Мониторинг на време и време на престой в WordPress

Имате страхотен добър уебсайт и работихте усилено, за да развиете своята читателска база. Но сигурни ли сте, че уебсайтът ви работи и работи постоянно? Това е самата цел на уебсайта, нали? Уебсайтът трябва винаги да е достъпен за разглеждане, а продължителността на уебсайта е важна за запазване и увеличаване на трафика. В противен случай ще загубите от клиентите и достоверността на вашия уебсайт е задълбочена.


Хостинг услугите често рекламират 99% продължителност, но това е фактор, че 1% престой означава малко повече от 3,5 дни. И ако това се раздели на редица случаи на престой, това ще се претегли в класацията ви. Затова трябва да наблюдавате уебсайта си непрекъснато, за да сте сигурни, че той работи и работи постоянно. Става важно да проследявате продължителността и времето на престой на уебсайта.

Броят и видът тестове за наблюдение на продължителността на работа могат да варират – от прости HTTP проверки до сложни проверки за задния ред, за да се наблюдават едновременно 50+ контролни точки. Някои тестове, които обикновено се извършват,

 • Тест за Ping Monitor което по същество ще ви уведоми, че вашият сайт работи и проверява нетната скорост. Скоростите на номинална стойност не са добри и са почти равни на престой.
 • HTTP тест това ще ви уведоми, че има действителен обмен на данни между интернет и компютъра.
 • Монитор на DNS сървъра който проверява дали DNS адресът на вашия уебсайт и адресът на вашия сайт са идентични. Повредата в мрежата и протокола ще бъдат открити с помощта на този тест.
 • Порт монитор на протокола за контрол на предаването който тества предаването на данни от едно устройство на друго през интернет.

Неуспехите могат да бъдат открити и уебсайтовете ще бъдат сигнализирани.

Има безплатни, платени и безплатни услуги, които следят продължителността на работа. Някои плъгини също могат да се използват. Тези услуги и плъгини ще проверяват уебсайта Ви на редовни интервали и ще Ви предупреждават, ако сайтът не работи. Честотата на проверките и начинът на сигнализиране може да варира. Някои популярни услуги и плъгини са подробно описани в тази статия.

Pingdom

Pingdom е първокласен доставчик на услуги за мониторинг на ефективността на уебсайта, доверен на харесванията на Google и Apple. С Pingdom няма да се налага да го научавате от трета страна, че уебсайтът ви е прекъснат. Ако стандартните пакети не ви подхождат, можете да изработите персонализиран пакет с тях за вашия уебсайт въз основа на обема и нуждата ви от първокласна поддръжка.

Pingdom 2

Pingdom постави 60+ сонда сървъри в цяла Америка и Европа за наблюдение на уебсайтове и свързани услуги. Прекъсванията или почивките се забелязват почти веднага, тъй като честотата на проверката е само една минута. Тези грешки се проверяват двойно преди да сте сигнализирани, така че броят на фалшивите сигнали е намален. Използвайки кореновия анализ, можете да намалите времето, необходимо за да върнете уебсайта си на крака.

Действителното крайно потребителско изживяване от различни места, извършването на промени в страниците и проследяването на времето за зареждане за всяка промяна, мониторинг на транзакции и анализ на първопричините са някои от включените функции. Те ще ви помогнат да поемете контрола над уебсайта си.

Повече от 700 000 потребители по целия свят използват Pingdom. Ако не сте сигурни, можете да се възползвате от 30-дневната безплатна пробна версия. Премиум пакетите започват от $ 13.95 на месец.

DownNotifier

DownNotifier е инструмент, който можете да използвате, за да наблюдавате уебсайта си и да бъдете известявани за всеки престой. Посетете началната страница на този доставчик на услуги и попълнете URL адреса на уебсайта, който ще бъдете наблюдавани. Ще получавате известия за прекъсване по електронната поща на предоставения от вас имейл. За получаване на тези сигнали на вашия телефон, активирайте SMS известия. Можете да изберете да бъдете уведомявани, когато сайтът е изключен или когато сайтът не съдържа конкретен текст. Опитах се да избера и двете опции, но инструментът ме ограничи до един автоматично.

