Ползите от използването на CDN за вашия WordPress сайт

Наличието на CDN услуга, работеща заедно с вашия уебсайт, работещ с WordPress, е много добро нещо, ако вашият сайт се посещава по целия свят. Особено, ако вашият сайт е много активен и когато имам предвид активи, имам предвид всички онези досадни JavaScript, CSS и файлове с изображения.


Тези активи на вашия сайт са сред първите теми, нуждаещи се от CDN. Ако вашият сайт е мъничък блог, вероятно няма да има значение, тъй като съкращаването на времето за зареждане ще бъде незначително, но какво ще кажете за големите?

За този експеримент ще настроя a CDN77.com сметка за моя сайт за технически / видео игри, това е много скъп сайт, „разумен от активи“, с размер не по-малък от 2,4 МБ и повече от 95 заявки. По отношение на миряните, това е тежко бреме за браузъра и сървъра да се заредят. Бидейки списание с тонове новини, няма начин да подобрим това. Сървърът вече е от висок клас и това, че трябва да се реже на съдържание, определено не е необходимо.

В интернет има тонове сайтове като тези. Непрекъснато чувам гласове за това колко безполезен е CDN за какъвто и да е сайт (голям или малък) и просто няма как да не се удивлявам на подобни коментари.

В тази статия днес ще разгледам защо CDN са важни и са важни (много). Ще видите с числа и доказателства защо да имате CDN има значение много, особено ако имате клиенти далеч от мястото, където се намира вашият сървър. Трябва да заредите сайт с малко активи е едно, но средните и големите сайтове ще са от голяма полза и ще ви покажа защо …

Бенчмарк с и без CDN

За целта на този експеримент ще използвам Инструменти за Pingdom. От всички безплатни инструменти, с които можете да изпробвате действителната скорост и време за зареждане на сайта, Pingdom Tools е един от най-добрите (и най-точните също). Измерванията на Pingdom включват време на чакане за активи, които могат да бъдат външни и най-важното асинхронни. Времето за зареждане на крайния потребител е следователно малко по-кратко. Първо, ще заредим уебсайта направо от сървъра, без CDN. Вземете под внимание, че сървърът вече е достатъчно бърз, Xeon, работещ на 3.3Ghz на Nginx с FastCGI кеш, не е малък подвиг и трябва да се зарежда доста бързо самостоятелно.

Без CDN77 от Сан Хосе, Калифорния

На снимката можете да видите, че общото време за зареждане е около 2.64 секунди, за този експеримент използвах сървъра Сан Хосе в Калифорния, САЩ, тъй като сървърът ми се намира в Северна Каролина, САЩ, времето за зареждане трябва да е достатъчно ниско. На десния екран можете да видите всички ресурси (активи), заредени с тяхното действително време.

Без CDN77 от Стокхолм, Швеция

Както можете да видите, щом заявката идва от далечно място, нещата започват да намаляват … Уебсайтът свали резултата си до 86 и сега времето за зареждане е около 5.20s, това се случва, когато повече от 95 заявки имат да пътуват по целия свят. Вземете под внимание скоростта на светлината и всички тези досадни файлове само ще увеличат общото време за зареждане, просто няма как да го заобиколите.

С CDN77 от Сан Хосе, Калифорния

Сега нека активираме CDN77, така че да започне автоматично да изтегля всички активи и да види какво ще се случи …

Това е първият недостатък на използването на CDN. Ако се тълкува неправилно, това може да доведе до грешно мнение, че CDN не работи. Първият път, когато уебсайтът се зарежда, CDN услугата трябва да извлече активите от първоначалния сървър и да ги зареди от най-близкото място, където е било поискано. Можете ясно да видите, че времето за зареждане всъщност се е увеличило до 6,36s и в дясното изображение можете да видите защо. На Отговорът е отговорът на X-Cache.  Услугата CDN отговори с a “MISS” ясно показва, че активът не е бил кеширан преди и трябва да бъде зареден „в движение“, това прави CDN решението по-бавно, но само при първо зареждане. Тъй като активът трябва да направи обратна връзка от услугата CDN обратно към първоначалния сървър и след това обратно към вътрешната мрежа и далеч до най-близкия сървър в търсеното място. В края на краищата не е толкова бавно, но параметърът X-Cache ясно ще ви помогне да определите кога е кеширан или не. Сега, Pingdom Tools е готин или не?

