Съвети за WordPress: 15 често срещани WordPress грешки с решения

Всички обичаме WordPress, но понякога това може да ни подлуди! Независимо дали това е страховит бял екран на смъртта, неизвестна грешка в PHP, идваща от плъгин или проблеми със сървъра, причиняващи срива на нашия сайт, никога не е забавно. Но винаги, когато WordPress реши да действа, не се притеснявайте изобщо – винаги има решение, което ще научите в тази публикация. Пригответе се да се забавлявате, защото вие и аз ще решим 15 често срещани грешки в WordPress. Така че без допълнително обожание, нека започнем с най-често срещаната грешка в WordPress.


Contents

1. Вътрешна грешка в сървъра

Почти всеки потребител на WordPress, който познавам, се е сблъсквал с вътрешната грешка в сървъра поне веднъж. Това е доста досадно, защото за разлика от много често срещани грешки в WordPress, вътрешната грешка на сървъра не ви казва какво трябва да коригирате. Това може да бъде разочароващо, тъй като грешката може да бъде резултат от няколко причини, както ще видите по-долу.

Причини за вътрешна грешка в сървъра:

Някои от възможните причини за вътрешната грешка на сървъра са следните:

 • Повредени функции на плъгини
 • Повредени теми теми
 • Повредена .htaccess
 • Ограничението за изчерпана PHP памет

Решения за вътрешни грешки в сървъра:

Тази грешка може лесно да изпрати начинаещ в режим на паника, но не се притеснявайте, ето някои решения.

а. Редактирайте .htaccess файл
Тъй като вътрешната грешка на сървъра е главно в резултат на повреден .htaccess файл, влезте в кореновата си директория WordPress чрез File Manager (или FTP) и преименувайте вашия .htaccess файл в .htaccess.old. Обновете браузъра си, за да видите дали сте решили грешката. Ако грешката изчезна, отидете на Settings -> Permalinks и кликнете върху бутона Save Changes, за да нулирате вашите правила .htacess и flush write. Ако това не работи, може би трябва да проверите своите плъгини.

б. Деактивирайте всички приставки
Проблемът, който току-що сте инсталирали, може да е проблемът, но това е чудесно, защото знаете какво да деинсталирате или изтриете. Друг път тази грешка в WordPress може да се появи в резултат на стар плъгин (или няколко приставки, които са несъвместими). Няма да знаете със сигурност дали проблемът е във вашите приставки, освен ако не деактивирате плъгините.

НАСТРАНА: Ако виждате вътрешната грешка на сървъра, вероятно нямате достъп до WordPress Admin. И така, как ще деактивирате вашите приставки? Е, намерихме това как да деактивирате всички приставки, когато нямате достъп до административните менюта публикация в WordPress Codex. Ако грешката изчезне след деактивиране на всички плъгини, открихте проблема си и е време да играете малка игра с проби и грешки. Реактивирайте един плъгин наведнъж, докато не получите виновника. Изтрийте приставката и получете по-добър заместител. Можете също да информирате автора на плъгините, защото WordPress е красив и такива трябва да бъдат и плъгините.

° С. Промяна на темите
Ако проблемът не беше в плъгините, може би вашата тема е. Превключете към темата Twenty Twelve и презаредете уебсайта си. Ако все още виждате грешката, може би трябва да надстроите някои от папките си в WordPress.

д. Поправете папките wp-admin и wp-включва
Към този момент вероятно сте решили тази грешка в WordPress. Но ако това не е така, опитайте да замените wp-администратора и wp-включва папките с по-нови от нова инсталация на WordPress.

д. Увеличете своя лимит на PHP памет
Ако всичко останало се провали, трябва да се спуснете и да се изцапате и да се забъркате с няколко неща на вашия сървър. Вътрешната грешка на сървъра може да бъде разочароваща, така че не очаквам нещо да ви спре. Ето страхотно ръководство за увеличаване на PHP паметта от добрите момчета в WordPress. Ако обичате да правите преки пътища, задействайте редактора на кода и създайте текстов файл с име php.ini. Вътре в този файл добавете този код:

памет = 64 MB

Запазете и качете файла в / wp-admin / папката. Ако увеличаването на вашата PHP памет решава проблема, говорете с вашия уеб хост, за да поставите пръст върху това, което изтощава паметта ви. Това може да бъде всичко – от счупени тематични функции до лошо проектирани плъгини, наред с други неща. Вашият уеб хост ще ви предостави информация от регистрационните файлове на вашия сървър.

