляване на стратегията за „изпробване“: потребителите плащат за продукта / услугата, считайки го всъщност за тест драйв. Защо не, те са сигурни, че ще могат да си върнат парите, ако има причина.

Да, WordPress плъгини, теми и други цифрови продукти не са осезаеми. И така, как могат да бъдат възстановени? Ето това някои доставчици на софтуер все още твърдят, че се придържат към политиката за възстановяване на средства в дигиталния свят. Но това е начин за никъде, тъй като много популярни онлайн SaaS пазари (не само в WordPress индустрията) вече са доказали.

Недоволните клиенти, които не получат възстановяване, няма да се върнат да купуват нови неща, няма да препоръчат нещо на другите и в най-лошия случай ще оставят на обществеността отрицателна обратна връзка относно независимите ресурси. Репутацията ви не се нуждае от това бреме.

StudioPress, един от най-сигурните и професионални доставчици на теми на WordPress, е чудесен пример за висококачествена грижа за клиентите и бизнес стратегия. Ако клиентите са недоволни, те могат да получат възстановяване в рамките на 30 дни, както е заявено на официална страница на политиката.

Следващият ви въпрос вероятно е как да извлечете максимума от тази стратегия?

Не просто връщайте пари – отначало се опитайте да постигнете желаната цел на клиента, предлагайки ръка във всяка трудна задача, с която те не бяха в състояние да се съревновават, докато използват вашите продукти. Това означава, че предлагате най-добрата поддръжка. Ако това не помогне, използвайте следните лесни стъпки, за да оставите на клиента положително впечатление:

 1. Поведете се по същия начин, както ако се справяте с въпрос преди продажбата.
 2. Тук няма никакви досадни въпроси!
 3. Не се опитвайте да променяте мнението на клиента, а вместо това предлагайте полезно решение.
 4. Извинете, че продуктът не отговаря на техните нужди, благодарете на клиента, че потърси помощ и за опитите.

Някои мениджъри все още вярват, че всеки поетичен и сложен имейл може да промени мнението на клиента. Обикновено това няма да работи. Ако обаче имате осезаемо предложение като утешение (отстъпка, сътрудничество и др.), Това може да бъде ефективен начин да накарате клиент да остане.

Безплатен пробен период

Безплатен пробен период

Това е толкова сладък звук за ушите на клиента. Безплатните опити и „опитайте преди да купите“ може да не са стандартен отрасъл, но те са огромна тенденция. И това е чудесна новина както за SaaS компаниите, така и за купувачите.

Основният смисъл на тази стратегия е да предостави вече споменатия „процес на продажби с по-голямо докосване“.

Много от доставчиците на WordPress все още го смятат за рискован. Но в зависимост от вашия продукт и целевата аудитория, защо да не разширите достъпа до нещата, които правят вашия продукт страхотен?

Линкълн Мърфи, човек, който помага на компаниите на SaaS да увеличат безплатните пробни проценти на конверсия, веднъж предостави страхотно сравнение:

„Тестовото управление на Ferrari намалява ли стойността на Ferrari? Не … ако нещо, това е, което запечатва сделката за повечето купувачи. “

Както експерти от MarketingExperiments рекламация, безплатна пробна оферта и гаранция за връщане на пари всъщност са сходни по функционалност, но възприемането им от потребителите може да бъде абсолютно различно. Опитайте се да предложите и двете. Например, започнете с a безплатна пробна версия и продължете с добавяне на гаранция за връщане на парите, за да спечелите още повече доверие на потенциалните клиенти и ги карайте да се чувстват по-сигурни.

Но не позволявайте на вашия безплатен пробен слайд да създавате стратегия около него. Обмислете следните основни моменти.

1. Определете перфектен период на експлоатация на пробен акаунт

Имайки предвид, че тази стратегия се прилага с различни видове продукти и услуги на WordPress, които се държат различно, опитайте се да тествате функционалността и функциите сами. Индустриалният стандарт за WordPress е 30 дни, но това очевидно не е посока, която трябва да следвате за всички. Това трябва да е времето, идеално за да не загубите интерес към това, което предлагате. Освен това, ако съкратите пробния период, това създава усещане за неотложност, което кара потребителите да действат по-бързо.

