Как да създадете WordPress блог, от идеята за публикуване

Как да създадете WordPress блог публикация

Така че искате да бъдете блогър. Това е страхотно! Но какво ще стане, ако сте новак в целия бизнес с блогове и не знаете първото нещо за написването на блог? Може би вече имате опит в писането, или може би не. Всичко, което знаете, е, че имате неща, които да споделите с останалия свят. В тази статия ще ви помогнем да започнете, като ви преведем през написването на първия си пост и публикуването му с WordPress.


Започнете с идея

Както всеки опитен писател ще ви каже, писането е трудно – особено да започнете. Но не се плашете! Всичко, което е необходимо за начало, е идея. Ако вече имате идея или дори няколко, това е чудесно! Ако не го направите, този раздел ще ви помогне да започнете да създавате идеи за неща, за които да пишете (и може би ще вдъхнови някои от вас с идеи вече).

Първо, трябва да отговорите на някои въпроси. Каква е целта на вашия блог? Замислено ли е да става въпрос за всичко и всичко, или просто запълва определена ниша в блогосферата? Определянето на вашите цели за блога ще ви помогне да излезете с идеи за публикации.

Част от измислянето на идеи за публикации е причина за публикуване. Защо пишете публикацията? Какво възнамерявате да направите тази публикация, ако има нещо друго? Причината може да е толкова проста като „Публикувам само защото мога“, но ето още няколко въпроса, за да ви накарат да мислите (което, между другото, би могло да се отнася и за целта на блога, а не само за публикацията) :

 • Пишете ли уроци?
 • Споделяне на рецепти?
 • Информиране на масите за кауза или важна тема?
 • Споделяне на вашите мисли и мнения?
 • Предоставяне на експертиза?
 • Актуализиране на приятели и семейство за вашия живот?

Каквото и да решите да пишете, важното е, че пишете за това, което искате или какво ви интересува. Писането за вашия блог не е същото като писането под наем – можете да избирате вашите теми, без да се налага да ги одобрявате или преглеждате от никого. Може би става дума за спор за спорен въпрос. Може би е съвет или урок, който искате някой да ви е дал. Може би наистина сте харесали мем, или рецепта, или книга, или филм. Може би просто презаписвате публикация, която някой друг е написал, че ви харесва. Вие сте ограничени само от това, което можете да измислите.

Писане на вашия пост

Писане на вашия блог

Наистина няма правилен или грешен начин за писане на блог, но има основен процес, който повечето писатели следват: Мозъчна буря. Outline. Проект. Ревизиране. Проверят. публикувам.

След като изброите някои идеи и изберете тема, може да бъде полезно да планирате какво искате да напишете. Една очертание служи като ръководство за това, което ще каже вашият пост. Но не всяка публикация ще изисква контур, така че не се чувствайте като всеки път.

Ами ако, очертайте или не, просто не знаете какво да кажете? Това е добре. Просто пишете. Актът на намаляване на думите на страницата ще изтече повече думи и преди да знаете това, ще напишете няколко абзаца, може би дори няколко страници. Няма значение дали написаното от вас е достатъчно или твърде много или е добро или дори е публикувано – това е само първото проект. (Разрешено е, понякога можете да го получите веднага на първо движение, но не очаквайте!)

Следващата стъпка е ревизия. Както при очертаването, това не е стъпка, която трябва да предприемате всеки път; можете да изберете просто да публикувате първия си чернови такъв, какъвто е. Но в зависимост от това кои са вашите читатели и колко професионално се представяте, може да е полезно да направите поне една редакция. Можете да разгледате написаното, да решите кое е важно и да промените кое е неправилно или няма смисъл.

коригиране е важно. Autocorrect прави много за вас правописно, но не може да провери контекста на думите, които пишете. Така че не забравяйте да направите малко коректура, за да сте сигурни, че сте използвали добър английски език и нямате печатни грешки. Ако искате някой да прегледа вашата публикация вместо вас, преди да напишете, вземете приятел или колега, на когото имате доверие.

WordPress Оптимизация за търсачки

Тъй като вашият блог е в интернет, важно е да запомните SEO, докато пишете публикацията си. Има много неща за научаване на SEO (има цели блогове, посветени на него, като Yoast и Моз) и няма да можем да обхващаме всичко за WordPress публикация SEO в тази публикация. Но една от най-важните точки за SEO, която трябва да запомните, когато пишете публикацията си, е ключови думи.