2. Автоматичното актуализиране не бе успешно

WordPress сега предлага функция за автоматично актуализиране, която се грижи за сигурността, дребните грешки и подобни неща. Характеристиката е чист гений в работата. Чудесно е, но понякога се проваля. Като се има предвид, че функцията за автоматично актуализиране не изисква никакъв човешки принос, как да разберете, когато актуализацията не успее? Ще видите едно от следните:

 • Съобщение за грешка в PHP
 • Празен бял екран (Известен още като бял екран на смъртта – WSOD)
 • Предупреждение, което казва, че актуализацията не е успешна

Актуализиране на неуспешни причини:

 • Проблеми с интернет връзката по време на автоматично актуализиране
 • Прекъсната връзка с основните файлове в WordPress
 • Неправилни разрешения за файлове

Актуализиране на неуспешно решение:

Актуализирайте ръчно уебсайта си на WordPress. Ако не знаете откъде да започнете, моля, проверете това Актуализиране на WordPress – Ръчно актуализиране на публикацията в WordPress Codex.

3. Грешка в синтаксиса на WordPress

Моят анализ показа, че това е много често срещана грешка в WordPress сред хората, които добавят кодови фрагменти към своите WordPress сайтове. Когато срещнете тази грешка, обикновено ще забележите нещо като:

Грешка при разбор - грешка в синтаксиса, неочакван $ end в /public_html/your_site/wp-content/themes/your-theme/functions.php на ред 38

Тази грешка не трябва да ви стресира, защото ви казва точно къде да намерите проблема.

Причина за синтаксисна грешка:

Много пъти грешката в синтаксиса се причинява от някои липсващи или неочаквани символи (и) в проблемния файл. По-голямата част от времето, причинено от някой по-малко опитен да се опита да редактира кода в тема или плъгин, но може да възникне и когато инсталирате нова тема или плъгин, който съдържа грешката.

Решения за грешки в синтаксиса:

а. Образовайте се върху поставяне на фрагменти от код в WordPress
Като начинаещ WordPress, имате дълъг (но забавен) начин, по който да научите развитието на WordPress. Все пак няма бързане, така че отделете време. Ако сте се сблъскали с тази грешка в WordPress след добавяне на кодови фрагменти в уебсайта си на WordPress, трябва да научите повече за поставяне на фрагменти от код в WordPress или ще нанесете повече щети.

б. Поправете засегнатия код
Ако тази грешка в WordPress се е появила след актуализиране на приставка или поставяне на някакъв код от мрежата, вие знаете точно къде да търсите. Проблемът е, че не можете да коригирате кода си чрез Външен вид -> Редактор (или Приставки -> Редактор), тъй като синтаксисната грешка ви изключва от уебсайта ви. Но не бъдете, можете лесно да редактирате вашите WordPress файлове чрез FTP или File Manager във вашия cPanel. Намерете засегнатия файл и го коригирайте, като го премахнете или го пренапишете правилно.

° С. Опитайте друга тема или плъгин
Ако грешката е започнала, когато сте активирали нова тема или плъгин, най-вероятно е грешка в тази тема или плъгин. Затова може да искате да намерите алтернатива или да се свържете с програмиста, за да могат да поправят грешката. В някои случаи може да не сте в състояние да влезете в WordPress, като в този случай може да се наложи да изтриете приставката или темата чрез FTP.

4. Грешка при установяване на връзка с база данни

От често срещаните грешки в WordPress, това е доста обясняващо. Най- Грешка в WordPress при установяване на връзка с база данни ви позволява да знаете, че нещо е прекъснало връзката с вашата база данни на WordPress.

База данни Установяване на грешки:

 • wp-config.php грешка
 • Проблеми с вашия хостинг доставчик
 • Вие сте били хакнати! И тук мислех, че тази конкретна грешка в WordPress не е голяма работа.

База данни Създаване на решения за грешки:

а. Редактирайте своя wp-config.php файл
Достъп до вашия wp-config.php файл чрез File Manager или FTP и потвърдете дали името на базата данни, хост, потребителско име и парола са правилни. Ако сте заседнали или не знаете първо какво да направите, помислете как да научите няколко неща за редактирането на wp-config.php файлове.

б. Поправете проблеми с вашия уеб хост
Ако вашият wp-config.php изглежда правилно и тази грешка в WordPress все още е проблем, трябва да поговорите с вашия хостинг доставчик на WordPress. Те ще могат да ви кажат дали сървърът е изключен или вашата база данни е била изключена за превишаване на квотата му. Ако ви кажат, че всичко изглежда добре в края им, е време да внедрите някаква сигурност на WordPress на вашия сайт.

