Когато плъгините се сблъскат: най-добри практики за справяне с WordPress конфликти на приставки

Почти неизбежно е, че в един момент от живота на вашия уебсайт WordPress ще изпитате голям конфликт с приставки.


Когато възникнат тези конфликти, това никога не е проблем между два малки плъгина. Почти можете да гарантирате, че най-важният плъгин на вашия сайт ще бъде пряко засегнат, което ще доведе до срив на цялата му функционалност.

Това твърдение е 50% параноя и 50% причина. Най-важните плъгини, които използвате, са доведени в конфликт с другите поради тяхната сложност. Независимо дали вашият сайт се изпълнява около плъгин за управление на събития, приставка за електронна търговия или нещо друго изцяло, можете да сте сигурни, че той ще бъде основната жертва във всеки възникнал конфликт..

Почти невъзможно е да избегнете конфликтите изцяло, ако използвате много плъгини. Въпреки това, има няколко метода, които можете да използвате, за да поддържате конфликтите и проблемите с плъгини до абсолютен минимум.

Избягвайте остарели приставки

Ако трябва да използвате плъгин за конкретна функция, уверете се, че е актуализиран наскоро и е съвместим с най-новата версия на WordPress.

Ако плъгинът не е актуализиран от неговия разработчик за повече от шест месеца, има голяма вероятност той да съдържа остарял код. Сега, когато WordPress се опитват да съкратят своя цикъл на развитие, това става още по-важно.

Резервни приставки, преди да актуализирате нещо

Plugins-Folder

Повечето хора ще актуализират своите плъгини и уебсайт, без да се замислят. Трябва да използвате най-новите версии на софтуера на уебсайта си, но не трябва да бъдете безразсъдни, когато извършвате тези актуализации.

Както при актуализирането на основния софтуер за WordPress, добре е да имате пълни и използваеми архиви на целия си сайт, преди да направите големи промени. Наличието на архивиране ви позволява да възстановите по-стари версии на всеки плъгин, ако нещо се обърка и трябва да върнете обратно към предишната версия.

Има услуги като VaultPress Това ще ви позволи да архивирате всичко, въпреки че можете просто да изтеглите WP-съдържание / приставки папка, използваща FTP програма като FileZilla.

Създайте версия за местно развитие на вашия сайт

Използвайте приложение като MAMP или WAMP, за да създадете версия на уебсайта си на вашия локален компютър.

След това можете да използвате тази локална версия на вашия сайт като тестова среда за актуализиране на всеки инсталиран плъгин. Това ви позволява да тествате актуализациите на всяка работа на плъгините, без да причинявате никакви конфликти с останалите.

Ако възникнат конфликти, те не се случват на живата версия на вашия сайт. Можете да тествате и ощипвате плъгините на разработваната версия, докато не сте доволни, че всичко работи.

Тогава в този момент можете да надстроите вашата версия на живо.

Актуализирайте приставките поотделно

Може да бъде изкушаващо да изберете всичките си приставки и WordPress да ги актуализира едновременно. Със сигурност е спестяване на време, ако всичко върви по план.

Ако има проблем с някой от плъгините след актуализация, ще се радваме, че сте отделили тези допълнителни минути за актуализиране на всяка приставка поотделно. Използването на този метод ви позволява да видите точно кой плъгин е причинил конфликта и след това веднага да възстановите предишната версия от резервно копие.

Чрез актуализиране на всички тях по едно и също време вие ​​рискувате да отделите значителна част от времето си за откриване на конфликтните плъгини.

Намиране на конфликта

Предишната точка е добра практика, но не и нещо, за което повечето хора са готови да отделят допълнителните няколко минути. Ако сте актуализирали всичките си плъгини едновременно, имате две възможности и искате да избегнете втората от тях, ако е възможно.

1. Възстановете приставките

Можете напълно да възстановите приставките от резервното копие, което сте взели от тях, точно преди актуализацията. След това актуализирайте всеки плъгин един по един, за да намерите този, който причинява конфликта.

