Разширете вашия WordPress бизнес с бюлетини

Разширете вашия WordPress бизнес с бюлетини

Бюлетините са сред най-ефективните начини марките да се свържат със своите клиенти и потенциални клиенти. Те ви позволяват да общувате по прост, но достъпен начин. Като маркетолог усещам, че бюлетините се открояват като невероятни алтернативи на други канали поради фактора на доверие. Бюлетините са ефективни за фирми от всякакви размери и домейни. Те действат като личен прозорец към вашите клиенти, служители, доставчици, хора, които се интересуват от вашия бизнес като цяло.


В тази статия ще научим как да използваме бюлетини, за да развиете бизнеса си в WordPress. Ще покрия и ръководство за 7 стъпки за създаване на бюлетини за вашата фирма. Завържете се, за да проучите подробно темата.

Защо бюлетини през 2020г

Простият отговор е „възвръщаемост“. Маркетингът по имейл генерира възвръщаемост на инвестициите от 4200%. Разбира се, маркетингът в социалните медии става все по-популярен в наши дни, но има и повече. И маркетингът на социалните медии (SMM), и SEM пейзажите стават едновременно пренаселени и наситени. Трябва да се състезавате срещу десетки хиляди конкуренти и да бъдете забелязани е трудно, дори ако използвате най-добрите WordPress SEO инструменти на пазара. Също така, a изследване казва, че 80% от северноамериканците използват не по-малко от един adblocker. Намалява ефективността на тези платформи.

Заедно с това искам също да подчертая, че всички тези дейности са предназначени за генериране на „потенциални клиенти“. За да събирате тези клиенти, трябва да създадете завладяващо съдържание и да убедите читателите да споделят тяхната информация за контакт. Адресите на имейлите принадлежат на потенциалните клиенти, които вече са се абонирали за вас. Това означава, че те вече са заинтересовани и наполовина намаляват фунията за продажби. Загубата на шанса да се свържете с тях е сериозна грешка и трябва да го избягвате по всякакъв начин.

Най-лесният начин да разширите списъка си с имейли с WordPress е да внедрите плъгин или два. Това може да включва използване на плъгин за добавяне на формуляри за оптимизиране на бюлетини чрез изскачаща форма, колело за оптимизиране (завъртане, за да спечелите) или специална целева страница.

Какво да направите, след като получите имейл адресите на вашите клиенти? Не можете да им изпращате маркетингови имейли през цялото време или иначе те ще ви маркират като спам. Ако не общувате адекватно, също не се препоръчва. Бюлетините преодоляват пропастта между маркетинга на съдържанието и ориентираната към стойността комуникация с вашите клиенти и клиентите.

2020 е подходящият момент да увеличите своите маркетингови кампании по имейл или да започнете такава, ако не го правите в момента. Това ще ви помогне да управлявате бюджета си и да достигнете ефективно до съществуващите си клиенти и перспективи. И така, като маркетолог какво трябва да е първото нещо, което идва в ума ви? Нека видим това в по-долу раздела:

Задайте дневния ред и почистете списъка си за изпращане

По правило всяка дейност се стартира само след като се определи нейната цел. Предлагам да започнете с определянето на желания резултат. Какво искаш хората да правят, след като прочетат твоето парче комуникация? Искате ли те да използват реферален код, купон за отстъпка или да им кажете за предстоящо събитие? Определянето на ясен дневен ред ще ви помогне да разберете посоката, в която трябва да продължите.

Също така, един от най-важните съвети, които имам за вас, е да почистите вашия пощенски списък. Премахнете абонатите, които са неактивни, водят до отпадащи имейли или по друг начин не са свързани. Това е особено полезно, за да можете да предавате бюлетините си според това, което харесва вашата аудитория. Можете постепенно да разширявате получателите, за да получите повече ангажираност от него.

Ето, аз изброявам 7 стъпки за създаване на страхотни бюлетини за вашата фирма. Можете да използвате тези принципи за почти всеки тип бюлетин.

