Кога и как да възлагате бизнес задачи за вашия WordPress блог

Как да възложите бизнес задачи за вашия WordPress блог

Като собственик на свободна практика или малък бизнес е важно да знаете кога да предадете царуването на друг професионалист. По-доброто управление на вашия блог не винаги идва от писане на страхотно съдържание или работа през всички часове на нощта. Всъщност някои от най-ефективните ходове, които можете да направите като собственик на блог, ви включват аутсорсинг на вашата работа.


Това няма да е безпроблемен преход и най-вероятно ще закъснеете с аутсорсинг играта. Въпреки това, винаги е по-добре късно, отколкото никога.

Собствениците на блогове знаят, че този бизнес изисква да носите няколко шапки. Когато стартирате блог на WordPress, което означава, че сега сте негов счетоводител, маркетинг мениджър, писател и дизайнер.

Но след като видите някакъв успех, същият този блог ще стане невъзможен да управлявате сами. Следователно, солидният план за аутсорсинг ви позволява да спестите време за собствения си живот и да управлявате бизнеса си по начина, по който трябва да се управлява.

Аутсорсинг хостинг

Безопасно е да се каже, че повечето малки фирми и блогове започват с евтин, споделен хостинг. Понякога това е всичко, от което се нуждаете, но друг път ще откриете, че надстройките са в ред.

Дори и да не е необходимо да се премествате към VPS или частен сървър, има още един въпрос, който трябва да бъде разгледан. Трябва ли да управлявате вашия хостинг на WordPress или трябва някой друг?

Управляваният хостинг на WordPress е сравнително нова концепция, но е прекрасна. Не само, че никога не трябва да се притеснявате за архивиране, време на престой, актуализации или скорост на уебсайта, но инсталацията на WordPress често се прави за вас.

Някои от хостовете, които предлагат този вид премия, управляван хостинг на WordPress включват:

 • Kinsta
 • WP двигател
 • маховик

Технически имате две възможности да намерите друг, който да поддържа хостинга ви. Първият е да се придържате към текущия ви хост на уебсайта и да видите дали предлага управляван хостинг. Ако е така, всичко, което трябва да направите, е да извикате екипа за продажби или поддръжка и да ги помолите да ви надстроят. Имайте предвид, че повечето управлявани хостинг са по-скъпи от неуправляемите. Добрата новина за работата с текущия ви хост е, че не е нужно да прехвърляте файлове на сайта и да рестартирате уебсайта си на съвсем различен хост. Недостатъкът е, че някои хостинг компании не разполагат с най-добре управляваните WordPress услуги.

Вторият вариант е да се намери хостинг компания със специфичен за WordPress хостинг. Това са Kinstas, WP двигатели и маховици на света. Всяка компания има опит само в WordPress и WordPress, което означава, че вашият блог е в добри ръце. Не само това, но всяка от тези хостинг компании предоставя услуги за управление на WordPress хостинг услуги. Ако не сте с хост като Kinsta, ще трябва да прехвърлите сайта си. Това е главоболие, но е необходимо.

След това можете да се регистрирате за управлявания хостинг. За пореден път управлявания хостинг е по-скъп, но често си заслужава.

Защо си заслужава?

Защото сега не е нужно да отделяте време за хостинг. Ако вашият сайт се понижи (което най-вероятно няма да се прави при управляван хостинг), хостът го възстановява и работи, без да се налага да се обаждате. Резервните копия са завършени за вас, докато всичко от кеширане до актуализации на плъгини се обработва от домакин.

Добре е да възложите хостинг, когато започнете да установявате, че сте притиснати за време. Ако вашият бизнес или блог печелят пари и се мъчите да бъдете в крак със задачите на уебсайта и ежедневните си дейности, управляваният хостинг отнема малко стрес от бюрото ви.

Поддръжка на блог за аутсорсинг

Поддръжката на блогове донякъде е като управляван хостинг, с изключение на това, че специалистите по поддръжка на блогове покриват много повече от хостинга. Това включва редовни актуализации за теми и плъгини, проверки за сигурност, архивиране в облак, голямо разнообразие от премиум приставки за подобряване на вашия сайт, 24/7 наблюдение за актуализация.

