Основи за маркетинг на социални медии за вашия уебсайт WordPress

Основи за маркетинг на социални медии за вашия уебсайт WordPress

Маркетингът в социалните медии е доказан начин да привлечете повече посетители на вашия уебсайт. Това от своя страна ви помага да генерирате повече клиенти, продажби и бизнес от вашия сайт WordPress – нещо, което всички искаме от нашето онлайн присъствие точно?


Независимо дали вашият уебсайт е нов или създаден, сега никога не е било по-доброто време да използвате силата на социалните медии, за да увеличите аудиторията си. Дори ако смятате, че вече сте се погрижили за оптимизацията на социалните медии за вашия WordPress сайт, като през цялото време се появяват нови платформи, винаги можете да направите още.

Не само, че социалните медии ви дават повече канали за намиране и взаимодействие с вашата целева аудитория, ако правилно настроите уебсайта си WordPress, можете да създадете армия от фенове, които са готови да споделят съдържанието ви и да разпространяват посланието на вашата марка, просто защото те обичат вашето съдържание и какво можете да предложите.

Как да използваме социалните медии за увеличаване на аудиторията на уебсайта си

Въпреки това актуализирането на вашия уебсайт и блог може да бъде достатъчно трудно, да не говорим за изграждането на присъствие в социалните медии. Къде хората намират време да постоянно туитят и публикуват и фиксират висококачествено съдържание в социалните медии? Тази статия ще сподели някои полезни инструменти и плъгини за потребителите на WordPress, които ще ви помогнат да продължите да вървите над вихъра на социалните медии.

Тези решения са предназначени да спестят време, да засилят взаимодействието между аудиторията и по-добре да популяризират вашия сайт, марка или бизнес онлайн. Прилагането само на един или два от тези методи трябва да ви помогне да започнете да увеличавате броя на посетителите на вашия уебсайт, като ви дава повече възможности за реализация спрямо вашите цели, каквито и да са те.

Направете вашето съдържание лесно споделяно

Вече не е достатъчно да пишете страхотно съдържание за вашия сайт. Хората пишат страхотно съдържание на сайтове навсякъде, така че как можете да се откроите? За да улесните целевата аудитория да намери съдържанието ви, да го прочете и след това да се върне за повече, трябва да популяризирате сайта си в най-подходящите мрежи за социални медии.

Бутони за социално споделяне

Наличието на силно видими бутони за социално споделяне на вашия сайт може да доведе до съществена промяна в това колко често вашето съдържание се споделя, което от своя страна се отразява на нивата на трафика на вашия сайт. Чрез добавяне на тези бутони, вашите посетители могат да кликнат върху тях, за да споделят вашето съдържание с техните приятели и последователи в един миг.

Тези бутони също могат да насърчат посетителите ви да проверят собствените ви профили и да решат дали да ви последват в социалните медии. Това ви дава още една възможност да се свържете с вашата аудитория и да превърнете еднократните посетители в многократни читатели.

Най-добрите приставки за бутони за социално споделяне за WordPress

AddThis Social Plugin

Страхотен безплатен плъгин за WordPress, който добавя бутони за социално споделяне на вашия сайт, е AddThis. Плъгинът показва атрактивно социално споделяне и следва бутони към всяко парче съдържание на вашия сайт. Това ще насърчи хората незабавно да харесат или туитят статия, докато приключат да я четат, за да можете да получите повече социални споделяния.

