Как и защо да добавите безкрайно превъртане към вашия WordPress блог

Как да добавите безкрайно превъртане към вашия WordPress блог

Безкрайното превъртане е ефективен начин да поддържате посетителите ангажирани и активни на вашия уебсайт WordPress. Безкрайното превъртане позволява на вашата аудитория бърз и лесен достъп до неограничен обем информация. Това създава положително потребителско изживяване и може да ви помогне да удължите времето, прекарано в четене на вашето съдържание и проучване на вашия сайт. Въпреки това, заедно с предимствата на безкрайното превъртане, може да има и някои проблеми.


Тази статия ще ви позволи да разберете плюсовете и минусите на безкрайното превъртане и ще ви помогне да решите дали да го използвате на уебсайта си на WordPress. След това ще обсъдим как да го настроите с помощта на модула Jetpack, Безкрайно превъртане.

Какво е безкрайно превъртане?

Безкрайното превъртане означава съвсем просто, че потребителят може да продължи да превърта безкрайно. Вместо четецът да достигне дъното на уеб страница и да кликне върху нова, безкрайното превъртане позволява на следващия набор от информация просто да продължи да се зарежда. Това означава, че посетителите никога не трябва да чакат да се зареди нова страница, съдържанието просто ще продължи да тече непрекъснато, докато те превъртат надолу. Това може да включва следващата публикация в блога ви или повече елементи от вашата галерия.

Въпреки че може да бъде изключително ефективно, безкрайното превъртане не е за всички. Преди да направите превключването, си струва първо да разгледате аудиторията си, както и вида на сайта, който управлявате, за да видите дали и двете са съвместими.

Който в момента използва безкрайно превъртане?

Pinterest

Големите привърженици на безкрайното превъртане определено са сайтовете в социалните медии. Instagram, Pinterest, Facebook и Twitter използват безкрайно превъртане за емисиите си. Това означава, че по-голямата част от онлайн населението в даден момент ще използва безкрайно превъртане.

Бъзфийд

Безкрайното превъртане обаче не е ограничено до социалните медии. Бъзфийд и Mashable успешно са интегрирали безкрайно превъртане, така че това не е функция, която трябва да се ограничи само до туитове и пинове. Ако имате тежък сайт със съдържание или блог, който постоянно се актуализира с нова информация за аудиторията си, за да се превърта, безкрайно превъртане може би точно от това, от което се нуждае вашият сайт.

Ползите от безкрайното превъртане

Има многобройни ползи от използването на безкрайно превъртане. Безкрайното превъртане дава на посетителите бърз и лесен достъп до информацията на вашия сайт. Той е изключително лесен за използване и има пристрастяващо качество, което привлича читателите и ги насърчава да се ангажират с вашето съдържание.

Увеличава прекараното време на посетителите на сайта

Един от основните плюсове на безкрайното превъртане е, че задържа хората на вашия сайт за по-дълго време. Като нямат избор дали да заредят втора или трета страница, зрителите просто продължават да превъртат. И както знаем, колкото по-дълги посетители остават на вашия сайт, толкова по-голяма е вероятността те да конвертират спрямо вашите цели, било то въвеждането на имейл адреса им или закупуването на продукт.

Подобрява потребителския опит

Използването на безкрайно превъртане значително подобрява практическата работа на потребителите на вашия сайт. Тъй като новата информация се зарежда всеки път, когато четец се впуска в долната част на страницата, съдържанието се появява бързо и гладко. Това води до това, че аудиторията ви не трябва да взема никакви решения, щракнете върху копчета или изчакайте да се зареди страница. Отново това задържа посетителите на вашия сайт за по-дълго време, както и спомага за увеличаване на броя на връщащите се посетители.

Приятелски за мобилни устройства

Безкрайното превъртане също е особено удобно за мобилни устройства. Без да се налага натискане на минутни бутони, потребителите могат да превъртат на своите сензорни екрани, без да се разсейват. Бързият достъп и лесната употреба са привлекателни за мнозинството, насърчават посетителите да посещават вашия сайт редовно.

Когато не трябва да използвате безкрайно превъртане?

Безкрайното превъртане не е подходящо за всички и за всеки уебсайт. Така че, когато не трябва да използвате безкрайно превъртане?

Ще хареса ли вашата публика?

Има някои проблеми, свързани с безкрайното превъртане, споменато в мрежата, но те често могат да бъдат донякъде остарели. Общите оплаквания срещу безкрайното превъртане включват; зрителите стават дезориентирани, голямото количество безкрайно превъртане на данни показва преобладаващи посетители или читателите не могат да преместят съдържанието, след като го преминат.

Въпреки че първоначално те може да са били истински оплаквания, тъй като безкрайният свитък сега е толкова широко използван в социалните медии, широката общественост се е привързала към него. Затова не позволявайте тези критики да ви отклоняват от въвеждането и тестването на безкрайно превъртане на вашия сайт.

Все пак си струва да се има предвид, че безкрайното превъртане е личен избор. Някои посетители могат просто да предпочетат страгичния стил на зареждане на съдържание в даден момент. Опитайте и създайте усещане за вашата аудитория, за да ви помогне да разберете как ще реагират на безкрайното превъртане.

