Как да създавате и споделяте съдържание във вашия WordPress сайт

СЪВЕТИ Как да източник и споделяне на съдържание на вашия WordPress сайт

Когато обмисляте да добавите ново съдържание към уебсайта или блога си, е много вероятно да помислите за създаването на статии в дълги форми или оригинални публикации. Това е само естествено и повечето сайтове ще искат да дадат приоритет на уникалното съдържание. Това обаче може да бъде и интелигентен ход за източник и споделяне на подходящо съдържание на трети страни с вашите читатели, когато имате възможност.


Едно от най-добрите неща в интернет е до това колко информация предоставя достъп – там има статия или уебсайт за почти всичко. Свързването с това съдържание или превръщането му в полезни ресурси е едновременно услуга за вашите читатели и отличен начин да свалите част от натиска от себе си.

В тази статия ще поговорим защо може да искате да споделяте съдържание на трети страни и ще обсъдим най-често срещаните начини за това. Тогава ще ви представим някои удобни приставки за WordPress, които ще ви помогнат да свършите работата. Да започваме!

Трябва ли да обмислите споделяне на съдържание от трети страни?

RSS агрегатор на WP: WPNewsDesk

Чудесен пример е WP News Desk (захранва се от RSS Aggregator Pro), който споделя новини от реномирани източници на WordPress в мрежата.

Важно е да имате много качествено, оригинално съдържание на уебсайта си. Споделянето на вашите собствени уникални идеи ви позиционира като експерт и включва твърде много дублиращо се съдържание на вашия сайт може да бъде проблематично за оптимизация на търсачките. Освен това е много полезно да се ориентирате и споделяте външно съдържание заедно със собствената си работа.

Издирването и споделянето на подходящо съдържание на трети страни е интелигентна идея по следните причини (и повече):

 • Това облекчава натовареността ви – можете да включите по-полезно съдържание на вашия сайт, без да се налага да правите всичко сами.
 • Предлагането на външни източници и цитати подобрява достоверността на вашето собствено съдържание.
 • Можете да се позиционирате като знаещ орган, като насочите читателите към най-добрите места за намиране на информация.
 • Споделянето на чуждо съдържание е отличен начин за насърчаване на връзки и взаимоотношения.

Ако никога не свързвате или не споделяте външни ресурси, пропускате възможност да станете част от по-големия разговор, който вече съществува онлайн. Затова се опитайте да намерите баланс между оригинално и споделено съдържание, което работи за вас.

Как да споделяте съдържание с WordPress

Сега нека да обсъдим как всъщност да започнем да споделяме съдържание на трети страни. Има много опции там и най-добрият подход Вие ще зависи от вашия сайт, поле и публика. Най-вероятно ще искате да използвате комбинация от стратегии.

Ето няколко от най-ефективните подходи:

 • Просто свързване. Създаването на външни връзки в съдържанието ви е лесно и ви позволява да предоставяте цитати, заедно с допълнителна информация, за която нямате време (или място) да се покриете. Това е основна стратегия, от която всеки може да се възползва.
 • Обобщение на съдържанието. Този подход използва RSS емисии за автоматизиране на процеса на споделяне на съдържание. Което от своя страна прави това бърз и лесен вариант. Можете да вграждате емисии на вашия сайт, за да изтегляте и показвате подходящо съдържание от цялата мрежа. Това предоставя на вашите читатели актуализации в реално време за важна информация и спестява ви много време. ]
 • Курация на съдържанието. Курацията е процесът на намиране на външни ресурси и представянето им на вашите читатели чрез публикация в блог, бюлетин, социална мрежа или някакъв друг метод. Започвате със съдържание на трети страни, но добавяте в собствения си усет или мнения. Това е може би най-трудоемката от тези опции, но може да осигури най-много контрол и потенциална стойност.

Всички тези подходи изискват малко предварителна работа. За щастие WordPress предлага изобилие от инструменти, които да ви помогнат да внедрите стратегии за споделяне на съдържание.

Вярно е, че едно от най-добрите неща в WordPress е, че има приставка за почти всичко, което може да искате да направите. Намирането на перфектния плъгин може да бъде трудно, затова по-долу сме събрали заедно някои от най-добрите опции за куриране и обобщаване на съдържание за споделяне на съдържание от трети страни..

1. WP RSS агрегатор

WP RSS Pgregin за агрегиране

Ако идеята за обобщаване на съдържанието ви заинтригува, това е приставката, която трябва да проверите. WP RSS агрегатор ви позволява да комбинирате няколко RSS емисии и да ги показвате заедно на вашия сайт. Можете да изберете източниците, които смятате, че са най-ценни, интегрирайте ги в един удобен списък и оставете приставката да свърши останалото. WP RSS Aggregator е солидна опция, ако искате да споделяте полезно съдържание на трети страни, без да си замърсявате ръцете, извършвайки „ръчна“ работа.

Основни функции

 • Импортирайте и комбинирайте толкова RSS емисии, колкото са ви необходими
 • Използвайте кратък код, за да показвате лесно съдържание на емисиите на вашия сайт
 • Наложете различни ограничения за това какво съдържание се импортира, показва и съхранява

Основната версия на WP RSS Aggregator е безплатна, но ако искате много от по-полезните й функции (като импортиране на RSS съдържание като публикация и показване на откъси и изображения от емисионни елементи), ще трябва да купите един или повече от негов премиум добавки.

