Реалната цена за изграждане на уебсайт с WordPress

Днешната публикация блести светлина върху един от най-често срещаните въпроси на WordPress, който нообите и професионалистите задават през цялото време. Каква е реалната цена за изграждането на WordPress сайт? Е, за да разреша тази главоблъсканица, ще започна с кратка приказка, защото историите са … ами … страхотни. Готов? добре.


Ако ще ми се отдадете, моля, прочетете следващия параграф в онзи британски акцент, който всички обичаме.

Този път се разписах хостинг акаунт на дистрибутор с популярен хост в Мидълзбро, Великобритания. След като прекъснах мозъка си в продължение на няколко дни, реших да започна бизнес, предлагайки евтин за WordPress хостинг с мръсотия. Искам да кажа, какво още бихте могли да направите с безплатен хостинг акаунт на реселлер?

WordPress е безплатен

WordPress.org, самостоятелно хостван WordPress

Съставих сайт на WordPress и започнах маркетинг. Накратко, нещата изглеждаха добре по много стандарти, защото още в първия ден получих шест перспективи от шията на гората. Това е голяма работа, имайки предвид, че споделих връзката във моя Facebook профил само веднъж.

Единственият проблем? Те бяха предпазливи да се ангажират, тъй като в тяхното разбиране – всичките шест – WordPress (и всичко, което идва с него) трябва да е безплатно! Една от перспективите, една дама, беше толкова усъвършенствана, че я обозначи като истински измамник начисляване на годишна такса за WordPress. Точно така, тя напълно забрави за хостинг частта.

Тя стигна дотам, че ме насочи към WordPress.com, но преди да успея да обясня, че не съм таксувала за WordPress, а за хостинг, я нямаше. Пуф! Изчезна на въздух просто така.

„Спри да ни обръщаме, момчета, WordPress е безплатен!“ Където и да сте честна дама, аз не бях свиквал никого и го правех соло. Не бяха замесени други момчета. Научих си урока, затворих всичко и продадох сметката на дистрибутора за пари под наем. Какво? Животът просто е такъв.

Изграждането на уебсайтове с помощта на WordPress струва пари

Консултация с програмисти за WordPress

Това ще ви струва пари за изграждането на професионален уебсайт, домакин чрез WordPress. Трябва да обмислите разходи като име на домейн, хостинг, дизайн и така нататък, преди да се качите на вашето WordPress приключение. Без съмнение можете да започнете свободното си блог пътешествие в WordPress.com, но вкусът на WordPress, който получавате там, е силно ограничен във функционалност и стил.

Вие също трябва да се примирите с принудителни реклами и поддомейн (т.е. tvojeitename.wordpress.com), докато не надстроите до един от техните първокласни пакети, и, момче о момче, те са смешно скъпи или какво !? Ако искате една и съща гъвкавост и опции на самостоятелно хостван уебсайт, ще трябва да излезете за VIP пакет – говорим за 5000 долара + на месец хора (без да броим богата такса за настройка за зареждане)!

Започнете с план

И така, каква е реалната цена за изграждането на пълноценен WordPress сайт? Е, всичко се свежда до вас и функциите, от които се нуждаете. Не забравяйте, че трябва да започнете с план, който отговаря на някои основни въпроси като:

 • Каква е целта или целта на вашия уеб сайт?
 • Кой е вашата целева аудитория?
 • Кой е най-идеалният ви клиент (известен също като persona)?

Вашият план ще информира за всяка дейност на вашия WordPress сайт, включително развитие, стратегия за съдържание, маркетинг и т.н. В края на деня обаче, и докато ние говорим за разходи, вие или ще отделите време да направите всичко сами, или да харчите пари за наети ръце. Изборът е твой.

Като цяло, ето разбивка на най-често срещаните разходи, които ще имате за създаването на WordPress сайт:

 • За начало се нуждаете от име на домейн като wpexplorer.com
 • Уеб хостинг акаунт, където живее уебсайтът ви
 • Такси за разработчици или бюджет за премиум WordPress теми и плъгини
 • Създаване на съдържание
 • Маркетинг харчи, очевидно
 • Някои образования по WordPress
 • Услуги за поддръжка, като архивиране и сигурност
 • Лично време, което идва с възможност за разходи

С това обобщение, което изпитва апетита ви, нека се разровим и разгледаме по-фините детайли.

