Кои WordPress джаджи трябва да показвате в страничните си ленти?

Кои WordPress джаджи трябва да показвате в страничните си ленти?

Страничните ленти са важни области на вашия уебсайт, които често могат да бъдат пренебрегвани или не се използват ефективно. Създадени правилно, страничните ви ленти могат да ви помогнат да осигурите страхотно потребителско изживяване, да промотирате бизнеса си, да генерирате потенциални клиенти и да ви помогне да увеличите приходите си.


Няма едно зададено правило за това кои джаджи трябва да се показват в страничните ви ленти. Вместо това съдържанието на страничната ви лента трябва да се ръководи от целите на сайта ви. В тази статия ще разгледаме как да изберем правилните джаджи за целите на вашия сайт, за да оптимизираме страничните ленти. След това ще разгледаме подборка от най-важните джаджи, включително показване на формуляри за включване, връзки в социалните медии и популярни публикации, наред с други.

Докато завършите тази статия, трябва да имате ясен изглед на това какви точно джуджета трябва да се показват в страничните ленти на вашия сайт.

Определете целите на вашия сайт

Важно е да използвате всяко пространство на страничните си ленти, за да помогнете на сайта си да конвертира спрямо целите му. Следователно джаджите, които използвате в страничните ленти, трябва да са пряко свързани с целите на вашия сайт.

Може да се окажете, че вие ​​се опитвате да увеличите списъка си с имейли или социалните медии следвайки това. Може би искате да задържите аудиторията си на сайта си по-дълго, да ги насърчите да прочетат повече от вашия блог или да станете редовни посетители. Или може би искате да продавате продукти, услуги или онлайн курс или членство. Каквито и да са целите, вашите джунджурии трябва да ги отразяват.

Редът на вашите джаджи също е важен. Приспособленията, свързани с най-важните ви цели, трябва да имат видни позиции в горната част на страничната лента. Джаджи с по-ниско класиране трябва да бъдат изтласкани по-надолу по страницата.

Уверете се, че не претоварвате и не претрупвате страничните ленти. Разберете това погрешно и бихте могли в крайна сметка да загубите посетители или поне да ги объркате. Помислете внимателно какво ще добавите към страничната си лента. Винаги се уверете, че има причина зад всеки избран от вас джаджа.

Затова нека разгледаме някои от джунджуриите, които трябва да използвате.

Показване на джаджа „За мен“

За мен джаджа

Какъвто и тип уебсайт да използвате, важна е джаджа за About Me. Той помага на посетителите да се свържат с вашия сайт и да разберат какво се опитвате да постигнете с вашия бизнес.

В моя сайт за портфолио на свободна практика използвах джаджа „Genesis – Потребителски профил“. Това ми позволи да добавя заглавие „За мен“, текст за себе си, както и моето изображение на граватар. Връзка в долната част на моя текст също ми позволява да свържа към подходяща страница, която може да бъде страницата ви „About“, страницата ви за контакт или друга подходяща страница, която искате да посетите вашата аудитория.

Ако темата ви няма конкретна джаджа „За мен“, ще е достатъчна обикновена текстова джаджа. Ако искате да покажете своя граватар, Jetpack предоставя модул, наречен Допълнителни джаджи на страничната лента. Едно от тях е Gravatar Profile Widget. Тази джаджа ви дава възможност да добавяте своя граватар към страничните ленти, както и някои от данните си в профила на граватар.

Добавете формуляр за отказ

Optin Widget

Събирането на имейл адреси трябва да бъде цел за всички сайтове, независимо от вашия бизнес. Способността да се свържете с аудиторията си, след като те са напуснали вашия сайт, е от решаващо значение. Получаването на имейли за посетители означава, че можете да продължите да търгувате бизнеса си с тях, да изпращате бюлетини, да популяризирате статии, продукти и услуги и да ги насърчавате обратно към вашия сайт.

Добавянето на форма за включване към страничните ленти е чудесен начин да накарате посетителите си да се регистрират за месечен бюлетин или обща кореспонденция. Най-често хората няма да си правят труда да търсят оптимална форма, така че показването й в страничните ленти я прави видима и прави възможно най-лесната за вашата аудитория да се регистрира.

Bloom от Elegant Themes е премиум приставка за оптимизиране по имейл. Има шест различни начина за предоставяне на формуляри за отказ, но една от тези опции е да добавите формуляри за включване на приспособления към страничните ленти или долни колонтитули. Стилните и професионални форми на Bloom са идеални за привличане на вниманието на вашата публика. Това трябва да допринесе за увеличаване на производството на олово.

Популяризиране на социалните медии

Социалните медии са друга ключова област, която бизнеса винаги трябва да насърчава. Страничните ленти са добро място за показване на бутони за следене, за да помогнете за получаване на последователи. Можете също да покажете емисия или две социални медии, за да покажете какво се случва в каналите ви в социалните медии.

AddToAny Social Share Buttons Widget

AddtoAny Share Buttons Безплатен Plugin за WordPress

Бутони за социално споделяне AddToAny е безплатен плъгин за социални медии на WordPress, който ще ви позволи да добавите бутони за проследяване към страничните си ленти (или наистина навсякъде другаде на вашия сайт). Добавянето на тази джаджа за социални медии към страничните ленти означава, че бутоните ви за следене ще бъдат постоянно видими, насърчавайки посетителите да ви последват.