Създайте туитови котировки

По-добре щракнете, за да Tweet. Безплатен приставка за WordPress

WordPress плъгинът Better Click to Tweet е друг чудесен инструмент, който може да увеличи честотата на споделяне на съдържанието ви. Тя ви позволява да вграждате цитати във вашите статии, които вашите читатели могат да туитират на своите последователи само с едно щракване. Ако изберете правилните цитати от съдържанието си, за да станат туитове с възможност за кликване, когато се покажат в нечия времева линия, те ще предизвикат интереса си и ще ги привлекат към вашия сайт. Плюс това, с малко CSS можете лесно да персонализирате външния вид

Покажете вашите последователи

SocialFans Counter WordPress Plugin

Информация и DownloadView Демонстрацията

Ако търсите приставка за социално споделяне с малко предимство, тогава искате да получите SocialFans. Този първокласен социален плъгин показва на вашите посетители колко сте популярни и дава на вашия сайт допълнителна достоверност и социално доказателство. Хората също са по-склонни да се присъединят към вас в социалните медии, ако виждат, че вече имате много последователи и активно се обвързвате с тях там.

Значението на споделяните изображения

Изображенията са решаваща част от успешната кампания в социалните медии. Хората вече са по-склонни да гледат и четат публикация в социални медии, която съдържа привличащи вниманието изображения. Това визуално съдържание може също да увеличи шансовете на аудиторията ви да споделя публикациите си в блога или съобщенията в социалните медии на собствените си канали. Ако изображение изглежда добре на вашия сайт, тогава има голям шанс те с удоволствие да го използват, за да подобрят собствената си емисия в социалните медии.

Всяка публикация, която публикувате, независимо дали в блога си или в каналите ви в социалните медии, трябва да включва интересни и подходящи изображения. Ако хората се наслаждават на вашето съдържание и изображенията са отражение на това съдържание, по-вероятно е да ги споделят. Също така, ако някой види изображение в социалните медии, което веднага грабва вниманието му, тогава има по-голям шанс да провери придружаващата статия или да публикува отново това съобщение на своите последователи.

Улеснявайте споделянето на вашите изображения

Pinterest Pin It Button On Image Hover Plugin

Ако имате уеб сайт с тежки изображения, тогава ще искате да споделяте тези изображения на Pinterest. За да направите споделянето на вашите изображения бързо и лесно за посетителите си, можете да инсталирате безплатния Pinterest Pin it. Този безплатен плъгин ще добави бутон „прикрепете го“ към всяко изображение, така че ако някой иска да прикачи снимката към стената си в Pinterest, всичко, което трябва да направи, е да кликне. Това е чудесен начин да споделите вашите изображения на Pinterest и да увеличите трафика към вашия сайт.

монарх

Информация и DownloadView Демонстрацията

Ако искате още повече опции да направите вашите изображения съвместими, тогава мощният Monarch от Elegant Themes е първокласна приставка за социално споделяне за WordPress, която трябва да проверите. Monarch предлага няколко отлични възможности за социално споделяне, както и особено лесен и ефективен начин за споделяне на вашите изображения в различни платформи за социални медии.

След като Monarch е настроен, посетителите на вашия сайт просто трябва да задържите курсора върху изображение, за да видите селекция от бутони за социални споделяния. Това изображение може да бъде споделено в канали за социални медии по ваш избор на аудиторията само с няколко кликвания. Когато читателите споделят вашите изображения, отново е по-вероятно да увеличите трафика към вашия сайт и да генерирате нови клиенти.

Струва си да се отбележи, че закупуването на Monarch ви дава достъп и до впечатляващия плъгин за формуляр за избор на имейл Bloom и до голям избор от висококачествени теми на WordPress.

Интегриране на социалните медии на вашия сайт

Ако имате много социални взаимодействия на вашите социални платформи, тогава е важно да ги покажете на своя уебсайт. Ако посетителите на сайта ви видят, че в социалните ви медии се случва много и е много популярен, тогава те ще искат да се присъединят към разговора.

Показвайки вашата емисия в Instagram на сайта си, стената си във Facebook или най-новите си туитове, вашата аудитория ще може бързо да разбере какво се случва в социалната ви мрежа и да вземе решение дали да се включи или не.

Вградете емисии във вашия уебсайт WordPress

Flow Flow Social Plugin WordPress

Информация и DownloadView Демонстрацията

Нашият най-добър избор за създаване на социална емисия с WordPress е Flow-Flow. Този презареждащ се премиум приставка има всичко необходимо, за да създадете социална стена „всичко в едно“ на вашия уебсайт. Това е чудесен начин читателите да се запознаят с това, което сте били и да бързате; виждате кои сайтове сте активни.