° С. Сканирайте уебсайта си, за да определите дали е компрометиран
Хакерите не спят. Не, те не Можете да станете жертва на хакер по всяко време, особено ако не знаете как да защитите уебсайта си в WordPress. За да сте сигурни, че уебсайтът ви не е хакнат, сканирайте го с инструмент като Sucuri Sitecheck. Ако получите лоши новини, просто бъдете спокойни и разгледайте този сайт е хакнат публикация в WordPress Codex.

5. Накратко недостъпни за грешка по планирана поддръжка

1, 2, 3 … Прекъснете времето, нека опитаме и да разберем защо получавате тази не толкова кратка грешка в WordPress. О, между другото, изобщо не бива да ви създава проблеми, тъй като е много лесно да се реши. Но първо, нека разгледаме причините.

Грешка по планирана поддръжка:

 • Вашата актуализация на WordPress не успя, защото някои неща са извън вашия контрол
 • Най- .поддръжка файлът не беше изтрит след актуализацията по една или друга причина

Решения за грешки по планирана поддръжка:

Забавлявате ли се? Смятате ли, че можете да разрешите горните грешки, ако / когато те се появят? Ако можете, нека да преминем към грешка в WordPress номер шест (6).

6. Извличането на имейл парола не работи

Основната причина за това е забравата. Може би трябва да опитате някаква диета и упражнения за повишаване на паметта �� Отхвърляйки се… всички забравяме дори най-важните неща като пароли, потребителски имена и имейл адреси? В такъв случай забравихте паролата си и бяхте принудени да използвате страницата „Забравена парола“. Проблемът е, че никога не сте получили връзката за нулиране по имейл. Решавате да опитате отново, след като проверите папката си със спам, но все пак, няма връзка.

Причина Грешка при извличане на парола:

По някаква причина вашата инсталация на WordPress просто няма да ви изпрати връзката … причината може да бъде загадка! Но основният проблем не е защо не получавате паролата си, а как всъщност можете да нулирате паролата си лесно и бързо? Ще посочим по-долу няколко решения.

Решения за грешка при извличане на парола:

а. Нулирайте WordPress чрез phpMyAdmin
Това е по-техничното от двете решения, които ще ви представя.

 1. Влезте в своя cPanel и отворете PhpMyAdmin при Данни на Guide-Bulgaria.com
 2. Изберете вашата база данни (Вашият уеб хост ще ви помогне да не можете да намерите вашата база данни)
 3. Навигирайте до wp_users и кликнете върху Преглед
 4. Отидете на вашето потребителско име и кликнете върху редактиране
 5. Въведете нова стойност (новата си парола) в user_pass
 6. Избирам MD5 от падащото меню, което е под функция
 7. Кликнете Отивам бутон в долната част, за да запазите промените си

б. Редактирайте своя function.php файл
И сега за малко по-малко технически метод. Файлът function.php е отговорен за много неща на вашия уебсайт WordPress. Ако извличането на паролата ви затруднява:

 1. Навигирайте до „../ WP-съдържание / теми / your_live_theme /”С помощта на FTP или File Manager и изтеглете файла function.php.
 2. Отворете файла в редактора на кода и добавете следния код:
  wp_set_password ('DesiredNewPassword', 1);

  Заменете DesiredNewPassword с новия си пасхард. Номер едно (1) в кода е вашият потребителски идентификационен номер в wp_users маса.

 3. Запазване и качване на функции.php
 4. Когато можете да влезете в уебсайта си, елиминирайте кода (изтеглете функции.php, изтрийте код и го качете обратно в папката с теми)

7. HTTP грешка 403 – забранено

Ако получите „Вие нямате право да разглеждате тази страница. (Грешка 403)“, Когато се опитвате да влезете в уебсайта си на WordPress, сте се сблъскали с една от най-често срещаните грешки в WordPress – HTTP грешка 403.

Причина за грешка в HTTP 403:

 • Проблеми с индексите на директории, ако вашият блог е хостван на сървър на Windows

Решение за грешка в HTTP 403:

Добавете index.php към указателите на директории. Можете лесно да разрешите тази грешка в WordPress, като добавите index.php към указателите на директории. Просто отидете на вашия Контролен панел -> Уеб опции -> Индекси на директории и добавете index.php.

8. Грешка в страничната лента под съдържанието

Бях доста объркан, когато за пръв път се сблъсках с тази грешка в WordPress. Бях толкова убеден, че моята тема е напълно препечена, че обмислях да я променя изцяло. Обаче призовах Google паяци и няколко секунди по-късно разбрах, че това е само една от най-често срещаните грешки в WordPress. Тази реализация отне всички притеснителни. Още няколко кликвания и превъртания открих причините.