2. Echo RSS

Echo RSS Вносител / Генератор

Друг вариант е приставката Echo да създаваме публикации от RSS емисии, както и да създадете свой собствен неограничен брой персонализирани RSS емисии за вашите читатели. Този плъгин предлага лесен начин да лекувате съдържание, насочено към вашата аудитория. Плъгинът се свързва в публични RSS емисии, за да генерира публикации в собствения ви блог, който след това можете да използвате, за да създадете свой собствен RSS.

Основни функции

 • Използва API на SimplePie
 • Автоматично генериране на публикации
 • Създавайте неограничени RSS емисии

Големият проблем тук е, че съдържанието всъщност не е уникално. Въпреки че предлага лесен начин да предложите на читателите си нишово съдържание (например, можете да споделяте и да свързвате най-новите крипто-съвети от различни блогове на вашия собствен сайт за обмен), не бих препоръчал да разчитате на него за цялото си съдържание нужди за създаване.

3. MyCurator

MyCurator Plugin

Плъгинът MyCurator е малко уникален. Вместо да предоставяте източници, приставката идва при вас със статии, които смята за уместни. Как? След като установите темата, която ви интересува да намерите ресурси за вас, просто увеличете и намалете резултатите от гласовете, които плъгинът предоставя. Въз основа на вашите гласове MyCurator се стреми да предостави целево съдържание за нуждите на вашите статии.

Основни функции

 • Умно куриране на съдържание чрез гласове нагоре / надолу
 • Настройка на RSS и източници на сигнали
 • Посочете вашия език

Можете да използвате MyCurator безплатно за една тема, но ще трябва да се регистрирате за премиен план за повече от това. Профилните планове са на цена от 15 долара на месец за до 6 теми, а бизнес плановете от 30 долара на месец за неограничени теми.

4. Натиснете напред

Натиснете Плъгин за напред

PressForward е безплатен плъгин, който можете да използвате, за да проектирате персонализиран набор от източници за обобщаване на съдържанието си. Плъгинът работи с RSS емисии, както и много други опции в нашия списък, както и с маркери за конкретни страници източник. Но уникалното е, че има вградени опции за приписване, автоматично пренасочване към оригиналния източник и поддръжка за екипи (например сътрудници, редактори или други потребителски роли).

Основни функции

 • RSS, Атомна емисия и източник на маркери
 • Интегрирайте стандартизирано съдържание
 • Запазете курираното съдържание като чернови
 • Добавете атрибуция на съдържание или пренасочване към източника

Забавен факт за този 100% безплатен (без upsell) плъгин е, че той се поддържа от университета Джордж Мейсън. Той е създаден като част от техния проект, наречен PressForward, който има за цел да централизира дигиталните медии и да създава концентрационни центрове.

5. Курационен сюит

Изображение на приставката Curation Suite.

Ако курирането на съдържание е по-скоро ваш стил, вижте Curation Suite. Това цялостно решение добавя странична лента към редактора на вашите публикации, която ви позволява да търсите външно съдържание, без да ходите никъде. Тя привлича съдържание от различни източници, които се фокусират върху новини, социални медии, изображения и видеоклипове. Curation Suite е идеален инструмент за бързо намиране и организиране на ресурси за създаване на полезни курирани страници или публикации.

Основни функции

 • Ограничете търсенията си до определени надеждни източници
 • Добавете бързо към публикацията си съдържание чрез визуален редактор
 • Възползвайте се от преки пътища, които ви позволяват да добавяте каквото и да е съдържание към вашия сайт, дори когато не сте на таблото за управление

Курационният апартамент не е евтин – ще ви струва 197 долара годишно за годишно членство (или $ 24 на месец, ако предпочитате да извървите този маршрут). Това обаче е перфектен вариант за тези, които искат да се заемат сериозно с курирането на съдържание и ще ви спестят много време и енергия в дългосрочен план.

6. Поток на потока

Flow Flow Social Plugin WordPress

Информация и изтеглянеВижте демонстрацията

Плъгините, изброени по-горе, са чудесни за обобщаване на съдържание от RSS емисии или куриране на традиционно съдържание. Но какво да кажем за социалните медии? Тук свети Flow Flow. С Flow Flow можете да изтеглите от социални потоци, за да създадете отзивчива мрежа от съдържание, подходящо за вашите читатели.

Основни функции

 • Чувствително оформление с зареждане AJAX
 • Бутони и броячи в социалните медии
 • Мрежи сортиране и опции за търсене
 • Съвместим с многосайтови сайтове

Това каза – безплатната версия на Flow Flow поддържа само Facebook, Twitter, Instagram и Pinterest. Ако искате да използвате RSS емисия, публикации в блогове или други мрежи (Youtube, Soundcloud, Tumblr и т.н.), ще трябва да надстроите до Flow Flow Pro. Но имайки предвид, че е на цена от разумни $ 35, бих казал, че си струва инвестицията.


Търсенето на съдържание от мрежата е идеалният начин да станете част от по-широка общност. Ще укрепите своята достоверност чрез споделяне на полезни ресурси и ще поканите други да споделят вашето съдържание в замяна. Освен това ще можете да разраствате по-бързо уебсайта или блога си, като добавяте материали с по-бързи темпове.

Имате ли съвети как да намерите страхотно съдържание, което да споделите с читателите си? Разкажете ни за тях в секцията за коментари по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map