Съвети и трикове във Facebook, за да постигнете своята магия за вашия WordPress сайт

С над 1,7 милиарда активни потребители, Facebook може да бъде мощна платформа за достигане до нови клиенти и привличане на насочен трафик към вашия сайт. Това обаче не е толкова просто, колкото просто да публикувате съдържание във Facebook и да се надявате на най-доброто.


Facebook се променя непрекъснато и собствениците на фирми трябва да бъдат в крак с времето, за да използват ефективността си. За щастие има няколко доказани и ефективни стратегии, които можете да внедрите, за да гарантирате, че се наслаждавате на възможно най-широк обхват.

В тази статия ще разгледаме седем стратегии, които можете да използвате, за да увеличите максимално въздействието на вашите усилия върху Facebook.

Съвет №1: Създайте Facebook профил и бизнес страница

Добре, така че това е очевидна стъпка за много от вас. Истината обаче е, че много хора все още не са се впуснали в света на Facebook. Само от април 2015 г. 41% от американските малки предприятия използваха Facebook за маркетинг. Освен това много собственици на малки фирми използват личния си профил, а не специална бизнес страница, за да рекламират във Facebook, въпреки многото предимства от използването на бизнес страница.

Нашата бизнес страница във Facebook (кликнете, за да я видите и харесате!)

Нашата бизнес страница във Facebook (кликнете, за да я видите и харесате!)

Ако все още нямате настроена бизнес страница (също ще трябва да създадете акаунт, ако вече нямате такъв).

Съвет №2: Добавете социален дял и следвайте бутоните към вашия сайт

Reach е термин, който се отнася до броя на емисиите за новини във Facebook, където вашето съдържание се появява след публикуването му. Докато обхватът на вашите публикации се решава от сложни алгоритми във Facebook, има много неща, които можете да направите, за да увеличите обхвата си.

Един очевиден начин да увеличите обхвата си е да имате повече хора като вашата страница. Улеснете читателите си да харесат вашата страница във Facebook (и други акаунти в социалните медии), като добавите бутони за социални последствия към вашия уебсайт. Правим това, като показваме специална джаджа във Facebook в страничната лента (просто погледнете вдясно от тази публикация).

Ако не искате да използвате голям приспособление, можете да добавите вместо това бутона за следване във Facebook, както и всякакви други бутони за социални медии. Има много опции, достъпни директно от Facebook, или можете да използвате плъгин (вижте по-долу за предложения).

В допълнение към добавянето на нов последовател, друг начин за увеличаване на обхвата е да насърчите посетителите да ви споделят съдържание в техните профили с бутони за социално споделяне. Можете да включвате персонализирани бутони на различни места в публикации, страници и страници с изображения.

Край на публикацията в блога на WPExplorer, показваща бутони за превъртане отстрани на публикацията и статични бутони в долната част на публикацията

Имаме бутони за превъртане отстрани на публикации и статични бутони в долната част на публикациите

Има много плъгини, които ви помагат да добавяте социални медии за споделяне и следване на бутони. Две популярни опции включват Споделяне на Jetpack (включени в приставката за Jetpack) и Приложението SumoMe Share (включени в приставката SumoMe). Също така има много опции за премиум като Monarch и Easy WordPress Social Sidebar.

Съвет №3: Настройте вашия сайт да публикува автоматично във Facebook

Настрояването на вашия сайт за автоматично публикуване във Facebook ви спестява време и трудност да влезете във Facebook и да създавате публикации ръчно. Това може да стане по много различни начини, включително чрез Модулът за публикуване на Jetpack или чрез приставки като Facebook Auto Publish.

Ако вече имате инсталиран Jetpack, в таблото за управление отидете на Реактивни раници > Настройки > ангажимент > разгласявам > Конфигурирайте настройките си за популяризиране. Тук можете да се свържете с Facebook и други акаунти в социалните медии, така че всеки път, когато публикувате ново съдържание, то автоматично се споделя във Facebook и извън него.

Jetpack Публикуване на екрана с настройки в WordPress

Jetpack Публикуване на екрана с настройки в WordPress

Съвет №4: Добавете отворени графични мета маркери към вашия сайт

Ако искате вашето съдържание да изглежда страхотно, когато се споделя във Facebook, ще трябва да добавите Отваряне на графика (OG) маркери към маркирането на уебсайта Ви. Добавянето на OG маркери ви позволява да поемете контрола върху това, как се показва вашето съдържание, като идентифицирате различните части на вашето съдържание, като заглавие, описание и изображение:

Връзка за публикации в блога на WPExplorer, готова за публикуване във Facebook с изображението, заглавието и описанието

Как Facebook използва маркери на Open Graph, за да направи публикациите да изглеждат страхотно

Можете да добавите OG тагове ръчно или да го направите по лесния начин с плъгин като Йоаст SEO.

Съвет №5: Присъединете се и създайте групи във Facebook

Вашето присъствие във Facebook не трябва да бъде ограничено до личния ви профил и бизнес страница. Присъединяването и участието във Facebook групи, които са от значение за вашия бизнес, е един от начините за създаване на нови връзки и генериране на потенциални клиенти. Има много стратегии, които можете да използвате, когато става въпрос за използване на Facebook групи; просто не забравяйте да прочетете груповите правила и да следвате общия етикет във Facebook.

Може също да помислите за създаване на собствена група. Това може да ви помогне да се утвърдите като авторитетна фигура във вашата област на бизнес и ви дава контрол върху това какво точно се случва в групата. Един основен недостатък при управлението на група във Facebook е, че тя може да отнеме време, така че е важно непрекъснато да оценявате какво точно получавате в замяна на времето си.

Съвет № 6: Използвайте Facebook Ads

Може би си мислите, че рекламата в платформа, голяма колкото Facebook, би била много скъпа. Можете обаче да започнете Facebook Ads на много скромна цена и разгърнете силно насочени кампании въз основа на неща като възраст, местоположение и интереси.

Екран с опции за насочване на реклами във Facebook

Опции за насочване на реклами във Facebook

Разбира се, все още зависи от вас, за да се уверите, че рекламите ви са ефективни и че ще ги насочите по подходящ начин. Рекламите във Facebook се превърнаха в мощен и популярен маркетингов инструмент. В резултат на това има на разположение множество големи ресурси, които да ви помогнат да създадете и усъвършенствате рекламни кампании.

Съвет №7: Бъдете в крак с актуализациите на Facebook

Фейсбук пейзажът постоянно се променя, така че е важно да сте в крак с това, което се случва. С развитието на Facebook някои стратегии могат да станат по-малко ефективни или дори остарели, докато се появяват нови възможности.

Абонирайте се за Facebook News и други сайтове за новини в социалните медии като Social Media Examiner и Social Media Today. По този начин никога няма да пропуснете възможност да разширите обхвата на Facebook.


Facebook предлага огромен пул от потенциални клиенти за вашия бизнес. Въпреки това, тъй като толкова много фирми се борят за вниманието на потребителите на Facebook, че е лесно да се изгубите в морето от профили, страници и публикации. За да накарате Facebook да работи своята магия за вашия сайт, можете да използвате тези доказани стратегии!

Кои стратегии установихте, че сте най-ефективни в привличането на трафик от Facebook към вашия уебсайт? Уведомете ни в секцията за коментари по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map