План на разходите за уебсайтове на WordPress

Както беше посочено по-рано, WordPress може да е безплатен, но самият уебсайт не е. Ето списък на разходите.

Име на домейн: $ 15
Поверителност на SSL и домейн: $ 8+

Името на вашия домейн е как потенциалните клиенти ви намират в мрежата. Помислете за това като бизнес адрес на вашия дигитален магазин, портфолио, агенция, магазин и т.н. Сега името на вашия домейн може да бъде всичко, което харесвате, просто се уверете, че е подходящо за вашите клиенти, закачливо и запомнящо се. Знаеш ли, нещо, от което вероятно можеш да направиш таглин. Дръжте го на максимум три думи.

Типичният .com домейн струва около $ 10-15 долара годишно (в зависимост от регистратора, който използвате), който е на по-евтиния сайт. Можете също така да получите .net, .org, .biz, .guru или точка друго, което харесвате, само имайте предвид, че цените варират. Някои уеб-домакини дори ще ви закачат с безплатен домейн за цяла година, защото рок, но последващите такси за подновяване ще излязат от джоба ви.

Тогава имаме допълнителни добавки като WhoisGuard (поверителност) и HTTPS, тъй като не можете да сложите цена за анонимност и сигурност. HTTPS всъщност трябва да има, ако ще събирате чувствителни данни на уебсайта си. Между другото, той също е a Google SEO показател за класиране в днешно време, така да, осигурете си момчета от сайтовете. HTTPS може да струва навсякъде от $ 0 (с Let’s Encrypt) до $ 960 на година за домейн, а освен това добавената поверителност на домейна или WhoisGuard ще струва около $ 8 долара годишно на домейн.

Забележка: Някои уеб хостинг пакети като споделен хостинг не поддържат HTTPS, така че първо се консултирайте с вашата хостинг компания, за да избегнете разочарование.

Има имена на домейни и разширения, които струват цяло състояние, но вие сте добре да разтърсите партията с типично достъпно поправяне на име. В крайна сметка е казано и направено, въпреки че един домейн струва между 15 и 100 долара годишно, проверете както първоначалната цена на регистрацията, така и годишното подновяване, за да не останете със скъпа опция.

Много хора използват големи регистратори като GoDaddy и NameCheap. Отделете време, за да изберете разумно своя домейн, тъй като той ще представлява вас и вашата марка сега и в бъдеще.

GoDaddy $ 0.99 .COM домейни

Щракнете тук, за да получите вашия .COM домейн само за $ 0,99 за първата година от GoDaddy. Домените обикновено струват $ 14,99, така че ще спестите $ 14 през първата година, когато се регистрирате.

Вземете вашето име на домейн за 99 цента

Уеб хостинг: Споделяне, управление и други

В миналото разгледахме как да изберем най-добрия хостинг на WordPress. Освен това ние сме обсъждали тази тема многократно, което означава, че трябва да сте добре обхванати в тази област. Поради тази причина ще поддържам този раздел кратък, но ако не сте чели предишните ни публикации, ето сока:

 • Какво трябва да знаете за хостинг на WordPress
 • Как да изберем правилния хостинг на WordPress
 • Препоръчителен хостинг на WordPress

Изборът на перфектния хостинг за вашия WordPress сайт отново зависи от вас и функциите или нивото на ефективност, от което се нуждаете. Малък личен блог изисква по-малко ресурси на сървъра в сравнение с мулти-авторен блог, който обслужва милиони преглеждания на страници на ден.

В една и съща светлина различните хостинг пакети на WordPress се предлагат с различими характеристики и различни цени. Нека започнем с най-евтиния и най-разпространен тип уеб хостинг.

Споделен хостинг: $ 2,95 + на месец

Ако започвате с личен блог и искате да тествате водите, споделеният хостинг, струващ около $ 5 долара на месец, е идеално решение за вас. Функциите са ограничени, получавате по-малко енергия и сте по-податливи на заплахи за сигурността, защото споделяте сървър с милион и един друг сайт.

Все пак тази опция е достатъчна за леки сайтове с малък обем на трафик. Компаниите, които се борят със зъбите и ноктите в тази арена, включват Siteground и Bluehost.