Ако не сте сигурни, опитайте да тествате безкрайно превъртане на сайта си, за да прецените реакцията. Наблюдавайте внимателно анализите си, за да проверите времето, прекарано в сайта, процента на отпадане, връщането на броя на посетителите и реализациите. Това ще ви помогне да видите дали безкрайното превъртане е популярно сред посетителите ви и как се отразява на работата на вашия сайт.

Вашият сайт е подходящ за него?

По-възможна причина да не използвате безкрайно превъртане е свързана с типа сайт, който стартирате. Не всички уебсайтове се поддават на безкрайно превъртане. Ако вашият уебсайт има конкретна цел въз основа на вашата аудитория, която изпълнява определена задача, може да се окаже, че безкрайното превъртане не е за вас. Безкрайното превъртане може да разсее аудиторията ви, което може да им попречи да изпълнят задачата в ръка. Това в крайна сметка може да спре вашия сайт да конвертира спрямо своите цели.

Сайтовете за електронна търговия доказаха, че не са добре съчетани с безкрайно превъртане. Установено е, че въпреки че хората са склонни да гледат повече продукти в онлайн магазин с безкрайно превъртане, те са склонни да натискат по-малко. Това може да повлияе на продажбите и удовлетвореността на клиентите от вашия сайт, което води до липса на печалба и по-малък обем от връщащи се клиенти.

Важно е също да запомните, че безкрайният превъртане работи най-добре на сайтове, съдържащи голямо количество съдържание, което редовно се публикува. Ако сайтът ви не е тежък за съдържание, може да е ненужно безкрайното превъртане.

WordPress Plugin за безкрайно превъртане на Jetpack

Ако сте решили да опитате безкрайно превъртане, следващата стъпка е да го настроите. Реактивни раници, от екипа на WordPress.com, предлага набор от безплатни плъгини или модули, както са известни. Сред тях е ан Безкрайно превъртане модул. Този плъгин ви позволява да активирате безкрайно превъртане в уебсайта си на WordPress, така че следващите публикации ще се показват автоматично, тъй като четецът се приближава до дъното на страницата.

Настройване на безкрайното превъртане на Jetpack

Този плъгин е изключително бърз и лесен за настройка. Първо инсталирайте Jetpack на вашия уебсайт.

Реактивни раници

След това под Настройки на Jetpack изберете Appearance.

Външен вид

Превъртете надолу, за да намерите Безкрайно превъртане, след което го включете, за да активирате.

Jetpack Infinite Scroll

Основен момент, който трябва да запомните при настройката на този плъгин, е, че той работи само с теми, които имат безкрайна поддръжка на превъртане. В най-новите теми вече е вградена тази поддръжка, но ако темата ви не се притеснява. Най- Страница за поддръжка на безкрайно превъртане предоставя подробни инструкции как да добавите безкрайна поддръжка на превъртане към вашата тема.

След като активирате модула, безкрайното превъртане автоматично ще започне да работи на вашия сайт. Седем нови публикации ще се показват при всяко ново натоварване, когато посетител се превърта надолу. След това всяко зареждане може да се разглежда в Google Analytics като нов изглед на страница. Това ще ви помогне да наблюдавате анализите си.

Персонализиране на функциите на безкрайната превъртане

CSS може да се използва и за промяна на функционалностите на Infinite Scroll, ако е необходимо. Инструкции за това можете да намерите отново на страницата за поддръжка на безкрайната превъртане.

И така, какво трябва да помислите за персонализиране?

Промяна на долния колонтитул

Критиката на безкрайното превъртане е, че тъй като читателите никога не достигат до края на страницата, те никога нямат достъп до долния колонтитул. Безкрайното превъртане на Jetpack идва с фиксирано подножие, което се плъзга след като превъртите надолу по страницата.

Стандартният футър обаче може да не отговаря на дизайна на вашия сайт. Външният вид на този долен колонтитул може да бъде променен или можете да изберете да не добавите изобщо долното, в зависимост от нуждите на вашия сайт.

Добавете бутон „Зареждане на още публикации“

Infinite Scroll предлага опция за добавяне на бутон „Зареждане на повече публикации“. Това позволява на аудиторията ви да реши дали да продължи да превърта надолу, което може да бъде добра среда между безкрайното превъртане и зареждането на страница наведнъж. Ако не сте сигурни как вашите посетители ще реагират на безкрайно превъртане, това може да е добър вариант за вашия сайт.

Заключителни мисли

Безкрайното превъртане е чудесен начин да ангажирате посетителите си, да им осигурите впечатляващо потребителско изживяване и да помогнете да увеличите времето, което прекарват на вашия сайт.

Използването на Jetpack за настройка на безкрайно превъртане на уебсайт на WordPress е бързо и лесно, но изключително ефективно. След като стартирате и стартирате, използвайте статистиката на сайта на Jetpack, за да ви помогне да проследявате анализите си и да следите дали безкрайното превъртане оказва положително въздействие върху ефективността на вашия сайт.

Какво мислиш за безкрайното превъртане? Ще добавяте ли безкрайно превъртане към вашия уебсайт WordPress? Моля, уведомете ни в коментарите по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map