Как да увеличите времето, което посетителите прекарват на вашия уебсайт WordPress

Как да увеличите времето, което посетителите прекарват на вашия уебсайт WordPress

Никой не иска да създаде уебсайт, който отблъсква посетителите веднага щом пристигнат. Ако сте прекарали много време, усилия или пари на сайта си и искате да знаете как да увеличите времето, което посетителите прекарват на вашия уебсайт WordPress, както и защо може да искате да направите това, стигнахте до правилното място.


Това ръководство за увеличаване на времето на сайта обхваща предимствата да поддържате посетителите си по-продължителни, как да измервате текущата си средна продължителност на посетителите и какво можете да направите, за да подобрите тези времена.

Ползите от увеличаването на времето, които посетителите прекарват на вашия уебсайт

Ако сте чували, че е важно да увеличите времето, което посетителите прекарват на вашия уебсайт, но не сте сигурни точно защо тук са най-важните предимства.

Увеличени проценти на реализация на целта

Повишени реализации на цели

Основното предимство за задържането на посетителите на вашия сайт за по-дълго е, че това може да помогне за изграждане на доверие и информираност за вашата марка, като същевременно увеличава процента на целева конверсия. Каквато и да е целта на уебсайта Ви, той със сигурност има цел. Независимо дали е посетител, който купува продукт, присъединява се към бюлетина ви, създава положително впечатление за вашата марка или оставя коментар, повечето уебсайтове имат цел.

Колкото по-дълго можете да поддържате посетител ангажиран на уебсайта си, толкова по-голям е шансът той да се свърже с вашето съобщение, да видите стойността, която предоставяте, и да реши да ви вземе офертата.

Може да помогне при оптимизация на търсачки (SEO)

Страници с резултати от търсачката

Можете да направите много, за да подобрите класирането на уебсайта си в търсачката. Някои SEO експерти обаче твърдят, че времето на метриката на сайта оказва влияние върху това как търсачките като Google решават да класират съдържанието ви в техните резултати. Ако Google забележи посетителите да се връщат към страницата си с резултати много скоро след като кликнат върху вашия сайт, има смисъл алгоритъмът на Google да интерпретира това като знак, че вашият сайт и неговото съдържание не отговарят на очакванията на посетителите.

Следователно, преместването на вашия сайт надолу в страницата с резултати и замяната му с нещо по-подходящо трябва да помогне на Google да осигури по-добро изживяване на своите потребители. Добър за посетителя; Зле за теб.

Тъй като Google пази в тайна подробностите за алгоритъма си за класиране на търсачките, не е възможно да се каже дали това е вярно. Въпреки това, времето за престой или времето на място се превръща в все по-популярен термин в SEO общността, така че определено трябва да се мисли.

Как да проверите колко дълго харчат посетителите на вашия уебсайт WordPress

Преди да стигнем до това как да увеличим времето, което посетителите прекарват на вашия уебсайт WordPress, нека да разгледаме накратко как можете да проверите този показател. В крайна сметка, ако вече не измервате колко дълго посещават посетителите на сайта Ви, как ще разберете дали сте го увеличили?

Ако сте използвали Google Analytics или подобна услуга, за да анализирате как козирките си взаимодействат с вашия уебсайт и неговото съдържание, можете бързо да видите този показател. За целта влезте в Google Analytics, потърсете показателя за средната продължителност на сесията.

Табло за управление на Google Analytics

Трябва да можете да намерите тези данни на таблото за управление по подразбиране. Благодарение на силата на Google Analytics след това можете да разгледате подробности за ефективността на вашия сайт в тази област. Един набор от данни, който може да искате да проучите, е средното време на информация за страницата.

Време за Google Анализ на страница

Преглеждайки отчетите за поведението на потребителите на вашия инструмент за анализи, можете да видите кои страници на вашия сайт поддържат посетителите ви по-дълго ангажирани. Можете също да видите кои страници се представят под средната стойност за целия сайт и може да се наложи известно внимание.

Как да насърчим посетителите да останат по-дълго на вашия сайт

Добре, така че сега знаем защо трябва да се опитвате да задържате посетителите на сайта си по-дълго, нека разберем как.