Bluehost $ 2,95 споделен хостинг

С нашата ексклузивна връзка само за читателите на WPExplorer можете да получите споделен хостинг план от Bluehost само за $ 2,95 на месец за първата година (и подновява само 7,99 долара на месец след това). Това включва БЕЗПЛАТНО име на домейн, инсталиране с 1 щракване на WordPress и страхотна поддръжка 24/7. Плюс това имат 30-дневна гаранция за връщане на парите, така че нямате какво да губите!

Вземете споделен хостинг за $ 2,95

Управляван хостинг на WordPress: $ 20 + на месец

Този тип услуга е специализирана в WordPress сайтове и е оптимизирана за огромни количества трафик, което я прави идеална за малки и средни уебсайтове. Тези момчета се фокусират изцяло върху WordPress, което означава, че получавате сигурност на високо ниво, по-голяма мощност и изключителна подкрепа, наред с други неща.

Цените на управлявания хостинг варират за всеки хост, както и характеристиките на всеки пакет. Можете да намерите управляван хостинг на WordPress, започващ от $ 15 (или по-малко в някои случаи по време на промоционални периоди), но обикновено пакетите ще бъдат в диапазона $ 20-30. Ние хостваме нашите уебсайтове с WPEngine и никога не сме имали проблем.

WP Engine 20% отстъпка плюс 2 месеца безплатен хостинг

С нашата изключителна връзка ще спестите 20% от първото си плащане за всеки управляван WordPress хостинг план от WP Engine, плюс ще получите допълнителни 2 месеца БЕЗПЛАТНО хостинг, когато изберете годишен план!

Спестете 20% плюс Вземете 2 месеца безплатно в WP Engine

Медия храм 2 месеца безплатен хостинг

Използвайте нашата връзка, за да получите 2 месеца безплатно, като изберете план за личен управляван хостинг на WordPress от Media Temple. Личните планове са $ 20 на месец, така че ще спестите $ 40 за първата си година.

Вземете 2 месеца безплатно в Media Temple

Разбира се, има много други възможности за хостинг. Други скъпи и мощни хостинг опции включват:

 • Виртуални частни сървъри – Виртуални машини, които ви предлагат суперпотребителски контрол върху уеб сървъра. Те са изключително мощни, но идват на по-голяма цена. Средната цена е около 75 долара на месец. Не споделяте сървърни ресурси с никого, но споделяте физическия хардуер с други.
 • Специализирани сървъри – Ето, вие сами наемате уеб сървър. Вие не споделяте никакъв ресурс, включително физическата инфраструктура с никой друг. Ти си шефът и играеш в големите лиги, тъй като исканата цена е около $ 150 долара на месец.

Можете да очаквате да плащате около $ 90 до $ 150 на година за споделен хостинг акаунт. Ако отидете с управляван хостинг на WordPress, сумата достига до около 360 до 1200 долара годишно. Като цяло и като се имат предвид всички възможности за хостинг, налични на пазара, можете да плащате между $ 90 и $ 10 000 + (да, четете това право) на година, в зависимост от вашите нужди. Безплатният хостинг е категоричен не-не.

Дизайн и функционалност

WordPress Дизайн на уебсайтове

Определено искате уебсайтът ви на WordPress да изпъкне, ако искате да поставите конкуренцията на нейно място и да спечелите пари. Тук имате две възможности. Можеш:

 • Запретнете ръкави (или наемете програмист) и изградете сайта си от нулата, в комплект с вградена функционалност, която наполовина разчита на плъгините, или
 • Закупете премиум теми на WordPress и плъгини и направете модификации

Така или иначе, вие отделяте време или / и пари.

Персонализиран уеб дизайн: 3000 долара+

Цената на двете опции, изграждането на персонализиран сайт на WordPress има своите плюсове и минуси. Най-горе в списъка на професионалистите е, че получавате поръчан дизайн, който е изцяло по поръчка на вашата марка – цветове, лични вкусове, стил и т.н. С този план, за който говорихме, можете да разгърнете дизайна си точно така, както го виждате с ума си око.

Второ и по-важното е, че можете да получите по-бързи скорости на зареждане, ако вие или разработчикът познавате неговите неща и не режете ъгли с вградената си функционалност. Страхотното кодиране печели големи през цялото време.

