Как да увеличите аудиторията си и да популяризирате продуктите си с конкурси за WordPress

Увеличете аудиторията си с конкурси за WordPress

Провеждането на конкурс на вашия уебсайт WordPress може да бъде много полезно, но може да бъде и трудна работа. Ако се планира и изпълни правилно, това може да помогне за увеличаване на аудиторията ви, повишаване на информираността за марката и подпомагане на промотирането и продажбата на вашите продукти.


Но какво трябва да вземете предвид, преди да проведете конкурс и какъв тип конкуренция е най-подходящ за вашия проект? В тази статия ще разгледаме някои от различните типове състезания, които можете да провеждате, както и най-добрите приставки за състезание в WordPress, които водят до увеличаване на аудиторията ви.

Ползите от провеждането на конкурс за WordPress

WordPress конкуренция

Провеждането на състезание създава вълнение и взаимодействие между общността на вашия уебсайт. Наградите не трябва да са огромни, но, правилно правилно, печалбите за вашия бизнес могат да бъдат.

Събиране на имейл адреси

Състезанията са чудесен начин за събиране на имейл адреси и един от малкото пъти, когато хората са доволни да се разделят с тях. Хората обичат забавни състезания и повече от това, че обичат безплатни. Даването на имейл адрес за достъп до възможността за спечелване на награда е малка цена за плащане. Междувременно пощенският списък на вашия сайт расте и расте.

Отглеждане на вашата публика

Очевиден резултат от конкуренцията е, че можете да достигнете до по-широка аудитория, особено ако използвате максимално своите канали в социалните медии. Колкото повече хора участват във вашия конкурс, го обсъждат и споделят онлайн с приятелите си, толкова повече вашият уебсайт ще започне да се самоусъвършенства и да достигне до нова аудитория.

Подобряване на вашето присъствие в социалните медии

Конкурсите са популярен начин да подобрите присъствието си в социалните медии. Споделете или провеждайте своите състезания чрез вашите акаунти в социалните медии и вашите акции, харесвания и последователи бързо ще се увеличат. Това ще увеличи аудиторията ви в социалните медии и ако сте умни към това, помогнете за увеличаване на трафика към вашия сайт.

Повишаване на информираността за марката

Маркетингът в социалните медии, както и достигането до по-широка аудитория чрез провеждане на конкуренция допринася значително за повишаване на информираността на марката. Вълнението около конкуренцията ви и последващото достигане до нови потребители, които могат да се появят, ще помогнат за повишаване на общата информираност за вашата марка. Във връзка с това самата конкуренция и взаимодействието около нея ще ви помогнат да се позиционирате като сериозна марка и истински авторитет във вашата индустрия.

Популяризиране на вашите продукти

Състезанията също са впечатляващ начин за популяризиране на вашите продукти, особено ако базирате конкуренция около един от вашите продукти. Това може да използвате вашия продукт като награда, да помолите хората да коментират конкретен продукт или да споделят снимки, показващи един от вашите продукти. Позволете на вашите посетители и клиенти да продават вашите продукти за вас чрез състезания, споделяне на изображения и диалог за тях с по-широка аудитория.

Всички горепосочени точки в крайна сметка трябва да доведат до увеличаване на трафика към вашия сайт и повече продажби или потенциални клиенти. Това обаче ще бъде вярно само ако сте премислили конкуренцията и сте избрали правилния тип състезание за вашия сайт и публика.

Неща, които трябва да помислите ПРЕДИ да започнете състезанието

WordPress-Winner-Dollarphotoclub_105863212

След като сте решили да се състезавате на уебсайта си в WordPress, не трябва само да бързате напред без ясен план или стратегия. Има някои основни моменти, които трябва да разгледате, преди да започнете.

Каква е целта на състезанието?

Помислете внимателно какво искате да постигнете от провеждането на конкурс за WordPress. Към кого се насочвате и съответно какъв тип състезание трябва да проведете? Искате ли да разширите аудиторията си, да увеличите пощенския си списък, да популяризирате продуктите си или нещо друго? Не забравяйте, че в дългосрочен план можете да проведете повече от едно състезание за WordPress, така че просто изберете една или две цели за първия конкурс за вашия сайт.

Кой е целевата аудитория?

Трябва да идентифицирате целевата си аудитория, ако искате вашата конкуренция да постигне целите си. Искате конкурсът да привлече типа хора, които е вероятно да станат клиенти, клиенти или абонати, а не хора, които обичат състезанията, но нямат интерес към вашата ниша.

Тук е важна наградата за вашия конкурс. Не е необходимо да е скъпо, но важното е, че трябва да резонира с вашата целева аудитория и да бъде свързано или с вашите продукти или индустрия. Това ще помогне за привличането на подходящата клиентела.

Какъв тип конкурс за WordPress ще проведете?

Видът на състезанието, който сте избрали да проведете, трябва да помогне да поставите отметки в квадратчетата за привличане на подходящата публика и реализиране целите на състезанието. Помислете за вида на състезанието, в което ще се интересува вашата целева аудитория. Например, на най-основното ниво, фотографите, провеждат конкурс за фотография. Но ако целта ви е да съберете имейл адрес, уверете се, че това е необходимо условие за участие в състезанието.

Различните видове състезания, които можете да провеждате

Ето някои различни видове състезания, които бихте могли да провеждате, както и някои от най-добрите WordPress плъгини за конкуренция, които могат да ви помогнат да ги управлявате.

