Съвети за маркетинг на съдържание за малки предприятия, използващи WordPress

Съвети за маркетинг на съдържание за малки предприятия, използващи WordPress

Независимо от размера на вашия бизнес или операция, ангажирането в маркетинг на съдържание е задължително. Ако обаче управлявате малък бизнес или сте там сами, вероятно е честно да твърдите, че имате по-малко ресурси за инвестиране в популяризиране на вашите услуги и продукти, отколкото в големи предприятия. Въпреки това, това не означава, че без правилната стратегия не можете да постигнете страхотни резултати, така че сме съставили нашия списък със съвети за маркетинг на съдържание.


Казано по-просто, маркетингът със съдържание включва създаване на висококачествено съдържание, което след това се популяризира, за да привлече по-насочен трафик към вашия уебсайт. Чрез подобряване на маркетинговите си усилия сайтът ви ще получава повече посетители, ще увеличите генерирането на олово. Това в крайна сметка може вашия бизнес да реализира повече продажби.

Има много различни начини за прилагане или подобряване на вашата маркетингова стратегия за съдържание. За щастие, ако имате уебсайт на WordPress, тогава има някои мощни WordPress плъгини, които можете да използвате, за да помогнете. Какъвто и да е опитът ви със маркетинга за съдържание и колкото и време да имате да отделите, съветите за маркетинг на съдържание по-долу ще ви заведат в правилната посока или ще засилят текущите ви усилия.

1. Създайте страхотно съдържание

Може да не искате да чуете това, но най-важният аспект на маркетинга на съдържанието е самото съдържание. Много хора се връзват във възли за това как да създават невероятно съдържание или дори просто да решават какви теми да пишат.

Най-добрият съвет за малкия бизнес е да го поддържате просто. Помислете каква информация искат да знаят клиентите ви. Какви въпроси задаваха наскоро? Какво открихте, че обяснявате отново и отново? Ако някой има проблем, който е обсъдил с вас, тогава повече от вероятно много други хора имат същия проблем и те са вкъщи Google го преглеждайте.

Напишете запитванията и притесненията на вашата целева аудитория и съществуващи клиенти и превърнете това в съдържание. Най-добрият начин да добавите интересно и завладяващо съдържание към вашия сайт е чрез блог, така че вземете въпросите на клиента си и ги превърнете в блог публикация. Опитайте и направете тези публикации информативни и забавни, но най-важното за вашата целева аудитория, така че те да бъдат привлечени да четат.

Сега, всеки път, когато бъдещият клиент или клиент отиде в Google, за да потърси отговор на своето запитване, има шанс да намерят вашия блог. След като получат отговор на въпроса им, само с няколко кликвания те могат да бъдат на вашата каса или страница за контакти – готови да направят следващата стъпка във вашата фуния за продажби.

2. Използвайте качествена тема WordPress

Тема за общо съдържание маркетинг WordPress

Има много теми за WordPress, от които да избирате, и когато започнете да пускате бизнеса или блога си онлайн, това може да бъде много поразително. За маркетинг на съдържание искате тема, която зарежда се бързо, външност професионален, е лесен за използване и не ви струва ръка и крак. Не можем да препоръчаме темата Total WordPress достатъчно. Тази тема е оптимизирана за скорост, има стотици опции за персонализиране на теми и лесна плъзгане и пускане на страница и струва по-малко от нов принтер. За всеки бизнес или блог, Total е чудесна тема за изграждане на уебсайт за маркетинг със съдържание.

3. Организирайте създаването на съдържание

За малък бизнес искате да публикувате поне един, в идеалния случай два, блог публикации седмично. Хората често започват добре да създават и добавят съдържание към своя сайт. Когато е ново, вие сте мотивирани! Но след като седмиците продължават, те са склонни да изостават. Наистина е важно редовно да добавяте съдържание и най-добрият начин да направите това е да използвате тракер или календар. Бихте използвали календар за срещи или други важни аспекти на вашия бизнес, така че защо не и вашите публикации и промоции?

Редакторски календар WordPress Plugin

Редакционен календар е безплатна приставка за WordPress, която ви позволява да виждате всичките си планирани публикации за деня, седмицата или месеца. Тя ви позволява да организирате кога статиите са планирани да бъдат публикувани, какви идеи имате за бъдещо съдържание и много други. Цялата информация е представена в ясен календарен формат. Този безплатен плъгин предлага бърз и лесен начин да останете на върха на задълженията си за създаване на съдържание.

4. Не забравяйте за електронната поща

Списък със съвети за маркетинг на съдържание не би бил пълен, без да докосвате имейл. Жизненоважно е да се опитвате да събирате имейл адресите на посетителите на уебсайта си, както и да поддържате списък с имейли на клиенти и клиенти. Чрез създаване на имейл бюлетин или списък с абонати вече можете да се свържете с тези контакти всеки път, когато публикувате нова статия в своя блог. Тези имейл известия помагат на аудиторията ви да се запознае с новите статии и ги насърчава да посетят вашия сайт, за да научат повече.