Заключение: опитайте се да намерите своя щастлив медиум. Например, един от добре познатите WordPress експерти там WPMUDEV откри този носител след 14 дни.

2. Взаимодействие с потенциален купувач

Някои маркетингови стратези твърдят, че е определен пробен период за намаляване на човешкото взаимодействие, необходимо за продажба. Но се надяваме, че вече е ясно, че „фокусът върху потребител“, което е основното мото на Google между другото, е ключов фактор за изграждането на доверителни отношения с клиент и особено с потенциален клиент. Така че, не забравяйте да:

 • Предложете лично ръкохватка вместо линк към ръководство или страница с често задавани въпроси.
 • Изпращане на последващи имейли. Ако е възможно, персонализирани такива (да, чакахте тази дума), които в нашия случай са автоматизирани имейли, базирани на поведение. Например, Zendesk Технологиите по продажбите изпращат последващи имейли, предлагащи съдействие на потребителите, които са най-ангажирани през първите 3 дни (съсредоточете се върху най-активните и обещаващи потребители). Това им помага да бъдат по-ефективни за своите клиенти. В комбинация с телефонни обаждания това помогна за увеличаване на пробните реализации до 30%. Този процент идва от изследване на Totango, компания, която помогна на Zendesk да проследи поведението на потребителите. За да получите подобна анализа на поведението на вашите потребители, можете да използвате безплатна платформа за анализи за SaaS компании като HeapAnalytics или MixPanel (и двете имат безплатни планове).
 • Не безпокойте Стратегията за грижа за клиентите „Винаги готов да помогне“ вече е осигурила своята ефективност. Както и твърде многото „спам“ на потенциалния клиент доказа своята неефективност.
 • Изпращайте напомнящи имейли, когато са останали 2-3 дни. За да съставите по-добър имейл, опитайте да тествате вашите призиви за действие (опитайте различни етикети на бутони / връзки) – тези имейли създават усещане за неотложност, но не трябва да бъдат насила.

3. Кредитна карта или не кредитна карта

Това е дългосрочна дискусия за безплатните изпитания. Единственото нещо е очевидно: заявка за въвеждане на информация за кредитна карта при регистриране на безплатна пробна версия плаши клиента. Освен ако вашата компания не е сред най-добрите в класа SaaS Leaders (вече популярни и авторитетни компании), вероятно е по-добре да отложите този метод за известно време.

Един от основните Докладът на Тотанго разследванията все още са от значение:

Сравнения на конверсиите

Ако не сте сигурни кой път да следвате, отново тестване и още тестване. Дайте на потребителите си 2 опции – с и без необходима информация за кредитна карта и извършете някои A / B тестване за проследяване на реализациите.

Например, след ниски цени на регистрация с информация за кредитната карта, компанията CrazyEgg разбра, че посетителите просто се страхуват да предоставят тези данни. Така те създадоха и тестваха друга страница за регистрация с обяснения, че няма да се извършват автоматични такси: това подобрение доведе до 116% увеличение на пробните регистрации.

Моз компанията също така изисква информация за кредитна карта, като предоставя необходимото обяснение:

Подробно обяснение

Демо + изчистени изпитания

Демо & пробен

Какво е демо проба? Подобно е на безплатните пробни акаунти от маркетинговата гледна точка, но технически има различен начин на изпълнение.

Въпреки че безплатните тестове са добър инструмент за големи WordPress общности като WPMUDEV, демо-пробната стратегия е по-ефективна и достъпна за малки разработчици на WordPress плъгини, доставчици на теми, уеб дизайнери или някой друг, който просто пуска първия си търговски продукт / услуга WordPress.

