Как да създадете социална мрежа с помощта на WordPress

WordPress толкова намали лентата за въвеждане на уеб публикации, че можете да създадете всякакъв вид уебсайт във времето, необходимо за разходка на вашето куче около блока. Не обичаш или притежаваш кученце? Е, можете да създадете всеки WordPress сайт, включително социална мрежа, във времето, необходимо за получаване на кафе в Starbucks.


По всякакъв начин предполагаме, че вече имате изграден бизнес план, тъй като той ще ви бъде полезен, както видяхме в изграждането на бизнес на свободна практика с помощта на WordPress. Освен това ще ви трябват още няколко неща, за да настроите социалната си мрежа.

Какво ще ви трябва

  • WordPress очевидно – инсталиран е локално или на вашия уеб сървър
  • Плъгин за социална мрежа – Ще изброим някои от най-добрите добавки за социална мрежа WordPress; просто изберете един, който гъделичка фантазията ви
  • Тема на WordPress за социални мрежи – Въпреки че можете да използвате всяка тема на WordPress, препоръчваме да отидете с тема в социалната мрежа, която ще улесни работата ви

Готов? Добре половинка, ето.

WordPress

Винаги сме за WordPress и днес разглеждаме как можем да огънем платформата, за да създаваме, стартираме и управляваме единствената социална мрежа, с която ще се гордеете.

Първо най-важното. За да се насладите на това ръководство, трябва да имате поне един екземпляр на WordPress, работещ локално или онлайн. Току-що инсталирах a свежо копие на WordPress в поддомейн, защото моят уеб хост, Bluehost, поддържа бързи инсталации на WordPress чрез Mojo Marketplace.

Настрана: Ако се чудите, все още съм с Bluehost, дори след като ме хакнаха, защото ми предложиха да ми купят торта и ми отне време да се извиня за мърлявата подкрепа. Какво? Аз не съм човек, който държи обиди и бих се радвал да ви кажа да кажете “не” на безплатна торта. Е, всеки заслужава втори шанс, нали?

С инсталирането и работата си, нека добавим възможности за социални мрежи, тъй като – колкото мощен е WordPress, той не идва с необходимите функции, които ни трябват, за да стартираме пълноценна социална мрежа. Не се страхувайте обаче, просто ще използваме някой от следните приставки за социални мрежи.

WordPress приставки за социални мрежи

Този раздел ще ви помогне да изберете идеалния плъгин за социални мрежи за вашия сайт. Да започнем с популярното …

BuddyPress

BuddyPress-плъгин-WordPress

С две думи, приставката BuddyPress „… ви помага да стартирате всякакъв вид социална мрежа във вашата WordPress, с потребителски профили, потоци на активност, потребителски групи, съобщения и други.“ Това е 100% безплатно, така че да, пригответе се да се забавлявате, без да обстрелвате монета.

С над 100K + активни инсталации и страхотна потребителска оценка от 4.0 / 5.0, BuddyPress е доста двигател за социални мрежи, от който се нуждаете. Плъгинът е лесен за интегриране, но ако някога сте останали, не се колебайте да се възползвате от огромната общност на BuddyPress, готова да ви подкрепи.

Това е наистина „социална мрежа в кутия“, тази приставка, с всички функции, от които се нуждаете, за да създадете вашия специфичен тип мрежа. И ако това не е достатъчно, имате на разположение широк спектър от разширения, за да превърнете социалната си мрежа в зависимост от желания от вас начин.

Ако искате да поемете по-малко изминат, можете да изградите вашата WordPress социална мрежа по начина, по който я предвиждате, благодарение на BuddyPress тема за разработка на електронни книги достъпна чрез BuddyPress.org.

Инсталиране на BuddyPress

Настройката на BuddyPress е парче торта. Конфигурирането на опциите и персонализирането на вашата социална мрежа е еднакво лесно. Истинският кикър е да накарате хората да се интересуват от вашата мрежа, но не се притеснявайте как да получите повече трафик към вашия сайт трябва да ви помогне.

Встрани, влезте в администраторската си област на WordPress и отворете Приставки -> Добавяне на нови. На следващия екран потърсете „BuddyPress“, като използвате полето за търсене, и натиснете Инсталирай сега бутон. След това просто активирайте BuddyPress веднъж инсталиран.

