Съвети за Blogging за WordPress, за да направите своя блог успех

Съвети за Blogging WordPress за успех

Тъй като това е създаването на блогове е фантастичен начин да споделите страстта си към дадена тема с други хора, живеещи в близко естество в интернет. Независимо дали пишете за готвене, механика, SEO или миграция на птици, има публика там за вас. И през последните 20+ години блоговете са се развили от обикновено хоби до пълноценна кариера. Което е страхотно! Хората всъщност си изкарват прехраната, правейки това, което обичат и споделят тази страст с другите.


В миналото сме споделили множество съвети как да започнете блог, как да изградите онлайн присъствие и как да увеличите аудиторията си. Днес ще покрием шепа ключове съвети за блогове можете да използвате веднага, за да помогнете на вашия блог да стане още по-добър и станете успешен блогър!

Пишете за това, което знаете

Това може да ви се струва очевидно, но пишете за това, което обичате и какво знаете. Когато пишете за това, което ви интересува вашата страст, ще се покаже във вашето писане. Това прави новата ви кариера в блоговете по-приятна и по-управляема.

Ако искате да добавите още статии по конкретна тема, които не сте орган, може би трябва повече автори към вашия екип. Много теми на WordPress включват поддръжка за множество автори, както и персонализирани авторски страници.

Плъгин за редактор на роли на потребителя

Искате ли да добавите автори, без да им давате безплатно управление над вашия блог? Опитайте плъгин като безплатния Потребителски редактор на роли за WordPress. Този плъгин ви позволява да ограничите достъпа за различни потребителски роли (администратор, сътрудници, абонати и т.н.) и след това да присвоите тези роли на вашите регистрирани потребители.

Създайте подходящо съдържание

Друг важен аспект е да запазите фокуса си върху съответното съдържание. Не виждате как пишем за драмата в Youtube тук на WPExplorer, нали? Само защото има блогъри, които печелят пари за определена тема, което не означава, че трябва да се опитате да пишете и за нея … освен ако не е съответен към фокуса на вашия блог И това е нещо, което сте вие добре осведомен относно.

Направете вашите статии интересни

четене

Ако пишете за това, което знаете, че този съвет ще бъде много по-лесен – трябва да го поддържате интересен. Никой не иска да чете речник, така че не пишете статиите си като една. Намерете своя стил на писане (има много страхотни статии онлайн с помощта на съвети за писане намерете и развийте вашия глас онлайн), след което се вкопайте в някои от нашите други съвети, за да обновите статиите.

Използвайте добро заглавие

Наред с интересното съдържание ще ви трябва и страхотно заглавие, което привлича вниманието и кликва. Заглавията са първото нещо, което потенциалните нови читатели виждат в резултатите от търсачките или в социалните медии. Когато мозъчната атака вземете предвид 4 U е за страхотно заглавие:

 • спешно: Ако е възможно, заглавието ви трябва да включва някакъв вид спешност или призив за действие. Създайте съдържание, което вашите читатели могат да използват, за да направят промяна днес, или да споделите нещо безплатно за ограничено време.
 • Уникален: Това е изключително важно – съдържанието ви трябва да е еднолично. Не копирайте грубо работата на другите. Това не е само престъпление, което може да повлияе на вашето SEO, но читателите ще спрат да се връщат, ако всичко, което предлага вашият блог, е погребална информация. Помислете какъв вид съдържание бихте искали да прочетете, но все още не сте го намерили, след което се заемете с създаването му.
 • Полезен: Напишете съдържание, което вашите читатели искат или трябва да прочетат. Вашите статии трябва да включват информация, която вашите читатели могат да използват, която в зависимост от вашата ниша може да бъде декоративно изработена сама по себе си, житейски уроци, когато сте станали родител, съвети за овладяване на мечтаната ви кариера или може би ръководство за създаване на страхотен блог.
 • Ultra-Specific: Единственото по-добро от полезното съдържание е хипер полезно съдържание. Колкото по-конкретно е вашето съдържание, толкова по-ангажирани ще бъдат вашите читатели. Разбира се, обратната страна е, че колкото повече ниша съдържанието ви, толкова по-малък е басейна от читатели, които ви харесват, но създавайки добра комбинация от общи и конкретни статии в блога си, можете да отглеждате и култивирате аудиторията си от читатели.

Заглавие експерименти Безплатен Plugin за WordPress

За още по-добри заглавия можете също да използвате a заглавие сплит плъгин. С приставката можете да изпробвате вариации на едно и също заглавие, за да видите кой формат се харесва най-много на вашата читателска база. Въпреки че това не е необходима стъпка, е нещо, което трябва да помислите, дори ако просто разделите заглавията на тестовете за ограничено време, за да получите усещане за това, което вашите читатели искат да видят.