Уверете се, че съдържанието ви е по теми

Съответстват ли заглавията на вашите страници с общото съдържание на вашите статии? Ако посетителите пристигат на страница на вашия сайт, очаквайки едно нещо и ще получат нещо друго, те няма да се придържат дълго. За да избегнете посетителите да се чувстват измамени или недоволни от съдържанието ви, уверете се, че заглавията на статиите ви отразяват точно какво се покрива. Едно решение е да изчакате, докато сте написали статията си, преди да създадете подходящо заглавие и етикет.

Същото се отнася и за написването на увод за вашите статии. След като напишете статията, можете да се върнете назад и да обясните какво се покрива в увода. Често започваме с една идея за статия и след това навлизаме в малко по-различна тема по време на процеса на писане. Като изчакате, докато се напише основната статия, можете да гарантирате, че вашето заглавие, мета описание, логотип и интро ефективно пренасят на посетителите това, което ще четат за.

Създайте добре представено съдържание

Бихте могли да напишете най-добрата статия в света, но ако тя не е добре представена, ще бъде трудно да накарате някой да я прочете. Някои точки, които трябва да вземете предвид при форматирането и представянето на вашето съдържание, особено когато пишете за интернет, включват използването на много абзаци, заглавки и изображения, за да разчупите парчета текст.

Поддържането на изречения кратко може също да помогне, както и избягването на сложни думи. Улесняването на вашите статии може да помогне на читателите бързо да преценят дали искат да инвестират ценното си време в четенето на вашето съдържание от началото до края. Бързо зареждащият се уебсайт на WordPress също може да помогне.

За повече съвети тази статия съдържа повече информация за създаването на четими публикации в блога на WordPress.

Съсредоточете се върху навигационните зони на вашия уебсайт WordPress

Ако на посетителите е трудно да навигират в сайта ви, има вероятност те да натиснат бутона за връщане, преди да се опитат да разберат структурата и менютата на вашия сайт. Затова е жизненоважно да отделите известно време, планирайки структурата на уебсайта и неговите менюта.

Нещата, които трябва да вземете предвид, включват кои връзки да се показват в главното ви меню, как да ги организирате и какви други навигационни средства са подходящи. Освен основните менюта, зоната на страничната лента и долния колонтитул са чудесни места за показване на връзки към вашето най-добро съдържание. Тази статия има някои добри съвети за създаване на ефективни WordPress менюта.

Свържете съдържанието си

Вътрешни връзки на WordPress

Друг ефективен начин да увеличите времето, което посетителите прекарват на вашия уебсайт WordPress е да включите връзки във вашите статии, които отвеждат посетителите към други страници на вашия уебсайт. Както можете да видите, тази статия съдържа вътрешни връзки към други свързани статии на този сайт. Тези статии предоставят повече информация за обхванатите точки. Може дори сами да сте кликнали на някой от тях.

За да ви помогне да свържете съдържанието си, WordPress сега включва полезна функция. Когато вмъквате връзка във вашето съдържание, можете бързо да търсите в съществуващите статии на вашия сайт, преди да изберете към кой да направите връзка.

Показване на връзки към свързано съдържание

Връзки към сродни статии

След като посетител приключи с четенето на статията, за която е дошъл, искате да улесните преминаването им към друго съдържание на вашия сайт. Докато добрата навигационна система ще помогне за това, друга ефективна тактика е показването на селекция от статии, които са свързани с този, който се чете.

За щастие, има някои отлични безплатни свързани публикации за WordPress, които автоматично ще показват подобно съдържание в края на вашите статии.

Заключителни мисли

Сега знаете ползите от увеличаването на времето, което посетителите прекарват на вашия уебсайт, както и някои практични начини за удължаване на престоя им. Независимо дали искате да се върнете назад и да анализирате съществуващото си съдържание или да започнете да използвате някои от тези тактики напред, можете да направите много, за да увеличите времето, което посетителите прекарват на вашия уебсайт WordPress.

Какво ви държи запленен на уебсайт и какво незабавно ви кара да щракнете върху бутона за връщане? Моля, споделете опита си по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map