Услугите зависят от това на кой фрийлансър или компания отивате, но като цяло трябва да получите пълно покритие и защита на вашия уебсайт.

Някои от най-добрите компании за аутсорсинг на поддръжката на вашия блог включват:

Или можете да научите за повече опции в нашия кръг от най-добрите услуги за поддръжка на WordPress. Във всеки случай, наемането на квалифициран професионалист за поддържане на вашия уебсайт WordPress е огромен спестяване на време, освобождавайки повече от собствените си часове всяка седмица, за да се съсредоточите върху съдържанието или социалните медии.

Аутсорсинг счетоводство

Дали ще възложите счетоводството си или не, зависи колко голяма е вашата операция. Например, малък блог с партньорски доходи най-вероятно може да покрие повечето счетоводни задачи, като вземете всички отчети за филиали от всеки месец. Що се отнася до компания с уебсайт на WordPress, но без функционалност за електронна търговия, може да има смисъл да възложите счетоводството за вашия магазин за търговия на дребно, но сайтът на WordPress ще бъде само малка част от това.

Аутсорсингът наистина влиза в игра, когато започнете да използвате магазин eCommece. Същото се отнася и за средни до големи блогове с множество потоци от приходи. Целият смисъл на аутсорсинга на счетоводството ви е да освободите време и да се уверите, че книгите ви са в ред. По този начин, когато наближи данъчното време, ще бъдете подготвени и организирани. Освен това е по-малко вероятно да се сблъскате с IRS (или други местни власти).

Имате няколко възможности за аутсорсинг на счетоводството си, когато стартирате бизнес в WordPress. Първото би било да се намери счетоводител чрез приятел или член на семейството. Това отнема повече време, но имате шанс да кацнете счетоводител за цял живот.

Харесваме и услуги като пейка, която предлага колекция от счетоводители и счетоводители за малки предприятия. Тази услуга управлява вашите книги с месечна такса и доставя финансови пакети в края на годината, за да разберете и платите данъците си.

Bookly работи по подобен начин, където се плаща месечна такса, след това собствениците на малки фирми се свързват със специализиран счетоводен екип. Този екип предлага неща като неограничено данъчно консултиране, месечно счетоводно отчитане, данъчна подготовка, годишно данъчно планиране и ведомост.

Аутсорсинг маркетинг и дизайн

Вашият аутсорсинг на дизайн често започва от създаването на блога ви. Като пример може да се нуждаете от лого, маркетингови материали или изображение на заглавието във Facebook. Ако не сте дизайнер, предлагам да избягвате да правите свои собствени графики. Ти само нараняваш бизнеса си.

Ако имате малко пари за харчене и искате почти да гарантирате приличен дизайн, 99Designs е най-добрият ви залог. Тя ви позволява да си партнирате с дизайнери и дори да провеждате конкурси, където дизайните се изпращат от качествени дизайнери, които искат да спечелят голямата награда.

Upwork също има някои респектиращи фрийлансъри за дизайнерска работа, но това е по-малко куриран избор.

По отношение на маркетинговата помощ, това може да ви е необходимо през първите няколко месеца от стартирането на вашия блог. В крайна сметка намирането на клиенти и читатели на блогове е единственият начин да разберете думата за вашата марка.

Кацането на добър човек или екип, с който да работите, може да отнеме известно време. Ще искате някой с опит във вашата ниша. Препоръчвам обаче да поискате директни препоръки от приятели и колеги Upwork също има някои отлични маркетингови специалисти.

Готови ли сте да възложите?

Понякога всичко, което трябва да направите, е да възложите някои дизайнерски работи. Друг път блогърите се нуждаят от всичко – от счетоводство до управляван хостинг и работа по проектиране до поддръжка на сайта.

Независимо от това, от което се нуждаете, много работници чакат онлайн, за да може бизнесът ви да работи безпроблемно. Няма причина да издърпвате косата си с имейл маркетинг, ако мразите всеки момент от това. Отидете да намерите имейл маркетинг, който харесва процеса и знае как да го направи. Същото важи и за създаването на видеоклипове в YouTube, блоговете за гости или всяка друга задача.

Пробвали ли сте аутсорсинг? Или си на оградата? Бихме искали да знаем вашите мисли.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map