Купуване на WordPress теми The Smart Way

Търсенето на висококачествени WordPress теми е INSANE. Има ТОНС от хора, които ежедневно търсят безплатни и комерсиални теми и хора като мен си изкарват прехраната от продажбата им. Поради такова високо търсене хората постоянно отварят нови тематични магазини и / или създават нови артикули за продажба на съществуващи пазарни места като Themeforest или Mojo Themes.


Като купувач, промоутър и разработчик на теми на WordPress имам доста голям опит с много от популярните магазини за теми и тяхната работа. Имам също така силно око за подбиране на качествени предмети върху не толкова страхотни.

Исках да споделя някои от моите съвети, за да ви помогна да направите „по-интелигентни“ по-образовани покупки, когато сте на лов за „комерсиални“ WordPress теми – забележете, използвам термина „комерсиален“, защото…

„Не всички комерсиални теми са премиум теми и не всички премиум теми са комерсиални теми!“

Често пъти хората наричат ​​всички комерсиални теми като премия, но терминът премия се отнася до нещо, което е изключително и превъзхождащо други по рода си. Но тъй като всички знаем, че някои комерсиални теми са гадни и могат да бъдат по-лоши от някои от безплатните теми, които се предлагат.

Ето моите съвети …

Можете ли да се доверите на продавача?

Магазин за теми: Едно от първите неща, което трябва да се запитате, е дали на продавача може да се вярва. Не само защото може да им предоставите информация за вашата кредитна карта, но и защото искате да сте сигурни, че действително ще получите продукта си и той ще работи както е описано. Правейки просто Търсене в Google относно продавача, трябва да получите добра идея, ако това лице / компания е законно. Обикновено, ако не е друго, ще намерите куп ужасни отзиви или публикации в блогове, бушуващи по тях.

Индивидуален продавач: Ако купувате от отделен продавач на Market Place, често можете да разберете чрез коментарите и оценките дали хората харесват продавача. Например, ако прочетете някои от коментарите ми за комерсиални теми и погледнете моите отзиви, ще намерите най-вече положителните positive

Ако те не са на пазар и се продават направо от техния уебсайт / блог като Девин Цена прави над в блога си, продавайки неговия Опции рамков комплект, можете да прочетете някои негови публикации, да проверите неговия github и / или туитър и веднага ще видите, че той е готин човек. Същото важи и за моя приятел Пипин Уилямсън при Pippins Plugins (всички познават Пипин). Ако просто потърсите някой от тези двама души, ще видите, че те са силно ангажирани в общността на WordPress и добре доверени лица.

Освен това, ако плащанията се извършват чрез PayPal, имате допълнителен слой сигурност, така че е нещо, което си струва да търсите, ако все още сте загрижени.

Поръчка Безплатна тема: Ако продавачът предлага някаква безплатна тема, трябва да помислите да я изтеглите и да разгледате кода. Очевидно не се притеснявайте, ако видите някои грешки, тъй като темата може да е стара или да не е поставена толкова грижа, колкото търговска тема. Това, което търсите, е криптиран код и схематични връзки. Ако продавачът раздава безплатни теми с всякакви спам връзки или криптиран код, аз лично не бих се доверил на техните търговски артикули.

Темата е актуализирана на …

Едно от първите неща, които лично бих погледнал, е кога темата е пусната или последно актуализирана. WordPress непрекъснато се развива и искате да сте сигурни, че не само темата ви ще използва някои от най-новите налични функции, но и ще се уверите, че темата е безопасна за използване. Например всяка тема, използваща Timthumb, която не е актуализирана през последните няколко години, е наистина лоша идея – всички знаете за огромната уязвимост на Timthumb, която беше открита и наскоро закърпена..

Няма значение дали е стара тема, ако е актуализирана наскоро, тя все още може да бъде чудесен избор! Ако има обществен регистър на промените, може да искате да го разгледате. Разбира се, винаги можете да попитате продавача дали темата е актуализирана, за да работи с най-новата версия на WordPress.

В миналото хората ме питаха дали темите ми ще работят с по-ниска версия на WordPress, тъй като по някаква или друга причина не искаха да актуализират инсталацията си. Честно казано, не ме интересува каква е причината … винаги трябва да поддържате актуализацията на WP!

Никога, НИКОГА, нека една тема не ви пречи да използвате най-новата версия на WordPress.

Проверете кода с W3C

W3c валидаторЕдно нещо, което отнема само няколко секунди, е да стартирате проверка на W3C на началната страница на тема, която мислите да купите. Можете да тествате всяка страница, но обикновено, ако началната страница е добре кодирана, обикновено останалата част от сайта ще бъде също. Същото важи и ако на началната страница се появят стотици грешки, тогава вероятно можете да очаквате същото за останалата част от сайта.

