Проверки за поддръжка на WordPress, за да се измъкнем днес

Проверки за поддръжка на WordPress, за да се измъкнем от пътя преди пролетта

Когато нещата полудяват по време на празничния сезон и водят до него, много от нас избират да поставят проверки за WordPress на задната горелка, но новата година е идеалното време да се погрижите за някаква поддръжка, преди бизнесът да започне да се затопля отново , Важно е да се уверите, че вашата WordPress е в най-добрата форма, може да бъде, за да не се сблъскате с проблемни грешки или проблеми, когато най-малко ги очаквате.


За щастие, за да се избегне катастрофа, има някои поддръжка и основни проверки за сигурност на WordPress, които можете просто да излезете от пътя днес, за да сте сигурни, че нещата са в изправност, когато стартирате през 2017 г. Ето нашите любими препоръки, за да сте сигурни вашият сайт е в горната си форма:

1. Направете резервно копие на уебсайт

Една от задачите за поддръжка, за която вероятно не сте се замисляли от известно време, е пълното архивиране на уебсайтове. Разбира се, вероятността, че ще трябва да разчитате на резервното си копие, винаги е доста рядка, но ако това се случи, определено не искате да останете без него.

Това е първа стъпка в процеса на поддръжка, защото истински, ако нещо се случи, докато прецизирате и актуализирате уебсайта си, поне всички вие го съхранявате сигурно. Препоръчваме да съхранявате информацията за уебсайта си на множество места, например локално и в облака. Вие също ще искате да сте сигурни, че архивирате всички и всички файлове, свързани със сайта. Ние използваме VaultPress но има много опции за архивиране на WordPress, от които можете да избирате.

2. Уверете се, че основните файлове, приставки и теми за WordPress са актуални

Един от аспектите без стрес на WordPress като платформа е, че актуализирането на аспектите на вашия сайт е лесно. Като се има предвид, не можем да подчертаем важността да се уверим, че те са в добро работно състояние – всъщност той е също толкова важен, колкото и архивирането на целия ви уебсайт (което, между другото, винаги ще искате да направите резервно копие на сайта си, преди да актуализирате тези файлове ръчно).

В случай че нямате основни файлове, приставки и теми, зададени да се актуализират автоматично – можете да прочетете повече за подробностите за ръчните актуализации тук.

  • Основни файлове на WordPress. Когато първоначално настроите и изтеглите основните файлове на WordPress, има опция за автоматично актуализиране, което винаги е интелигентна идея, особено ако сте някой, който няма да си спомня да го прави ръчно. Важно е да се уверите, че основните файлове се актуализират, защото дизайнерите постоянно правят важни актуализации, за да помогнат на WordPress да работи безпроблемно, а наличието на остарели основни файлове може да доведе до ненужни грешки и предизвикателства.
  • Приставки и теми. Винаги можете да проверите менюто за табло> Актуализации, тъй като ще ви покаже дали някой от вашите плъгини / теми се нуждае от актуализация! Известията са добра отправна точка, защото те правят невероятно лесно да направите ръчна актуализация, ако вашата не е автоматична. Важно е да се отбележи, че беше установено, че плъгините и темите, които са остарели, са тясно свързани с хакването на WordPress сайтове (не забравяйте да стартирате тези сканиране на злонамерен софтуер) – така че не се забърквайте с това да ги оставяте да събират прах и да остареят (дори ако в момента не ги използвате).

Ако имате персонализиран уебсайт, създаден за вас, обикновено вашият уеб дизайнер ще актуализира вашия сайт безплатно за вас, така че актуализацията да не променя нито един ваш дизайн. Винаги питайте преди да започнете.

3. Освободете се от неизползваните приставки

Отървете се от неизползваните приставки

Отбележете, че имате и плъгини остаряли, просто се отървете от добавките, които сте получили, че е малко вероятно някога да ги използвате отново. Прекалено лесно е просто да изтеглите отново плъгини и оставянето им да се използва и остаряло всъщност може да причини повече вреда, отколкото полза. В допълнение към създаването на уязвимости на сайта, те също могат да причинят бавен сайт. И така, този януари отидете в списъка си с плъгини и се отървете от това, което не използвате!

4. Архивирайте това страхотно съдържание на блога

Създайте резервно копие на това страхотно съдържание в блога

През 2016 г. написахте, коректирахте и публикувахте някакво приказно съдържание без съмнение! Освен че подкрепяте целия си WordPress сайт, вие също ще искате да сте сигурни, че архивирате съдържанието на вашия блог конкретно.

Ако нещо се случи с вашия блог, това съдържание може потенциално да бъде изгубено завинаги – и това е много SEO оптимизирани данни, които просто ще останат без тази година. Ако обикновено пишете в документи, преди да публикувате (което наистина е най-добрата практика), това е добре, но може да искате да помислите и за съхраняването на тези файлове на твърд диск или в облака.

Можете също така да направите автоматизиран Резервно копие на WordPress в Dropbox, което ви позволява да решавате колко често, кога и къде бихте искали това страхотно съдържание на блога, архивирано към вашия Dropbox акаунт. Това няма да е най-добрата идея за сайтове с голямо количество съдържание, но може да работи добре за малкия бизнес.

5. Освободете се от спама и коментарите за боклук

Отървете се от спама и коментарите за боклук

WordPress прави наистина лесно да се отървете от боклук или спам коментари във вашия блог. Този вид коментари в крайна сметка просто заемат място за съхранение на сайта и наистина не ви правят никакви услуги. Това наистина трябва да се прави поне месечно, ако не и седмично, в зависимост от вида на трафика, който получава вашият сайт. Във всеки случай, началото на годината свежа все още е добро място за начало.

6. Изтрийте Редакциите на публикациите

WordPress всъщност е една от платформите, където не е задължително да се стресирате да въвеждате съдържанието си директно в онлайн платформата, тъй като има функции, които редовно създават резервно копие на съдържанието ви, в случай че вашият интернет се срине, компютърът ви умре или се случи някаква непредвидена грешка. , Тази функция е чудесна, но след като съдържанието ви е на живо и сигурно, ще искате да изтриете редакции на публикации, тъй като те заемат много ненужно място след факта.

Изтрийте старите редакции на WordPress Post

За бърз лесен начин да се отървем от ревизиите, които харесваме WP-оптимизиране на WordPress плъгин. Можете не само да използвате този плъгин, за да изчистите стари ревизии, но също така можете да активирате опции за премахване на публикации в кошчето, изтриване на спам коментари, премахване на pingbacks / trackbacks и други.

7. Проверете за счупени връзки

Проверете за счупени връзки

Една от задачите за поддръжка, която често попада на пътя, е да проверите съдържанието на вашия блог и WordPress за прекъснати връзки. Това е един от тези аспекти, при които може да не се върнете и да проверите отново, след като публикувате съдържанието си, но прекъснатите връзки наистина могат да обезценят съдържанието ви както в SEO / онлайн класациите, така и в опита на вашите читатели. Според мен, WordPress прекъсната проверка на връзки е SUPER полезен при обхождането на страниците ви и търсенето на тези видове промени и грешки.

The Takeaway

Тези седем съвета за поддръжка са длъжни да приведат вашия сайт WordPress в добро работно състояние, когато стартираме през 2017-та година. Редовната поддръжка помага на вашите сайтове за сигурност, производителност и може да доведе до голяма промяна в начина, по който потребителите преживяват вашия блог. Можете да научите още няколко основни съвета за WordPress тук.

Някой от тези съвети за поддръжка направи всички промени при проверката на уебсайта Ви? Уведомете ни в секцията за коментари по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map