Ключовите думи са в центъра на вниманието на вашата публикация и вероятно ще използвате същите ключови думи отново и отново, докато пишете повече публикации за своя блог. Търсачките (като Google или Bing) ще забележат, когато редовно добавяте съдържание и когато същите думи или кратки фрази продължават да се появяват. Това ще ви помогне да класирате в резултатите от търсенето по тези термини, ще улесни новите читатели да ви намерят. За да си помогнете с SEO SEO за публикации, може да помислите и за безплатен плъгин като Yoast SEO или Всичко в едно SEO което добавя опции за SEO точно на страницата ви за публикации.

Вече имате основите как да пишете публикация в блог. Ако все пак искате или имате нужда от помощ за писане, има много други налични ресурси. Но засега ще преминем към публикуването на публикацията ви.

Създаване на публикация в WordPress

Сега има няколко начина, по които можете да вкарате черновата си в WordPress, за да бъде публикувана. Първото и най-лесно е да го напишете правилно в WordPress. Просто влезте в сайта си и добавете нова публикация, която можете да направите по един от трите начина:

 1. Кликнете върху иконата с знак плюс в заглавката.
 2. От таблото за управление на администратора на WP отидете на „Публикации“ в менюто на страничната лента и щракнете Добави нов.
 3. Също така от таблото за управление на WP Admin използвайте джаджата за бърз чернови.

Три начина за добавяне на публикация в WordPress

Която и опция да отидете, кликнете в полето за редактор на текстове и започнете да пишете. Ако не го публикувате веднага – например, ако трябва да спрете в средата на писане или искате да го преразгледате по-късно – щракнете върху Чернова бутон. Това ще запази черновата си, за да можете да се върнете към нея по-късно, дори и да излезете.

И не забравяйте да оптимизирате SEO заглавието на публикацията си. Опитайте се да изберете нещо закачливо, което хората ще искат да щракнат. Освен това трябва да добавите някои ключови думи, така че да се надяваме да се покажете в резултатите от търсенето.

Чернова

Вторият начин да добавите черновата си в WordPress е да напишете публикацията си в програма за текстообработка и да я копирате и поставите в текстовия редактор в WordPress. Това може да е сложно, защото понякога форматирането ще се промени или ще причини проблеми, когато го копирате и поставите, така че ако искате да преминете по този маршрут, препоръчваме да използвате основен редактор като Notepad или TextEdit.

Изчистване на форматирането на публикациите

Ако наистина искате да използвате Word или Pages, просто не забравяйте да поставите съдържанието си в раздела „текст“, когато създавате вашата публикация в WordPress. Ако забравите и поставите съдържанието си в раздела „визуално“, можете да използвате бутона „ясно форматиране“, за да премахнете текстови формати (удебелен, курсив, очертан) – но все пак ще трябва да кликнете върху текстовия раздел, за да търсите всички педя или маркери.

Форматиране на публикацията ви

След като създадете съдържанието си, можете да го подобрите, като добавите форматиране. WordPress разполага с множество страхотни опции, вградени в редактора на публикации, за да ви помогне да направите съдържанието си по-четимо, както за действителните човешки читатели, така и за ботовете на търсачките. За да ги видите всички, щракнете върху „превключване на лентата с инструменти“, за да отворите кухненската мивка.

Форматиране на блога за кухненски мивки

Основите

Някои важни опции, които вероятно ще използвате, трябва да са очевидни от иконите на бутоните. Смели, курсиви, подчертаване, обозначени и подредени списъци трябва да са добре познати. Това са важни инструменти за подпомагане на увеличаването на четливост от публикациите в блога ви и да наблегнете на ключовите си думи за търсачките.

Форматиране на блог публикации

Добавяне на връзки към публикации

Когато създавате своя публикация, може да искате да добавите връзки към свързано съдържание. Това е страхотно! Свързване прави съдържанието ви по-ценно за вашите читатели, плюс търсачките като него, когато свързвате към реномирани източници. Просто маркирайте текста, към който искате да добавите връзка (нарича се текст на котвата) и кликнете върху бутона за вмъкване / редактиране на връзката. Уверете се, че когато поставяте връзките си, за да отметнете квадратчето, за да отворите връзката си в нов прозорец или раздел, по този начин вашите читатели ще останат на вашия сайт.