Забележка: Някои грешки, които се появяват на W3C, могат да бъдат свързани с вградени видеоклипове, експериментален код … и т.н. Така че не изключвайте тема, ако получите няколко грешки, прочетете ги и вижте за какво става дума, понякога всъщност не е нищо.

Проверете оценки и рецензии

Често виждам хора, които се оплакват от ThemeForest, където продавам комерсиалните си теми (атм), тъй като те са закупили тема и имат проблем и авторът няма да им помогне. Просто преглеждам автора, често виждам, че имат лоши оценки, хората коментират проблеми с темата … и т.н..

Темата е доста евтина и ако не ви пука да загубите няколко долара тук-там, продължете напред и купете тема и ако не работи, заявете я като загуба на данъците си. В противен случай, ако прочетете няколко коментара и се уверите, че авторът има добри оценки, няма да навреди. И ако наистина искате да сте сигурни, че правите правилния избор, направете търсене онлайн за пазара и прочетете някои отзиви (забележете, повечето отзиви там са създадени от филиали, така че бъдете внимателни, те не всички са честни ) може да изпратите някои туитове и да попитате хората за техните мнения.

Разглеждайки функции и опции

Разбира се, когато сте на лов за нова тема, има много неща, които може да търсите, обикновено искате конкретни функции или елементи на дизайна. По-долу са само няколко съвета от неща, които според мен са необходими винаги и неща, които не са толкова необходими.

Необходимо:

 • Добре кодиран HTML, PHP и JS
 • Оформление, което отговаря на вашите нужди – има стотици хиляди теми навън, спрете да хаквате глупостите от тях и вземете нещо, което работи за вас или вашия клиент (в по-голямата си част)
 • Поддръжка на автора – ако има проблеми с темата, чудесно е, ако авторът ще ви помогне
 • Редовни актуализации – ако възнамерявате да използвате темата за продължителен период от време, актуализациите са задължителни

Не е задължително:

 • Опции за SEO – те не трябва да бъдат вградени, трябва да използвате Yoast SEO
 • Опции за цвят за всеки елемент – ако не познавате CSS, наемете уеб програмист!
 • Възможен е всеки шаблон на страница – знаете, че можете да създавате нови шаблони в темата на вашето дете?
 • Къси кодове – те не трябва да бъдат включени в темата, има много страхотни приставки за това

Функции на WordPressЗа съжаление, изглежда, че пазарът на магазини като Themeforest се навежда към теми, които са натъпкани и раздути. Не знам дали купувачите не искат да харчат парите за закупуване на тема за всеки клиент, не знаят как да кодират или просто са мързеливи … По тази причина в някои от моите теми съм добавил определени опции I обикновено не бих добавил, обаче има неща, които просто не принадлежат към тема, като SEO опции или 100+ къси кодове (какво? да, това съм виждал в списък с функции на темата преди).

Цена и лицензиране

Това очевидно са два много важни аспекта, когато става въпрос за закупуване на тема. Понякога имате клиент, който ви е дал бюджет да излезете и да купите тема, или вие лично имате бюджет за икономически затруднения, или може би имате всички пари в света да харчите. А що се отнася до закупуването на комерсиална тема, няма 100% съотношение между цена и качество. Например в Theme Trust има няколко висококачествени теми, които се продават на 2 теми за 25 долара и след това преминавате към Themeforest и намерите теми, продаващи по 50 долара всяка (това е двойно по-голяма цена), които са сравними с тези в Theme Trust.

По-високата цена НЕ означава по-високо качество

лично Дори не бих погледнал цената на темата. Ако темата на WordPress има точно това, от което се нуждаете, продавачът има добро доверие и има положителни оценки / отзиви, и разбира се темата е добре разработена, кой се интересува колко струва? Дори и при $ 100 някои теми все пак ще си струват. Видях, че хората в крайна сметка харчат два пъти повече, защото са закупили теми, за които по-късно са установили, че не са точно това, което търсят.

Не забравяйте, че ако наемете разработчик на свободна практика, това може да ви струва хиляди за уебсайт. Закупуването на тема все още е достъпна опция, дори ако закупите висококачествена тема от ниша в по-горния край на бюджета си, като тези, намерени в AppThemes.

Лицензиране? Всички ние трябва да бъдем GPL, не?

Твоите мисли?

В крайна сметка бих искал да чуя от вас момчета / момчета. Какъв е процесът ви, когато търсите нова тема, която да купите? Какви са вашите преживявания с различни пазарни места и тематични магазини? Сигурен съм, че ако сте имали добро или лошо преживяване, всеки, който чете тази публикация, ще я намери за полезна, така че моля споделете!

Как купувате теми? Някакви добри или лоши преживявания? Коментар по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map