Добавете социално споделяне

След като инвестирате цялото това време за създаване на страхотно съдържание, искате вашите читатели да го споделят нали? Разбира се, че го правите! Добре че потребителите ще имат по-голяма вероятност да споделят вашето съдържание, ако създадете споделяно съдържание. Какво означава това? Радвам се, че попитахте.

Уверете се, че имате бутони за социално споделяне вграден във вашия блог. Не разчитайте на вашите читатели да имат преки пътища в социалните браузъри или да преминат през допълнителните усилия да отворят социалните си акаунти, за да споделят съдържанието ви. Средно хората са лоши при вземането на решения, така че колкото по-лесно го правите да правят нещо (като споделяне на съдържанието си), толкова по-вероятно е да го направят.

Jetpack WordPress Plugin

Страхотен безплатен плъгин за социални бутони е Реактивни раници от Automattic. Jetpack предлага на блогърите различни мощни опции, всички от един страхотен плъгин и една от тези опции просто се случва да бъде социално споделяне. След като инсталирате Jetpack, отидете на таблото за управление и отворете Jetpack> Settings> Sharing, за да активирате бутоните за споделяне и да изберете местоположение на бутон. В момента се поддържат 10 услуги (включително големите три – Twitter, Facebook и Google+), както и опции за изпращане по имейл и печат.

Освен това повечето хора изпитват нужда да принадлежат към група. Така че от показваща броя от вашите социални дялове или вашите общи социални последователи е възможно да увеличите желанието на читателя да последва примера. Monarch е чудесен премиум социален плъгин, който можете да използвате за създаване на социални връзки и бутони за социално споделяне с броячи. Но в зависимост от това колко последователи имате, може да искате да скриете броячите си, докато числата не станат малко по-впечатляващи.

Вашият блог трябва да бъде лесен за четене

Тест за лекота на четене на плът

Подреждането на съдържанието ви е огромна стъпка, но не трябва да пренебрегвате четенето. Един бърз начин да проверите съдържанието си е с теста Flesch. Най- Лекота на четене на плът test е стандартен метод за тестване на трудността на пасаж или статия, написани на английски език. Това е по същество математическа формула, използваща вашите изречения, думи и срички като променливи. Макар че не бива да е единственият фактор, за да вземете предвид резултата си Flesch, може да ви помогне да напишете по-добро съдържание за целевата си аудитория.

Йоаст SEO

Ако вече използвате Yoast SEO плъгин За да оптимизирате вашия WordPress сайт за търсачките, ще се радвате да знаете, че можете да използвате същата приставка за оптимизиране на вашите публикации и за човешки читатели, тъй като има вграден тест за четене на Flesch. С инструмента за анализ на съдържание Yoast SEO можете да видите кратка снимка на вашия SEO, заглавие, мета и съдържание и съответно да направите промени, за да получите всичките си променливи в зелената зона на SEO (можете да вземете анализ на съдържанието в реално време за пробно шофиране на уебсайта им).

Почистете вашия уеб дизайн

Има много страхотни блогове, към които със сигурност никога не сте се връщали, защото дизайнът им на уебсайт ви е отказал. Сериозно. Кой иска фантазирани нечетливи шрифтове, мигащи реклами и лудо опаковани странични ленти в лицето си? Много пъти по-просто е по-добре и когато става въпрос за четенето на вашия блог, трябва да бъде от ключово значение.

Без ананас WordPress тема

Без ананас WordPress тема

Използвайте тема на WordPress което улеснява вашите читатели да правят това, което правят най-добре (Прочети), като същевременно ви дава възможностите, които са ви необходими за стартиране на вашия блог / бизнес. За някои това може да означава избиране на директна тема за блоговете на WordPress като ананас. Тази изчистена, минимална и БЕЗПЛАТНА тема на WordPress използва просто центрирано оформление на съдържанието без главна странична лента, така че вашите читатели да се фокусират върху съдържанието ви, а не върху джунджуриите ви и други пухчета.

Обща тема за Drag & Drop WordPress

Обща тема за Drag & Drop WordPress

Ако вашите нужди са малко по-сложни, може да искате да изберете по-голяма премиум тема със създател на страници (така че можете да изградите всяка друга площадка за кацане, магазин, екип или други страници, от които може да се нуждаете). Ние създадохме Обща сума точно тук, в WPExplorer и го изгради по правилния начин. Добавете неограничени страници в блога, възползвайте се от незадължителния блог филтър, изберете от три основни оформления (зидария, решетка или стандартен стил на списъка), добавете странична лента (или не), добавете множество автори с аватари, създайте публикации от поредици, използвайте персонализирани изрязване на изображения, активиране на социалното споделяне и други. И това са само някои от вариантите на блога! Можете също така да добавите персонализирани цветове, шрифтове, лога и др. Изтеглете демонстрацията, за да видите повече!