Конфигурации на второстепенни BuddyPress

Навигирайте до Настройки -> Препратки и задайте опцията на Име на публикацията. Навигирайте до Настройки -> BuddyPress да конфигурирате вашите опции както сметнете за добре. Освен това, не се колебайте да активирате всички необходими модули на тази страница. Навигирайте до Външен вид -> Менюта  за създаване на менюта. За да обогатите вашата мрежа, можете да получите достъп до повече джаджи BuddyPress, като отидете на Външен вид -> Джаджи. 

От този момент би трябвало да можете да изградите вашата социална мрежа без проблем. Всяка функция, която може да ви е необходима, е под формата на приставка, добавяне или разширение, така че не се колебайте да проверявате онлайн, когато сте останали или се нуждаете. Започнете своето търсене в Хранилище за плъгини BuddyPress и на форуми.

HaloSocial

WordPress-halosocial-приставка

Доста интересният плъгин за социални мрежи за WordPress това е. HaloSocial е не само красота, но и достатъчно доказателство, любителите на WordPress са готови да се стремят да постигнат голяма дължина, за да разтеглят платформата извън рамките на въображението. Какво мога да кажа? HaloSocial е просто в свой собствен клас, трябва да го видите, за да повярвате.

От невероятни срокове за дома, профили, членове, събития, групи, категории страници и класифицирани реклами сред други функции, HaloSocial ви дава силата, която ви е необходима, за да изградите социална мрежа извън мечтите си. И точно като Facebook, при движение на мишката върху снимка на потребителския профил се появява карта за движение с основна информация на потребителя:

как-да-се създаде-а-социална мрежа-с-WordPress-halosocial-изскачащ

Вижте картата с мишката на Kate?

Има страхотен форум за поддръжка, който ще ви помогне винаги, когато сте заседнали. Освен всичко това, HaloSocial предлага три пакета за ценообразуване: безплатен Starter пакет с основни функции, 99 долара Professional Professional с някои допълнителни функции и пакет от 149 долара за агенция с пълен набор от функции. Бъдете мъдри и изберете пакета, който е най-подходящ за вашия бизнес.

Peepso

WordPress-peepso-приставка

Тогава имаме Peepso, състояние на най-съвременните и модерни приставки за социални мрежи, които разработчиците пуснаха, за да се конкурират с BuddyPress. Вдясно от прилепа Peepso се отличава с изчистен и съвременен дизайн, който се откроява дори без да използва специализирана тема.

След като инсталирате тази приставка за социални мрежи, тя добавя нов елемент от менюто „Peepso“ към вашето административно меню на WordPress. Чрез този нов елемент от менюто конфигурирате социалната си мрежа, без да нарушавате потта.

По подразбиране Peepso създава шест страници, а именно Начало, Дейност, Членове, Потребителски профил, Възстановяване на парола и Регистрация на сайта. На всичкото отгоре Peepso се предлага с интуитивно табло и няколко сладки функции, които правят приставката да си струва да проверите.

Peepso е лек, има рейтинг 4.4 / 5.o и с всички функции на ваше разположение можете да изградите социална мрежа точно във вашия WordPress сайт в рамките на секунди. Компанията предлага премиум план с повече функции, така че не се чувствайте въздържани от малко ограничените функции в безплатната версия.

WP Symposium Pro социална мрежа Plugin

WP-симпозиум-про-плъгин

Не на последно място имаме Plugin за социална мрежа WP Symposium Pro, който се доставя с готин рейтинг от 4.4 / 5.0. Според тяхната страница на WordPress.org, WP Symposium е „… най-добрата приставка за социална мрежа за WordPress.“ Колко е вярно това?

Функциите включват стени за активност, профили, предупреждения за имейл, форуми, къси кодове, карти, връзки с приятели, чат, сигурност на профила, прикачени изображения / видео, галерии и лента за известия, само за да се запази този списък кратък. Плъгинът се доставя с обширна документация и видеоклипове, за да ви помогне да настроите лесно и бързо. Наистина няма да ви трябват документите, тъй като WP Symposium е лесен за инсталиране, настройка и използване.

