Как да създадете уебсайт за малък бизнес WordPress

Как да създадете уебсайт за малък бизнес WordPress

Взехте ли решение да създадете уебсайт за малък бизнес? Наистина е важно да се признае необходимостта от създаване на силно онлайн присъствие и един от най-добрите начини да направите това е със уебсайта на WordPress за малък бизнес. Защо WordPress? Защото WordPress е перфектен за малкия бизнес! Това ще даде на вашия бизнес солидна база и добър шанс да разкрие потенциала си докрай в мрежата. С WordPress е лесно да изградите марката си, да пускате на пазара бизнеса си онлайн и да установите самоличността си чрез качественото съдържание, което предлага уебсайтът ви.


Докато уебсайтът ви трябва да е лесно достъпен за вашия целеви пазар и да задоволява техните естетически предпочитания. Той също така трябва да разкаже историята на вашата марка, да се различава от конкурентите и да се представи пред бъдещите клиенти. Преимуществото тук е, че чрез дизайна, който внедрявате и съдържанието, което създавате вашия малък бизнес, трябва да може да съобщава на клиентите, че сте надежден и надежден ресурс.

Сега, как се занимавате с изграждането на уебсайт за малък бизнес WordPress? Ето няколко основни стъпки и съвети, които ще ви помогнат да започнете.

Contents

Настройка на вашия уебсайт: Самото начало

Ако се чувствате затрупани от първоначалните стъпки за създаване на собствен уебсайт, просто прочетете и ние ще ви помогнем. Помислете добре как изглежда бъдещият ви уебсайт, неговите функционални функции, заглавие и т.н. Можете да оборудвате уебсайта си за малък бизнес WordPress с всичко по-горе, като следите целевия пазар за вашия бизнес, търсачките и особеностите на вашата марка.

Намерете добър хостинг

WordPress хостинг

В основата на всеки уеб сайт е добрият хостинг. Тъй като създавате уебсайт WordPress за малък бизнес, препоръчваме да пропуснете споделени или основни планове за хостинг в облак и да предприемете нещо, което да се управлява. По-специално препоръчваме да разгледате Flywheel, Kinsta или WP Engine (което използва WPExplorer). И трите компании предлагат върха на линията, изцяло управляван хостинг на WordPress. Това означава, че се грижат за хардуера, софтуера, сигурността на вашия сървър и повече за вас, така че да можете да се съсредоточите върху изграждането на вашия бизнес.

Изберете и регистрирайте име на домейн

Заедно с хостинга на вашия малък бизнес уебсайта на WordPress ще се нуждае и от име на домейн. Но не само всяко старо измислено име ще го направи. Името на домейна на вашия уебсайт трябва да бъде едновременно маркируемо и запомнящо се. Защо е толкова важно? Тъй като име на домейн представлява вашия бизнес и често формира първо впечатление на човек за вашите услуги. Ето защо тя трябва да бъде подходяща за вашата марка, както и запомняща се на посетителите. Те трябва да го помнят и да се връщат на вашия сайт отново и отново.

Брандиране на шаблони за чудовища

Пример: Templatemonster Брандинг

Ето кратък списък от неща, които трябва да вземете предвид, за да изберете правилното име на домейн:

 1. Дръжте го сбито. Име на домейн от около три или четири думи ще задържи вниманието на хората и ще бъде лесно запомнящо се.
 2. Не използвайте тирета или номера за името на вашия домейн. Въпросът е, че хората често забравят да включат тирета или да ги поставят на неправилно място, когато въвеждат или споделят име на домейн. Що се отнася до числата, хората понякога са объркани, не са сигурни дали числото е изписано или трябва да бъде посочено в числовата форма. Не искате хората да идват на грешен сайт поради поставянето на тирета или номера в името на домейна за вашия бизнес, нали??
 3. Улеснявайте изговарянето, въвеждането и заклинанието. Чрез опростяване на името на вашия домейн ще увеличите вероятността за споделянето му. Хората трябва да намерят лесно да кажат на глас, да напишат или да изписват.
 4. Уверете се, че името на вашия домейн се запомня лесно и се свързва с вашата марка. Обществеността ще ви намери онлайн и ще ви сподели с други с помощта на името на домейна. Следователно, тя трябва да е от значение за вашата марка и да я представя перфектно. И не забравяйте, че трябва да бъде сравнително лесно да се припомни, след като сте видели или чули. Завършете имената си домейн с познато разширение. Разширението „.com“ вероятно ще е най-познатото (75 процента от съществуващите имена на домейни). Помислете да прекратите вашето с това и да улесните хората да си спомнят дори когато времето минава.