Форматиране на връзки в блога

Друг съвет за връзката е да добавите атрибут на заглавието в „текстовата“ страна на редактора (и ако не искате да правите това или не знаете как, създадохме обикновен плъгин, който автоматично ще добави атрибути на заглавието за теб). Заглавията на връзките са важни, тъй като позволяват на читателите да знаят къде ги изпращате, както и за SEO, тъй като можете да добавите по-добро описание (с ключови думи) за вашата връзка, а не да разчитате на текста на котвата.

Добавяне на заглавия и подпозиции

Трябва да добавяте заглавия към почти всяка публикация, която пишете. Това дори може да са същите заглавия, които сте използвали, когато първоначално очертаете публикацията си. Заглавията помагат на вашите читатели да се ориентират по вашето съдържание и да следват потока ви от мисли. За SEO, вашите структура на заглавието казва на търсачките кое съдържание е най-важно (така че не забравяйте тези ключови думи).

Форматиране на заглавия в блог

Просто щракнете върху падащото поле, за да изберете заглавията си. Обикновено заглавието на блога ви ще бъде заглавие 1 (което използва етикета за форматиране H1), което означава, че това е най-важната фраза на страницата. След това трябва да използвате H2 заглавия за основните си секции от съдържанието, последвани от H3 подзаглавия по-долу. Можете да продължите (H4, H5, H6), но освен ако не се занимавате с много подробно съдържание, обикновено е излишно, а след заглавията на H3 можете да използвате вместо това удебелен текст.

Публикуване на вашата публикация

WordPress включва няколко опции за това, когато се готвите да публикувате публикацията си. Можете да изберете дали искате публикацията ви да бъде публична или защитена с парола5 и дали искате да я публикувате незабавно или да насрочите да бъде публикувана автоматично в бъдеща дата и час. Има и бутон за визуализация на публикацията ви, за да можете да видите как ще изглежда на живо.

публикувам

Категории и етикети на WordPress

Освен това имате възможност да добавите категории и маркери към публикацията си, което препоръчваме да направите преди да публикувате. Категориите са по-широки и трябва да са общите теми, които блогът ви обхваща. Например тук, в WPExplorer, нашите категории блогове включват WordPress теми, съвети, отзиви, раздавания и няколко други. Етикетите са по-конкретни и трябва да бъдат много фокусирани. Ако към тази публикация бяха добавени маркери, те може да са блогове, писане, начинаещи, SEO за блогове или нещо подобно.

Както можете да видите, категориите и маркерите са много важни за SEO на вашия уебсайт и след като имате няколко публикации, трябва да добавите по една или повече категории и тагове към всеки от тях. ще ви помогне да ги организирате за бъдеща справка и ще помогне на читателите, докато преглеждат вашите публикации.

categories_tags

WordPress изображения

Последната опция, която може да искате да добавите, е представено изображение. Можете да вмъкнете всички видове медии в публикацията си в WordPress, но представеното изображение е избрано с помощта на опцията вдясно от вашето съдържание.

Препоръчано изображение на WordPress

Препоръчаните изображения са чудесен инструмент, тъй като те ще се показват в резултатите от търсенето на изображения. Когато качвате ново изображение, не забравяйте да дадете на изображението си добро, SEO заглавие и алт текст. Заглавието на изображението е по-скоро за достъпност и ще се използва от екранните четци, докато alt текстът е това, което търсачките ще виждат.

Добавяне на избрани изображения в WordPress

С всички тези опции, най-накрая сте готови да публикувате публикацията си! Просто щракнете върху публикувам бутон и сте готови. Кликнете върху бутона, за да пуснете публикацията си на живо, където хората и търсачките могат да я намерят!

Трябва да направите промяна?

Ако някога изпитвате нужда да се върнете и да промените нещо или ако разберете, че сте направили грешка, можете да се върнете редактиране на публикувани публикации по всяко време. Можете да направите това от джаджа „Your Stuff“ на таблото си или от екрана „Всички публикации“.

заключение

Написването на първата ви публикация в блога може да бъде страшно, но не е необходимо! Следвайте съветите в тази статия за това как да пишете и публикувате публикация в блог в WordPress и скоро ще блогвате като професионалист. Какво беше да напишеш първата си публикация? Как се почувствахте, когато щракнахте върху Публикуване? Споделете вашите истории в коментарите по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map