Лесен WordPress блог Контролен списък за по-добро съдържание

Лесен WordPress блог Контролен списък за по-добро съдържание

Прочетохте, че стабилното уеб съдържание, повече от всеки друг фактор, определя успеха на вашия уебсайт. Но какво определя дали сте написали или не добре блог пост?


Невъзможно е да се каже обективно, но има редица общо съгласувани елементи, които могат да допринесат за ефективността на публикациите в блога ви. Включете ги във всяка публикация, която публикувате и ще бъдете добри.

Имайки предвид горното, в тази статия ще започнем с проучване на анатомията на публикация в блога, след което ще покажем как можете да включите споменатите съставни части в контролен списък, генериран от приставки, който можете да стартирате всеки път, когато създавате публикация в блога в WordPress. Нека се напукаме!

Анатомията на най-висококачествената публикация в блога

И така, какво трябва да бъде включено в типична публикация в блога? Да вървим с медицинска метафора. Ако очертанието на блога беше скелет, структурата му щеше да се състои от десет ключови точки. Ето поглед върху всеки от тях:

 1. Солидна ключова дума и тема. Изберете тема за публикации в блога, която по някакъв начин е от полза за вашите читатели, след това намерете свързана ключова дума, която ще ви помогне да закрепи темата ви и да помогне както на хората, така и на паяците в търсачката да знаят за какво е публикацията ви в блога.
 2. Задължителни заглавия и подзаглавия. Отнема време, за да научите как да пишете заглавия, които ще привлекат вниманието на вашите читатели, но това е основно умение, тъй като заглавието ви често е разликата между кликване или преминаване. И тъй като повечето посетители на сайта сканират публикации в блогове, същата концепция важи и за подпозиции.
 3. Правилно форматиране. В зависимост от вида на публикацията в блога, който пишете, това, което се счита за „правилно“ форматиране, ще варира. Това каза, като цяло ще искате да използвате подпозиции (h2, h3 и т.н.) и да включите смел, курсив, списъци и други подобни елементи за осигуряване на разнообразие в публикациите на блога ви.
 4. Мета описания. Това са обобщения, които се показват в резултатите от търсачките; те се използват и от уебсайтове за социални медии и социални маркери. Вашите трябва да са не повече от 159 знака (включително интервали). Мета описанията не са толкова важни по отношение на SEO, но дават възможност на читателите ви да знаят какво да очакват, когато попаднат на страницата ви в търсачките или в уебсайтовете на социалните медии.
 5. средства. Всяка публикация трябва да включва поне едно изображение и други форми на медия, ако е възможно. Видеоклипове, инфографика, подкасти и аудио файлове подобряват четенето и насърчават социалното споделяне. Освен това, не всички посетители на вашия сайт ще могат да четат всяка публикация; някои може да се наложи да слушат подкаст, докато работят или пътуват до работа. Когато опознаете аудиторията си, вашият избор на медии трябва да стане по-насочен.
 6. Заключение и призив за действие. Изводите помагат на читателите да усвоят съдържанието на блога ви и да решат какво да правят по-нататък, а призивът за действие насърчава читателите да се ангажират с вашата блог общност.
 7. Подходящо свързване. Освен, че изглеждате непрофесионални, счупените връзки могат да накарат специалистите на търсачките да повярват, че уебсайтът ви е ненадежден, което може да доведе до намаляване на класацията на вашия сайт. WordPress плъгини като Проверка на прекъснати връзки може да сканира вашия уебсайт, за да гарантира, че вътрешните и външните връзки работят правилно.
 8. Категории и маркери. Освен че ви помагат да структурирате теми за публикации в блога, категориите комуникират с търсачките основните понятия, написани във вашия блог. По подобен начин таговете имат по-широк обхват и трябва да включват свързани термини.
 9. Редактиране. Независимо от това колко пъти четете статията си във визуалния или текстов редактор, четенето й като преглед на WordPress определено трябва да бъде част от рутината ви. Това е най-добрият начин да редактирате и коригирате публикацията си в блога, защото ви позволява да видите по-голямата картина и да вземете на грешки, структурни проблеми, които иначе бихте пропуснали.
 10. Планиране. Вие не пишете нещо, което ще публикувате веднага, нали? Разбира се, че не – редакционният ви календар се планира предварително. Имайки това предвид, след като приключите с публикацията, трябва да я насрочите!

Имате го – надеждна структура за всяка публикация в блога на WordPress, която публикувате. В зависимост от темата на блога, аудиторията и бизнес целите ви, може да се наложи да направите допълнения или по друг начин да промените този списък. Това каза, ако включите описаното по-горе, вие започвате с добро начало.

Сега знаем какво искаме да направим, трябва да трансформираме предвидената ни структура в контролен списък, така че да можем да гарантираме, че ще се изпълнява всеки път.

Защо контролните списъци са толкова важни?

Може би се чудите дали е необходимо да имате контролен списък за публикации в блога на WordPress. Бях също толкова скептичен, когато за първи път започнах редовно да правя блог. Но преди дълго разбрах, че трябва да имам система, ако искам това блогване наистина да се получи.