Down Notifier

Безплатната услуга ще проверява вашия сайт на всеки 10 минути и премиум мониторинг, всяка минута. Премиум пакетът може да се използва за 5 уебсайта на цена от 14,95 долара годишно. Можете също така да получавате отчети и история на престоя.

Monitis

Monitor Us се сля с Monitis да предлагат услуги за мониторинг, анализ и подобрена ефективност на уебсайта с безплатни и премиум планове. Извършва 4 проверки – мониторинг на времето, пълен мониторинг на натоварването на цялата страница, мониторинг на транзакциите и тестер на уеб стрес – за да поддържа уебсайта ви на върха.

С помощта на облачни инструменти се провеждат тестове за наблюдение на ъптайм, за да се провери наличността и времето за реакция на уебсайтове, приложения и услуги. Проверките се извършват от 30+ места по целия свят на интервали от една минута и може да се получи 2-годишна история.

Monitis

Извършват се множество проверки – проверки на съдържанието на уеб страниците, множество тестове на протоколи, тестове на електронна поща и публични проверки на IP – и се изпращат незабавни отчети за неизправност. Така бързо знаете, че вашият уебсайт е свален. Пълният мониторинг на натоварването на страниците ще следи времето за зареждане на страниците от началото до края. Времето за зареждане на изображенията може да бъде известно и 404 отчета за грешки ще бъдат получени, когато страниците не успеят да се заредят.

Функцията за мониторинг на транзакциите в тази услуга разглежда всички аспекти на вашата електронна търговия, за да гарантира, че няма задържане в нито една транзакция в ключови области като регистрация и пазарска количка. За да сте сигурни, че сте подготвени за скок в трафика, особено по време на кампании като Super Bowl или Black Friday, разгледайте внимателно тестовете за уеб стрес. Това ще ви даде представа колко натоварване може да се справи с вашия уеб сайт.

Налична е 15-дневна неограничена безплатна пробна версия и освен това е необходимо да изградите свой собствен пакет въз основа на честотата на проверките и броя на местата, от които трябва да се тества. Monitis има повече от 200 000 потребители, някои известни търговски имена сред тях.

Време за обслужване

Време за обслужване е безплатна и базирана на абонамент услуга, която следи за наличността и ефективността на уебсайта, като използва глобална мрежа от сървъри. Можете да зададете честотата на проверка на контролния панел по време на настройката на услугата.

Време за обслужване

Извършва се цяла гама проверки – уеб страниците се проверяват за съдържание на ключови думи, Ping тестове за проверка на свързаност с ниво на IP, уеб сървъри (HTTP & HTTPS) и тестове за връзки, POP 3 сървърни тестове за извличане на имейл, SMTP сървър тестове за изпращане на имейли, Тестове на IMAP сървър за управление на „пощенски кутии“, Изтегляне на тестове на сървъри (FTP сървъри), тестове на DNS и MySQL сървър на ниво протокол и тестове на персонализиран сървър за наблюдение на TCP / IP протокол. За безплатния акаунт можете да изберете всяка една услуга или порт за тестване.

Периодичните доклади за актуализация и ефективност, подробни месечни отчети и обобщение за целия период на наблюдение ще Ви информират за работата на уебсайта Ви. Над 50 000 уебсайта са се регистрирали в Service Uptime за своите безплатни услуги за мониторинг. Премиум пакетите се предлагат от $ 4,95 на месец.

Сайт 24 × 7

Сайт 24 × 7 работи почти по същия начин като другите услуги, за да гарантира, че клиентите ви могат да осъществяват непрекъснат транзакции от цял ​​свят. Тази услуга също може да проверява URL адреси през интернет, интранет, 3G и 4G мрежи, така че можете да следите и мобилни приложения, и мобилни уебсайтове. С ранен анализ той може да хване създателите на проблеми, преди да засегнат крайните потребители и да проверят кои компоненти на приложението задействат безпроблемното изпълнение на транзакциите.