Feed Them Social

Feed Them Social WordPress Plugin

Feed Them Social е друга приставка за социални медии, но този път тази, която показва емисии на социалните медии. Създавайте персонализирани емисии за Facebook страници, групи, събития, фотоалбуми, Twitter, Instagram, Pinterest, YouTube и други. След това тези емисии могат да бъдат поставени в странични ленти, за да се покаже какво се случва в каналите ви в социалните медии.

WordPress Social Sidebar

WordPress Social Sidebar

WordPress Social Sidebar е фантастичен плъгин, който добавя красиви ленти за социални медии към вашия уебсайт. То е напълно съвместим с над 30 социални мрежи. Основната му сила обаче е опциите за персонализиране, които се предлагат. Като начало можете да поставите социална лента във всеки от четирите ъгъла на уебсайта си – вертикално вляво или вдясно или хоризонтално в горната или долната част.

Вие също имате пълен контрол върху външния вид на социалните бутони. Можете да ги показвате като твърд блок или като отделни квадрати / кръгове. Има четири „теми“, от които също да избирате, показващи иконите на социалните медии в пълен цвят, сив мащаб, тъмно или светло. Бутоните се предлагат и в малки и големи размери. Приставката също е оптимизирана за мобилни устройства, като гарантира, че бутоните ви в социалните медии изглеждат красиви на всички устройства.

Използвайте плъгин за популярни или свързани публикации

Подобни публикации

Ако искате да задържите посетителите си на сайта си за по-дълго време и да изследвате съдържанието им, тогава е важно да покажете приспособление, което да ви помогне. Използването на свързана публикация или популярна публикация за публикации е чудесен начин да дадете на посетителите моментна снимка на всичко друго, което е достъпно на вашия сайт. Освен това, ако имате конкретно съдържание, което искате да популяризирате, можете да го покажете вместо това.

Добавка за популярни публикации в WordPress

Добавка за популярни публикации в WordPress

Джаджа, показваща най-популярните ви публикации, е ефективен начин да насърчите посетителите да кликнат върху друга статия. Хората обичат да следят тълпата, така че ако определени публикации се възприемат като „популярни“, това би трябвало да помогне за увеличаване на честотата на кликване.

Популярни публикации в WordPress е безплатна WordPress приставка, която ви позволява да показвате най-популярните си публикации в страничните ленти. Тази силно приспособима джаджа ви дава множество опции за настройките и функциите, които използвате, както и предоставя статистически данни за най-гледаните популярни публикации.

Още един свързан плъгин за публикации (YARPP)

YARPP

Ако вашият сайт обхваща широк кръг от интереси и теми, популярният плъгин за публикации може да не интересува читателите, тъй като показаните статии могат да бъдат извън темата и да не са специфични за индивидуалните вкусове. В този случай показването на свързана джаджа за публикации в страничните ви ленти ще бъде по-подходящо.

Свързаният плъгин за публикации ще показва публикации, които имат отношение към статията, която се чете. Още един свързан плъгин за публикации (YARPP) е безплатен плъгин за WordPress. Той разчита на мощен и уникален алгоритъм, който намира съдържание на вашия сайт, подходящо за публикацията, която се гледа. След това резултатите се показват във формат на миниатюри или списъци във вашата странична лента, за да помогнат да привлечете вниманието на вашия зрител и да ги насърчите да продължат да четат.

Показване на карта на Google

Ако вашият бизнес е магазин за тухли и хоросани, ресторант, спа център или нещо друго, тогава трябва да кажете на своята онлайн аудитория къде се намирате. Улеснете това, като добавите карта в страничните си ленти.

Безплатен приставка за Google Maps Widget

Най- Google Maps Widget ви позволява да добавите миниатюрна карта с персонализирани икони на щифтове към страничните си ленти. Има и интерактивни и лайтбокс опции, за да помогнете на вашата карта да привлече вниманието на посетителите ви. Тази джаджа е идеалният начин да покажете на клиентите си къде сте и да увеличите трафика към магазина си.

Увеличете продажбите си

Ако искате да увеличите продажбите, използвайте страничните ленти, за да ви помогне да постигнете това. Независимо дали продавате членство в курсове, продукти на вашия сайт или партньорски продукти, използвайте страничните ленти, за да насърчите аудиторията си да направи покупка.

Покажете най-популярните си продукти или конкретни такива, които се опитвате да популяризирате. Добавете банер, рекламиращ курс или членство. Винаги се уверете, че аудиторията ви може да кликне, за да им помогне бързо и лесно да намерят и закупят предмета, който ги интересува.

Заключителни мисли за това кои WordPress джаджи да използвате

Както можете да видите, има многобройни джунджурии, които можете да добавите към страничните си ленти. Изберете тези, които са конкретно свързани с целите на вашия сайт. Всяка показана джаджа трябва да помага на вашия сайт да осигури нужните ви резултати.

Какви джунджурии ще добавите към страничните си ленти? Моля, споделете мислите си в коментарите по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map