Странична грешка под съдържанието Грешка в съдържанието:

 • HTML грешки – понякога може да забравите да затворите няколко елемента на div
 • CSS грешки – друг път може случайно да използвате непропорционални ширини, които в крайна сметка объркват цялото ви оформление

Решения за грешки в страничната лента под съдържанието:

а. Затворете всички елементи на div
В повечето случаи елементите на писалката са отговорни за тази грешка. Затворете всички отворени елементи div и елиминирайте допълнителни елементи div, които избутват страничната лента извън елемента на обвиване. Използвайте инструмент като W3 валидатор за да проверите дали вашият HTML код може да е причината за тази грешка.

б. Поправете вашия CSS
Неправилните съотношения на ширината ще объркат вашето оформление, от своя страна поставяне на страничната лента под областта на съдържанието. Трябва да поддържате нещата в пропорция. Например, ако основният ви контейнер е с ширина 920px, разпределете 620px на вашето съдържание и 250px на вашата странична лента. Оставете останалите 50px до маржове и какво ли още не. Просто дръжте нещата пропорционални. Друго нещо, бъдете внимателни, когато използвате свойството float.

9. WordPress администратор показва неправилно

Случвало ли ви се е да сте влизали в WordPress само за да намерите своето WP Admin Dashboard навсякъде? Това, което искам да кажа, връзките са подредени неправилно, тъй като таблото се изобразява без CSS.

Причини за грешка в дисплея на администратора:

 • Прокси и защитни стени, които черни CSS файлове
 • Повредени приставки за администраторско меню

Решения за грешки в администраторския дисплей:

а. Уверете се, че не сте зад прокси или защитна стена
Ако сте зад прокси или защитна стена (може би имате достъп до уебсайта си от работа), опитайте да получите достъп до таблото си на друго място без прокси или защитни стени. Можете също да опитате да пречистите вашата защитна стена и прокси кеш и да видите дали това работи.

б. Актуализиране / деактивиране на добавки от администраторското меню
Ако получавате тази грешка след инсталирането на плъгин като По-леки менюта и Падащо меню за администратор за вашето администраторско меню опитайте да го актуализирате (преинсталирате). Ако тази грешка в WordPress продължава, деактивирайте приставката.

10. Грешка с тайминг грешка

Ако вашият уебсайт WordPress живее на претоварен споделен сървър, вие ще виждате тази грешка в WordPress по-често. Следните проблеми са отговорни за тази грешка.

Причини за грешка при изтичане на времето:

 • Тежки плъгини
 • Грешки в тематичната функция
 • Ограничението за изчерпана PHP памет

Решения за грешка в тайм аут:

 • Деактивирайте добавките, които сте инсталирали наскоро, или нулирайте папката си
 • Увеличете своя лимит на PHP памет
 • Преминете към темата двадесет и дванадесет, за да определите дали проблемът се крие във вашата тема

11. Предупреждение: Не мога да променя информация за заглавието – Заглавието вече е изпратено от

Това е още една често срещана грешка в WordPress, която тревожи много потребители на WordPress, особено начинаещи. Ако срещнете тази грешка, обикновено ще видите нещо подобно на това:

Предупреждение: Не мога да променя информация за заглавката - Заглавието вече е изпратено от (Изходът е стартиран от /blog/wp-config.php:34)

Тази последна част (Изходът започва от /blog/wp-config.php:34) Ви казва точно откъде произлиза вашата грешка.

Не може да се промени грешка в заглавката Причина:

 • Наличие на бели (празни) пространства в засегнатия файл (в нашия случай по-горе, това би било WP-config.php)

Решението за грешка в заглавката не може да се промени:

Ще трябва да премахнете празните интервали. За да се отървете от тази грешка в WordPress:

 1. Изтеглете засегнатия файл (например wp-config.php) чрез File Manager или FTP
 2. Отворете файла в любимия си редактор (напр. Notepad++)
 3. Премахнете всички интервали преди първото
 4. Премахнете всички интервали след затварянето?>
 5. Запазете файла си

12. Приставката няма да изтрие грешката

Някои плъгини (и вие искате да не се пазите от такива плъгини) идват със скрити файлове, които се превръщат в болка във врата, когато искате да изтриете приставката. Това е добра причина да изтегляте само плъгини (и теми за този въпрос) от реномирани уебсайтове, на които имате доверие. Проблемът е, че не можете да изтриете приставката чрез WordPress администратор и дори ако изтриете папката на приставката чрез File Manager (или FTP), приставката все още се показва. Магия? Тук е …

Изтриване на грешката на приставката:

 • Плъгинът се предлага със скрити или вложени файлове

Изтриване на решения за грешки на приставките:

а. Получавайте приставки от надеждни източници
Не ходете да вземате плъгини отвсякъде. Ако искате да закупите добре кодиран плъгин, отидете с реномирани източници като CodeCanyon или WPExplorer. Ако търсите безплатни плъгини, проверете WordPress плъгин хранилище. Превенцията е по-добра от лечението, нали?

