Прости съвети за WooCommerce, за да направите магазина си още по-добър

Тези дни, когато стартирате собствен онлайн магазин, не трябва да бъде само мечта. Благодарение на WordPress всеки може да изгради онлайн магазин с WooCommerce. Това е бързо, сравнително лесно и можете да създадете професионално изглеждащ уебсайт, който да продава вашите продукти, без да харчите един тон пари. Нещо повече – с тези прости съвети за WooCommerce дори не е нужно да наемате дизайнер, за да направите магазина си страхотен.


В тази публикация ще получите бързи и прости съвети за WooCommerce, които можете да използвате днес. За да направим една дълга история, ще ви кажем как да подобрите вашия магазин WooCommerce. Готови ли сте да видите лесните съвети от WooCommerce, които имаме за вас? Нека да започнем!

Съвет №1: Помислете за навигацията в магазина си WooCommerce

В началото ви препоръчваме да изравните навигацията на уебсайта си. Какво означава това и защо е толкова важно? Плоската архитектура на уебсайта съкращава броя кликвания, които клиентът ще трябва да извърши, за да достигне желаната си дестинация, и това е доста популярен модел. Просто посетете популярни онлайн магазини като ASOS или Западен бряст за да видите какво имаме предвид – те ясно показват връзки към най-популярните си страници плюс всяко ново или изключително уместно съдържание (като продажби или продукти с ограничено издание).

С помощта на тази сплескана, сгъстена структура на менюто броят на кликванията между началната страница и най-дълбокия слой (или страницата на клиента) е значително намален. В резултат на това посетител на вашия онлайн магазин лесно ще намери нужната страница. Нещо повече, този модел за навигация е чудесен начин за подобряване на вашето SEO, тъй като улеснява сайта ви по-лесно и за ботовете на търсачките..

За да илюстрираме как работи всичко, нека си представим следващата ситуация. Например, клиентът ви трябва да извърши 10 кликвания, преди да намери конкретна страница. Това е много кликване и вероятно ще отнеме доста време. Посетител може да се откаже и да напусне вашия сайт, за да намери по-удобна алтернатива. От друга страна, ботовете от Google (и други известни търсачки) прекарват само ограничено време на вашите страници. Безспорно ще искате те да видят колкото се може повече от вашите страници и за предпочитане най-добрите ви (тези, които наистина искате да класирате). И клиентите, и ботовете ще могат да отворят необходимите страници с няколко кликвания благодарение на плоската архитектура. Можете да разгледате темата Woostroid, проектирана от TemplateMonster, като пример.

Прости съвети за WooCommerce: Меню Woostroid сплескано

Информация и DownloadView Демонстрацията

Основната демонстрация на тема ясно показва лесно за навигиране меню, както и включени секции за нови продукти и популярни страници (като Shoes by Zara, Jackets и безплатна промоция за доставка). Забележете как посетител може да отвори най-популярните секции с едно щракване.

Съвет №2: Направете продуктите откриваеми с категории и подкатегории

Що се отнася до съветите на WooCommerce, това е толкова просто, но ефективно. Ще бъдете шокирани! Една от най-често срещаните грешки, които хората правят, когато проектират магазин за WooCommerce, че забравят да добавят категории и подкатегории. Когато клиент посети магазина ви, е много вероятно той да иска да сортира артикулите по време на своето търсене, а категориите осигуряват бърз начин за това. Освен това можете да използвате подкатегориите за допълнително стесняване на резултатите.

И така, защо ви трябват страници с категории? Първата голяма причина е за SEO. Колкото по-конкретни страници имате с ключови думи с дълга опашка, толкова по-вероятно е нови клиенти да ви открият в търсачки като Google или Bing. Така че макар да имате категория „Рокли“ е чудесно, добавянето на подкатегории за „Малки черни рокли“ и „Рокли за фестивали, готови за Coachella“ ви дава още по-добри коефициенти за класиране.