Juicer Social Feeds Plugin

Алтернативно, Juicer е безплатен плъгин за WordPress, който също така улеснява вграждането на вашите социални медийни емисии във вашия сайт. Можете да инсталирате и използвате този плъгин безплатно (просто се регистрирайте за безплатен акаунт, за да го активирате) или да надстроите до техния премиен план за повече функции.

Той не само промотира вашите страници в социалните медии на вашия сайт, но също така предлага анализи за това кой използва вашата емисия и как те взаимодействат с нея. Това ви помага да видите кои платформи за социални медии са най-популярни сред вашата целева аудитория и какво можете да направите, за да оптимизирате промоцията на вашия сайт.

Автоматизиране на споделянето на социални медии

Постоянното туитиране, фиксиране и публикуване в каналите на социалните медии е от съществено значение, ако искате силно присъствие в интернет. Това обаче също е изключително отнемащо време, както и трудно да се организира. За щастие, има няколко инструмента, които могат да ви помогнат да автоматизирате тези задачи и да ви спестят известно време.

MIssinglettr

Информация и изтегляне

MIssinglettr е един от най-добрите начини за автоматично споделяне на съдържание в социалните медии. Този удобен инструмент отново споделя съдържание на вашия сайт през цялата година с внимателна кампания и календар със съдържание. Всичко, което трябва да направите, е да изберете какво искате да споделите, в кои социални групи да използвате, задайте график, добавете брандиране и hashtags, след което одобрете кампанията си. Това е толкова лесно.

Съживете стария приставка за WordPress

Информация и DownloadView Демонстрацията

Приставката Revive Old Post Pro е друг инструмент, който ще ви спести много време и усилия. Това е благодарение на способността му да препраща старо съдържание на блога във вашите мрежи за социални медии по избор. Това означава, че вече не е нужно постоянно да пишете ново съдържание, само за да получите внимание от своите последователи.

Освен това не е нужно да се притеснявате за това, че старото ви, но все пак ценно съдържание се изгуби и забрави. Този плъгин ви позволява да изберете какъв тип статии искате да публикувате в социалните медии, колко често и къде. Въпреки че е налична безплатна версия на този плъгин, ако наистина искате да автоматизирате усилията си за споделяне на социални медии, тогава си струва да помислите да платите за комерсиалната версия и да видите колко повече трафик може да привлече към вашия уебсайт.

Hootsuite Social Manager

Още по-богата на функции възможност за организиране на публикуването ви в социалните медии е Hootsuite. Това е мощно премиум решение за управление на маркетинга ви в социални медии, предлагайки широки възможности за социално споделяне, анализи и сигурност, наред с много други неща. С Hootsuite можете също да правите автоматично насрочване на публикации. По този начин можете да използвате различно съдържание на различни платформи за социални медии, всички по различно време. Това означава, че не е нужно да се публикувате физически, но все пак можете да достигнете до аудиторията си в правилните канали за социални медии в правилните моменти.

Заключителни мисли за маркетинга на социалните медии за WordPress

Опциите по-горе са само няколко от многото начини, по които можете да използвате социалните медии, за да увеличите трафика към уебсайта си на WordPress и да се надяваме да генерирате повече продажби, приходи или комисиони. Въпреки това, както повечето неща в живота, няма един окончателен отговор, когато става въпрос за това как да използваме социалните медии ефективно. В зависимост от типа на сайта, който имате и от вашата целева аудитория, това, от което се нуждаете, ще се различава. Отделете време, изпробвайте различни плъгини и решения и просто вижте какво работи най-добре за вас.

Как в момента промотирате уебсайта си в социалните медии? Какви стъпки сте предприели, за да автоматизирате този процес? Какви резултати видяхте от усилията си? Моля, споделете своите мисли и опит в коментарите по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map