б. Изтриване на приставката чрез Secure Shell (SSH)
Това решение ще работи само ако имате SSH достъп до вашия WordPress сайт. Това е какво да се прави. Влезте в своя блог с помощта на SSH и отворете „../ WP-съдържание / приставки /“. Използвай -А ли съм команда да изброите всичките си папки и накрая да изтриете проблемния плъгин с помощта на rm (име на папката) команда.

13. WordPress Posts Returning 404 Error

Безсилно е да получите достъп до всяка част от вашия уебсайт WordPress, но до публикациите. Всеки път, когато посетите една публикация, получавате страница с грешка 404 – и това е голяма болка, защото публикациите са костите и плътта на всеки WordPress блог.

404 страница за грешка Причина:

 • Проблем с настройките ви за постоянна връзка

404 Решения на страницата за грешка:

а. Запазете вашите постоянни връзки
Тази грешка в WordPress е лесна за разрешаване, така че не се паникьосвайте – вие читателите ще можете да четете вашите публикации за нула време. Просто отидете на Настройки -> Препратки и удари Запазите промените бутон.

б. Поправете вашия .htaccess файл
Ако поправянето на вашите перманентни връзки не разреши тази грешка, време е да редактирате файла .htaccess ръчно. Отворете вашата коренна директория на WordPress и изтеглете .htaccess файла. Ако не съществува, създайте празен текстов файл и го запишете като .htaccess. Добавете следния код към .htaccess файла:

# НАЧАЛИ WordPress

ПренапишетеEngine на
RewriteBase /
RewriteRule ^ индекс \ .php $ - [L] RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -F
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -D
RewriteRule. /index.php [L]

# END WordPress

Запазете и качете .htaccess на същото място.

14. Грешка в паметта на WordPress

Знаете, че сте се сблъскали с тази грешка, когато видите белия екран на смъртта или това съобщение за грешка:

Фатална грешка: разрешен размер на паметта от 33554432 байта е изчерпан (опитал се да разпредели 2348617 байта) в /home/username/public_html/your_site/wp-includes/plugins.php на линия 36

Причина Грешка в паметта:

 • Плъгин или скрипт изяжда паметта ви

Решение за грешка в изчерпана памет:

Най-лесният отговор е просто да увеличите разпределената си памет. За да направите това, отворете вашия wp-config.php файл (който се намира в основната директория на вашия уебсайт) и добавете следния код:

define ('wp_memory_limit', '64M');
ЗАБЕЛЕЖКА: Не е нужно да изтегляте файла (или който и да е друг файл), когато използвате File Manager. Можете да редактирате файловете директно в File Manager. Говорете с вашия уеб хост, ако не можете да намерите опцията за редактиране.

15. Fatal Error Недефинирана функция е_network_admin

Реших да завърша тази публикация с проста, но много често срещана грешка в WordPress.

Недефинирана функция is_network_admin Фатална грешка Причина:

 • Автоматичното актуализиране не бе успешно

Недефинирана функция is_network_admin Fatal ErrorSolution:

Допълнителна помощ / ресурси

Ако не успяхме да разрешим вашата грешка или вашата конкретна грешка не беше спомената в тази публикация, можете да намерите списък с наистина страхотни ресурси по-долу с още няколко решения на често срещани грешки в WordPress и техните поправки. Ако все още не можете да намерите решение, винаги можете да опитате да се свържете със своя уебхостинг, за да видите дали те могат да ви помогнат! WPEngine беше за нас повече от един път, когато не можахме сами да разрешим проблема!

заключение

Тук сме. Току-що разкрихме 15 най-често срещани грешки в WordPress и ви показахме как да ги разрешите. Надяваме се тази публикация да ви бъде полезна, когато срещнете грешка в WordPress. Маркирайте този ресурс (най-вероятно ще ви е необходим в някакъв момент – въпреки че се надяваме да не го направите) и моля, кажете ни как да коригирате общи грешки в WordPress на уебсайта си, особено ако имате по-добро и бързо решение на някоя от често срещаните Грешки в WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map