7 стъпка ръководство за създаване на безупречни бюлетини всеки път

Създавайте безупречни бюлетини

Преди да продължим напред, трябва да знаете, че вестниците се различават много от другите форми на съдържание. Те зависят от текстовото съдържание, за да предадат стойност, докато се грижат за визуализации за естетика. Те трябва да накарат читателите да кликнат върху бутона CTA възможно най-скоро. По някакъв начин е изкуството да се курират множество малки елементи на съдържание бързо да се задейства желаното действие. Нека започнем с процеса на проектиране:

Стъпка 1: Започнете с CTA

Да, добре сте го прочели. Бутонът ви за повикване към действие (CTA) трябва да е в центъра на вашите усилия. Това могат да бъдат безплатни купони, референтни кодове, връзки към покупка на артикули / услуги или RSVP към събития в техния град. Можете също така да поискате препоръки и да съберете отзиви. Знанието какво трябва да направи публиката ще помогне за оформянето на данните, които ще ги принудят да го направят.

Лесно е да добавите призив към действие към WordPress. С помощта на създател на страница, кратък код, формуляр или optin приставка можете да имате CTA на вашия сайт за минути.

Стъпка 2: Създайте ясна тема на темата

Това е първото нещо, което ще получат получателите. Трябва да го направите като този, който искате да прочетете лично. Повечето от нас решават дали да отворят поща или не в рамките на няколко милисекунди. По този начин има няколко начина да гарантирате, че темата Ви остава актуална:

 • Избягвайте родови теми.
 • Дръжте го ограничено до 5-7 думи. Това също подобрява опита на хората, които използват мобилни телефони.
 • Не би трябвало да изглежда така: КАК ДА СЕ ЗАПЪЛНЯВА РАБОТНИ РАБОТИ или КАК ДА СЕ ИЗПЪЛНЕТЕ WiTH CoVID’19. Винаги поддържайте капитализацията нормална.
 • Избягвайте да използвате твърде много емоджи.
 • Не се опитвайте да използвате удивителни знаци, освен ако не предлагате награди или раздавания. Това води до това да бъдете маркирани като спам в повечето случаи.

С две думи, не давайте причина на абонатите си да пропускат бюлетина ви. Направете го достойно да щракнете и да зададете очакванията точно там.

Стъпка 3: Добавете визуална страна на историята

Графиката е едва втора по темата, когато става въпрос за заснемане на вашата аудитория. Препоръчвам да използвате или безплатни снимки, или безплатни изображения, за да избегнете проблеми с нарушаване на авторски права. Образът трябва да е подходящ и привлекателен. Помислете да използвате надписи както за разказване на историята, така и за спестяване на пространство за текстово съдържание. Можете също така да използвате подходящи цветове, за да съответствате на целта за изпращане на новини или просто да съответствате на цвета на вашата марка. Има изобилие от безплатни онлайн камери, които можете да използвате за създаване на изображения за вашия WordPress блог и за вашите бюлетини.

Не забравяйте, че мозъкът ни обработва графики 60000 пъти по-бързи от текстовите данни. Един добър пример е даден по-долу:

Добавете визуална страна на историята

Стъпка 4: Напишете имейл тялото като културист

Тук изобщо не се шегувам. Класическият културизъм беше свързан с естетиката, която беше добре пропорционална. Вашият бюлетин също трябва да изглежда пропорционален и приятен за очите. Някои качества, които трябва да включите са:

 • Кратки линии и кратки параграфи.
 • Подходящо използване на заглавки.
 • Ако е възможно, разпределете съдържанието на блокове.
 • Маркирайте съвети, полезна информация и съобщения.
 • Подравнете надясно, ако е твърде дълъг, за по-добра видимост.
 • Поддържайте съгласуваност с предишната комуникация, ако е приложимо.
 • Оптимизирайте за всички устройства и размери на екрана.

Това води до чисто, сбито и непреодолимо обжалване на структурата. Разбира се, поставянето само на подходяща информация е задължително, но използването на правилния тон на езика е също толкова необходимо. Опитайте да останете учтиви, малко небрежни, но не непрофесионални. Органът съдържа всички относими данни относно това защо човек трябва да кликне върху CTA. Ако го държите ценен и образователен, ще минете километри за вас. Инструментите са удобни под формата на плъгини за имейл маркетинг, както в случаите с WP сайтове, докато CRM за други. Те помагат в изграждането визуално привлекателни шаблони за електронна поща без усилие.

