Как да ускорите блога си за WordPress

Как да ускорите уебсайта си WordPress

Когато говорим за скоростта на уебсайта, много издатели – потребител на WordPress или не – ще твърдят, че това наистина е важен фактор, който трябва да се поддържа постоянно поради причината, че може пряко да повлияе на опита на потребителите. Ефектът му е толкова огромен, че всъщност, 40% от интернет потребителите казаха, че ще изоставят уебсайт, който се зарежда повече от 3 секунди (поради което е толкова важно да ускорите WordPress).


В днешния свят, в който обхватът на вниманието на хората намалява, е наложително всички собственици на уебсайтове да разберат стойността на скоростта като основен фактор за цялостното потребителско изживяване и следователно важен сигнал за добро класиране в страниците с резултати от търсачките..

Проверете елементите по-долу, тъй като събрахме някои от триковете и методите, от които се нуждаете, за да ускорите WordPress и да помогнете на уебсайта си да се зарежда със светкавична скорост.

1. Тествайте текущата си скорост на уебсайта

Инструменти за Pingdom

Преди да можете да оптимизирате скоростта на уебсайта си, трябва да знаете началната си точка. Това означава, че ще трябва да измерите първоначалната скорост на уебсайта си. Ето няколко от най-добрите безплатни онлайн инструменти, които могат да ви помогнат да определите кои части от уебсайта ви могат да причиняват затруднения:

 • Google PageSpeed ​​Insights: Копирайте и поставете URL адреса на уебсайта си, за да видите кои области можете да настроите, за да подобрите скоростта на страницата си на настолни и мобилни устройства (като оптимизиране на изображения, коригиране на счупени връзки и т.н.).
 • Тест за скорост на уебсайта Pingdom: Оценява всичките части на вашата уеб страница и предоставя контур за изпълнение, допълнен с рейтинг и препоръки.
 • GTmetrix: Оценява вашия уебсайт, като ви дава както PageSpeed, така и YSlow резултат, информира ви за времето за зареждане на страницата, размера на страницата и броя на направените заявки, както и решения за подобряване на уебсайта ви..
 • Облачен тест за скорост на уебсайт: Този инструмент предлага анализ на скоростта на теста на уебсайта. Защо е това страхотно? Той ще ви помогне да покажете как можете да подобрите скоростта на вашия сайт, като просто оптимизирате вашите изображения (не се изисква сложно кодиране или преправяне на сайта).
 • Тест на скоростта на KeyCDN: KeyCDN предлага страхотна CDN услуга, но те също така предоставят безплатни инструменти за тестване на скоростта и ефективността на сайта. Просто въведете URL адреса си и запишете резултатите си преди и след като правите ощипвания, за да видите колко можете да ускорите WordPress.

2. Изберете добър хостинг доставчик, за да ускорите WordPress

WP хостинг на двигатели

Ако използвате уебсайт за електронна търговия или уебсайтът ви използва много различно съдържание като видеоклипове или инфографика, тогава направете приоритет да намерите надежден хостинг доставчик. Ако наистина сте сериозни към уебсайта си, вероятно ще искате да се освободите от безплатни или споделени хостинг услуги и вместо това да изберете качествено управляван WordPress хостинг. Ние използваме и обичаме WP Engine и не можем да ги препоръчаме достатъчно. Техните напълно управлявани хостинг платформи означават, че можете да се притеснявате по-малко за вашия сървър и повече за съдържанието си.

Но ако това е повече, отколкото ви е необходимо, има много опции за споделен хостинг, които да избирате, които са достъпни и по-жизнеспособни, ако току-що започвате. След това, ако възникне нужда, можете да разширите плана си за повече разпределения на честотна лента или други хостинг услуги, които идват с по-големи планове. За споделения хостинг ни харесва Bluehost, тъй като предлагат куп страхотни предимства за нови блогъри, но също така обичаме Cloudways, ако търсите лесна опция за хостинг на облаци.

