Най-добрият хостинг на WordPress за вашия уебсайт

Най-добрият хостинг на WordPress за вашия уебсайт

WordPress е най-добрият начин за изграждане на вашия уебсайт, но преди да можете дори да започнете с теми и плъгини, трябва да намерите най-добрия хостинг на WordPress за вашия уебсайт. Това може да е трудно. Има стотици компании, които предлагат планове, които на пръв поглед изглеждат доста по дяволски подобни. Но не всички хостинг са еднакви и има някои ключови фактори, които бихте искали да вземете предвид, когато решите кой е най-добрият хостинг на WordPress за вашия уебсайт, по-специално.


В тази публикация ще ви покажем как да изберете най-подходящия за вашия уебсайт план и да споделим най-добрите WordPress хостинг планове, които имахме шанс лично да тестваме. Да започваме!

Добър хостинг списък

Добър хостинг списък

Когато търсите най-добрия хостинг на WordPress за вашия уебсайт, има няколко кутии, които искате да можете да проверите. Ако стигнем дотам, всяка уеб хостинг компания, струваща сол, ще има следното:

 • PHP версия 7+
 • MySQL версия 5.6+
 • HTTPS поддръжка
 • WordPress инсталиране или предварително инсталиране на WordPress (ако се управлява)
 • Вградено кеширане *
 • Гаранция за ненавременна работа
 • Поддръжка по имейл, чат или телефон

Първите три в списъка може да ви звучат малко чуждо, освен ако не сте разработчик или ако сте закупили хостинг преди. За да е лесно, хостинг компаниите използват сървъри (които са като мега компютри), за да предоставят своите хостинг планове. Тези сървъри трябва да могат да инсталират най-новата версия на WordPress без проблем, което според WordPress.org в момента е до PHP 7.2 и MySQL 5.6.

WordPress също препоръчвам HTTPS и ние също. Една добра хостинг компания или ще продава премиум SSL сертификати, или ще ви позволи да използвате безплатна услуга на трети страни като Let’s Encrypt, за да гарантирате, че читателите на блогове могат да имат сигурен достъп до вашия уебсайт.

Силно препоръчваме да изберете хост, който се управлява изцяло (където WordPress е предварително инсталиран и поддържан за вас) или който предлага лесна инсталация с едно кликване. Въпреки че със сигурност можете да инсталирате WordPress ръчно на хостинг план, ние наистина го препоръчваме само ако сте опитен разработчик.

И накрая, добрите хостинг компании ще предлагат гаранции за продължаване на времето и горната част на поддръжката на линията. Гаранциите за ненавременна работа обикновено ви гарантират, че 99,9% или повече от времето, през което уебсайтът ви ще бъде работещ, оставя част от времето за актуализации на сървъра. И подкрепата наистина е ключова. Ако някога имате проблем с хостинг, искате да можете да се хванете на някого. Добрите хостинг компании ще имат няколко лесни начина да се свържете с техник за поддръжка.

Видове хостинг на WordPress

Видове хостинг на WordPress

Що се отнася до хостинга, няма недостиг на опции. Има план с всички различни имена от всички видове компании, но ето бърз обзор на най-често срещаните типове хостинг на WordPress, който може да искате да обмислите, когато се опитвате да намерите най-добрия хостинг на WordPress за вашия уебсайт.

Споделен хостинг на WordPress

Най-често срещаният и обикновено най-достъпният, споделен хостинг комбинира множество потребителски акаунти на един сървър. Това означава, че „споделяте“ ресурси като честотна лента и памет с други потребители. Споделеният хостинг е идеален за нови блогъри, тъй като най-вероятно няма да ви трябват много ресурси при първото стартиране и винаги можете да увеличите мащаба си до по-голям план или да добавите ресурси по-късно.

Когато става дума за стартиране на споделен хостинг на WordPress, често е повече от способен да осигури необходимата мощност. Инсталирането на WordPress обикновено също е доста лесно, тъй като повечето доставчици на споделен хостинг предлагат инсталационен процес с “едно кликване”. Просто изберете WordPress, когато се регистрирате за план и ще бъдете готови да започнете блогове почти веднага.