Прости съвети за WooCommerce: Категории и подкатегории

Информация и DownloadView Демонстрацията

Втората причина е за вашите клиенти. Например, да кажем, че имате магазин WooCommerce, който продава книги. Излишно е да казвам, че понякога хората просто не знаят какво искат. Понякога посетител ще отвори вашата категория „Романи“ и ще види най-популярните продукти. Те обаче ще трябва да превъртат всичките ви страници, ако нямате категории и подкатегории, за да им помогнете да преглеждат инвентара си.

Както можете да видите в демонстрационната тема на Shopkeeper WordPress по-горе, използването на подкатегории и включването им в лесно за четене мегаменю е чудесен начин да гарантирате, че клиентите и ботовете проучват вашия магазин. Така че не забравяйте за подходящи ключови думи и след това използвайте за ваше предимство, когато създавате вашите категории (забележете: ако темата ви не включва поддръжка на мега меню, можете да ги добавите с приставката Ubermenu).

Съвет №3: Добавете търсене на живо към WooCommerce

За да улесним вашите клиенти да намерят точно това, което искат, ние също препоръчваме да използвате Live Search. С него перспективите ще могат да разгледат най-популярните и подходящи резултати от търсенето на вашия сайт за електронна търговия в реално време, ускорявайки процеса на онлайн пазаруване.

Прости съвети за WooCommerce: ShoppyStore Ajax Търсене на живо

Информация и DownloadView Демонстрацията

Можете също да добавите тези функции към всеки сайт, използвайки Търсене на продукти на WooCommerce разширение или чрез избор на тема, която вече включва тази функция като темата ShoppyStore. Ако отидете на демонстрацията им, можете да го опитате. Въвеждането само на няколко букви в полето за търсене автоматично ще покаже съвпадение на резултатите от магазина. Колкото повече пишете, толкова по-стеснени стават резултатите.

Съвет №4: Създайте свои собствени уникални описания на продуктите

Нещо повече, трябва да създадете наистина уникално съдържание, без да поставите копие. В крайна сметка дублираното съдържание е друга често срещана грешка, която потребителите правят, докато изграждат магазините си в WooCommerce.

Много лесно е просто да копирате и поставите съдържание от една продуктова страница в друга. Има дори плъгини, които свързват вашия магазин на WooCommerce с вашия акаунт на Amazon Associates, за да автоматизират процеса. Колкото и съблазнително да е това, направете всичко възможно да го избегнете. Ще откриете, че вашите страници ще имат много по-голям шанс за задействане на най-висока класация за търсене, ако напишете свои уникални описания.

YITH WooCommerce Featured Video Free WordPress Plugin

По подобен начин можете да сте сигурни, че страниците ви с продукти се открояват още повече, ако добавите в потребителски изображения или медии. Ако използвате нещо като безплатно YITH WooCommerce Featured Video plugin можете дори да добавите персонализирани видеоклипове в продуктовата си галерия. Просто заснемете свой собствен видеоклип, качете го в YouTube или Vimeo и го добавете към страницата си с продукти, като използвате опциите на приставката.

Съвет №5: Не забравяйте да подобрите вътрешното свързване на съдържанието

Вътрешното свързване винаги е било задължително условие за всеки печеливш онлайн бизнес. Идеята е посетителите на вашия сайт да прочетат една статия в блога и да кликнат върху връзките към други свързани публикации. Но днес говорим конкретно за сайтовете на WooCommerce и това е друга често срещана грешка на собствениците на уебсайтове за електронна търговия. Което е жалко, тъй като е много лесно да добавите вътрешни връзки във вашия магазин!

WooCommerce Upsells и Cross-Sells

WooCommerce включва вградени опции за добавяне на Upsells и Cross-prodaja към вашите продукти. Upsells ще бъдат препоръчани на страницата на продукта като свързан продукт, като нещо, което клиентът също може да хареса (пример: на червена рокля може да искате да продадете по-скъпа червена рокля). Кръстосаните продажби се показват на страницата на количката като допълнителни продукти (например: ако клиент добави бански в кошницата си, той може също да иска да добави слънчеви очила).

