Съвети за намаляване на вашия уебсайт WordPress за по-добра производителност

Всеки индивид иска да бъде организиран в живота си с всичко контролирано и последователно. Винаги премахвате ненужните предмети от дома си, за да го поддържате чист. Същото се отнася и за работното ви място, особено ако използвате уебсайт на WordPress за вашия бизнес. За да го изчистите, трябва да положите усилия, за да премахнете всичко, което няма полза.


Бъдете точни, потребителите се свързват с вас, за да се възползват от някакъв вид продукт или услуга и те наистина не се интересуват от всичко останало, което сте поставили. Така че, вашият уебсайт трябва да притежава цел и да се придържа към него за всяка страница. Поставянето на неподходящи данни без позоваване на вашата ниша е просто безполезно усилие, което само влошава стойността на вашата марка.

Стъпки за почистване на вашата инсталация на WordPress

Съществуват различни тактики, които можете да използвате във вашия WordPress сайт, за да го направите удобен за потребителя и в крайна сметка да увеличите максимално ангажираността на посетителите.

1. Премахнете ненужните приставки

Въпреки че плъгините са един от най-важните елементи във всеки WordPress сайт, поддържането на плъгини, които не са активни или са лошо кодирани, може да ви струва скоростта на сайта, което не е интелигентен ход. Просто деинсталирайте или деактивирайте приставки, които не използвате.

Освен това помислете за замяна на някои от текущите ви приставки с такива, които обслужват множество цели (Jetpack е чудесен пример за един плъгин, който предлага много функции). Съсредоточете се върху вашите изисквания и изрежете списъка съответно (не бъдете приставка за приставки).

2. Направете навигацията без задръжки

Мега меню

Придайте чист вид на навигацията си. Премахнете излишните категории и не забравяйте да използвате подходящи категории родители и деца за гладко търсене. Уверете се, че навигацията разполага с най-важните ви страници, можете да използвате маркери и джаджи за категория, за да предложите на читателите си достъп до повече съдържание.

Ако вашият сайт изисква много връзки, помислете за добавяне на мега меню. Мега мъжете предлагат на посетителите на вашия сайт големи списъци с информация, като ви позволява да опростите основната си навигация. Плъгини като Uber Menu, Mega Main Menu и Hero Menu предлагат фантастични възможности за мега меню, които работят чудесно с повечето теми на WordPress.

3. Организирайте съдържанието на сайта

Ако съдържанието на вашия сайт е огромно, организирайте го структурирано, като групирате в параграфи. Също така не забравяйте да използвате правилни заглавия. Вашите публикации и страници трябва да имат H1 заглавия и след това трябва да използвате H2, H3 и т.н., вложени в публикацията ви (нашата публикация използва H2 за заглавието „Стъпки за почистване на вашата инсталация на WordPress“, последвано от H3 заглавия за всяка цифрова точка ). Това подобрява четенето и потребителското изживяване, като държи посетителите далеч от нечетливата стена на текста.

Поставянето на някои акценти върху основното форматиране може да доведе до забележими резултати. Това включва използването на заглавки, списъци, цитати, бутони, връзки и дори различни стилове на шрифта, за да помогнете да направите потока на съдържанието си по-интуитивен.

4. Поддържайте проверка на релевантността

Когато използвате изображения, видео или други медии в публикация в блога на вашия сайт WordPress, той трябва да е свързан с темата. Освен това не бива да пазите медии, които са без значение за вашата гледна точка. Периодичното актуализиране на старо съдържание и свързаните му медии също е добър начин да сте сигурни, че нямате счупени изображения или връзки.

5. Пускайте актуализации редовно

Актуализирайте WordPress

Не забравяйте да поддържате актуализирана вашата инсталация, теми и приставки за WordPress. Ако не сте обновявали от известно време, направете го. Използването на текущата версия на WordPress трябва да гарантира, че получавате най-новите лепенки за сигурност за WordPress, както и съвместимост с плъгини и теми за вашия уебсайт.

Преди актуализиране винаги препоръчваме да направите резервно копие на вашия WordPress сайт. Това е важна предпазна мярка, в случай че някой от вашите плъгини се счупи, когато се актуализирате, така че да имате начин да върнете уебсайта си в предишното му състояние. За да направите архивирането по-лесно, помислете за някоя от най-добрите архивни услуги и плъгини за WordPress.

6. Следете скоростта на вашия сайт

Инструменти за Pingdom

Ако вашият сайт отнема твърде дълго време, трябва да разберете причината, която може да възпрепятства плавното му изпълнение. Pingdom Инструменти е чудесен начин да проверите скоростта на вашия WordPress сайт.

Използването на услуга за бърз хостинг е добра опция за по-добра скорост на уебсайта, но някои хора също наемат споделен хостинг, тъй като той предлага голяма цена / качество. Но независимо от всичко, винаги не забравяйте да използвате хостинг план, подходящ за вашия уеб трафик – със споделен хостинг активно споделяте ресурсите на вашия сървър с произволен брой други уебсайтове, а с управлявания хостинг често получавате само определена сума. Не забравяйте да изберете подходящ за вас план.

Също така трябва да разгледате и вашата тема и активни плъгини. Някои добавки към WordPress (теми и плъгини) са тежки с ресурси (като някои от големите плъзгачи) и лошо кодираните могат определено да забавят вашия сайт. Тествайте скоростта на демонстрацията на темите на живо, преди да ги изтеглите и инсталирате, и проучете приставки, преди да добавите нови.