Облачен WordPress хостинг

Облачният хостинг предлага на потребителите индивидуални виртуални сървъри, хоствани на „облака“, което в този случай представлява мрежа от сървъри по целия свят. Предимството на облачния хостинг е, че (на теория) уебсайтът ви никога няма да се понижи, тъй като във всеки даден момент сървърите трябва да бъдат работещи някъде по света. Облачният хостинг също е известен със своята мащабируемост, тъй като е много лесно да добавите повече ресурси при поискване, тъй като имате нужда от тях.

Ние бихме препоръчали облачен хостинг за хора с разбиране, които искат да управляват собствените си настройки на сървъра, но има компании, които предлагат управляван облачен хостинг, което го прави подходяща опция и за нови блогъри. Тъй като е мащабируем, това е чудесен вариант за уебсайтове за социална мрежа, споделяне на изображения или вирусно съдържание, които може да имат колебателен трафик или големи / спорадични изблици.

 VPS хостинг за WordPress

VPS означава виртуален частен сървър и е когато хостинг компания използва софтуер за цифрово разделяне на физически сървър на множество индивидуални виртуални сървъри. Това е по-достъпна опция да разполагате със собствен сървър, макар че той изисква усъвършенствани технически умения за работа, докато контролирате настройките на вашия виртуален сървър.

За блогове със среден размер или бизнес VPS е чудесен вариант. Само не забравяйте, че ще трябва да инсталирате WordPress ръчно на вашия сървър и мениджър всичките ви настройки на сървъра. Поради тази причина препоръчваме да отделите време за изучаване на сървъри или наемане на специалист.

Специален хостинг на сървър

Специализираният сървър е вашият собствен, самостоятелен сървър, който можете да наемете от хостинг компания. Те поддържат физическия сървър за вас, но всички настройки и софтуер са във вашите ръце. По-скъпо е, но вие контролирате 100% и трябва да използвате 100% от ресурсите на сървъра, което го прави най-добрият избор за голям блог, уебсайт или бизнес.

Подобно на VPS, силно препоръчваме да наемете професионалист, който да управлява вашия посветен сървър или да прекарате много време, като се запознаете с различните настройки, софтуер и кодиращи езици, за да работите правилно със сървъра. Това не е препоръчителна опция за хостинг за начинаещи.

Управляван хостинг на WordPress

Управляваният хостинг на WordPress е най-лесният (и според нас най-добър) начин да хоствате уебсайт на WordPress. С управлявания хостинг хостинг компанията напълно оптимизира вашия сървър за WordPress и те управляват всички актуализации и настройки.

Най-управляваният хостинг на WordPress се основава на споделена или облачна платформа, което го прави страхотно подходящо за блогъри, малки фирми, онлайн портфейли и др. Въпреки това добрите хостинг компании предлагат напълно управлявани специализирани сървърни планове за големи уебсайтове и предприятия (което използваме за WPExplorer).

Кой хостинг трябва да изберете?

Първо помислете за предназначение на вашия уебсайт. Блогът срещу магазина за електронна търговия ще има много различни нужди за хостинг. Блоговете, личните портфейли или малките професионални уебсайтове обикновено са леки с по-малка нужда от огромен хостинг план. Като алтернатива електронната търговия, директория или социални сайтове ще се нуждаят от много ресурси и следователно по-голям, по-скъп хостинг план.

По същите линии като нашата първа точка, помислете за вашата съдържание. Уебсайт с една страница ще се справи добре на малък, споделен хостинг план. Уебсайт за корпоративен бизнес със стотици страници, активен блог и частна мрежа от служители вероятно ще се справят най-добре със специален сървър.

Накрая вашето трафик ще играе значителна роля във вашите хостинг нужди. Новият уебсайт ще отнеме известно време, за да изгради следващи и да увеличи редовен трафик. Освен ако вече не сте установили голямо присъствие в друга мрежа или сайт за социални медии, вероятно можете безопасно да започнете от най-ниския край с вашия хостинг план и да мащабирате или надграждате, докато уебсайтът ви расте.

Просто сравнение на най-добрите хостинг компании в WordPress

Въпреки че много хостинг компании предлагат подобни функции, не две хостинг компании са точно еднакви. Всеки хост предлага специализирани хостинг планове, а всички хостинг компании, които препоръчваме, са чудесни за WordPress. Продължете да четете, за да научите за нашите избори за най-добрия хостинг на WordPress и да разберете кое може да бъде подходящо за вашите нужди.