Прости съвети за WooCommerce: Продукти, свързани с ноар

Информация и DownloadView Демонстрацията

В допълнение някои теми на WordPress включват напълно стилизирани страници с продукти, които ви помагат да преодолеете продуктите си в магазина. Темата на Noir WordPress е чудесен пример. Темата автоматично ще показва свързани продукти от същата категория. Плюс това можете да добавите джаджи на WooCommerce към страничната си лента, за да покажете артикули с най-висока оценка, от които клиентите ви също могат да се интересуват.

Можете дори да го направите още една стъпка и да добавите Сравнете цените на WooCommerce плъгин. Тази задължителна функция ще помогне на посетителите да сравнят няколко продукта по основните характеристики. Това означава, че ще има повече шансове гостът на вашия магазин WooCommerce да закупи нещо (или няколко неща).

Освен, че помага за увеличаване на реализациите, като примамва клиентите да преглеждат няколко страници, вътрешното свързване също е добро за SEO. Използвайки вътрешно свързване, можете да заведете ботове на търсачките, за да намерите повече страници, които обхождат по-дълбоко в сайта на WooCommerce, който сте изградили. Просто не забравяйте да актуализирате съдържанието на вашия магазин в WooCommerce, ако добавите ръчни връзки. Статистиката показва, че има почти 40% сайтове, които имат проблеми с прекъснати връзки, което обикновено се причинява от премахването на свързани продукти.

Съвет №6: Уверете се, че вашите отзиви са реални

Разкрихме повече от половината от нашите съвети за WooCommerce, но този е много важен. Днес социалното доказателство е огромен фактор за това дали клиент купува или не конкретна вещ, а една от най-мощните форми на социално доказване са прегледите. За предпочитане много положителни. Но когато потенциалният клиент види очевидно фалшиви отзиви за даден продукт, това може да бъде изключено. Сигурно сте виждали продукти със съмнителни отзиви? Това е просто за перфектно формулиране (или обратното – объркващо разбито), за да е истина?

Прости съвети за WooCommerce: Проверени отзиви

Уверете се, че потребителите могат да се доверят на отзивите, публикувани в магазина ви, като потвърждават отзивите. Един лесен начин да направите това е да поставите отметка в квадратчето под WooCommerce> Настройки> Продукти, така че само действителни „проверени собственици“, закупили продукта от вашия магазин и регистрирани за акаунт, да могат да оставят отзив. Или можете да инсталирате приставка като TrustedSite Отзиви за да може трета страна да поиска и да провери прегледи. По този начин не само събирате автентични, истински отзиви, но ще имате много от тях.

Съвет № 7: Какво ще кажете за страниците с изчерпване?

Излишно е да казвам, че всеки сайт за електронна търговия ще се сблъска с щастливия проблем на продуктите, които се изчерпват. Ако е само за няколко дни, тогава вероятно не е голям проблем, но какво ще стане, ако знаете, че ще минат месеци, докато можете да рестартирате? В подобна ситуация може да искате да премахнете стоки, които не искате да продавате повече. Тези причини може да са различни, но в крайна сметка имате същия въпрос. Какво трябва да направите със страниците с продукти за изчерпани или извадени артикули? Логично искате да ги изтриете. не искате да разочаровате своите купувачи, но не бързайте! Има друга възможност.

Трябва да знаете, че изтриването на изчерпани продукти намалява броя на страниците за класиране на вашия уебсайт. Това означава, че намалявате и видимостта на вашия магазин WooCommerce. Освен това, какво става, ако един ден артикулът стане отново наличен?

Прости съвети за WooCommerce: Yoast SEO пренасочвания за продукти извън наличност

Вместо това препоръчваме да пренасочите страницата на изчерпания продукт към различна, но подобна. В резултат на това вие ще предложите своите стоки и ще запазите възможността да активирате отново старата страница, ако е необходимо. Най-лесният начин, който открихме да пренасочваме страници, е с SEO плъгин. Ако използвате Йоаст SEO тази опция е налична от вашия табло за управление на WordPress под SEO> Пренасочвания. Ако смятате, че продуктът е изчезнал, трябва да използвате постоянно пренасочване 301, но ако смятате, че е въпрос на няколко дни или седмици, временно пренасочване 307 може да е по-добре.