MailChimp за WordPress

MailChimp е мощно решение за маркетинг по имейл. Като инсталирате безплатния MailChimp за WordPress плъгин и регистрация с MailChimp, можете да започнете да съставяте пощенски списък. Чрез MailChimp след това можете автоматично да изпратите вашето ново съдържание до всички или група от вашия пощенски списък. Това е важен начин за взаимодействие с вашите клиенти и призоваване на аудитория за вашия блог и останалата част от вашия уебсайт.

5. Управлявайте социалните си медии

Социалните медии са друг важен начин за споделяне на вашето съдържание и популяризиране на вашия сайт. Какъвто и вид бизнес да имате, трябва да имате присъствие в социалните медии. Колкото повече статии създадете, толкова повече ще трябва да споделяте в различните канали за социални медии, толкова повече хора ще бъдат изложени на вашето съдържание.

Безплатен социален модул за споделяне на социални войни

Най-лесният начин да направите съдържанието си споделяно и да насърчите хората да ви следват в социалните медии е да добавите бутони за споделяне към вашия сайт. Социална война е безплатен плъгин за WordPress, който е специализиран в социални акции и привличане на трафик към вашия сайт.

Освен че предоставя бутони за социални споделяния, той помага и за други аспекти на маркетинга в социалните медии, включително предоставяйки опции за специфични изображения на Pinterest и създаване на приятелски котировки в Twitter. Този плъгин ще оборудва уебсайта Ви с необходимите инструменти, за да започнете да споделяте съдържанието си и да изградите силна общност в социалните медии, която също ще споделя вашето съдържание за вас.

6. Спестете време с CoSchedule

Един от основните проблеми в маркетинга на съдържанието и социалните медии като цяло е, че това може да отнеме време. Постоянното създаване на ново съдържание и непрекъснатото споделяне на него в различните социални медийни платформи може да бъде работа на пълен работен ден в себе си. CoSchedule може да помогне за това и да ви спести много време и енергия.

CoSchedule Безплатен плъгин за WordPress

CoSchedule е премиум WordPress плъгин (с 14-дневна безплатна пробна версия), който работи малко като редакционен календар. CoSchedule обаче помага не само да планирате статиите в блога си, но и всички публикации в социалните медии, които вървят заедно с него. Също така ви позволява лесно да споделяте стари публикации отново, така че не е нужно непрекъснато да създавате ново съдържание. Всичко това се прави от таблото за управление на WordPress, като се спестява време за прескачане от един сайт на друг и ви обхваща главата с изискванията на всеки канал.

7. Използвайте Google Анализ, за ​​да помогнете за подобряване на вашата маркетингова стратегия за съдържание

Анализът е важна част от маркетинга на съдържанието. Тя ви позволява да видите колко хора са гледали вашия сайт, как са ви намерили, какво съдържание ги интересува и какви страници не са, както и много повече.

Безплатен плъгин за WordPress на Google Analyticator

Google Analyticator е страхотна безплатна WordPress приставка, която ви позволява да виждате статистически данни в реално време от вътрешното си табло за управление на WordPress. Информацията, която предоставя, ще ви помогне да подобрите вашата маркетингова стратегия за съдържание. Въоръжени с тази информация, можете да ги направите вашето съдържание по-подходящо за интересите на вашите клиенти.

Sprout Social

Sprout Social е услуга, която ви помага да следите каква е ефективността на съдържанието ви в различните социални мрежи. Това е първокласно решение, което предлага много функции, но неговите показатели в социалните медии са особено впечатляващи.

Инструментите, включени в Sprout Social, ви позволяват наистина да разгледате в дълбочина как ви помагат вашите платформи за социални медии, къде е вашата целева аудитория и какво съдържание те интересуват и споделят. Този тип информация е от съществено значение, за да ви помогне да пуснете на пазара вашия сайт по правилния начин, с правилните хора в точното време, на правилното място!

Прекратяване на нашите Съвети за маркетинг за съдържание

Всички горепосочени стратегии са важни аспекти на маркетинга за съдържание. Ако искате вашият бизнес да процъфтява, си струва да отделите време за внедряването на всеки един от тях. След това да ги използвате последователно.

Ако тепърва започвате или още не сте се захванали със стратегия за маркетинг на съдържание, изберете няколко области, върху които да се съсредоточите. След това отидете от там. Или просто започнете със съветите за маркетинг на съдържание, които споделихме по-горе. Късмет!

Имате ли добри съвети за маркетинг за съдържание? Какво опитахте, че е било успешно? Какво още трябва да подобрите? Моля, споделете вашия опит с нас в коментарите по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map