Лесни съвети за намиране и наемане на разработчик на тема WordPress

Ако от известно време управлявате свой уебсайт, има много добър шанс да започнете да мислите за създаването на персонализирана тема, която да се откроява от тълпата. Докато премиум темите и рамките ще ви отнемат далеч, няма нищо като темата, разработена според вашите точни изисквания.


Може да си помислите с тема, за да изглежда така, както искате, но почти винаги има нещо, което просто не е точно. Персонализациите, които правите към съществуваща тема, почти никога няма да направят уебсайта ви да изглежда точно както искате.

Проблемът е, че сте прекалено заети с работата със сайта. Нямате време или търпение да се научите да кодирате или правите тези промени сами. Вместо да се увличате в аспекта на развитие на WordPress, защо да не предприемете разумния подход и да наемете себе си разработчик на тема WordPress, за да създаде персонализирана тема за вас?

Решения, които трябва да направите преди да наемете програмист

Има няколко неща, за които трябва да решите, преди да започнете да търсите програмист, който да създаде вашата персонализирана тема.

Първо: Трябва да решите дали ще намерите някой, който и двамата да проектира и разработете своята тема или дали ще разделите тази работа на двете й отделни части.

Не всички разработчици ще извършат цялостния процес на създаване на тема. Много по-вероятно е програмистът да вземе PSD файл с финализиран дизайн и да създаде работна тема от него.

Бих препоръчал да разделите проекта на отделни етапи на проектиране и разработка. Това ви позволява да намерите хора, които са специализирани във всеки аспект. Можете да работите с дизайнер, за да създадете погледа на темата си до най-малките детайли, където те ще могат да предлагат конструктивни и квалифицирани съвети.

След като завършите дизайна на темата, той може да бъде предаден на програмист, чийто единствен фокус е да превърне този дизайн в работеща тема. Това ги освобождава от всякакви дизайнерски решения и дискусии, за да се концентрират върху това, в което са най-добри.

Второ, и вероятно най-важното, трябва да знаете какво искате от нова тема. Няма смисъл да се занимавате с това без ясна представа как искате уебсайтът ви да изглежда и функционира.

Детайлите може да се променят, докато обсъждате темата с дизайнер, но основният вид, дизайн и функционалност на сайта трябва да са ясни в ума ви от самото начало.

Намиране на разработчици на теми

След като имате пълен PSD файл на дизайна на сайта, сега можете да започнете да търсите някой, който да го събере всичко заедно.

Има няколко места, на които можете да отидете, за да намерите програмист, който да извърши работата. Едно от най-добрите места за начало е да попитате дизайнера, с когото сте работили, дали може да препоръча на някого.

Много често е дизайнерите и разработчиците да работят заедно и да се препоръчват взаимно на клиентите. Ако вашият дизайнер има някой, на когото се доверяват да свърши добра работа, то със сигурност си струва да поговорите с тях. Те може да не са идеални за вас да работите, но тъй като те вече идват с препоръка на някой, на когото имате доверие, можете да пропуснете няколко потенциални препятствия.

Друга възможност да намерите програмист е да използвате един от сайтовете за офериране като Upwork. Или можете да опитате най-новия сайт на Envato базиран на услугата Envato Studio. Тези сайтове не са чудесни за намиране на висококачествени разработчици, тъй като повечето хора ги оставят след като създадат прилично портфолио от работа. Можете обаче да намерите нов разработчик, който има желание да изгради портфолио и ще свърши работата далеч по-евтино, отколкото бихте очаквали другаде. Лично аз избягвам тази опция, но ако работите с малък бюджет, това може да е добро решение за вас.

Друг прост, но ефективен вариант е да направите търсене с Google за разработчици на WordPress във вашия район. Наистина може да бъде толкова просто. Ще намерите множество хора, които са в състояние да свършат работата и използването на някой на местно ниво може да бъде по-добър вариант за вас, отколкото някой в ​​друга държава.

Местната опция потенциално ви позволява да се срещнете с човека или поне да говорите с тях по телефона на редовни интервали по време на проекта. Възможно е да не намерите най-талантливия програмист за работата, ако използвате някой местен, но това може да бъде компенсирано от възможността ви да се срещнете лице в лице с тях. Наистина зависи от това, което ви прави най-удобно, когато стартирате проекта.

Избор на вашия разработчик на теми

След като имате избор на разработчици, ще трябва да решите как да го намалите до човека, с когото ще работите.

Трябва да се уверите, че те могат да изпълняват работата и да са лесни за работа. Най-бързият начин да направите това е да погледнете техния уебсайт. Уебсайтът на програмист трябва да изглежда професионално и да ви впечатлява. Ако имат лош уебсайт, защо ще им се доверите да свършат добра работа с вашия?

Трябва да можете да намерите портфолио от предишни клиенти на техния сайт и в идеалния случай отзиви от клиенти. Далеч по-лесно е да се доверите на някой, който е доказал, че може да свърши работата и има няколко клиенти, които ги препоръчват.

Това не означава, че разработчик, който не да имаш тези неща не е от полза Просто е много по-лесно да наемете човек, който е отговорил на първоначалните ви въпроси за компетентност, преди дори да ги зададете.

Определяне на проектните насоки и договор

След като сте решили за вашия разработчик, трябва да дефинирате писмено проекта и всички основни етапи. Никога не започвайте работа като тази без договор и такса. някога.

Добре е да зададете някои неща в писмена форма, преди да започнете, така че и вие, и разработчикът да знаете какво се очаква от всеки от вас.

Има няколко неща, които трябва да включите във всякакви насоки и договор, които имате.

 • Пълната такса за проекта и как тя се разгражда (аванс / етапи / и т.н.)
 • Изисквания за тестване и ревизия на темата, преди тя да се появи на живо
 • Че проектът работи под наем и че всички авторски права са запазени от вас
 • Методи и честота на комуникация (имейл / телефон / лично)
 • Прогнозно време за приключване на проекта

Може да има други неща, специфични за вас или специфични за предприемача, които трябва да бъдат включени в договора. Това, което трябва да запомните, е, че това е бизнес споразумение и трябва да го направите толкова специфичен или спокоен, колкото ви е необходимо.


Намирането и работата с добър разработчик не е трудна или обезпокоителна перспектива. Има хиляди страхотни разработчици там. Искате да работите с някой талантлив, но повече от това искате да работите с някой, който е надежден и с удоволствие да се занимавате.

Без значение колко талантлив е разработчик, ако той не може да изпълни срок или с тях е ужасно да работи, ще съжалявате, че ги използвате.

Когато все пак намерите разработчик, който се справя чудесно и работи добре с вас, се придържайте към тях за други проекти. Препоръчайте ги на вашите приятели и други хора от вашата мрежа, когато търсят програмисти. Ако успеете да изградите добри отношения с някого, има вероятност да извършите тази допълнителна стъпка, за да ви помогне, което може само да подобри работата им.

Имали ли сте създадена персонализирана тема за вашия уебсайт? Как намерихте разработчик и какви съвети и препоръки имате за процеса? Ще се радваме да чуем за това в коментарите по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map