Например, вие разработихте нов готин плъгин за WordPress слайдер. Той няма да бъде хостван на вашия сървър и вашите потребители няма да се нуждаят от лични акаунти на вашия уебсайт, за да работят с него. Имате възможност не само да покажете как работи приставката (в реален преден пример или в промо видео презентация), а вместо това всъщност можете да дадете възможност на потенциалните клиенти да получат достъп до вашия плъгин, за да тестват плъгина от първа ръка. Предлагането на тестова зона за пясъчник в допълнение към описанието на продукта убиец може да работи много по-добре.

Не сте сигурни как да настроите демо проба за вашия продукт? Няма проблем. Има шепа инструменти на WordPress, които позволяват тази магия.

Един от наскоро пуснатите инструменти за лесно създаване на демонстрация от предния край и безплатна пробна версия за вашите WordPress продукти е Demo Builder за всеки продукт на WordPress. Там можете да намерите ясни инструкции как да започнете да работите с него и какви възможности получавате като администратор на приставки:

Демо строител

За да започнете да създавате и двете / всякакви – демонстрационни презентации (на живо пример за вашия WordPress продукт в действие) и / или достъп до задния ред за потребителите, за да го тестват, трябва да започнете със създаване на WordPress Multisite мрежа, за да хоствате изпитания (пясъчни кутии, които ще бъдат допълнително автоматично почистен).

С помощта на приставката Demo Builder можете да създадете атрактивен пример на живо на вашия продукт, който потенциалните клиенти могат да проверят подробно (особено ако това е сложна приставка с много функции). Ето едно демонстрация на живо как работи Demo Builder (демонстрацията показва теста на Visual Builder).

Този Demo Builder работи за всеки продукт на WordPress и ви позволява да дадете на потребителите възможност да регистрират безплатен пробен акаунт, за да тестват необходимите инструменти от собственото си лично табло за управление на WordPress. След определен период от време (който вие определяте), тези акаунти се почистват автоматично, така че не съхранявате ненужни акаунти и потенциалните ви клиенти след това имат причина да действат след работа с вашия продукт.

Всъщност получавате много страхотни инструменти за управление, за да настроите пробните акаунти и да покажете на потребителите всички предимства на вашия продукт:

Характеристики на строителя

Както виждате, освен само настройките, вие също сте в състояние да подобрите маркетинговите си възможности с по-стандартна техника за електронна търговия – MailChimp автоматизация. Това ще ви помогне да проследявате (четете: не спам) потребителите, ако е необходимо.

Тук можете да тествате как работи този акаунт за пробен период.

Някои малки доставчици на WordPress приемат тази стратегия на безплатни опити със зърно сол: какво ще стане, ако потенциалният клиент няма да хареса продукта или няма да задоволи нуждите им, така че да не го купуват? Тази грижа всъщност може да бъде чудесна новина за вашия бизнес. С демо изпитание потенциално можете да избегнете неоправдано възстановяване на суми или отрицателни отзиви и да докажете, че вашият продукт наистина е толкова добър, колкото е рекламиран.

Освен това в този случай потенциално можете да имате по-големи шансове да превърнете клиент в лоялен клиент, който е в състояние искрено да ви помогне в подобряването на продукта в дългосрочен план.

Не предполагайте коя е най-добрата опция за клиент – позволете им да оформят продукта ви според нуждите му.

Заключения

Гаранция за връщане на пари, безплатни проби и демонстрации са обещаващите маркетингови стратегии, които всяка голяма и малка търговска марка WordPress трябва да следва. Той помага за укрепване на вашата марка в очите на потребителите, както и за изграждане на връзки между създателите на WordPress и техните клиенти.

Стратегиите, които описахме, не са необходими или перфектни за всеки магазин или продукт за електронна търговия, ще трябва да направите собствено проучване и тестване на пазара, за да определите кой е подходящ за вас. Разгледайте описаните препоръки като варианти за вашите допълнителни маркетингови експерименти.

Да се ​​надяваме, че това надписване е било полезно за тези, които размишляват само върху използването на някоя от тези стратегии или вече са се сприятелили с тях. Между другото, имате ли опит да споделите по темата? Още съвети или може би въпрос? Оставете ни коментар!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map