Ако отговорът ви на точка 1 беше „О, да. Първо трябваше да ги подкрепя. ” Съжалявам за това, че се сведохте до използването на точка втора.

2. Ръчният процес

Нямате резервно копие. Актуализирахте всички плъгини наведнъж, за да спестите време и сега нещо важно е нарушено. Сега сте изправени пред трудоемката задача да проверите ръчно всяка приставка, за да откриете конфликта.

За целта трябва да деактивирате всеки инсталиран плъгин.

Когато всички те са деактивирани, можете да активирате основната си приставка, която има проблем и да се уверите, че тя работи правилно – възможно е това да е счупената приставка.

След това трябва да активирате всяка плъгина една по една и да проверите дали конфликтът е възникнал. Ако имате инсталирани много плъгини, това може да ви отнеме известно време.

За да стане още по-лошо, след като откриете този конфликт, ще трябва или да оставите втория плъгин деактивиран, или да се опитате да намерите версията, която сте инсталирали преди актуализацията – ако приемете, че знаете какъв е номерът на версията.

Този ръчен метод може да отнеме много време, за да завърши и да причини големи проблеми с функционалността на вашия сайт, докато го изпълнявате. Най-добре е да се опитате да избегнете изцяло този сценарий, като сте активни, направите резервни копия и имате план за актуализиране на уебсайта си.

Използвайте форумите за поддръжка на приставки, за да разрешите конфликта

След като намерите обиждащия плъгин, е добре да се насочите към неговия форум за поддръжка. Обикновено те се намират на страницата на WordPress.org за приставката, ако тя е свободно достъпна, или на уебсайта за плъгини или разработчици, ако е премиум приставка.

Форум за приставки

Вероятно не сте първият човек, който има конфликт. Ако сте щастлив пациент нула за този проблем, трябва да създадете тема във форума или да изпратите на разработчиците имейл, за да започнете да проучвате проблема.

Ако стартирате своя собствена тема на форума, ще е необходимо да създадете a WordPress.org акаунт, ако нямате такъв или влизате в акаунта, създаден при закупуването на премиум приставката.

Заменете малкия пристав, ако разделителната способност не е възможна

Възможно е да няма решение на конфликта. Може да ви остане друга опция освен да се откажете от функциите на този плъгин. Поне като краткосрочно решение.

Ще ви бъдат достъпни други плъгини, които изпълняват същата функция. Прекарайте известно време в търсене на заместващ плъгин и не използвайте само първия, който намерите. Намерете такава с добра поддръжка и е актуализирана от разработчиците наскоро.

Може дори да си струва времето да се свържете с разработчиците на новия плъгин и да ги попитате дали конфликтът, който преживяхте с предишния ви плъгин, е проблем за тях.

Не забравяйте, че не сте обвързани с нито един конкретен плъгин и ако не можете да намерите такъв, който прави точно това, което искате, може да е идея да намерите някой, който да създаде персонализиран код за вашия уебсайт, който премахва напълно нуждата от приставка.


Въпреки че можете да използвате плъгини за практически всичко в WordPress, правейки това, може да не е най-добрата опция, достъпна за вас.

Ако използвате плъгини за изпълнение на прости задачи, това е далеч по-интелигентна опция да научите как да ги замените с персонализиран код. Можете да научите сами или някой да напише конкретния код, необходим за изпълнение на задачата, да го добавите към вашата тема.

Всеки плъгин, който използвате чипове, далеч от контрола, който имате над уебсайта си, и предоставя дългосрочното му здраве в ръцете на трети разработчици.

Този програмист може да не е в състояние да поддържа пълната актуализация на приставката. Кодът им може да е разхвърлян и да има неволни дупки и проблеми. Той може просто да използва функция, която вече се използва от друг инсталиран плъгин.

Какъвто и да е проблемът, обикновено той може да бъде избегнат чрез замяна на приставката с персонализиран код, който използва по-малко ресурси и е по-малко вероятно да причини други проблеми.

Имали ли сте големи конфликти с плъгини на вашия уебсайт? Как ги разрешихте? Ще се радваме да чуем за това в коментарите.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map