Съвети за продажба на подаръци във вашия магазин за електронна търговия WordPress

Подаръци за електронна търговия в WordPress и подаръци за подаръци

С новата година тук и вече е в ход, най-накрая можете да планирате напред за актуални празници! Време е да подготвите и размножите вашия онлайн магазин – поставете най-добрия си крак напред, за да стимулирате треска при пазаруване, докато обществеността улавя грешката в сърфирането.


Даването на подаръци е неразривно обвързано с празниците от началото на времето. Всъщност прилагането на специфични за сезона маркетингови стратегии е един от най-надеждните начини за увеличаване на продажбите на вашия електронен магазин.

Просто предлагането на отстъпки или оферти за вашите продукти вече не е достатъчно. Като се има предвид скоростта, с която електронната търговия се разширява, трябва да имате в ръцете си няколко силни карти, за да направите впечатление преди празничния прилив.

Един от начините за това е чрез подрязване на уебсайта ви специално за перспективата за подаръци, а не просто да пускате на пазара вашите продукти. Объркани ли сте? Нека обясня.

Продажба на подаръци срещу продажба на продукти

Единствената съществена разлика между пазаруването на gif и традиционното пазаруване е, че хората често търсят продукти, които имат добавен, смислен допир. Това може да са дневни чаши на бащата, персонализирани замятания, празнични комплекти и т.н..

Продажбата на подаръци вместо просто продажба на продукти може да доведе до двама клиенти в магазина ви, вместо един.

Първият е подаръкът, който разгледа вашия електронен магазин и намери перфектния подарък за подарък. Вторият е подаръкът, който получава подаръка, взривен е от внимателността и посещава електронния ви магазин, за да провери другите интересни подаръци, които може да подари на свой ред. Говорете за верижна реакция!

И така, сега, когато установихме значението на насочването на маркетинговите ви усилия към продажба на подаръци вместо продукти, нека да видим как можете да направите готовния сезон за подаръци в магазина за електронна търговия!

Приготвяне на подаръка от вашия онлайн магазин

Има много начини да подготвите вашия онлайн магазин за следващата година, но ето няколко основни съвета, за да започнете за купувачите на подаръци.

1. Планирайте ваканционни промоции и събития

Календарно планиране

Първо разгърнете календара си и вземете под внимание предстоящите празници, към които искате да се насочите. Това може да звучи очевидно, но това е ключова част от планирането на големи маркетингови събития, както и предвиждането на нуждите от инвентара. Помислете кои празници имат смисъл за вашия магазин, за да създавате специално подаръци, центрирани около.

Например, Свети Валентин вероятно е ден, който няма да искате да пропуснете. От друга страна, освен ако не сте пивоварна или магазин, който внася ирландски продукти, има добър шанс денят на Сейнт Патрик да пропуснете. Имате идея.

2. Интегрирайте подаръците в навигацията на сайта

Едно от основните правила за продажба на подаръци е да ги улесните да открият вашата публика. Може да имате най-добрите идеи за най-големите подаръци в света, но ако те са секретирани далеч в ъгъла на вашия уебсайт, никой няма да ги намери.

1800 Подаръци за цветя

1800 Цветя разполага с актуалните сезони за подаръци в навигацията им по основното меню.

Вземете реплика от големи сайтове за подаръци като 1800 Flowers и дръжте подаръците си отпред и в центъра. Добавянето на текущите ви промоции за подаръци там, където са достъпни в менюто ви, улеснява купувачите бързо да намерят това, което търсят, и да направят покупката. Просто създайте категории за подаръци и ги добавете в основното си меню.

Разширено търсене

За да направите търсенето още по-удобно за потребителите, можете дори да сортирате подаръците в конкретни категории, като Получател, Повод, Възраст, Марка, Диапазон на цените, Оферти и т.н. Страхотен начин да добавите това към вашия уебсайт е с SearchWP разширена приставка за търсене в WordPress. SearchWP автоматично поддържа разширено, фасетирано търсене чрез таксономии (като категории, маркери и дори продуктови атрибути). Когато създавате вашите продукти на WooCommerce, просто не забравяйте да добавяте подходящи продуктови атрибути (цвят, марка, съставки и т.н.) и маркери (възраст, която е добър подарък, общ интерес и т.н.).

3. Създайте специални страници за подаръци

Ако не сте от типа човек, който иска лепкав банер, надвиснал над началната ви страница, рекламиращ вашите подаръци, винаги можете да изберете по-финия, но също толкова ефективен начин за създаване на специални страници за подаръци. Това могат да бъдат приспособления на вашия сайт за всеки повод и могат да имат достъп от купувачите през цялата година.