Стъпка 5: Нарежете мазнините

След като сглобите бюлетина, винаги ще намерите някои части, които не добавят достатъчно стойност. Можете да ги перифразирате или да пропуснете тези части според изискванията. Нарязването на мазнините е от съществено значение, за да поддържате крайното си съдържание ясно и читаво. Прегледайте го няколко пъти, когато препрочитате и редактирате. Това ще доведе само до по-добро, завладяващо копие.

Стъпка 6: Изберете правилното време за изпращане и честотата на изпращане

Това е техническата част за достигане до масите. Те помагат при определянето на правилната стратегия. Трябва да решите правилната честота и да изпратите време, ако искате максимален CTR. Подобно на много търговци, също съм съгласен, че изпращането на бюлетина в понеделник или вторник сутрин е най-доброто време. Абонатите най-вероятно ще го прочетат, докато преминават през работни имейли.

Отново това е субективно. Ако сте собственик на ресторант или кино зала, петък може да бъде по-благоприятен за вас. Можете да отидете за всякаква честота, като ежедневна, седмична, месечна или дори годишна в екстремни случаи. Всичко, което трябва да гарантирате, е да не затрупвате читателите до момента, в който се отпишете.

Стъпка 7: Измерване и ниво нагоре

Няма панацея за писане на бюлетини. Трябва да се научите от предишните си кампании за това какво вълнува вашата аудитория и кое не. Ако използвате WordPress сайт, можете лесно да инсталирате A / B Split плъгин за тестване. Или в зависимост от услугата за бюлетин, която използвате, инструментите за разделно тестване и анализи могат да бъдат вградени във вашия план.

Можете също да използвате Инструменти на Google Analytics, което е лесно за настройка с помощта на приставката за Google Site Kit. Измерването на ангажираност е непрекъснат процес, тъй като хората променят интересите си от известно време и тенденциите също се променят. Независимо от това, наличието на правилни инструменти ще ви помогне да изравните играта си и да останете актуални.

Как бюлетините помагат за изграждането на силен доклад

Първо, след като абонатите кликнат, те се отвеждат направо към вашето съдържание, без конкуренти да им отделят вниманието. Като добавим към него, все повече хора четат имейли толкова дълго, колкото 18 секунди което е по-високо от миналото. Можете да споделяте съвети, новини от индустрията или образователно съдържание; който и вашите клиенти биха искали да видят, но не се прибирайте редовно от други фирми. Винаги съм чувствал нуждата от привеждане в съответствие на комуникацията със стратегията за изграждане на рапорт. Повече от половината (61%) на потребителите предпочитат марките да се свързват с тях чрез имейли. Можете да създадете кампания, като разделите съдържанието на вашите бюлетини или изпратите обещаните подаръци / талони според графика.

Винаги има известно доверие между вас и вашите читатели, тъй като те са ви дали своите имейл адреси. Това е най-големият фактор, че ритникът започва серия от персонализирани взаимодействия. Персонализирани имейли получавате 6X нормалните тарифи за транзакции. Можете постепенно да увеличите ангажираността си, като продължите напред, използвайки инструменти за анализи и изграждане на интимна връзка с вашите абонати.

SEO влиянието на бюлетините

Бюлетините са смяна на игри за вашия SEO. Вашите абонати могат да ги запишат и това е едно от най-големите предимства за вашите маркетингови усилия. Това косвено ще повиши вашата SEO класация, тъй като задвижва редовен трафик към вашия уебсайт и насърчава хората да се ангажират с вашата марка в други платформи. Предоставянето на „бутони за споделяне“ на сайтове за социални медии е чудесен начин за получаване на SEO сок, тъй като споменаванията в тези платформи предават положителни сигнали на търсачки като Google. Всички те се предлагат на много достъпна цена и това е нещо, което не можете да игнорирате със сигурност.

Над теб

Можем да заключим, че взаимодействието с вашата потребителска база става лесно чрез бюлетини, без да звучи твърде настоятелно. Съображенията за разходите също действат в негова полза. Изграждането на ангажираност във времето не е по-малко от предимство, тъй като не е нужно да разчитате много на харченето на големи пари, за да получите видимост. Те също така реализират повтарящи се приходи много по-добре от други канали в дългосрочен план. Като се казва, това е вашата лична платформа. Имате пълна свобода над нейния външен вид и съдържание, без конкуренти да витаят около него. Това са достатъчни причини, за да използвате бюлетините, за да развиете бизнеса си през 2020 г. и след това.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map