Приемане на работните процеси Pro сега, когато WordPress е напълно пораснал

Спомням си, че създадох първия си блог за WordPress. Прекарах часове следвайки ръководства онлайн, за да изтегля WordPress, опитвайки се да го кача отново и след това измислих как да настроя база данни.


Просто FTP направих всяка промяна чак до сървъра на живо и се надявах, че блогът не затъмнява, ако съм въвел грешно въвеждане на въпросителна.

WordPress е пораснал междувременно. Масовите медийни компании използват WordPress като основен начин за комуникация със света. Отидете на Tech Crunch или New Yorker и прегледайте HTML източника. Ще откриете, че уебсайтът е създаден с помощта на WordPress. Бионсе? Мда. Тя копае WordPress.

В същото време WordPress има тази ужасна репутация сред разработчиците. Стереотипът е на деца, скриптове, които качват файлове през FTP, не използват контрол на версиите и като цяло се отказват от всеки разумен принцип на разработка на софтуер, известен на човечеството.

Очевидно не е честно обвинение. WordPress е пораснал. Получава се пълноценно REST API тази година. Вече можете да инсталирате WordPress и зависимости от командния ред, като използвате WP-CLI.

Разработчиците на WordPress и дизайнерите на теми растат. Roots.io е пример за третиране на проекти на WordPress като всеки сериозен проект за разработка на софтуер. Те не се забъркват с качването на FTP с плъзгане и пускане. Вместо това те използват git за контрол на версиите и capistrano за внедряване.

Joel of Fog Creek Software известен писа за 12 стъпки към по-добър софтуер, и един от тях беше проблем или проследяване на грешки. Той е прав. Трудно е да запомните всички различни искания за функции и грешки в главата си. Още по-трудно е да запомните всички стъпки за възпроизвеждане на бъгове, какво очакваше потребителят и какво всъщност имат.

Има само толкова много бележки, които можете да публикувате и на бюрото си. Самият WordPress използва Trac като негов проблем за проследяване. Работил съм с Redmine, друг инструмент за проследяване на проблеми с отворен код и инструмент за управление на проекти, защото съм в Planio, който предлага хостван Redmine и git хостинг.

Типичният случай на използване на проследяващ проблем

Така че, представете си, че изграждате нов плъгин за WordPress. Имате малък екип на работа – разработчик или двама, дизайнер и бизнес човек.

Ти вече не си екип от само един човек. Не работиш на едно място, защото, добре, отдалечената работа е страхотна, а северното полукълбо не е толкова забавно през зимата.

Потребител изпраща имейл, в който казва, че приставката „не работи“. Ако имате истински късмет, ще получите екранна снимка, показваща съобщение за грешка „не работи“.

Препращате имейла наоколо. Някой изпраща имейли с въпрос на браузъра, който използва, и изведнъж имате нишка в Gmail от 12 имейла. Тук има няколко проблема, а издаването на тракери ви помага да решите тези проблеми.

Трите критични части на всеки поправим бъг

Първото е, че всъщност се нуждаете от три неща за всеки доклад за грешка:

 1. Какви стъпки предприе потребителят, което доведе до грешка?
 2. Какво очакваше потребителят да види?
 3. Какво всъщност видя потребителят?

Трябва да можете да възпроизведете грешката, защото наистина е трудно да поправите грешка, която не можете да видите в действие. Второ, трябва да сте сигурни, че всъщност грешката е грешка или дали потребителят е очаквал нещо, което софтуерът ви не предоставя.

Ето още един начин да го поставите:

И не можете да откриете човека, съобщаващ за грешката с класическата линия: „Това не е бъг. Това е функция!“Ако не знаете какво очаква човекът вместо това.

Използване на проследяващ проблем като Redmine означава, че имате стандартизиран начин за получаване на тази информация.

Има един начин да се уверите, че дадена задача никога не се изпълни: неясно се предлага екипът да направи нещо по въпроса. Освен ако не е назначен на един „собственик“, той просто няма да свърши работа.

Проследяващите издания ви принуждават да зададете проблем на един човек в даден момент, така че винаги да знаете кой в ​​момента притежава грешка или задача. В същото време проблемите преминават през работен поток от различни състояния като “В ход”, “QA / Тестване” или “Готов за внедряване”.

Повечето тракери ще ви предоставят отчети въз основа на текущото състояние на даден проблем, така че можете да видите текущия обем на текущата работа и колко остава да свършите. Можете дори да създадете графики за изгаряне, които са популяризирани в гъвкави методологии.

Интегрирайте Git в работния процес на управление на проекти

Както споменахме по-горе, използването на git в процеса на разработка на WordPress ще направи живота ви много по-лесен, когато нещата се объркат. Git ти дава a бутон за навиване назад на вашия код и можете да създадете множество паралелни версии на вашия сайт.

Всеки път, когато „ангажирате“ нов код в git хранилището си, създавате естествена точка за обсъждане на промяната в кодовата база. Освен това ми е по-лесно да обсъждам проблеми въз основа на действително ангажиран код, а не само неясни идеи.

Точно там греят проследяващите издания, защото Redmine, например, е тясно интегриран с git или svn. Бързо можете да видите кой се е противопоставил на проблемите и след това да обсъдите тези проблеми.

Създайте система за вашата WordPress разработка

Проследяващият проблем ще ви помогне да мащабите извън само себе си. Ще бъдете сигурни, че проблемите не се промъкват през пукнатините.

В Planio по-голямата част от нашите клиенти използват нашия хостван Redmine за проследяване на проекти за разработка на софтуер, включително проекти на WordPress. Те проследяват бъгове, нови функции и спринти във връзка с контрола на версиите.

Redmine, подобно на WordPress, е с отворен код, така че получавате предимството да не сте заключени в собствения софтуер. И като WordPress, можете да възложите хостинг на някой като нас в Planio или можете сами да го инсталирате, ако предпочитате от Redmine.org.

Над теб

И така – как да управлявате работните си процеси? Опитвали ли сте Redmine? Ще се радваме да чуем вашите мисли и коментари по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map