Разработчици на WordPress: Не оставяйте пари на масата

В днешния пост искам да споделя няколко идеи, които могат да ви представляват интерес, ако сте разработчик, който работи с клиенти в и около екосистемата на WordPress. WordPress подкастите нарастват с броя на закъснелите, както там, така и в много онлайн форуми има доста редовен диалог за WordPress фрилансери / бизнеси и как те могат да работят по-ефективно и с по-голяма рентабилност. Имам какво да кажа по темата, прочетете мислите си за някои сравнително лесни приходи, които могат да се добавят към всеки бизнес в WordPress, който прави клиент, изправен пред работа.


Вземете примера с фрийлансър, който прави изграждане на сайтове. Те ще се съсредоточат върху кратката, телените рамки, проектирането на сайта, но когато проектът приключи, те често ще се сбогуват с този клиент, докато той не се нуждае от нещо технически направено, може би инсталирана нова джаджа или модификация на дизайна.

WordPress хостингът е ниско висящ плод – изберете го!

Така че защо да не предложим да се погрижим за хостинга за този клиент? След това можете да направите няколко периодични приходи от един и същ клиент, това е нещо, което знаете, че се нуждаят. Преди да отида прекалено много, искам да отбележа това. Преди сегашното си начинание създадох и управлявах в продължение на 10 години регистратор на домейни и хостинг бизнес, който в крайна сметка беше продаден на по-голяма компания, която консолидира много подобни бизнеси в тази индустрия.

Малко след тази продажба започнах да работя с WordPress и първото ми наблюдение беше, че тези хора имат нужда от хостинг, така че се заех да осигуря услуга на тези клиенти, за които изграждахме сайт. Сега след 5 години хостинг страната на бизнеса генерира между 5k и 7k на месец. Става въпрос за средния размер на проекта WordPress, който правим, така че всъщност имаме приходи от допълнителен проект – който не е нужно да правим всеки месец. Заслужава да се мисли?

Добре, че в този момент мислите:но знаете за хостинга, така че това е добре за вас“. След 10 години в тази игра мога да ви кажа, че последното нещо, което исках, беше да се върна в индустрията за уеб хостинг. Бях събуден от нуждаещи се сървъри твърде много пъти.

Но не е нужно да е така. Предлаганите сега хостинг услуги на WordPress са далеч по-добри и по-пълни като продукт от всякога, а в полето на WordPress още повече. През последните няколко години има стабилен растеж на специфични за WordPress хостинг решения и използването им е ключът към предлагането на хостинг услуга на вашите клиенти на WordPress.

Нека разгледаме възраженията

„Не знам достатъчно за хостинга… Не искам да подкрепям хостинг клиенти… Не сме достатъчно големи, за да управляваме хостинг, тъй като отнема време за управление.“ Всички валидни точки, но те имат разумно решение.

Не е нужно да знаете толкова много за хостинга вече, със сигурност няма нужда да се изпотявате и да се изцапате с конфигурации на Apache или да се забърквате с настройките на MySQL сървъра. Накарайте някой, който знае за това, да го направи вместо вас. Много от специфичните за WordPress хостинг услуги (услуги като WP Engine или Flywheel) вършат цялата тежка работа, която е необходима, дори да инсталират WordPress за вас (правилно това не е Cpanel!). Те също така се грижат за архивирането, основните актуализации на WordPress и се грижат за сигурността.

От страна на опората, наистина не е нужно да предоставяте поддръжка. Ако се замислите, вие сте разработчикът и изискванията за поддръжка са между вас и доставчика на услуги. Клиентът изобщо не е необходимо да се включва на ниво FTP (вижте по-нататък моето мнение за имейла).

Що се отнася до последното възражение, нямате време да управлявате хостинг. Е, ако отделите малко време, където добавяте стойността си, няма да отнеме голям процент от седмицата или месеца. Прочетете повече за това директно по-долу.

Къде добавяте стойността си?

Свържете доставчик на хостинг услуги в WordPress с услуга за управление на WordPress като ManageWP или Infinitewp и тук добавяте стойност. Все още трябва да се внимава за актуализациите на приставки и теми и с инструменти като този той е сравнително безболезнен. И ако сте създали сайта на първо място, ще знаете всички плъгини, които са там, така че актуализирането им ще бъде направо напред.

Освен това отнема време да направите няколко прости проверки на архивирането на сайта, може би рутинно презаредете някоя от архивите, за да се уверите, че работят. Използвате хостинг на WordPress, но все пак добавяте собствени екстри отгоре.

Не докосвайте електронната поща!

Ако четете, като мислите, че съм направил някои доста добри точки, преди да се ангажирате с него за вашия бизнес, нека ви дам съвет или дори правило – никога да не се нарушавате. Не предлагайте хостинг услуга по имейл.

Не е необходимо, има много специални предложения за имейл, които можете да насочите и към клиентите си. на Google GSuite е моят избор и въпреки че наскоро се е преобразувал от безплатна услуга в такса за потребител, си заслужава. Клиентите го получават сега, електронната поща е различен звяр за техния уеб хостинг. По време на пътуванията си изобщо не се връщам назад, когато предполагам, че сайтът на WordPress и имейлът не трябва да бъдат хоствани заедно.

Хостинг имейл е мястото, където се прекарва по-голямата част от времето за поддръжка, конфигурирането на настолни клиенти и смартфони е скучно – стойте далеч! Има много онлайн поддръжка за услуга като тази, но има и възможност просто да си намерите компания, която е специализирана в услуга като Google приложения и да насочите клиентите си към тази за решение.

Как работи финансово?

Нека работим чрез бърз пример. Вземете продукт от среден клас като професионалното ниво в WP Engine. Това ще ви струва 99 долара на месец за 10 инсталации на WordPress (1198 долара годишно или около 958 долара, ако използвате промоционалната ни връзка). Ако искате да свържете това с посочената по-горе услуга за управление, можете да таксувате нещо като $ 400 годишно на клиент – реализирайки общи приходи от $ 4000, когато инсталирате пълните 10 сайта, и генерирате печалба от $ 2800 или повече.

WP Engine осигурява своята услуга чрез инсталирането, така че ако искате да направите още по-добре, можете да инсталирате няколко сайтове с по-малък трафик в многостранна инсталация на WordPress, което прави номерата да работят още по-добре за вас. Разбира се, мултисайтът е допълнително умение, но ако сте в WordPress, това си заслужава да научите.

Една финална мисъл

Трябва да призная, че съм малко сноб на хостинг. Когато клиентът пристигне със своя сайт на евтин и весел споделен хостинг доставчик, не мога да ги извадя достатъчно бързо. Тук има още една хубава малка полза. Можете да поставите работата си в качествени настройки за хостинг, настроени и настроени за WordPress. Това е по-добре и ще улесни нещата за вашия клиент (и вие) в дългосрочен план. Сега излезте там и разширете бизнеса си!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map