След като инсталирате, просто отидете до WPS Pro -> Настройка в админ менюто си на WordPress, за да конфигурирате вашата социална мрежа. Освен това, тази приставка за социална мрежа е съвместима с повечето теми и плъгини на WordPress, лесна е за персонализиране и поддържа няколко езика.

Моят избор: От четирите добавки, описани по-горе, бих отишла с BuddyPress или Peepso, въпреки че последният изисква известна финансова инвестиция, за да отключи някои функции. BuddyPress, от друга страна, се предлага с много безплатни плъгини, което е голям плюс. Моят трети и четвърти избор биха били WP Symposium и HaloSocial в този ред. Има още един плъгин, известен като WP Mingle, но авторите не са го актуализирали повече от две години, така че не бих докоснал това.

Сега, когато разполагаме с плъгините, необходими за захранването на нашата социална мрежа, какво ще кажете да разгледаме няколко теми на WordPress, направени специално за социалните мрежи. Готино? Добре, нека да направим това.

Mingle – многоцелева WordPress тема

как-да-се създаде-а-социално-мрежа с помощта на WordPress--Mingle тематика

Ако създавате социалната си мрежа с помощта на BuddyPress, трябва да имате Mingle до вас за нейните функции и огромна естетическа стойност. Донесен за вас от Parallelus, елитен автор, Mingle е специално направен за платформата BuddyPress на върха на доставката с дълъг списък от страхотни функции.

Получавате всичко от невероятно гъвкав конструктор на влакове и изтегляния, конструктор на контактни форми, генератор на странични ленти, чист HTML5 + CSS3, SEO-приятелски код, блогове, портфолио, слайдшоу и кратки кодове сред другите функции. Mingle има над 5 000 щастливи клиенти, рейтинг на купувача от 4.31 / 5.00 и струва само 64 долара. Заслужава си всеки стотинка.

Тема, отговаряща на поздрава WordPress + BuddyPress

как-да-се създаде-а-социално-мрежа с помощта на WordPress--поздрав-тема

След проверка на поздрава можем спокойно да кажем, че Parallelus има добър усет за дизайн, когато става въпрос за WordPress теми в социалните мрежи. За начало Поздравът е 100% отзивчив, което означава, че вашата социална мрежа ще изглежда страхотно и ще се представя добре на различни устройства, независимо от размера на екрана.

Освен това, Поздравяването идва с готини функции като Slider Revolution, мениджър на оформление на влачене и пускане, неограничен избор на цветове, пълна поддръжка за локализация, изскачаща форма за вход, лесно адаптивни, блогове, джунджурии, интуитивна администраторска област, генератор на странични ленти, портфейли, всички функции на BuddyPress и кратки кодове между други.

Поздравяването е съвместимо с BuddyPress 1.5 и по-нови версии, WordPress 4.3+ и по-големи браузъри. Той има рейтинг на купувача 4,50 / 5,00 и се продава на $ 64 долара. Изпробвайте демонстрацията за усещане за тази красота.

Woffice – Intranet / Extranet WordPress Theme

как-да-се създаде-а-социално-мрежа с помощта на WordPress--woffice тематика

Малко автори на теми се оправят, когато се заемат да създадат специфични за нишата теми на WordPress. Но не 2Fwebd, авторът на силовия елит зад Woffice, тема на WordPress за социални мрежи извън този свят.

Толкова много страхотни неща се случват за тази тема, в която веднага ще се влюбите. От многофункционалните си възможности, широка гама от функции, високи стандарти за кодиране, редовни актуализации и страхотна поддръжка, за да спомена няколко. Можете да използвате Woffice за създаване на социални мрежи, интранети, екстранети или общности за училища, вашето работно място, фирми и правителствени агенции, наред с други.

Характеристиките включват пълната мрежа на BuddyPress, Wiki, файлов мениджър, икони на Font Awesome, чат и съобщения, форуми, Google шрифтове, отзивчив дизайн, демо съдържание, документация, видео уроци, календар, кратки кодове, bbPress, поддръжка на WMPL, интеграция на Trello, чист код, неограничени странични ленти, персонализирани джунджурии, персонализирана страница за вход и електронна търговия между други.

Woffice има впечатляваща оценка на купувача от 4,88 / 5,00 и струва само $ 64 долара. Тази тема е съвместима с най-новата версия на WordPress и всички съвременни браузъри.