Виждате, дори и с най-добри намерения е лесно да забравите задача или две без официална препратка към това, което прави публикацията в блога завършена. Атул Гаванде, автор на Манифест на контролния списък, написа, че дори експерти като квалифицирани хирурзи също се нуждаят от контролни списъци (той трябва да знае – той е хирург).

Контролен списък не е патерица. Това е безценна помощ за вашата ефективност. Те ни държат отговорни и оптимизират процес, който може да стане монотонен или забравим.

Използване на приставката за предварително публикуване на контролния списък

Предварително публикуване на приставката за контролен лист за публикации

С приставката за предварително публикуване на контролния списък можете да създадете персонализиран контролен списък, специфичен за вашата собствена структура на публикациите в блога и никога да не забравяте стъпка. Нека да преминем през неговата настройка. Това е доста бързо – така че тук!

Този безплатен плъгин може да се намери в хранилището на WordPress.org. Което означава, че можете просто да се насочите към Plugins> Add New и да потърсите „предварително публикуване на контролния списък“, за да го инсталирате.

Предварително публикуване на менюто за включване на контролния списък за публикации

След като инсталирате и активирате приставката, трябва да видите, че е нова Предварително публикуване на контролен списък елемент беше добавен под Настройките в основното ви табло за управление на WordPress. Тук ще можете да създадете и управлявате контролния си списък и свързаните с него опции.

Предварително публикуване на настройките на контролния списък за публикации

Приставката се задейства, когато потребителят се опита да публикува нова публикация или страница на вашия уебсайт. Така че първата стъпка е да определите какво искате да се случи, когато потребителите кликнат да публикуват. Както можете да видите по-горе, има опции за налагане на пълното попълване на контролния списък, добавете предупреждение, когато потребителят се опита да публикува, без да завърши контролния списък, или просто да позволи публикуването на съдържание (дори ако контролния списък е игнориран). Можете също да изберете да активирате контролния списък за предварително публикуване на публикации и / или страници. Повечето уебсайтове вероятно просто ще използват плъгина за публикации (особено блогове с много автори). Но не забравяйте да запазите настройките си, когато сте готови да ги приложите към вашия сайт.

Предварително публикуване Управление на контролния лист за публикации

След това всъщност трябва да съставите контролния си списък. Това е бърз и лесен процес. Наличен е списък на елементи по подразбиране (вижте по-горе), за да започнете. За да добавите нови елементи, просто използвайте текстовото поле в долната част на страницата. След това щракнете Добави към списъка за да добавите новия си артикул в долната част на контролния си списък. За да пренаредите, просто кликнете върху иконата на хамбургер отляво на елемент от списъка, след което го плъзнете и пуснете на мястото си. След като добавите всички желани елементи в списъка си, всичко сте готови.

Ето как изглежда контролния списък при създаване на нова публикация с помощта на редактора на Гутенберг:

Предварително публикуване Контролен списък за публикации в Гутенберг

И така изглежда, ако (като нас) предпочитате класическия редактор:

Предварително публикуване Контролен списък за публикации Класически редактор

Бърза забележка обаче. Ако използвате класическия редактор, но не виждате контролния списък, може да се наложи да го активирате от раздела „Опции на екрана“ в горния десен ъгъл на вашия екран. Просто поставете отметка в квадратчето и вашият контролен списък трябва да се появи.

При активиран контролен списък за предварително публикуване можете лесно да проверите артикулите, тъй като те са попълнени. В идеалния случай, докато не ги завършите, разбира се, в който момент ще публикувате публикацията или страницата си. В зависимост от настройката, която сте избрали за действието си в контролния списък, трябва да видите предупреждение, ако щракнете върху публикуване, преди да попълните списъка.

Предварително публикуване на съобщение за контролен списък

Тъй като беше избрана опцията за показване на предупреждение, но все пак да се позволи публикуването да бъде публикувано, това изглеждаше съобщението. И ако ме питате, това е супер полезно напомняне.

Въпреки че активирането на тази приставка не е задължително, тя може да ви помогне да влезете в навика да създавате по-добри публикации в блога. По-конкретно, той потвърждава, че всички елементи (счетени за необходими от вас) присъстват, за да привлекат читателите и да ги ангажират.


Писането на съдържание, което ангажира вашите читатели и ги насърчава да предприемат действия, не трябва да е невъзможно – просто ви е необходим контролен списък.

Ще ви трябва фокусирана тема, завладяващо заглавие и поддържащи точки, подчертани с подзаглавия и други елементи на форматиране. Ще искате да включите представено изображение и други форми на медия (ако е възможно), за да привлечете вниманието на читателите. Мета данни, категории и маркери правят вашата публикация в блога по-търсена, а вашето обобщение и призив за действие са черешката на тортата. След като приключите с редактирането, остава само да насрочите публикацията си за публикуване.

Когато включите изброените по-горе елементи във всички свои публикации в блога, резултатът ще бъде добре структурирана и ангажираща публикация, която е готова да бъде обхождана от търсачките и споделяна в мрежата.

Какво бихте включили в своя списък за публикации в блога на WordPress? Оставих ли някакви вещи? Не се колебайте да добавите към този списък и / или да споделите своите мисли в секцията за коментари по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map