Подарък Дийн и Делука

Дийн и Делука имат постоянна страница за „подаръци“.

Категориите, които обсъдихме по-горе, могат да бъдат приложими и тук. В допълнение, можете дори да помислите дали да създадете специална страница за сезонните си оферти за пакети продукти с подаръчни пакети за различни поводи.

4. Популяризиране на персонализирани пакети

Един от начините за улесняване на пазаруването на подаръци е чрез създаване пакети за подаръци предварително за конкретни лица. Можете да вземете актуалните тенденции и популярните продукти, които се движат на пазара и да ги добавите към пакета, което го прави привлекателен. В допълнение, персонализираното докосване, базирано на кого е подаръкът, преминава много в уреждането на сделката.

Спомняте ли си готовата поръчка „Подаръчна кутия за мама“, която сте проверили за Деня на майката? Тази идея е в същата посока. За бързите купувачи няма нищо по-добро от пакет, който могат да поръчат лесно и бързо и който включва практически всичко, което търсят.

Можете да предприемете някои пазарни проучвания, за да получите по-ясна картина на общите предпочитания и достъпни цени, преди да създадете персонализирани пакети по възраст или повод. Не забравяйте да предложите голям набор от опции, за които клиентите да избират и буквално ще видите подаръците да летят от вашите виртуални рафтове!

Бонус: Персонализирани пакети

Предлагайте опционални вариации на пакет

По същите линии можете да предложите на клиентите пълна свобода да създават свои собствени, персонализиран пакет за подаръци. С кутиите за потребителски продукти на WisdmLab можете да предлагате подаръчни кутии с различни размери, пул от продукти, от които да избирате, и определен ценови диапазон и да седнете, за да оставите клиентите да проектират своя индивидуалистичен пакет. Можете да използвате обикновено убеждаващи мерки като по-голяма кутия по-добра отстъпка или предлагане на неустоим стимул за увеличаване на продажбите.

Друга идея е да влезете в мисленето на купувача и да решите съответно вашата ценова стратегия. Търсителят търси ли куп ароматизирани свещи или пълен комплект с аромати? Първият има по-малко опции, но получава плоска отстъпка, докато вторият получава повече опции, но има отстъпки за един продукт. Експериментирайте с популярни продукти и преразгледайте съответно избора.

5. Създайте карти за подаръци

Плъгин за подаръчни карти YITH WooCommerce

Неминуемо през целия ни живот има някой, който е труден за пазаруване. Което е причината да са измислени карти за подаръци. Картички за подаръци може да бъде сложно да добавите в магазина си, но с безплатните YITH подаръчна карта Добавка за WooCommerce е полъх. Този безплатен плъгин добавя нов тип продукт към вашия магазин на WooCommerce, за да можете да създавате карти за различни количества. Когато клиент поръча подаръчна карта, той ще има възможност да добави имейл адреса на получателя за бърза доставка. След това сумата за подарък се прилага чрез код на талон при плащане.

6. Предлагайте опаковане на подаръци в касата

Добавка за опаковане на подаръци

Една от най-добрите продажби на подаръци, които можете да добавите в магазина си, е опаковане на подаръци. Опитайте безплатно Плъгин за опаковане на подаръци WooCommerce – добавя лесни опции за опаковане на видове и съобщение за подарък при касата. Това са прост начин да добавите лично докосване и да превърнете всяка покупка в подарък.

7. Създайте бюлетин за специални оферти

И последно – създайте бюлетин! Бюлетинът е чудесен начин да поддържате връзка с минали клиенти през цялата година, да споделяте нови подаръци, да ги уведомявате за ваканционни промоции или дори да им изпращате персонализирани оферти въз основа на минали покупки.

Разширение за WooCommerce MailChimp

Наистина харесваме MailChimp (който е БЕЗПЛАТЕН за бюлетини до 2000 абонати), защото е лесен за използване и има тонове безплатни опции за интеграция като WooCommerce MailChimp за да добавите бюлетин в магазина си. По-специално този плъгин добавя опции за абонамент след като направят поръчка. След това можете да създадете добре дошли имейли или пълна кампания за капка на имейл.

Раздяла с мисли

Има много начини да подготвите вашия онлайн магазин за годината, но да се надяваме, че тези съвети ще ви помогнат да се подготвите за подарък. Предлагането на лесни за намиране страници за подаръци, пакети, опаковане на подаръци и други са изпробвани и тествани стратегии за насочване към пазара на подаръци.

Какво мислите за нашите стратегии да приготвим сезона за подаръци за електронни магазини? Някакви съвети, които бихте искали да споделите? Чувствайте се свободни да пуснете коментар по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map