Къде да намерите помощ с WordPress

Къде да намерите помощ с WordPress

Редовните потребители на WordPress знаят, че е много лесно да се учи и да се използва. Но независимо дали сте начинаещ или професионалист, ще има моменти, когато се нуждаете от помощ с WordPress. Не се притеснявайте, хубавото на WordPress е, че има широка общност, готова да помогне. Не само това, интернет е изпълнен с редица качествени блогове, уроци и ресурси на WordPress, които могат да дадат отговори на най-често срещаните въпроси на WordPress. Тази публикация ще ви покаже някои от най-добрите места, където можете да намерите помощ за WordPress.


Но изчакайте – дори преди да потърсите помощ отвън, ето няколко първи стъпки:

 • Проверете дали това е конфликт с приставки. Често проблемите възникват поради конфликт между плъгин с ядрото на WordPress или тема или с друга приставка. Това е лесно за отстраняване на неизправности. Първо, деактивирайте своите приставки. Ако проблемът изчезне, знаете, че това е проблем с приставката. Така че реагирайте своите плъгини един по един, за да намерите причинителя на проблеми. Просто пропуснете приставката или потърсете по-добра алтернатива.
 • Проверете дали вашата тема е проблема. Просто активирайте една от темите по подразбиране на WordPress (като например Двадесет деветнадесет) вместо вашата съществуваща тема WordPress. Ако проблемът ви изчезне, опитайте да се свържете с разработчика на тема за помощ.
 • Тествайте дали сайтът ви е прекъснат поради сървър / хостинг. Можете също да извършите някои прости проверки на сайта за да разберете защо вашият уебсайт за WordPress е прекъснат.

Ако в този момент не сте близо до решение, можете да продължите да търсите онлайн ресурси за отговори на вашите проблеми с WordPress.

Докато търсите решение, важно е да използвате правилните ключови думи, за да започнете търсене. По тази причина обърнете внимание на всяка Съобщение за грешка на вашия екран. Той може да посочи естеството на проблема и можете да използвате тези думи като думи за търсене в търсачките.

Тук можете да намерите помощ за WordPress.

1. Използвайте бутона за помощ

Помощ за WordPress

Има Бутон за помощ в горния десен ъгъл на всеки екран на WordPress. Кликнете върху него – ще ви отведе до информация, свързана с екрана, на който сте. Той свързва съответната документация за WordPress и е много вероятно да намерите своето решение тук веднага.

2. Търсене в страниците с въпроси на WordPress

Най- Страници с често задавани въпроси за WordPress съдържа въпроси, които са спретнати категорично. Проблемът ви може да възникне на тези страници, в противен случай можете да зададете въпроса си на Работна страница с често задавани въпроси.

3. Проверете страницата на приставките или темите

Ако направите заключение, че плъгин или тема причинява проблем, потърсете решение на официалната страница на продукта. Ако използвате безплатен плъгин от WordPress.org, има раздели за инсталиране и поддръжка. Възможно е те вече да имат изброено решение за проблема, който имате. За безплатна тема на WordPress.org обикновено има бърза връзка към началната страница на темата (където обикновено можете да намерите документация), както и бутон а на страничната лента на тематичната страница, за да видите форума за поддръжка. Просто помнете темата и плъгините в WordPress Repository са безплатни. Затова бъдете любезни и поискайте прекрасно решения. Или ако има премиум версия, можете да помислите за надстройка.

Говорейки за премия – от закупили сте тема или плъгин, използвайте същата логика. Първо, потърсете документация. Повечето разработчици правят това супер лесно за намиране, като се свържат към него на страницата с артикули. Например, в Themeforest обикновено можете да намерите информация за документацията за теми в раздела за поддръжка на артикули. Ако не намерите решение в документацията, свържете се с програмиста. Често поддръжката се включва от 6 месеца до 1 година поддръжка. Кой по-добре да помогне от човека или екипа, създал артикула?

4. Форуми за поддръжка на WordPress

Най- Поддръжка на форуми в WordPress.org са едно от първите места, за да помолите доброволците да ви помогнат да разрешите проблема си. Това е особено чудесно за начинаещите, които могат да намерят готово решение в съществуващите нишки. Ако не, като регистриран потребител можете да отворите и нова тема.

Страници за поддръжка на плъгини

Внимавайте да предоставите кратка и подходяща информация. Обяснете усилията, които сте полагали досега, качете екранни снимки на проблема в облака и предоставете връзки в нишката. Ако желаете, разберете повече за това как да пишете страхотна заявка за подкрепа.

5. Потърсете качествени онлайн ресурси

Има редица качествени ресурси като WordPress TV достъпни в интернет, които могат да ви помогнат да разберете по-добре WordPress. Може да искате да разгледате тези уроци, преди да разширите търсенето си.