GoDaddy $ 0.99 Имена на домейни

Вземете новото си име на домейн от GoDaddy за по-малко от долар (за първата година), когато използвате нашата връзка! Чудесно време е да ребрандирате или започнете нов блог и да запишете на страхотния си нов URL адрес.

Вземете домейн от GoDaddy

Дизайн на лого

Точно като името на домейна на вашия сайт, корпоративното лого е част от идентичността на вашата марка. Освен това помага на хората да ви запомнят. Бихте ли искали да имате страхотно лого на уебсайта на вашия малък бизнес WordPress и да направите трайно впечатление на потребителите си? Какво прави страхотно лого? Аспектите ще варират в зависимост от индустрията и вида на бизнеса, в който се намирате, но има някои общи елементи за всички лога, които искат да получат статут на страхотно лого.

Шаблон: Чудовища

Пример: Шаблон за лого за пазаруване

Вашето лого трябва да е свързано с вашата марка или вашия продукт

Не разбирайте погрешно – вашето лого не е задължително да изобразява предлагания от вас продукт, но трябва по някакъв начин да се свързва с това, за което се занимава вашата марка. Можете да включите елемент, който дава представа за личността, ценностите на вашата марка, начина на работа на вашия бизнес, какво предлагате на клиентите и т.н..

Различава се от конкуренцията

Вашето лого трябва да изглежда различно, както по дизайн, така и по цветова схема, от конкурентите ви. Ако вашето лого е подобно на вашата конкуренция, това може да обърка потребителите и да им попречи да различават идентичността на вашата марка в съзнанието им.

Вашето лого трябва да е подходящо за поставяне в мрежата

Вашето лого ще се показва по много начини, на множество канали, както цифрово, така и в печатен вид. Трябва да сте сигурни, че вашето лого изглежда абсолютно перфектно навсякъде, било то началната страница на вашия уебсайт или визитката ви. Това означава, че използвате висококачествен шрифт за png, svg или дори икона за ретина.

Без разсейване

Вашето лого трябва безпроблемно да се съчетава с останалата естетика на уебсайта на вашия малък бизнес WordPress. Той не трябва да разсейва потребителя от неговото съдържание и дизайн. Така че, запазете логото си достатъчно просто, за да работи в ваша полза на марката.

Направете своя уебсайт мобилен

Отзивчивостта не е нещо незадължително или готино да имате на уебсайта на вашия малък бизнес. Това е просто задължителна функция. Знаете ли колко интернет потребители притежават смартфон? 80 процента! Мислите ли, че собствениците на смартфони искат да имат достъп до вашия сайт от мобилните си устройства? Разбира се, те искат.

Трябва да се погрижите за удобството на любителите на мобилни джаджи и да направите опита им на вашия сайт отличен. Уебсайтът на вашия малък бизнес WordPress трябва да бъде правилно форматиран за екрана им и да е напълно функционален. Съветваме ви да използвате Тестът за удобство за мобилни устройства на Google Search Console за да проверите дали вашите уеб страници са съвместими с мобилни устройства. Ако вашият сайт не отговаря на очакванията на потребителите на мобилни устройства, той ще загуби доверие и хората няма да го посетят по-късно.

Тема на фотограф Zoomin Портфолио WordPress Тема

Можете, разбира се, да изберете отзивчив шаблон на уебсайта, като темата Zoomin, показана по-горе. Можете да проверите демонстрацията на различни устройства, които имате под ръка, за да сте сигурни, че е наистина отзивчив. Или ако вече имате тема, която обичате, използвайте нашите съвети, за да направите WordPress мобилен приятелски.

