PayPal Vs Stripe – кой е подходящ за вашия магазин WooCommerce?

Ако погледнете шлюзове за плащания, поддържани от WooCommerce, ще видите 95 резултата. Тези резултати включват опции като PayPal, Stripe, Square, Amazon Pay, Authorize.net и First Data. Осигурени са още няколко неясни шлюза за плащане, но двата най-популярни са PayPal и Stripe.


Част от това е, защото разширенията за Stripe и PayPal WooCommerce са напълно безплатни, но това се дължи главно на разумни цени, безпроблемни транзакции и реномирани бизнес практики.

Накратко, и двамата са популярни, така че компаниите печелят добри пари и защитават потребителите заради това. Но както при всички разговори в шлюза за плащане, може да получите изключително скучен опит да разберете правилния отговор. И това не е по-лесно.

Така че, когато яма PayPal срещу райе, кой от тях излиза напред? Продължете да четете, за да научите за плюсовете и минусите, заедно с отговора кой е подходящ за вашия бизнес.

Предимствата на PayPal за онлайн бизнес

PayPal има много повече ползи от недостатъците и голяма част от това е свързана с размера на компанията. Ще ви бъде трудно да намерите държава или банка, която не работи с PayPal. Да не говорим, вие имате почти незабавен контрол върху вашите пари.

Лесна интеграция с WooCommerce

PayPal Express Checkout разширение WooCommerce

Тъй като една от вградените опции за плащане по подразбиране на WooCommerce, интегрираща PayPal с вашия онлайн магазин, е проста – просто потвърдете акаунта си и сте готови да приемате плащания. Но ако искате да направите касата още по-лесна за клиентите си, има редица безплатни разширения за WooCommerce, като например PayPal Express Checkout, можете да използвате, за да направите бързото и лесно бързото пазаруване на клиентите си.

Цената е лесна за разбиране

Ще говорим за това как PayPal има повече такси от Stripe (в раздела за минуси). Но едно е сигурно: PayPal е прозрачен за всичките си цени.

Таксата 2.9% + 30 covers покрива повечето транзакции. Можете да намерите и някои от другите такси тук. Накратко, PayPal изглежда не се опитва да скрие нищо.

Освен това PayPal не таксува нищо за анулиране или понижаване на цената. Същото важи и за таксите за настройка.

Можете да получите множество услуги от едно място

Ето кратък списък само на някои от услугите и продуктите, предлагани чрез PayPal:

 • Повтарящо се таксуване
 • Micropayments
 • Виртуални терминали
 • Форми за плащане
 • Изходи за плащане
 • фактуриране

Не всяка компания за обработка на плащания предоставя всичко подобно под един покрив.

PayPal се изплаща бързо

PayPal поставя пари във вашата сметка почти веднага след извършване на транзакция. Ще трябва да изчакате няколко дни, за да прехвърлите в друга банкова сметка, но има и предимството да използвате дебитната карта на PayPal.

PayPal се приема почти навсякъде

Повечето купувачи и продавачи разпознават името на марката PayPal. Това е добре уважавано и надеждно име в бизнеса, така че можете да очаквате то да бъде прието почти навсякъде по света. Поради тази причина е чудесен избор за малките фирми, които просто започват да работят онлайн.

Конфигурирането е лесно

Независимо дали използвате личен акаунт в PayPal или PayPal Standard Payments, няма да имате проблеми, когато става въпрос за настройката. Ако има едно нещо, което няма да чуете търговците да се оплакват, това е лекотата на използване с PayPal. Повечето новодошли могат да се конфигурират с акаунт в рамките на десет минути и да започнат да събират плащания още по-бързо.

Ползите от Stripe за онлайн бизнеса

С обработката на плащания, PCI съответствие, абонаменти, инструменти на пазара, купони, безплатни пробни програми, Бутони за купуване и други, Stripe е известен с големия си набор от функции. PayPal върши чудесна работа по предоставянето на добавки извън обработката на плащанията, но Stripe изглежда я превъзхожда.

Широка гама от допълнителни продукти и услуги

Услугите на PayPal са доста впечатляващи, но Stripe допълва своя шлюз за плащания с някои уникални услуги като следните:

 • Купете бутони за мобилни приложения
 • Невероятни инструменти за отчитане
 • Опции на пазара
 • Персонализирана каса
 • Страница с хоствано плащане
 • Абонаменти
 • Безплатни опити и талони

И това е само кратък списък от над 100 функции, предоставени от Stripe.

Бърза интеграция с WooCommerce

Stripe WooCommerce Extension

С добавянето на безплатния Разширение за шлюз за плащане с лента за WooCommerce Вашият онлайн магазин ще бъде готов да приема кредитни карти, Bitcoin, Apple Pay и други. Настройката е проста и трябва да изисква много време за конфигуриране на предпочитаните от вас настройки за плащане.

Безплатни инструменти за разработчици

Една от основните причини да отидете с Stripe over PayPal е поради силния набор от безплатни инструменти за разработчици. Това дава възможност на разработчиците да интегрират бързо платежната система Stripe в други приложения, програми и уебсайтове. Целта е да поставите солидна основа и да отворите опции за разширяване на бизнеса си.