Основният минус, разбира се, е фактор цена и време. Персонализираните WordPress теми и сайтове не са евтини. Те също отнемат много време за изграждане. Според Натан Б. Уелър, който публикува наистина хубаво Ръководство за ценообразуване на WordPress в елегантни теми, можете да очаквате да кашляте между:

 • 3 000 и 6 000 долара за персонализирана тема на WordPress
 • 6 000 и 15 000 долара за персонализиран уебсайт на WordPress с вградена функционалност на приставките
 • 6000 и 20 000 долара за персонализиран сайт за електронна търговия в WordPress
 • $ 12 000 и $ 60 000 + за персонализирано приложение на WordPress

По въпросите, свързани с цената, той добавя още:

Този подход работи най-добре, когато опит, визия и бюджет всички подредени. Клиенти, вие ще искате да се уверите, че това е решението, от което всъщност се нуждаете, преди да пуснете този вид пари – и проверете референциите!

С две думи, очевидно е, че поръчаният сайт на WordPress е извън основната точка на много начинаещи с малки бюджети. Това е чудесно решение, да, ако имате тестото, но ако имате нужда от по-евтино и сравнително по-бързо решение, ще се радваме да ви насочим към премиум WordPress теми и плъгини.

Премиум теми WordPress: $ 2+

Откакто WordPress се появи преди десетилетие или повече, видяхме темата на WordPress и пазарите на плъгини да нарастват с огромни начини. Преживяхме раждането на теми и плъгини от всякакъв вид, форми и размери.

Имаме чудеса на една страница, които са напълно извън този свят, огромни теми, които са като мечове с двойни остриета, защото те се доставят с раздуване оттук до Тимбукту, и остри елегантни теми на WordPress, с които грациозно се работи. Говоря за благодатни теми като:

 • Най-добрите теми за целева страница WordPress
 • Образование, обучение и управление на курсове WordPress теми
 • 30+ най-добри теми за WordPress за градинарство и озеленяване през 2016 г.
 • Препоръчителни теми за WordPress

Като цяло, премиум темите започват от $ 2 на Creative Market или $ 13 в Themeforest, докато членството в теми от уебсайтове като Elegant Themes и Themify започва около $ 70. Можете дори да получите впечатляващи теми на WordPress като Total за под 60 долара. Също така разгледайте нашата страница с купони за WordPress – ние имаме ексклузивни оферти за много от популярните магазини за теми WordPress, така че можете да щракнете върху връзка и да си спестите малко пари.

Без значение каква тема сте избрали, отделете време, за да разгледате възможностите си. Не купувайте само тема, защото е доста (въпреки че трябва да бъде) – не забравяйте да разгледате функциите на темата, съвместимостта на плъгините и качеството на поддръжката на автора, преди да направите покупката си.

Премиум приставки за WordPress: $ 5+

Тогава имаме премиум WordPress плъгини, които ви позволяват да добавите всякаква функционалност към вашия уеб сайт с a единичен няколко кликвания. Всичко от SEO до социално споделяне до електронна търговия и администрация, между другото. Ние се занимавахме широко с тази област със страхотни публикации като:

 • 20-те най-добри приставки за плъзгане и пускане на страница за създаване на WordPress
 • 30+ най-добрите WordPress приставки за джаджи за (почти) всичко
 • 10 най-добри WordPress приставки за управление с много автори
 • Препоръчителни приставки за WordPress

Premium WordPress плъгините са сравнително достъпни (започвайки от едва $ 5 на Codecanyon) и лесно се конфигурират. Разбира се, колкото по-сложен е приставката, толкова по-висока е цената, така че се подгответе за някакъв шоков стикер, когато става въпрос за приставки и разширения за електронна търговия, които често са над 100 долара.

Забележка: Ако сте с малък бюджет или зареждането ви звучи чудесно, можете да получите безплатни теми и плъгини за WordPress в Тема на WordPress.org и плъгин хранилище съответно. Получавате ограничена функционалност с безплатни опции, добре, но все пак можете да вземете някои изящни плъгини и теми там. Просто трябва да копаете малко по-дълбоко.