С CDN77, второ изпълнение

Нека да видим какво се случва при втория цикъл …

Живо е! Сега говорим. Можете да видите, че времето за зареждане е намаляло до 2,48s, което вече е по-бързо от оригиналния показател без CDN. Също така, на дясното изображение вече можете да видите “ХИТ” се показва в заглавката на отговора, сигнализирайки на браузъра, че заявката е кеширана и е предоставена от най-близкия сървър до това място, без да се налага да правите повече кръгли стъпки.

Какво ще кажете за външната страна на САЩ

В предишния пример видяхме, че когато използвате сайта извън САЩ и извън страната, където се намира уебсайтът, нещата започнаха да стават грозни, нека видим какво се случва с активиран CDN.

Първият товар отляво ни даде време повече или по-малко подобно на оригиналния показател, ако не и по-добър. Това е, без да се кешира действителната заявка, сега на дясното изображение можете ясно да видите подобрението и то не е малко. Сега сме тръгнали от 5.20s без CDN до огромно 2.34s за да заредите целия сайт, това е подобрение на повече от 2X тъй като сега само основните файлове на PHP се зареждат от първоначалния сървър, докато всички останали активи се зареждат локално от сървъра в Стокхолм на CDN77 !

Искате доказателство? Дадено. Ето го:

cdn77-центрове за данни

Сега, да отидем до крайност …

Без CDN77 от Мелбърн, Австралия

test03-01

Зареждането на сайта от Австралия е просто толкова болезнено без CDN и сега уебсайтът ми се превърна в най-бавното на куп, давайки резултат от 77 и С, о, добре..

С CDN77 от Мелбърн, Австралия

test03-02

При активиран CDN77 увеличението на скоростта е впечатляващо и почти 2X разлика. Резултатът се връща към А, разбира се, за пореден път доказващ, че CDN действително работи, както трябва да бъде.

Нека сега дадем всичко това в перспектива, нали??еталон-сравнение

Тази графика почти сама говори за това как CDN всъщност подобрява производителността, свързана с мястото, където се намира сайтът. Ако вашите читатели / клиенти имат достъп до сайта в същата държава / местоположение, където се намира вашият сървър, защо да поискате CDN нали? Това няма да подобри нещата В най-добрия случай, той ще помогне на сървъра ви само с ресурсите и ще намали времето за включване на процесора, но го няма да подобрим времето за зареждане.  Но щом един от вашите читатели се опитва да получи достъп до уебсайта извън страната, където е вашият сървър, подобряването на производителността преминава към 2X, много лесно. Няма отричане, можете да продължите напред и да направите всички тези тестове сами. CDN има голямо значение, ако вашият сайт се чете от цял ​​свят и това също ще облекчи изискванията за честотна лента на вашия сървър.

заключение

Имате CDN на вашия международен сайт трябва. Да бъде технологичен блог, дигитално списание или сайт за продукти. Ако ви пука за ефективността и вашите клиенти / читатели са разположени по целия свят, CDN наистина ще ускори вашия уебсайт WordPress много. Също, колкото повече активи вашият сайт зарежда от различните места, толкова по-голямо е подобрението. Наличието на CDN не е ситуация с легло с рози. Правилното управление на услугата е от първостепенно значение за нейното изпълнение. Не забравяйте, че първата заявка винаги ще бъде по-бавна, като кешът на CDN сайтът правилно е много важен.

В следващата статия ще разгледаме как правилно да конфигурирате CDN77 услуга с WordPress, как да настроите местоположението му и да извлечете максимума от него, така че да изпитате същите предимства като в тази статия. Продължавайте да се настройвате!

Безплатни CDN услуги

Не забравяйте да разгледате нашия пост за най-добрите безплатни CDN услуги там. Някои от тях са 100% безплатни до определен момент, докато други са безплатни по време на пробен период. Въпреки че CDN77 е добра опция, бихме искали да проверите тези други страхотни услуги, така че можете да изберете този, който най-добре работи за вас.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map