Bluehost: Достъпен споделен хостинг на WordPress

Уеб хостинг на Bluehost

Bluehost е един от най-големите играчи в хостинга и по причина – те предлагат достъпни хостинг планове с много ресурси, добра поддръжка и някои допълнителни перки, които всеки нов собственик на уебсайт ще хареса. Bluehost предлага безплатно име на домейн, безплатни SSL, безплатни имейл акаунти и бонус маркетингови оферти (като $ 200 в маркетингови оферти за плюс и основни потребители). Най-хубавото е, че техните планове са едни от най-достъпните опции – плюс те предлагат огромна 63% отстъпка за читателите на WPExplorer, така че какво не е да обичате?

Научете повече за Bluehost

Cloudways: Услугата в облака стана лесна

Уеб хостинг на Cloudways

Облачният хостинг е гъвкав начин да хоствате вашия уебсайт, но за някои потребители ръчно инсталирането на WordPress на AWS, Digital Ocean или Azure е извън техническите им възможности. Ето защо Cloudways идва. Cloudways поддържа AWS, Google Cloud, Digital Ocean, Linode и Vultr облачни хостинг платформи. Просто изберете любимата си, изберете WordPress като своя CMS и оставете Cloudways да се справи с процеса на конфигуриране вместо вас. Най-добрата част за Cloudways е колко е лесна за използване. Създаването и поддържането на вашия собствен облачен сървър може да отнеме много време, но с интерфейса на Cloudways разполагате с посветен ресурс (CPU, RAM, IP, съхранение) на пръстите ви. Характеристиките включват инсталиране на WordPress с едно кликване, клониране на сайтове, архивиране, мащабиране (RAM & съхранение), поставяне, множество бази данни, плюс много страхотни добавки (имейл, конзола, мониторинг и т.н.).

Научете повече за Cloudways

Медиен храм: споделен, управляван и VPS хостинг

Медиен храм: споделен, управляван и VPS хостинг

Media Temple е впечатляваща хостинг компания, която предлага набор от хостинг продукти, които със сигурност отговарят на нуждите на всеки уебсайт. Те предлагат всичко – от споделен хостинг за блогъри, управляван хостинг на WordPress за тези, които сериозно се отнасят към тяхното съдържание, VPS за професионалисти и дори специализирани планове за бизнеса, които се нуждаят от допълнителни ресурси. Всички планове на Media Temple са оптимизирани и работят фантастично с WordPress. Плюс това те предлагат допълнителни функции като SSD съхранение, мащабируеми ресурси, сканиране на злонамерен софтуер, имейл адреси, хардуер в горната част на линията и най-доброто от 24/7 първокласна поддръжка.

Научете повече за медийния храм

Kinsta: Управляван облачен хостинг на WordPress

Kinsta: Управляван облачен хостинг на WordPress

Kinsta не е просто друга управлявана хостинг компания WordPress. Те предлагат напълно управляван и оптимизиран облачен хостинг на Google, така че вие ​​като клиент получавате всички предимства на облака (бърз, сигурен хостинг с почти без престой), конфигуриран за перфектна поддръжка на WordPress. В допълнение към това Kinsta има персонал от WordPress експерти, готови да ви помогнат при всякакви проблеми, които може да срещнете, когато стартирате вашия WordPress сайт на техните облачни сървъри. Имате въпрос относно използването на таблото за управление на Kinsta? Нуждаете се от съвет относно мащабирането на вашия хостинг план? Не сте сигурни как да увеличите лимита на паметта си? Просто питам! Други забележителни хостинг функции включват безплатен SSL, безплатен CDN, ежедневно архивиране и дори безплатни миграции.

Научете повече за Kinsta

WP Engine: Premium управляван WordPress хостинг

WP Engine: Premium управляван WordPress хостинг

Когато става въпрос за избора на най-добрия хостинг на WordPress за вашия уебсайт WordPress, силно препоръчваме WP Engine. Те предлагат само управлявани хостинг планове на WordPress и са страхотни в това, което правят. По-специално, цялата им хостинг платформа е изградена на върха на линията технологии. Те създадоха оптимизирана среда за WordPress, задвижвана от персонализирани и кодирани правила, така че техните сървъри да могат да оценяват заявките на браузъра, да балансират натоварването на сървъра и интегрирания EverCache за мащабиране на ресурсите при поискване. По принцип всичко това означава, че вашият уебсайт може да работи перфектно при максимална производителност, без да се налага да управлявате нищо, свързано със сървъра. WP Engine предлагат и професионална поддръжка от експерти на WordPress, 24/7. Така че дори и да имате нужда от малко помощ в неделя, тя ще бъде на място. Други функции на хоста включват сценични среди, безплатна SSL опция, WordPress мултисайт, поддръжка на PHP7 и дори вграден CDN (за Pro и по-високи планове).