Услуги за поддръжка на сайта: $ 5+

Изграждането на вашия WordPress сайт е чудесно, но това е само началото. След стартирането е необходимо да поддържате вашия WordPress сайт, което идва на цена. Например, на място ви трябват решения за сигурност и резервно копие, ако лошите хора стачкуват. Друга задача за поддръжка, която трябва да вземете предвид, включва актуализации, надстройки, спам, настройка и прекъснати връзки.

Можете сами да поддържате вашия WordPress сайт в добра форма, което отнема много време или можете да възложите външни източници.

За WordPress архивиране, можете да използвате услуги на трети страни като:

 • VaultPress, който обработва архивиране и сигурност за едва 99 долара годишно
 • Backup Buddy, в момента цени от $ 80 за 1 година лиценз за един сайт
 • BlogVault, който започва от $ 89 долара годишно за малки фирми и блогъри
 • Или някоя от другите услуги и плъгини, които очертаваме в нашето най-доброто ръководство за резервни услуги

Връх Сигурност на WordPress услугите включват:

 • Akismet, който започва от $ 5 на месец (но също е включен в членството на VaultPress от $ 99)
 • Sucuri, който предлага награда за сигурност, започваща от $ 199.99 годишно
 • iThemes Security (безплатно, но про версията започва от $ 80 на година с 25% отстъпка при регистрация
 • WP Lock Lock (започва от $ 147 на месец)

И ако не искате да управлявате ежедневно Поддръжка на WordPress (актуализации на WordPress, теми, плъгини и т.н.) можете също да наемете компания, която да направи това и за вас. Вижте нашата статия за най-добрите услуги за поддръжка на WordPress, за да научите повече.

Маркетинг и реклама

Маркетинг, Рекламинг, SEO и Създаване на съдържание

Натискането на бутона за публикуване за първи път ще изпрати вълни от вълнение нагоре по гръбнака ви, но това бързо ще се разсее, ако никой не дойде да чете съдържанието ви. Необходимо е да инвестирате време и пари в маркетинг, за да получите своето съдържание, следователно и вашата оферта, забелязана.

Имате нужда от SEO, страхотно съдържание и бюлетини сред другите, за да получите думата там. Въпреки че можете да правите маркетинг евтино или безплатно, отнема много време, за да получите резултати.

Оптимизация за търсачки: $ 69+

Трябва да настроите публикацията си за търсачките, което, ако се направи правилно, ще ви донесе много насочен трафик. Можете да използвате първокласни услуги за плъгини или безплатни опции, въпреки че последното ще ви отнеме повече от времето. SEO плъгините и съветите, които трябва да вземете предвид, включват:

 • Moz предлага тона страхотно безплатни SEO инструменти, но тяхната Pro услуга (започваща от $ 99 на месец) предлага много повече (има 30-дневна пробна версия, ако искате да я изпробвате)
 • Yoast SEO, който е безплатен, но премиум версията ще ви върне между 69 и 1499 долара годишно в зависимост от броя сайтове
 • За съвети за управление и подобряване на SEO самостоятелно проверете:
  • WordPress SEO Най-добри практики за 2015 г. и след това
  • 10 най-важни функции на WordPress SEO от Yoast
  • Ръководство за начинаещи за WordPress SEO (Пост серия)
  • WordPress SEO: Класиране по-високо в търсачките
  • Сред много други статии за WordPress SEO

Създаване на съдържание: 50 долара + на статия

Няма да ви излъжа половинка, създаването на ефективно уеб съдържание редовно не е лесна задача. Попитайте ме, правя го за прехраната, но не мога да се оплача, защото – сметки. Това и получавам много удоволствие от писането. Можем ли да кажем същото за вас? И все пак ще ви трябва прясно съдържание, за да се обърнете към Google и да продавате своите продукти / услуги.

Ако ви липсва време или не можете да напишете нито един параграф, без котето да умре, трябва да инвестирате в уебсайт и да наемете писател на свободна практика. Ще платите подредена сума в зависимост от сложността на вашата тема и писателя, когото наемете, но не викайте лошо; всичко си заслужава Блоговете с много автори се представят много по-добре от соловите мисии, тъй като вие:

 • Вземете статии от експерти
 • Редовно актуализирайте блога си и
 • Спестете време за други задачи

Добрите публикации започват от $ 50-80, но по-утвърдените писатели (често с по-големи социални проследявания и много страхотни блогове, чукащи на вратата им) ще таксуват $ 150 + бройка. Бихте могли да съставите месечен договор със своя писател, за да извлечете максимума от удара си. Като алтернатива можете да се захващате за работа и да пишете собствено съдържание. Точно като танци, писането става лесно, след като влезете в жлеба.