7. Освежете административния панел

WP Оптимизирайте WordPress Plugin

За да работите само върху вас отпред, не е достатъчно, това е само да поддържате чистото си лице, докато обличате тромави дрехи – това не е добър знак. Задният край или административната зона на уебсайта на WordPress е също толкова важен, колкото и предният му изглед. Има толкова много скрити вътрешни работи, които могат да бъдат оптимизирани.

 • Премахнете теми, които вече не се използват. Сайт по подразбиране WordPress се предлага с много теми, но всички те не са задължителни. На практика няма да сменяте темата си толкова често. Така че, зарежете старата си тема и продължете напред с по-малко натоварване.
 • Изтрийте чакащи и спам коментари. Това създава негативно впечатление от SEO гледна точка. Използвай Празен спам бутон за изчистване на тези коментари само с едно щракване и то редовно за по-добри резултати. Можете също да опитате Антиспам пчела плъгин, който е специално предназначен да запази вашите законни коментари, като същевременно предотвратява спама.
 • Изпразвайте често кошчето за боклук. Публикациите и страниците на вашия уебсайт WordPress, които поставяте в кош, ще заемат вашето пространство, докато не бъдат изтрити за постоянно. WordPress има възможност за постоянно изтриване на публикациите в кошчето ви, затова го използвайте.
 • Работете върху прекъснати връзки. Връзки, които не работят, създават много лошо впечатление на посетителите и търсачките. Основната стъпка е да намерите такива връзки и след това да ги поправите. Използвайте плъгини като W3C Link Checker за да намерите прекъснати връзки. След това ги актуализирайте ръчно или изпълнете 301 пренасочвания (трябва също да проверите нашата статия за премахване на счупени връзки, както и нашето ръководство за актуализиране на перманентни връзки).
 • Почистете вашата база данни. Базата данни е незаменима част или по-скоро сърцето на вашия уебсайт WordPress, тъй като в него се съхраняват повечето от необходимите данни. Така че това изисква да се управлява резко. Това почистване може да включва изтриване на временно използвано дисково пространство, публикуване на ревизии, спам коментари и други елементи, присъстващи в кошчето, както и остатъци от плъгини и теми. Безплатното WP-Optimize плъгинът е много полезен плъгин, който може да ви помогне да оптимизирате вашата база данни по този начин.
 • Деактивирайте елементи с по-малка нужда. Това е и лесен начин за подрязване на безполезните елементи, присъстващи във всеки визуален WordPress. Кликнете върху наречения раздел опции на екрана в горния десен ъгъл на вашето табло за управление на WordPress. От тук можете да активирате или деактивирате различни функции, като просто поставите отметка или премахнете отметката от съответните квадратчета.
 • Трябва да се почисти и таксономията. Ако вашият уебсайт притежава неизползвана таксономия, отървете се от него. Когато има маркери и категории, които не използвате, премахнете ги ръчно. Тъй като таксономиите съществуват за всеки тип публикация (която може да включва публикации в блогове, портфолио, персонал, препоръки и т.н. в зависимост от темата и плъгините, които имате активни), ще трябва да отидете на всеки, за да проверите за неизползвани елементи.
 • Неизползваните медии трябва да бъдат изчезнали. В WordPress има отделна папка с име качени която включва всички медийни файлове, които сте качили на вашия уебсайт. В дългосрочен план това може да доведе до масивно съхранение и по този начин трябва да бъде подрязано. Приставки като например Почистване на изображението може да намери и изтрие такива медийни файлове. Можете също да използвате Принудително регенерирайте миниатюри плъгин, който ще премахне всички изрязани изображения на сайта, които може да са останали от стари теми, и да изреже отново изображенията, както е определено за текущата ви тема, което може да изчисти много място, ако сте преминали между много теми в миналото.
 • Изрязвайте джунджурии, които не използвате. Това се отнася за вашите приспособления на таблото за управление, както и за джунджуриите, които виждате на лицевата страна на вашия уебсайт. За вашите приспособления на таблото за управление (вижте на главната страница, когато за първи път влизате в инсталацията си на WordPress), отворете опции на екрана в горната част на екрана, за да активирате и деактивирате кутиите avaialbe. Джаджи в предния край на вашия WordPress сайт във вашите странични ленти и долни колонтитули можете да намерите под външен вид> джаджи. Просто ги плъзнете и пуснете, за да ги замените или реорганизирате.

Не е необходимо на уебсайта ви в WordPress да липсват всички горепосочени точки. Но все пак, внимавайте, за да проверите за някакъв недостатък, дори и малки промени могат да доведат до справедливи резултати.

заключение

Вашият уебсайт WordPress може да се трансформира за няколко часа, като го почистите старателно. Обезцветяването може да му даде по-интерактивен изглед, като премахне всички нерелевантни елементи и подреди останалите в по-добър начин. С прости думи, трябва да премахнете ненужната мазнина от уебсайта си. Просто вземете необходимото и зарежете останалото.

Проверявайте внимателно неща, които не са полезни, но все пак заемат вашето пространство и освен това, осигурявайки на вашите читатели случайно потребителско изживяване. А административният ви панел на таблото за управление е също толкова важен, колкото външният вид на уебсайта ви в мрежата. Периодично е необходима цялостна проверка както за предния, така и за задния край на вашия WordPress сайт, а в дългосрочен план това ще направи вашия уеб сайт по-добър. Резултатът ще бъде по-бързо зареждане на сайта, заедно с подобреното потребителско изживяване.

Имате ли други съвети за намаляване на WordPress? Или сте пробвали нашето? Ще се радваме да чуем вашето преживяване!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map