Какво прави добър домакин на WordPress

При избора на хостинг доставчик със сигурност ще има няколко основни фактора, които ще искате да вземете предвид. В зависимост от вашите собствени индивидуални нужди те могат да включват:

 • Цена (често номер 1 за новите блогъри)
 • Безплатно име на домейн
 • Поддръжка на SSL или безплатно Да шифроваме интеграцията на SSL
 • Безплатна миграция на уебсайтове (важно, ако не искате сами да мигрирате уебсайта си в WordPress)
 • Напълно управляван
 • Технически спецификации (PHP, Nginx и т.н.)
 • Ежедневно архивиране на уебсайтове, въпреки че все още препоръчваме да използвате приставки, за да архивирате WordPress сами
 • Поддръжка за чат, имейл или телефон за бърза техническа помощ
 • FTP / SFTP достъп
 • Общи оценки / отзиви

3. Изберете страхотна WordPress тема

В момента има много визуално зашеметяващи теми, които можете да изберете. Изглежда обаче не е задължително да се равнява на изпълнение, особено ако темата е слабо кодирана. Дори проста тема за блогове може да забави уебсайта ви, ако разработчикът не знае какво правят. Най-добрият ви залог е да изберете тема с високи оценки за бързи тестове.

Обща тема за Drag & Drop WordPress

Обща WordPress тема

Разбира се препоръчваме нашата тема WordPress Total. Ръчно изграден тук, в WPExplorer, той не само е пълен с страхотни функции, но е и изключително бърз. Просто погледнете това ръководство от Kinsta как да го направите оптимизирайте темата Total WordPress за скорост!

Темата включва множество вградени опции за цветове, шрифтове, оформления, персонализирани типове публикации, стилове на заглавия и други. Не използвате персонализиран тип публикация (или друга функция)? Общо включва настройки за оптимизация, за да деактивирате функции за ускоряване на WordPress в задния план на вашия уебсайт.

Темата включва също WPBakery Page Builder, композитор за визуална страница с влачене и пускане. Това може да се използва за създаване на напълно персонализируеми дизайни на уебсайтове, без да забавяте уебсайта си (доверете ни се – просто разгледайте нашите демонстрации на Total Theme, за да видите колко бърз може да бъде вашият уебсайт).

Елегантна безплатна WordPress тема

Елегантна безплатна WordPress тема

Търсите проста, бърза и безплатна тема за вашия блог, портфолио или бизнес уебсайт? Елегантната безплатна тема е чудесна опция, която включва вградени и лесни за използване функции като шаблон за начална страница, видове персонал и портфолио публикации и основен блог. Темата включва шепа опции за персонализиране на цветове, лого, джаджи на футера и няколко други настройки. Но това поддържа елегантния лек тегло! Ако искате да добавите още персонализиране, помислете дали да добавите свой собствен CSS или да използвате добре кодиран визуален редактор като Yellow Pencil.

Тема по подразбиране двадесет и седемнадесет

Двадесет и седемнадесет WordPress тема

И на последно място, темата за WordPress по подразбиране за годината обикновено е добър избор, когато обмисляте скоростта на сайта. Когато гледате Двадесет Седемнадесет (както и предишни години) темата е добре кодирана и функциите са сведени до минимум, което е добър показател, че дори след като добавите съдържание, темата ви не трябва да забавя скоростта на страницата ви (трябва да имате предвид, когато добавяте плъгини).

Но ако искате да тествате друга тема (или дори да тествате Total за себе си), просто използвайте тестовете за скорост, които свързахме по-горе, за да тествате демонстрациите на темата.

4. Избягвайте да претрупвате сайта си с ненужни приставки

Монитор на заявката Безплатен Plugin за WordPress

Ако се чудите дали твърде много плъгини могат да забавят работата на вашия уебсайт WordPress, отговорът е може би. Това наистина, ако ще зависи от размера на вашите приставки, ако те са съвместими помежду си, ако има припокриващи се функции и най-важното дали са добре кодирани приставки (точно като теми, дори ако инсталирате обикновен плъгин за социални връзки може да спре вашия сайт, ако е лошо кодиран).