Сайт 24x7

Мониторингът на уеб приложенията се извършва от над 50 глобални места и се идентифицира всякаква мудност. Анализира се зареждането на уеб страници и се наблюдават критични услуги като HTTP (S), FTP (S), DNS, PING, TCP, SSL, SMTP и POP. Сървъри, вътрешни мрежи, мрежови устройства, мониторинг от страна на сървъра, DNS сървър. Изтичане на срока на действие на SSL сертификата, време за качване и изтегляне на FTP и наблюдение на пощенски сървър се извършват често. Можете да прегледате всички тестове в реално време на едно табло, просто като опресните, без да се налага да влизате в акаунта си всеки път.

Безплатният план включва основен мониторинг за 5 уебсайта и е наличен 30-дневен безплатен пробен период. Премиум пакетите са групирани в три вида услуги – мониторинг на уебсайтове, мониторинг на сървъри и мониторинг на приложенията, както и пакет „всичко в едно“, който е опакован във всичко.

Има много повече доставчици на услуги и няколко от тях са изброени тук. Може да искате да ги погледнете:

WordPress плъгини за мониторинг на време и време на престой

Услугите са страхотни, но понякога простият плъгин може да бъде също толкова добър, ако не и по-добър – особено ако блогът ви е нов и все още не искате да инвестирате в сложна услуга за наблюдение. Ето някои от безплатните приставки за наблюдение на WordPress, които бихме препоръчали.

Jetpack за WordPress

Реактивни раници

Реактивни раници е плъгин с множество функции, като една от тях е и наблюдение на времето за работа на сайта. Той е предварително инсталиран с WordPress и можете да го активирате. Конфигурирайте го в Настройки и се уверете, че е въведен правилния имейл на имейл. Режимът на предупреждение е само по имейл – не е идеален метод. Но ако разделите сигналите в отделна папка, незабавно имате история на престоя на вашия сайт.

Реално наблюдение на потребителите от Pingdom

Pingdom Истински потребител Monit_

За да знаете как действителен потребител на различно местоположение изживява вашия уебсайт, инсталирайте Реално наблюдение на потребителите от Pingdom и създайте акаунт с pingdom.com. Този плъгин ще ви даде ценна обратна връзка за времето за зареждане в различни страни и различни браузъри. Можете да прочетете всички тези данни от контролния панел. Използвайте данните, за да увеличите ефективността на уебсайта си.

Uptime Робот Plugin за WordPress

Настройки за Uptime Robot

Uptime Робот Plugin за WordPress е прост плъгин, който ви позволява да преглеждате статистиката си за актуализация от таблото за управление или от която и да е страница или джаджа. Трябва да си зададете акаунт в Uptime Robot.com и да инсталирате приставката и да я активирате. Статистическите данни и регистрационните файлове могат да бъдат преглеждани от множество места на вашия уебсайт, като се поставят кратки кодове.

накрая

Бих искал да споделя още една опция – разширение, което е достъпно в Chrome за наблюдение на времето за работа на сайта. Сървърният монитор може да бъде изтеглен от Уеб магазин за приложения на Chrome.

1

Можете да добавите произволен брой уебсайтове за наблюдение и можете да проверите състоянието на вашия сайт, като просто кликнете върху разширението в браузъра. Ако изскачащото меню е активирано, всяка промяна в състоянието на URL адреса веднага ще се покаже като изскачащ прозорец и можете да се свържете с вашия доставчик на хост услуги.

Сега, когато знаете, че има толкова много опции за наблюдение на времето на вашия сайт, изберете някоя от тях и ги приложете добре. Поемете контрола върху престоя, преди да ви струва пари, репутация или клиенти. И ни кажете кои инструменти бихте препоръчали в коментарите по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map