Забележка: Не забравяйте да проучите законите относно раздаването и лотарии във вашата страна, щат, провидение, окръг, град и др. В някои случаи може да има възрастови ограничения, данъчни форми или други правила и изисквания, които трябва да следвате.

Фотоконкурс

WordPress Plugin за фотоконкурс

Добре известно е, че хората се ангажират повече с изображения онлайн, отколкото с текст. Така че защо да не се възползвате от това и да проведете фотоконкурс? Споделянето на изображения в конкуренция може да бъде чудесен начин за популяризиране на вашите продукти, тъй като конкуренцията може да бъде публикуване на изображение на един от вашите продукти, които се използват или се ползват. За да увеличите ангажираността на вашия сайт, можете да помолите хората да гласуват за снимките, за да определят победителя.

Plugin Photo Contest е първокласен пристав за конкуренция на WordPress. Тя ви позволява да настроите състезание за фотография на вашия сайт WordPress и предлага различни опции, за да можете да приспособите състезанието според вашите нужди. Той обединява гласовете и определя победителя за вас, като извежда всички трудности при организирането и провеждането на състезание онлайн с WordPress.

Конкурс за коментари в WordPress

Изберете приставка за победител

Ако искате да създадете конкуренция, която насърчава вълнението, дискусиите и ангажираността сред общността на вашия уеб сайт, трябва да инсталирате и стартирате безплатния приставка за WordPress Изберете победител в Giveaway. Тази приставка ви позволява да провеждате конкурс на вашия сайт, който се основава на хора, коментиращи публикация в блог.

Просто изберете коя публикация в блога, която искате хората да обсъдят, и след това предлагайте шанс за победа, избран на случаен принцип от приставката, за всеки, който реши да коментира. Този тип конкурси насърчават дискурса на вашия сайт и създават силна интерактивна общност.

Конкурс за споделяне на социални медии

Социални конкурси за желание

Впечатляващ начин за насърчаване на хората да генерират информираност за марката и да придобият нови последователи е да се проведе състезание за споделяне в социалните медии. Това включва създаване на някакъв тип изображение или текст и помоляне на хората да го споделят и харесват, за да имат шанс да спечелят.

Социални конкурси за желание е страхотен безплатен плъгин за конкуренция на WordPress, който ви позволява да настроите конкурс за споделяне във Facebook и Twitter. Той тече и следи конкуренцията за вас и дори избира победител на случаен принцип.

Направете конкурс за приятел

Добавка за конкуренция WordPress Invitebox

InviteBox е първокласен плъгин за конкурс WordPress, който дава възможност за провеждане на конкурси за реферали. Но той идва с 14-дневна безплатна пробна версия (която можете да използвате, за да стартирате нов уебсайт, а след това да използвате различни приставки за състезание).

Чрез настройване на реферална кампания с InviteBox можете да стартирате конкуренцията си, като награждавате тези, които препращат своите приятели. Хората обикновено се радват да се обърнат към приятел, ако имат шанс да спечелят награда. Междувременно вашият сайт се възползва от популяризирането и споделянето на вашия бизнес с нова аудитория.

Видео конкурс

Видео конкурс WordPress Pugin

Видеоклиповете онлайн са нещото, от което всеки се интересува в момента, така че опитайте да се докоснете до това. WordPress Plugin за видео конкурс е приставка за първокласна конкуренция, която ще ви помогне да настроите и управлявате видео конкурс за вас. Чрез видео конкурси можете да популяризирате вашата марка и продукти. Да се ​​надяваме, че хората също ще споделят конкуренцията и видеоклипове в социалните медии, като помагат за увеличаване на вашата аудитория.

Лотария WooCommerce

Лотария WooCommerce

Или бихте могли да проведете старомодна лотария. WooCommerce Lottery ви позволява да стартирате свои собствени лотарии WordPress, използвайки силата на WooCommerce.

След инсталирането ще можете да създадете лотария по същия начин, по който ще създадете всяка друга страница с продукти на WooCommerce. Можете да зададете етикет за цена за всеки билет, който потребителите плащат за използване на някой от одобрените от WooCommerce шлюзове за плащане, които сте инсталирали на уебсайта си.

Можете също така да контролирате всички важни подробности за всяка лотария. Това включва времена за старт / финал, максималният брой билети на потребител и броят на победителите. Можете също така да посочите абсолютния максимален брой налични билети. За да натрупате допълнително вълнение, има дори набор от анимирани джаджи, отброяващи се до следващото теглене.

Когато времето за приключване на лотарията удари, плъгинът ще се погрижи и за всички задкулисни неща, включително да избира произволно спечелилите билети. След тегленето Лотарията на WooCommerce ще изпраща известия по имейл и на победителя / и, ако искате, на тези, които не са спечелили.

Въпреки че не можете да използвате приставката за теглене на пари, той може да се използва за раздаване на страхотни награди – например продукти, съхранявани във вашия магазин за електронна търговия.


Разбира се, има много повече видове състезателни услуги и плъгини, които можете да използвате, но споменатите в тази статия определено са добро място за начало. Помислете внимателно за вашия тип уебсайт или бизнес, за аудиторията, която искате да привлечете, и най-важното какво искате да постигнете чрез вашата конкуренция. След това изберете съответния тип състезание. Късмет!

Как ще използвате състезанията за популяризиране и отглеждане на уебсайта си? Моля, споделете мислите си в коментарите по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map