Оптимизиране на вашия уебсайт: Начални стъпки

След като сте направили първите стъпки за създаването на уебсайта си за малък бизнес WordPress, трябва да отделите допълнително време и да го оптимизирате. Ето няколко основни начина за оформяне на уебсайта ви за вашите читатели.

Разработване на съдържание

Когато разработвате уебсайт за малък бизнес WordPress, имайте предвид SEO от самото начало. Цялото ви съдържание, както и маркетинговите усилия, трябва да работят за изтласкване на вашия сайт към върха на класацията на търсачките, така че да може да бъде видян от повече хора онлайн.

Yoast SEO плъгин

Нуждаете се от помощ с вашия SEO SEO? Yoast е един от най-добрите плъгини, които можете да инсталирате, за да помогнете за оптимизиране на съдържанието на вашия уебсайт. Йоаст SEO включва добавени опции за xml Sitemap, оптимизация на заглавията на страниците, SEO контролни списъци за съдържание и други.

Стойност на офертата

Всяко парче съдържание, което разработвате и публикувате на уебсайта си, трябва да реши проблемите на посетителите или да им даде това, което те искат или имат нужда. Направете своя уебсайт водещ ресурс във вашата ниша чрез подходяща, достоверна информация. Не бъдете само на още едно място, за да намерите пух или същите материали, достъпни на друго място.

Бонус Съвет: Можете да използвате доверителни сигнали като препоръки, социални връзки, доверителни знаци, ssl и други, за да покажете на клиентите и новите посетители, че могат да се доверят на вашия уебсайт.

Изберете качество

Знаем, че ще изглежда очевидно, но съдържанието, публикувано на вашия уебсайт, трябва да бъде висококачествено и да не съдържа неточности, грешки и грешки. Също така не се плагизирайте – отделете време да създадете собствено съдържание от нулата. Ако вашият уебсайт съдържа грешки или неоригинално съдържание, можете да загубите доверието на посетителите, както и възможността за класиране в търсачките.

Съсредоточете се върху ключови думи и фрази

употреба правилни ключови думи и фрази в целия ви сайт. Това ще ви помогне да го оптимизирате за търсачките и да го покаже на повече страници с резултати от търсенето. С други думи, съответните ключови думи ще гарантират, че вашият сайт се показва при търсенията на целевата му аудитория.

Визуализации с висока резолюция

Уеб страница, съдържаща само текст, е трудна за усвояване. Потребителят бързо губи концентрацията. Дори ако текстът е написан от експерт, включва полезна информация, рядък човек ще го прочете, ако се показва в един гигантски блок. Разчупете вашия текст с визуални елементи. Това е хитър трик да задържите вниманието на читателя и да разбудите интереса им.

Визуализации като инфографика, снимки, графики, графики, видеоклипове и gifs привличат много повече внимание, отколкото думите сами и ги запазват за по-дълъг период от време. Това не е всичко, използването на привлекателни визуални елементи на вашия сайт може да ви помогне да получите повече входящи връзки и споделяния.

Бонус Съвет: Отделете време да оптимизирате изображенията за WordPress, за да сте сигурни, че страниците ви бързо се зареждат и SEO оптимизират.

Имайте стратегия за маркетинг на съдържанието

Какво е маркетинг на съдържание? Като Институт за маркетинг на съдържание казва, маркетингът със съдържание е стратегически маркетингов подход, фокусиран върху създаването и разпространението на ценно, уместно и последователно съдържание за привличане и задържане на ясно дефинирана аудитория – и в крайна сметка за стимулиране на печеливш клиент.

Онлайн маркетингът, който се осъществява чрез блогове, видеоклипове, публикации в социалните медии, електронни бюлетини и т.н., ви позволява да популяризирате марката си чрез подходящо съдържание, създадено дори без да споменавате марката. Съдържанието, създадено за уебсайта на вашия малък бизнес WordPress, може да бъде споделено не само там, но и за изтегляне на директен трафик.

Целите на маркетинговата ви стратегия за съдържание на марката може да се различават от другите й стратегии. Въпреки това има две неща, общи за всички маркетингови стратегии за съдържание. Те са експозиция на марка и реализациите се увеличават. Привличайте вниманието на вашата целева аудитория чрез създаване на интересно и полезно за вашата аудитория съдържание, като следите тези, които взаимодействат с вашето съдържание и им дайте възможност да останат свързани с вашата марка.