И без значение коя тема сте избрали, уверете се, че сте изберете добър шрифт в размер на шрифта, който вашите читатели могат лесно да четат. Според American Writers & Artists Inc най-добрите шрифтове за онлайн четене са Arial в размер 12+, веранда в 10 или Грузия ако се нуждаете от нещо малко по-официално. Те откриха също, че ако се харесвате на по-зряла аудитория, трябва да увеличите размера на шрифта си до поне 14.

Лесен Google шрифтове Безплатен приставка за WordPress

Ако не сте сигурни как да добавите персонализиран код, за да промените тематичните шрифтове, просто се получи Лесни Google шрифтове за WordPress. С този безплатен плъгин можете да правите промени във вашите шрифтове направо от WordPress live customizer (не са необходими умения за кодиране). Редактирайте и визуализирайте цвета, размера, височината на линията и разстоянието на буквите за различни текстови елементи в целия сайт.

Опростете форматирането си

Поддържането на организираното съдържание преминава дълъг път. Ако влагате усилия да напишете 2000+ словесен пост, искате вашите читатели да го направят докрай. Един от начините за подобряване на четимостта на вашите публикации е с форматирането, което използвате.

Всяка мисъл, която сте въвели във вид, не трябва да бъде дълга, по-кратки изречения със сигурност има своето място и може да ви помогне да държите (и вашите читатели) на място. Използвайте заглавията за ясно етикетиране на различните раздели на вашата статия. Трябва да използвате H2 заглавия за основните секции с допълнително заглавие на нивото на любовника (H3, H4 и т.н.), ако е необходимо. Добавете куршуми и номерирани списъци за прости и бързи точки във вашите публикации.

Използвайте изображения в своя полза

Защо изображенията са важни

Една снимка уж струва хиляда думи, но за вашия блог може да струва много повече, ако правилно се възползвате от нея. Създайте изображения, които са визуално завладяващ. Благодарение на уебсайтове като Unsplash, Големи запаси, Pixabay, PicJumbo и Смърт за запас намирането на достъпни изображения е полъх. След това с Photoshop или безплатния онлайн инструмент Pixlr можете да редактирате изображението си, за да добавите текст, филтри и др.

Уверете се, че сте включили и Alt-текст когато добавяте изображения към публикациите си. Търсачките могат да видят тази информация. Чрез оптимизиране на вашия алтернативен текст на изображението, същото това изображение може да се класира по-добре в резултатите от изображенията на търсачките (създавайки изцяло нов канал от уеб трафик към вашия сайт).

Насърчете ангажираността на читателите

По-рано разгледахме тази тема, но това е само защото е толкова важно. Вашата аудитория е в центъра на вашия блог, така че активното им включване е особено важно. Ето няколко прости начина да направите точно това.

Подобрете раздел за коментари

Вашите коментари са най-лесният начин да привлечете читателите си. Въпреки че коментарите за WordPress са доста страхотни сами по себе си, има много страхотни приставки за WordPress, които ще ви помогнат да направите вашите коментари още по-добри. Ето само няколко от най-добрите добавки за коментари в WordPress (според нас), за да изравните вашата секция за коментари.

Започнете бюлетин

Друг прост начин да се свържете с читателите си е с бюлетин. Бюлетините отиват точно до входящата поща на вашата аудитория, така че независимо къде се намират, можете да видите, че имате нещо ново за качване. Бюлетините също са страхотен начин за споделяне изключително съдържание с вашите читатели, като халява или специален конкурс само за тях. Ето няколко страхотни съвета от нашите автори за бюлетини и WordPress:

 • Ръководство за начинаещи за MailChimp с WordPress
 • 5 безплатни приставки за WordPress за MailChimp за увеличаване на опциите за бюлетин
 • 3 основни приставки за изграждане на списък за WordPress

Помислете за безплатни или състезания

Независимо дали предлагате безплатен / подарък само за абонати или за цялата си аудитория, винаги е хубаво да можете да върнете обратно на своите читатели. Те са тези, които ви подкрепят и правят вашия блог начин на живот в крайна сметка! За щастие, с WordPress е много лесно да бъдете домакин на собствената си конкуренция или предаване с помощта на плъгин. Можете също така да помислите за създаване на безплатни продукти за изтегляне (като безплатни теми за WordPress, безплатни електронни книги, безплатни psds и т.н.) или осигуряване на изключителни отстъпки за продукти, които препоръчвате.

Обобщавайки

Това е само върхът на айсберга от начини за подобряване на вашия блог, работещ с WordPress, и се надяваме, че някои от тези съвети ще ви помогнат да се насочите към успеха на вашия блог. Но не спирайте само тук – има много начини да подобрите доверието в блога си, сигурността на уебсайта, WordPress SEO и дори вашата тарифа за абонати. Затова продължете да изследвате и да се учите. И ако попаднете на други полезни съвети за блогове, не забравяйте да ги споделите в коментарите по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map