Това каза, Stripe е напълно добре, ако нямате умения за развитие. Това обаче изглежда по-привлекателно за разработчиците.

Една плоска такса

И двете услуги имат стандартната такса за транзакции от 2,9% + 30,, но Stripe не таксува допълнително нищо за оторизиране на карта, за международни карти или за зареждане на карти от вашия сайт. Ще очертаем допълнителните такси, внесени от PayPal по-долу, но фирмите, които искат да приемат международни карти или правят нещо като периодично фактуриране, ще имат по-малко плащания с Stripe.

Не само това, но Stripe приема безплатно плащания от Apple Pay, докато PayPal изобщо не приема плащане от Apple Pay.

Недостатъците на PayPal за онлайн бизнес

Тъй като е голяма компания, PayPal вижда всякакви оплаквания. Повечето от тях са свързани с първата точка, която обръщаме към замразените акаунти.

Замразени сметки и теглене на средства

Въпреки че е ясно, че PayPal действа по определени сметки поради съображения за сигурност, потребителите са известни, че съобщават за проблеми със замразени акаунти и удържани средства, дори за законни акаунти. Причината PayPal обикновено замразява (или изключва) акаунти е заради съмнения за измама.

PayPal се занимава с някои случаи на измами с висок профил, така че има смисъл, че е малко предпазливо от проблемните акаунти. Освен това е известно, че Stripe и други големи компании за обработка на плащания също замразяват или закриват сметки. Изглежда, че PayPal е в новините повече.

Като цяло е най-добре да избягвате PayPal, ако не планирате да спазвате неговите условия. Например, някои компании виждат замразени акаунти, когато се опитват да използват лични акаунти в PayPal за бизнес цели.

Освен това, ако смятате, че вашият продукт, услуга или индустрия са високорискови (или потенциално незаконни в някои страни), по-добре е да потърсите другаде.

Такси за допълнително обслужване

Тъй като и PayPal, и Stripe имат еднакви стандартни такси за транзакции на 2,9% + 30 ¢, няма причина да се сравняват двете с този показател.

Stripe прави нещата прости, като се придържа към тяхната равна 2.9% + 30 fee такса за транзакция. Това е. PayPal обаче добавя някои други такси в зависимост от това какво се случва с вашия акаунт. Ето няколко примера:

 • Възвръщаемост на таксите – $ 20 (за разлика от $ 15 за Stripe)
 • Карта за такси от вашия сайт – 30 долара на месец
 • Повтарящо се таксуване – 10 долара на месец
 • Разширена защита от измами – 10 долара на месец
 • Такса за упълномощаване на карта – 30 ¢
 • Такса за международни карти – 1%
 • Такса за плащания по-малко от $ 10 – 5% + .05 ¢
 • Такси за American Express карти – 3.5%

По-голямата част от тези такси от Stripe са или напълно безплатни или се придържат към една и съща фиксирана ставка от 2,9% + 30 ¢.

Защита на продавача

PayPal е известен със защитата си от купувачи, но това не е задължително за продавачите. Можете да разгледате предложения за защита на продавача тук, но имайте предвид, че много търговци съобщават, че защитата на продавача далеч не е ефективна.

Недостатъците на ивицата за онлайн бизнес

Ивицата не е без предизвикателствата. Ето тези, които трябва да сте наясно.

Замразени акаунти и прекратяване

PayPal и Stripe са огромни компании, които срещат измами зад всеки ъгъл. Ето защо не е изненада, че търговците са склонни да се оплакват и от замразени акаунти в Stripe. Така че PayPal и Stripe са на едно и също ниво в тази категория, тъй като всички търговци трябва поне да са наясно с потенциала за замразени сметки. Още веднъж, най-добрият начин да се избегне това е като се сведе до минимум измамите на вашия сайт и се използва акаунтът Stripe според неговите условия и услуги.

Не винаги е толкова удобно за потребителя

Stripe събира доста функции в платформата си, но понякога това създава повече проблеми, отколкото решава. За начало Stripe е създаден основно за разработчици, така че не е толкова лесно да се настрои като PayPal. Освен това с Stripe са включени инструменти за измама, но изглежда клиентите имат проблеми с намирането и активирането им. Например, Stripe е известно, че не защитава толкова добре от измама и връщане на пари. Stripe определено има функции за борба с тези ситуации, но търговците имат проблеми с включването им и разбирането им.

PayPal срещу Stripe: Кой трябва да изберете?

Не е толкова лесно да се направи пълно заключение за това кой процесор за плащане трябва да изберете, но можем да направим няколко солидни изявления:

 • Stripe е по-добър за разработчиците.
 • PayPal обикновено е по-добър за новодошлите, които искат решение за plug and play.
 • PayPal има по-добри цени за нестопански печалби.
 • Stripe има по-малко такси за неща като повтарящи се таксувания, микроплащания и възстановяване на плащания.
 • Въпреки че Stripe е популярен, PayPal има много по-силно разпознаване на марката.

Имате го! Ако имате въпроси относно избора между Stripe и PayPal, уведомете ни в секцията за коментари по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map