Научете повече за WP Engine

Pagely: Персонализирани решения за хостинг на предприятия

Pagely: Персонализирани решения за хостинг на предприятия

За големи предприятия, Pagely предлага най-добрите персонализирани решения за хостинг на предприятия в мрежата. Pagely не е евтин, но е отлична инвестиция във вашия бизнес. Изграждане на управлявана облачна система, те предлагат надежден и сигурен хостинг, който лесно може да бъде мащабиран според нуждите на вашия бизнес. Pagely предлага впечатляващи функции, включително динамична оптимизация на изображението, разширена защита, глобален CDN, вграден кешинг, анализиране на производителността, поддръжка на HTTP2 и PHP7. Това е в допълнение към специфичните функции на WordPress, като напълно управлявани ядрени актуализации и WP-CLI. Накратко, макар и на цена по-висока от всички други домакини в този списък, Pagely предлага услуга за престиж, която струва повече от парите.

Научете повече за Pagely

Моля, обърнете внимание, че това не са всички налични за вас опции за хостинг. По-скоро това е проста курирана колекция от популярни и добре оценени хостинг компании, които лично ние имахме възможността да тестваме.

Кой е най-добрият хостинг на WordPress?

Тъй като не можем да изберете само един, ще ви дадем нашите две най-добри.

Според нас WP Engine е най-добрият хостинг на WordPress. Това е, което използваме, за да хостваме нашия уебсайт и имахме страхотен опит в работата с тях. Те са напълно управлявани, имат страхотно време, поддръжката е винаги бърза и дружелюбна и имаме повече от достатъчно ресурси в настоящия ни план за разрастване на нашия бизнес.

По нашето мнение Bluehost е близък участник, тъй като те са идеално място за блогърите, които тепърва започват. Те предлагат хостинг планове на разумни цени, които са лесни за настройка, разполагат с достатъчно ресурси за захранване на WordPress и получавате някои бонуси, като например име на домейн и някои рекламни кредити за зареждане. Това е доста сладка сделка за новите блогъри.

Често задавани въпроси за хостинг

Има много въпроси, които могат да се появят при проучване на хостинг. Ето няколко бързи отговора на често задавани въпроси, които не разгледахме в статията по-горе. Надяваме се, че това ще ви помогне да направите правилния избор при избора на най-добрия WordPress хостинг за вашия уебсайт.

Имате ли нужда от хостинг услуга за WordPress?
Да, за самостоятелно домакин на WordPress (който се намира в WordPress.org) най-определено се нуждаете от хостинг план. Това е, което прави себе си-домакин.
WordPress хост ли е??
WordPress предлага свой собствен хостинг за VIP, но е доста ценен и бихме го препоръчали само за фирми, които се нуждаят от персонализирано решение за хостинг (например, ако искате да стартирате собствена безплатна онлайн платформа за блогове, социална мрежа базирана на WordPress или сайт за споделяне на снимки).
Как да хоствам моя блог за WordPress?
За да хоствате свой собствен блог ви е необходим хостинг план, който закупувате месечно или годишно от реномирана хостинг компания. Има стотици уеб хостове, но в по-голямата си част те предлагат подобни планове като споделени, облачни, VPS, посветени или управлявани.
Има ли безплатен хостинг за WordPress?
Не точно. Има уебсайтове, които твърдят, че предлагат „безплатен“ хостинг, но обикновено предлагат малко или никакви ресурси и не са типовете уебсайтове, с които искате да споделяте лична информация. Възможно е също така да мислите за WordPress.com, която е безплатна мрежа за блогове като Tumblr. Той е много по-различен от WordPress.org (което е всичко, за което говорим) и можете да научите повече за разликите между WordPress .ORG и .COM.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map