Създайте съдържание, което се продава. Не пишете обикновени неща, които могат да бъдат намерени навсякъде в интернет. Проблемът е, че публикуването на съдържание, което не допринася за установяване на идентичността на марката в съзнанието на хората и изглежда подобно на това, което конкурентите ви вече са направили. Ако направите правилно, маркетингът със съдържание ще ви даде възможност да се насладите на многобройните му предимства:

 • Увеличи класирането на търсачките. Когато използвате правилните ключови думи и фрази в маркетинговите си кампании, подобрени с публикуването на споделяно съдържание, вашият уебсайт ще започне да демонстрира забележим ръст в позициите на търсачките..
 • Печелене на повече трафик. Оригинално съдържание, което не съдържа агресивна промоция, привлича вниманието на аудиторията и предизвиква интерес. И след като привлечете вниманието и раздвижите интереса на вашия целеви интерес (използвайки добри CTAs), вашият малък бизнес ще може да насочва повече трафик към своя уебсайт.
 • Развитието на вашата марка в рамките на целевия пазар. Когато създавате съдържание, отговарящо на нуждите на вашата аудитория и свързано с вашата марка, това създава силни връзки между вас и вашата аудитория. Хората, които виждат вашето съдържание, ще могат да поставят два края заедно и да проверяват уебсайта ви многократно.
 • Получаване на нови клиенти. Когато маркетингът със съдържание е направен правилно, по-лесно е да достигнете до хора, до които може да не достигнете по друг начин. Той може да обхване няколко канала онлайн и да бъде споделен с вашата целева аудитория, за да достигне до нови потенциали.

Изградете връзки към трафик

Изграждането на връзки е необходим елемент, който означава както по-добро SEO, така и повече трафик, насочен към вашия сайт. Освен това правилните връзки, изградени към вашия сайт от други достойни ресурси, дават на вашия уебсайт надеждност и се разглеждат като надежден информационен ресурс.

Трябва ли да ви кажем какво е изграждане на връзки? Това е процес на връщане на връзки към вашия уебсайт от други качествени сайтове. Как да получите тези връзки? Можете да използвате публикации на гости, инфографика или дори често задавани въпроси, които водят хората обратно към вашия сайт, когато кликнат върху връзка, която включва подобен тип съдържание.

Изграждането на връзки е наистина важно за създаването на надежден уебсайт за вашия малък бизнес, което ще доведе до повече трафик от други места в мрежата.

По-нататъшно развитие на идентичността на вашата марка и следване

Всичко, което публикувате онлайн, трябва да говори с постоянен глас, предаващ вашата марка и личност. Всеки, който идва на уебсайта на вашия малък бизнес WordPress, трябва да може да идентифицира за какво е вашата марка и да следи всички нейни новини и действия. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да втвърдите самоличността си и да изградите следното онлайн.

Пуснете блог

Чрез публикации в блога на вашия уебсайт, вашият малък бизнес може да се изгради като експерт в своята област и да предостави на потребителите си ценно съдържание, което след това да запомнят и да споделят с другите онлайн.

Прост плъгин за авторски кутии

Можете също да използвате силата на блоговете за гости за вашия сайт. Човек, когото сте избрали да направите своя принос в блога на вашия сайт като гост автор, трябва да се свързва добре с вашата марка и имиджа й. Освен това можете да получите нови посетители на вашия сайт, които може да не са кацнали там в противен случай чрез онлайн следенето на вашия гостуващ сътрудник. Ако решите да имате публикации на гости в блога си, помислете за добавяне на Проста авторова кутия да включва връзки към уебсайта на вашия гост автор и социалните профили.

Свържете уебсайта си със социалните медии

Включете връзки към всички ваши корпоративни акаунти в социалните медии на вашия уебсайт. Представете ги на очакваните места, някъде, където посетителите лесно намират вашите икони в социалните медии. Например, можете да ги публикувате на началната страница или в раздела с ясно етикети, върху който може да се кликва. Тези малки помощници в социалните медии ще ви осигурят трайно следене на вашата марка чрез специализирана социална общност.