Въпреки че един от ключовите диференциатори, който отделя WordPress от другите платформи, е неговият широк масив от приставки, това не означава непременно, че трябва да инсталирате всички плъгини, които виждате. Опитайте само Инсталирай плъгини, от които се нуждаете, не забравяйте да Изтрий плъгини, които вече не използвате (няма смисъл да сте приставка за приставки) и не забравяйте актуализация вашите приставки, за да ги поддържате във върха на върха.

Когато избирате приставки, не забравяйте да се съсредоточите върху качеството, а не върху количеството. Ето няколко съвета за управление на приставки:

 • Тествайте скоростта на уебсайта си (и стартирайте резервно копие на уебсайта, за да бъде безопасно) преди и след инсталирането на нов плъгин
 • Използвайте плъгин производител като безплатния Монитор на заявките
 • Изберете за плъгини с множество функции (като Jetpack – звезда за всичко в едно на WordPress)

5. Активиране на кеширането на WordPress

WP Супер кеш

Един от най-сигурните начини за ускоряване на WordPress е чрез настройване на кеширане (дори WordPress казва така в сборник от старинни ръкописи). Той може значително да увеличи скоростта на зареждане на уебсайта Ви, дори когато използвате споделена хостинг услуга. Той работи, като показва статично копие на уебсайта си, а не изпълнява PHP и провежда обаждания от базата данни за всяко посещение – спестява ви тон трафик в процеса.

WordPress използва този процес на множество места от вътрешното си функциониране. Можете обаче да подобрите нивото на кеширане на други процеси в WordPress (и в крайна сметка да ускорите WordPress като цяло), като инсталирате приставки за кеш като W3 Total Cache или WP Super Cache.

Искате да научите повече за това какво е кеширане на WordPress, защо трябва да го използвате и как да го прилагате на вашия уебсайт? Вижте пълното ни ръководство за кеширане на WordPress.

6. Ускорете WordPress с CDN

Ползите от използването на CDN за вашия WordPress сайт

Мрежа за доставка на съдържание е директно разширение на вашия сървър на уебсайтове, разположен по целия свят, който кешира статичното съдържание на вашия уебсайт. Статичното съдържание на вашия сайт като изображения, CSS и JavaScript файлове се съхранява на тези различни сървъри като кеширани копия. Когато посетител кликне върху вашия уебсайт, сървърът, който е най-близо до местоположението на посетителя, ще извлече съдържанието ви и ще го достави впоследствие.

Освен, че ускорява доставката на вашето съдържание на посетителите си, още едно от предимствата на използването на CDN с WordPress е, че той намалява латентността, тъй като намалява разстоянието между сървъра и крайната машина (в сравнение със споделения хостинг или управлявани хостинг услуги, които използва само един сървър). Тест за латентност на уебсайт, проведен от KeyCDN, показа, че уебсайт, използващ CDN, може да изпита моментално намаление на латентността със 73%.

Има много страхотни безплатни опции за CDN за потребители на WordPress. Според нас някои от най-добрите доставчици на CDN включват CloudFlare, Jetpack е Photon и CDN77 (която има 14-дневна безплатна пробна версия).

7. Надстройте вашата PHP версия

PHP-FPM

За начинаещи PHP е скриптов език за създаване на динамични интерактивни уебсайтове като WordPress. WordPress разчита на PHP да изпълни своя код за генериране на уеб страници. Версията на PHP има огромно влияние върху производителността на вашия уебсайт WordPress – така че ако можете да надстроите до PHP 7, отидете за това, за да ускорите инсталирането на WordPress на вашия сървър. Всъщност бенчмарк, изпълнен от Kinsta Managed Hosting, показа, че PHP 7 е почти 2 пъти по-бърз от предишната му версия.