Форми + Бюлетини: 39 долара+

Имате нужда от формуляри за събиране на информация от вашите читатели. Помислете за формуляра си за наем, вашата страница за контакти, анкети и регистрации за бюлетини и какво могат да направят последните две за вашите маркетингови кампании по имейл. Тук имате няколко опции като:

  • Gravity Forms, който се интегрира с основните услуги за имейл маркетинг
  • WPforms който разполага с супер лесен интерфейс за създаване на формуляри за изтегляне и пускане

Тези инструменти се комбинират с имейл услуга като MailChimp, Aweber или Луда Мими може да ви помогне да създадете полезен списък на абонатите. И тъй като говорим за маркетинг, ето още публикации за ваше удоволствие:

 • Тенденции в маркетинга на WordPress: Акцент върху по-високия процес на докосване на продажбите
 • Съвети и трикове във Facebook, за да постигнете своята магия за вашия WordPress сайт
 • Как да задвижвате повече трафик към вашия WordPress сайт

Образование в WordPress: $ 0+

Преди да можете да използвате WordPress за изграждане и стартиране на уебсайта си, трябва да научите въжетата. Количеството пари и време, което прекарвате тук, зависи от нещата, които търсите да научите. А обхватът е широк, като теми като WordPress блогове и разработки правят акцентите. Имаме колекция от безплатни уроци и ресурси за WordPress точно тук на WPExplorer, но има много опции като WP101, Линда, Treehouse и други, ако търсите насочени видео курсове, от които да се поучите.

Цената на вашето време

Независимо дали наемате изпълнители или се справяте сами, изграждането и функционирането на уебсайт на WordPress ще ви отнеме огромна част от времето. Това е особено така, ако го правите на пълен работен ден.

Работата с и в WordPress е лесна работа, но като всеки друг ангажимент в живота, това ще ви отнеме време. Ако в момента правите $ 20 долара на час, но се нуждаете от 2 часа всеки ден, за да работите на вашия сайт WordPress, това ще ви струва $ 40 долара на ден.

Дори и да не спечелите нито стотинка и искате да превърнете таблиците с уебсайт на WordPress, има възможност да помислите за това. По един или друг начин, вие ще отделите време и / или пари на вашия WordPress сайт. Колко точно? Това зависи изцяло от вас и какво искате да постигнете с вашия сайт.

Финалната сума

Цената на работещ уебсайт WordPress

Ако изберете хостинг на управляван WordPress, безплатна тема на разумни цени и няколко ключови приставки, вие търсите малко над 1200 долара, за да стартирате уебсайта си първата година. Това не взема предвид създаването на съдържание (което ще струва от няколко стотин до над хиляда всеки месец, ако възлагате външни източници), маркетинговите разходи (които ще варират в зависимост от това къде рекламирате, кои ключови думи насочвате и т.н. ) или допълнителни приставки за електронна търговия.

Така че за около 100 долара на месец (плюс вашето време) можете да имате свой собствен страхотен супер страхотен WordPress уебсайт с всички камбани и свирки. Не е много лошо нали?

Заключителни думи

Платформата WordPress е 100% безплатна. Това е проект с отворен код, възможен от общност от разработчици, блогъри, преводачи, дизайнери и др.

Изграждането и управлението на професионален WordPress сайт, от друга страна, идва на цена. Ще отделите часове и ще похарчите пари за изграждането на успешен уебсайт, използвайки WordPress. Не дръжте никого, но всичко си заслужава и в крайна сметка наистина не струва всичко толкова много. Това е страхотно приключение и едно от най-добрите преживявания, които някога ще имате.

Този пост отговори ли на всичките ви въпроси? Имате ли предложение или препоръка, които искате да направите? Ще се радваме да чуем от вас като уважаван член на общността WPExplorer. Моля, не се колебайте да споделите в секцията за коментари по-долу. Благодаря предварително!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map