Змия – Отзивчива тема за социалната мрежа

как-да-се създаде-а-социално-мрежа с помощта на WordPress--змия-тема

Какво име за тема! Дали е толкова елегантен, гъвкав и пъргав като влечугото, на което е кръстен? С повече функции, отколкото вероятно ще се нуждаете някога, Змията е единствена по рода си тема на WordPress, предназначена да изведе уебсайта ви на следващото ниво. Това е видът тема, която искате да имате от думата go; просто не можеш да сбъркаш с това бебе.

Какви функции можете да очаквате? Cosmothemes – елитният автор зад Serpent – представя функции като отзивчиво оформление, Facebook стил като бутон за публикации, влизане и регистрация в лайтбокс, навигация по клавиатурата, подаване на предния пост, потребителски профили, помощници на подсказки, коментари във Facebook, слайдшоу, социални медийни икони, мощна администраторска област, странични ленти, джаджи и падащи менюта.

Змията има рейтинг на купувача от 4.43 / 5.00 и само за $ 49 долара, можете да накарате тази красавица да работи за вас ден и нощ. Цената включва бъдещи актуализации и 6-месечна поддръжка.

UnitedCommunity – Тема на BuddyPress

как-да-се създаде-а-социално-мрежа с помощта на WordPress--обединена-общността тема

Цвят, топлина и енергия е начинът на UnitedCommunity, богата на функции WordPress тема в социалната мрежа на Diabolique, уважаван елитен автор. Публикувана за първи път на 2 септември 2015 г., UnitedCommunity е сравнително нова тема (по времето на писането), която доста опасва..

Забележителните функции включват привлекателен, уникален и отзивчив дизайн, над 40 вътрешни страници, чат на живо, първа страница, готова за приспособления, лесна инсталация и настройка, съвместими с WooCommerce, персонализирани джаджи, изскачащи известия, готов за WPML, шрифтове на Google, падащи менюта , Форма за контакт 7 и блог jQuery Masonry, наред с други. Можете да получите UnitedCommunity само за $ 64.

Клайн – Тема за обществена кокетка

как-да-се създаде-а-социално-мрежа с помощта на WordPress--Klein-тема

Ако търсите идеалната тема на WordPress за вашата социална мрежа, не търсете повече; Клайн е покрит с гръб. Осигурете на потребителите си най-доброто лечение в социалните мрежи с широк спектър от функции, които обещават едно и само едно; страхотно потребителско изживяване.

Вашите потребители могат да изпращат неограничени съобщения, да споделят събития, да добавят връзки, да обсъждат идеи във форуми и да създават красиви потребителски профили. Можете да се възползвате от възможността на Klein за WooCommerce да продава продукти на членове на вашата мрежа. Освен платформата за електронна търговия, Klein поддържа WordPress 4.4, bbPress и BuddyPress, като ви дава цялата сила, която искате да трансформирате вашия WordPress сайт в почитана социална мрежа.

Други функции включват Visual Composer Page Builder, персонализирани цветове, плъзгач Revolution, готов за WPML, отзивчив дизайн, интуитивен администраторски панел, код, готов за SEO, 6 различни заглавки + оформления, вход в социалните медии, икони на шрифт 1000+ и известия само за споменете няколко. Klein е от dunhakdis, елитен автор, има рейтинг на купувача 4,55 / 5,00 и струва $ 59 долара само.

Други съображения

Създаването на мощна социална мрежа с помощта на WordPress не е всичко за избора на плъгин и тема. Трябва да имате предвид неща като хостинг на WordPress и промоция на уебсайтове. Все едно, не се колебайте да играете с плъгините, които току-що споделихме, за да разгледате как работи всеки, но след това се разрешавайте само на този, който удовлетворява вашите желания.

Крайна бележка

Създаването на социална мрежа с WordPress не е предизвикателство, както видяхме днес тук. Всичко, от което се нуждаете, е страхотен план, приставка за социални мрежи и съвместима тема. Не забравяйте, че можете да изберете всяка тема и да я персонализирате според вашия вкус, но темите в социалните мрежи ви спестяват време, докато ви предлагат повече опции.

Имате въпроси? Предложения може би? Изпуснахме ли нещо? Моля, споделете с нас в коментарите. Наздраве за вашия успех!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map