Надграждането обаче може да бъде или да не е ваш избор. Консултирайте се с вашия доставчик на хостинг услуги, за да видите дали вашият сървър все още е надстроен или да разберете срока за надстройка. Възможно е някои стари функции вече да не се поддържат, затова се уверете, че след надстройката внимателно тествате уебсайта си (включени са тема и приставки).

8. Оптимизирайте изображенията за подобрена скорост на сайта

WP Smush оптимизатор на изображения

Можете също така да намалите времето за зареждане на уебсайта си, като оптимизирате вашите изображения. Когато качвате изображение на уебсайта си в WordPress, можете да изберете да го компресирате или запазите като прогресивен JPG. Други начини за оптимизиране на вашите изображения, за да ускорите WordPress са следните:

 • Преоразмерете и изрежете изображения, преди да ги качите, използвайки основен софтуер за редактиране на снимки
 • Компресирайте и оптимизирайте изображения, преди да ги качите Kraken.io (лесен и безплатен оптимизатор)
 • Свийте качените изображения чрез плъгини за оптимизиране на изображения като WP Smush, WP Smush Pro (любимият ни) или the Ewww оптимизатор на изображения
 • Деактивирайте горещата връзка на изображението (или поне предприемете стъпки, за да предотвратите гореща връзка)
 • Определете размерите на изображението във вашата тема WordPress
 • Отложете зареждането на изображението, докато е необходимо, с ленив плъгин за зареждане на WordPress

9. Почистете базата данни и ограничете ревизиите на публикациите

Оптимизация на база данни

След като се насладите да използвате уебсайта си WordPress известно време, вашата база данни ще съдържа неизползвани, осиротели и дублирани данни, които не са ви необходими, така че трябва да отнемете минута, за да оптимизирате вашата база данни на WordPress. Премахването на тези данни може да намали размера на вашата база данни, като направи процеса на архивиране значително по-бърз и по-важно, това ще подобри цялостната ефективност на вашия уеб сайт.

Редакциите на публикациите също заемат място във вашата база данни, така че е добра идея да ограничите броя на чернови, съхранени до минимум 2 или 3, за да ви послужат като резервни копия. Просто добавете този ред код към вашия wp-config.php файл:

дефинирайте („WP_POST_REVISIONS“, 3);

Или за да улесните живота си можете да използвате плъгин. Една популярна опция е WP оптимизиране, която включва лесни опции за почистване на вашите публикации, коментари, проследяване, метаданни и други.

10. Деактивирайте Pingbacks и Trackbacks

Външни връзки

По подразбиране WordPress изпраща и получава пингове и връщания от и към други уебсайтове. Това се случва, когато други сайтове споменават вашия уебсайт, който от своя страна ви уведомява и след одобрение актуализира данните в публикацията ви. Това може да доведе до добавяне на неподходящи връзки към вашия сайт, което може да доведе до объркване на посетителите ви и също така да повлияе на ефективността на уебсайтовете ви..

Настройки за дискусия в WordPress

За да деактивирате известията за pingbacks и trackbacks на уебсайта си WordPress, влезте в таблото за управление и след това отидете на Настройки> Обсъждане и премахнете отметката от „Разрешаване на известия за връзки от други блогове (pingbacks и trackbacks)“ опция.

Обобщавайки

Засилването на скоростта на уебсайта Ви ще даде съществен тласък не само на търсачките, но и на Вашата аудитория и опит на клиентите. Въпреки, че уебсайтът, оптимизиран за скоростта, не е всичко, това може да ви помогне много за привличане на повече трафик към вашия уебсайт и може да увеличи броя на доволните потребители, които в крайна сметка могат да се превърнат в качествени клиенти и продажби.

Ускорете WordPress инфографики

Искате ли да продължите да четете съвети за ускоряване на вашия уебсайт WordPress? Поръчай това визуално ръководство за ускоряване на WordPress от WP Shrug за това как да ускорите вашия уебсайт WordPress, който можете да видите и изтеглите от техния блог.

И както винаги, не се колебайте да задавате каквито и да е въпроси или да добавите свои съвети как да ускорите WordPress в коментарите по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map