Също така, има редица прекрасни блогове и уебсайтове за уроци, свързани с WordPress (като WPExplorer). Те обхващат как да се справят с често срещани грешки в WordPress или проблеми като 404 грешки, проблеми с изтощената памет, проблеми с корупцията в базата данни, WordPress, показващи празен екран и други. Ако имате нужда от допълнителни ресурси, опитайте някой от тези най-добри блогове в WordPress.

6. WP Compendium

WP Compendium е друга страхотна компилация от стъпка по стъпка ръководства за почти всяка тема, свързана с WordPress. Нещо повече – тя е достъпна като страхотно разширение до браузъра ви Chrome, така че помощта за WordPress е само на едно щракване. Освен това редица обучителни модули помагат на начинаещ да се разбира и да се запознае с WordPress и неговите начини.

7. Опитайте IRC Chat Room

Най- IRC Chat Room е най-вече за помощ на живо за разработчици на WordPress. Голяма част от разговорите тук може да са твърде технически за средните потребители на WordPress като вас и мен. Въпреки това, ако оставите въпрос, има шанс някой доброволец да отговори тук.

8. Обмен на стекове на WordPress

Най- WordPress обмен на стекове е друго място, предназначено главно за програмисти. Тя е безплатна и можете да задавате и отговаряте на въпроси, без да се регистрирате в сайта. Тъй като отговорите с най-висока оценка са преместени към върха, можете бързо да намерите най-добрия отговор. Тук ще намерите дискусията, най-вече свързани с кода на WordPress.

Друго място за обсъждане на проблеми с WordPress е Вдигнете форуми. Това е място, където можете да се срещнете със собственици на уебсайтове, блогъри и потребители на WordPress, за да обсъдите общи проблеми. Срещу еднократна такса за регистрация от 10 долара можете да се включите в дискусията на общността.

9. Попитайте вашия доставчик на хостинг услуги

Някои управлявани хостинг услуги като WPEngine, Flywheel или Kinsta разполагат със собствен екип от WordPress експерти. Просто отворете билет или чат на живо, за да потърсите помощ от техния екип за поддръжка.

10. Наемете помощ

Когато се съмнявате, обърнете се към професионалист. Вземете своя избор от малки фрийлансъри на сайтове като Fiverr и Upwork. Или инвестирайте в премия услуга за поддръжка на WordPress. Те често предприемат поддръжка и управление на целия набор от WordPress услуги и коригират всеки проблем, с който може да се сблъскате. Ето няколко, които препоръчваме:

Техническа поддръжка на WP

Техническа поддръжка на WP предлага цялостни планове за поддръжка и обслужване на WordPress. Независимо дали се нуждаете от бързо отстраняване на спешни ситуации (еднократна такса $ 65), стандартна поддръжка (45 долара на месец, която включва архивиране, актуализации и сигурност) или ако искате комфорта на неограничената помощ, има и месечни планове за това (започвайки от едва 60 долара / п).

Помощ за WP

Помощ за WP ще се грижи за всички аспекти на WordPress срещу такса, която варира от $ 129 до $ 299. От сигурността до архивирането и наблюдението до актуализациите, те се грижат за цялата гама от услуги на WordPress.

WP Buffs

WP Buffs, услуга, която се грижи за скоростта, сигурността, архивирането и актуализациите на произволен брой от вашия уебсайт WordPress. Те са на разположение 24/7 за наблюдение и редактиране на вашия уебсайт. Плановете започват от $ 50 на месец и за този WP Buffs ще следят, архивират и възстановяват вашия уебсайт. Вашият уебсайт ще се управлява изцяло през целия ден, всеки ден.

WPSite Грижа

WP Грижа за сайта целят да предоставят пълни услуги за поддръжка на WordPress на малкия бизнес и професионални блогъри. Те ще оптимизират уебсайта ви за скорост и ще ви помогнат да увеличите трафика си. Одитите за сигурност, архивирането и бързото разрешаване на проблеми с поддръжката се включват в пакетите. Плановете започват от $ 79 на месец, а има 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Valet.io

Valet.io предоставя услуги за поддръжка и управление на уебсайтове на WordPress. На тях може да се вярва да поддържат безпроблемно функционирането на уебсайта ви и да помагат при проекти за развитие. Те се гордеят с разбирането на вашите цели и партньорството с вас, за да ги постигнете устойчиво. Ще трябва да попълните формуляр с вашите данни, за да знаете за техните планове и цени.

Заключителни думи за намиране на помощ с WordPress

WordPress е софтуер с отворен код, който има силна общност, която го подкрепя. Освен това, в интернет има цял куп ресурси. Затова следващия път, когато се изправите срещу екран на WordPress, който не разбирате, не изпадайте в паника. Бъдете спокойни и измислете пътя си, като използвате ресурсите, предложени в тази публикация.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map