Как да възстановите паролата за WordPress с MySQL

Как да възстановите паролата за WordPress с MySQL
 1. 1. Как да нулирате паролата си за WordPress с помощта на phpMyAdmin
 2. 2. В момента четете: Как да възстановите паролата за WordPress с MySQL

Нашата серия за възстановяване на парола за WordPress е подредена според популярността на споменатия урок. Като за начало имате най-популярната опция за възстановяване – например използване на phpMyAdmin.


Има някои уеб хостинг доставчици, които не предоставят cPanel и / или phpMyAdmin. Какво правиш тогава? Прочетете тази статия!

WPMYSQL-Cover

Бъдете сигурни, тъй като WordPress използва една база данни (обикновено MySQL), всеки доставчик на хостинг услуги трябва да има система за управление на бази данни, по-известна като СУБД. В този урок ще използваме MySQL команден ред (съкратено като CMD), който е безплатна СУБД, лицензирана съгласно GNU General Public License v2.

Предварителни

Възстановяването на паролата ви с помощта на MySQL CMD включва по-малък брой стъпки и може да се мисли като универсална система за възстановяване на парола; в смисъл, че може да се използва в почти всеки правдоподобен сценарий.

Трябва обаче да имате добре разбиране на базите данни и как WordPress взаимодейства с една. Освен това, вие също трябва да знаете следните технически аспекти:

 • Име на базата данни, използвана от инсталацията на WordPress
 • Адрес на MySQL сървър (IP или име на хост)
 • Удостоверения за вход в MySQL на потребителя „root“
 • Идентификационният номер на потребителя, чиято свързана парола искате да промените. Обикновено това е 1, тъй като по време на инсталирането на WordPress създаваме администратора. Обърнете внимание, че потребителското име на администратора може да бъде „Джак“ или „Майк“ или „администратор“, но идентификационният номер на потребителя винаги ще бъде 1, тъй като това е първият потребител, който създавате.

Влезте в командния ред на MySQL

Windows

Ако използвате офлайн инсталация на WordPress в Windows, използвайки WAMP или XAMPP, след това, за да стартирате MySQL CMD, щракнете върху иконата WAMP> MySQL> MySQL конзола. Това директно ви вписва. Няма нужда да въвеждате повече команди. Преминете към следващата стъпка.

MySQL конзола WAMP

Linux

Повечето споделени хостинг доставчици, VPS, специализирани сървъри използват вариант на Linux, който включва CentOS, Debian, Fedora или Ubuntu, за да назовем няколко.

Ако използвате офлайн инсталация на WordPress в Linux с LAMP, просто стартирайте терминален емулатор и въведете командата:

mysql -u root -p

Ако се опитвате да нулирате паролата в отдалечен сървър, свържете се с нея чрез SSH с помощта на всеки SSH клиент – например любимия клиент в света – Putty. След като влезете на отдалечения сървър, за да влезете в MySQL, използвайте следната команда:

mysql -u root -p 

Влизане в MySQL на VPS на отдалечен сървър

Възстановяване на паролата за WordPress:

Сега, когато имате достъп до MySQL CMD, посочен от подканата “mysql>”, е време за работа на магията. Е, не магия – просто добри ol´ MySQL команди. ��

MySQL Shell

ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ:

 • Име на базата данни на WordPress: wp_genesis
 • User ID: 1
 • Нова парола: WPEXPLORER

РАБОТА НА МАГИКАТА:

Въведете следните команди ditto:

използвайте wp_genesis;
ИЗБОР НА ИЗБОР, user_login, user_pass ОТ ОТ wp_users;
UPDATE wp_users SET user_pass = MD5 („WPEXPLORER“) КЪДЕ ID = 1 ОГРАНИЧЕНИЕ 1;

В случай, че последната команда не върви според екрана, изтрийте единичните кавички и ги въведете ръчно в CMD. Това трябва да направи трика.

Нулиране на WP парола от MySQL CMD WAMP

Това ще нулира паролата на администратора на WPEXPLORER. Разбира се, докато задавате нова парола, ще трябва да използвате по-силна. След като сте готови, можете да излезете от MySQL CMD с помощта на командата:

изход

Видео урок

Ето видео урок, описващ целия процес. Бих препоръчал първо да прочетете статията, но ако търсите бързо коригиране, това е вашата опашка:

заключение

В заключение към нашата серия за възстановяване на парола за WordPress искам да ви напомня, че част (а) е по-проста, защото 90% от хостинг компаниите идват с phpMyAdmin. Но ако имате малко свободно време, препоръчвам ви да изпробвате тази част (използвайки MySQL), тъй като тя ще ви даде известен опит в работата с MySQL команди и бази данни. И кой знае – може би това ще бъде от полза в бъдеще!

Превенцията е по-добра от лечението

LastPass

Започнах тази серия, като казах как харесват услугите за запазване / архивиране LastPass процъфтяват. Не ме разбирайте погрешно – не ми беше намерение да се натъквам на унижение. Всъщност обичам и използвам LastPass всеки ден. Имам го инсталиран в моя телефон и във всеки браузър във всичките ми компютри. Животът (за мен) би се спрял без него. Честно казано, не мога да оцелея без него.

LastPass, тъй като е един от най-пълните и удобен за употреба софтуер за управление на пароли. Бих горещо препоръчвам да го използвате. И всеки път, когато влизате в нов уебсайт, уверете се, че действително запазвате паролата! ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map