AddThis Social Plugin

Ако темата ви вече не включва социални връзки и вградено социално споделяне, помислете за плъгин като AddThis Share Buttons. Плъгинът интегрира връзки за бързо споделяне за повече от 200 социални мрежи и включва лесни опции за стайлинг, за да съответства на бутоните ви с останалата част от вашия уебсайт.

Събирайте информация за посетителите и увеличете реализациите

Използвайте всяка възможност за събиране на тяхната информация за контакт. Не губете своя шанс, когато посетителите идват на вашия уебсайт и научават повече за вашия бизнес, марка и услуги. Насърчете ги да споделят информацията си за контакт според голямото съдържание на сайта, формуляра за абонамент за бюлетин или предлагането за изтегляне на безплатна електронна книга.

MailChimp за WordPress

Събирането на имейл адресите на посетителите ви чрез абонамент за бюлетин е начин за вашия бизнес да увеличи реализациите. В зависимост от вашата услуга за бюлетин, можете да използвате плъгин като MailChimp за WordPress за безпроблемно интегриране на формуляр за регистрация на бюлетин във вашия уебсайт. Преобразувайте посетителите на сайта за първи път в лоялни клиенти, като им предоставяте завладяващо съдържание, след което постоянно поддържате връзка с тях чрез вашите бюлетини до техните имейл кутии.

Намерете вашата пазарна ниша

Не можете да продавате своите продукти / услуги на всички. Тази лоша стратегия ще направи уебсайта ви твърде общ по отношение на съдържанието, за да може наистина да привлече и да се свърже с никого. По-добре е да намерите подходящата ниша за своя уебсайт и да работите усилено, за да задоволите нуждите му. Свийте фокуса си и вашият сайт ще привлече повече хора в по-малкия кръг на пазарния сегмент.

Термообработка на мишката

Не сте сигурни в целевия си пазар? Или може би не сте сигурни какво кликват читателите във вашата ниша? След това направете проучване на пазара, за да разберете това. Опитайте услуга като топлинни карти Mouseflow, за да видите какво правят вашите посетители. Свърши ли? Сега преминете към създаване на съдържание, което интересува целевата ви аудитория и използвайте топлинните си карти, за да организирате съответно вашето съдържание.

Проследявайте напредъка си с помощта на инструменти за проследяване

Няма смисъл да инвестирате ресурсите си и да създадете уебсайт WordPress за малък бизнес, ако не знаете дали вашите усилия са възнаградени или не. Веднага щом стартирате и стартирате уебсайта си, започнете да проследявате неговата ефективност.

Google Analytics за WordPress

Например, можете да използвате цялостен онлайн инструмент за проследяване като Google Analytics и след това да го интегрирате в таблото си за управление на WordPress с безплатен GADWP плъгин за събиране на данните за ефективността на уебсайта Ви. Този инструмент ще ви покаже колко хора посещават всяка от страниците на вашия сайт, колко време прекарват там, чрез кои други онлайн канали имат достъп до вашия сайт и др. Притежаването на тази информация ви позволява да видите пълната картина на това, което вие правят правилно и какво се нуждае от подобрение за по-нататъшно движение напред.

За вас …

В тази статия бяха обхванати много точки, така че нека да погледнем назад към някои ключови решения.

 • Добрият хостинг и експертно направената тема на WordPress, специфична за вашия малък бизнес ниша на уебсайта WordPress, може да ви спести доста време и пари при стартирането на първия ви уебсайт.
 • Изградете уебсайта си за малък бизнес WordPress по начин, който ще доведе до развитие на марката, лоялно следване и обща експозиция в мрежата.
 • Създайте вашето съдържание, за да бъде уникална, свързана, интересна и сполучлива за вашата целева аудитория.
 • Когато се съмнявате, използвайте приставка, за да добавите функции, за да оптимизирате допълнително уебсайта на WordPress за вашия малък бизнес.

Смятате ли, че това ръководство е полезно? Или имате въпроси без отговор относно създаването на уебсайта на вашия малък WordPress за малък бизнес? Оставете своите мисли и впечатления в коментарите.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map