Съвет № 8: Ускорете вашия магазин за WooCommerce

Със сигурност сте направили голяма работа за създаването на вашия сайт за електронна търговия. Все пак имате нужда от това, за да работи възможно най-бързо по много причини. Първо, това прави вашето SEO по-добро. Търсачки като Google вземат под внимание пъти за зареждане на страницата. По-вероятно е страница, която се зарежда за секунда или две, да се класира по-високо от страница, която отнема тридесет. Второ, днес дори 5-секундно закъснение ще накара клиентите ви да искат да напуснат и това е най-голям принос за повишен процент на отпадане.

За да ускорите уебсайта си, първо тествайте скоростта на страницата си в Статистика на страницата на Google или с друг безплатен инструмент. Това ще ви покаже времето за зареждане на страницата, която сте въвели, както и ще ви предостави няколко предложения, за да го ускорите.

Следвайте следващите предложения! Възможно е просто да се наложи да оптимизирате изображенията. Много собственици на магазини правят грешката да качват огромни, висококачествени изображения. Въпреки че изглеждат страхотно, те отнемат възрасти, особено за мобилни потребители. Вместо това изберете разумен размер на изображението, направете го JPEG и го стартирайте чрез оптимизатор на изображения. След това използвайте CDN, за да помогнете на съдържанието ви да се зарежда по-бързо (тук са нашите любими безплатни CDN услуги за WordPress).

Съвет № 9: Добавете полезни функции с приставки

Въпреки че ви препоръчваме да изберете първокласен отзивчива тема WooCommerce за начало знаем, че може да не е възможно да се намери перфектна форма. Но не се притеснявайте – има лесно решение да имате мечтания си магазин WooCommerce.

Тема за електронна търговия в Ню Йорк за WordPress

Информация и DownloadView Демонстрацията

Първо изберете тема, която изглежда подобна на това, как искате да се съхранява вашия магазин. За предпочитане тема с вградени опции за стилизиране. Например, темата в Ню Йорк включва пълна поддръжка на WooCommerce, заедно с опцията за предния край и стилизиращите кликвания (благодарение на включения CSS редактор на Yellow Pencil). По този начин можете лесно да ощипвате шрифтове и цветове, без да се налага да изучавате кодиращи езици.

На следващо място, прегледайте този списък с най-добрите разширения и добавки за WooCommerce, за да добавите още няколко функции, които може да искате или имате нужда от вашия магазин.

WooCommerce Checkout Manager

Например, може да искате да добавите още опции към страницата си за плащане. В този случай специфичен плъгин като WooCommerce Checkout Manager е чудесен избор. С този плъгин можете да персонализирате страницата си за плащане, като премахнете или добавите персонализирани полета. Плъгинът също така ви позволява да добавяте персонализирани такси (въз основа на проценти, единични полета или дори много отметки), условни полета, качване на файлове и известия по имейл.

Но това е само един конкретен пример. Независимо какви са вашите нужди, има вероятност да има приставка за функциите, които искате. Добавете членство, отстъпки, реферали, безкрайно превъртане и други. Просто не се побърквайте и инсталирайте твърде много плъгини – често пъти можете да намерите една приставка с множество функции, които искате, и колкото по-малко плъгини имате по-малко шансове за конфликт (но това е само наш съвет).

Всякакви други съвети за WooCommerce?

Това бяха всички съвети от WooCommerce, които със сигурност ще ви помогнат да създадете чудесен магазин на WooCommerce. Както можете да видите, те не са твърде сложни и със сигурност можете да се справите с тях дори без опит в изграждането на уебсайт. Затова продължете и направете вашия сайт за електронна търговия по-добър днес!

Но преди да тръгнете, имате ли някакви въпроси или други съвети от WooCommerce, които да добавите? Ще се радваме да чуем от вас в коментарите по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map