Как да създадете сайт, готов за мобилни устройства с помощта на WordPress

Ти, приятелю, и аз имам късмета да живеем във времето и ерата на отзивчивия уеб дизайн. Дори и без да търсите трудно, можете да видите голямото разпространение – на пазара – на уеб приложения, които се адаптират към размера на различните ни устройства.


Същото уеб приложение ще изглежда напълно различно при различни размери на екрана, което проправи път за нови и динамични начини да достигнете до клиента, независимо от тяхното устройство.

Днес можете да дадете на потребителите си страхотно изживяване на вашия WordPress сайт, независимо дали го гледат на смартфон, таблет, фаблет, десктоп или друго устройство, с което разполагат.

Известно време предприемачите онлайн трябваше да се борят да изтръгнат уебсайтове за мамути в малките екрани на мобилни устройства. Проблемът беше почти решен, когато някой представи идеята за създаване на отделни удобни за мобилни версии на настолните сайтове.

Това за известно време беше добре, докато не се появиха проблеми. Първо, търсачките не знаеха какво да правят с дублирано съдържание, и второ, уебмастърите не бяха склонни да създават и управляват два отделни сайта. Ако това не беше достатъчно, мобилните версии не бяха толкова ефективни, колкото техните настолни колеги. Това беше главоблъсканица.

Но истинското решение дойде под формата и име на отзивчив уеб дизайн или RWD накратко. Не можеше да дойде в по-добро време. Онлайн предприемачите най-накрая можеха да въздъхнат за облекчение, тъй като RWD предаде мобилни потребители право в нетърпеливите им ръце.

Въпреки че Камерън Адамс демонстрира през 2004 г., оформление, зависещо от разделителната способност, едва през май 2010 г. Итън Маркот измисли термина „Отзивчив уеб дизайн“. Скоро след това отзивчивият уеб дизайн набира популярност.

Урок по история настрана, защо трябва да се занимавате със създаването на сайт, готов за мобилни устройства? Освен ако не живеете под скала, това е доста очевидно. Все повече и повече хора използват мобилни устройства, за да разглеждат сайта ви всеки ден.

Перспективите купуват продукти направо от мобилните си устройства и ако сайтът ви не изглежда добре и се представя изключително добре на по-малките екрани, оставяте много пари на масата.

Мат Кътс спомена нещо изненадващо преди няколко месеца. Той каза мобилното търсене може да надмине търсенето на работния плот идват 2015 г. и след това. След това Google продължи напред и добави етикети на „мобилни устройства за мобилни устройства“ към резултатите от търсенето си с мобилни устройства, което означава, че потенциалните ви клиенти ще знаят, че вашият сайт не е удобен за мобилни устройства, преди да кликнат върху.

Това означава, че можете да се сбогувате с високите проценти за преобразуване на мобилни устройства, ако вашият е с фиксирана ширина като твърд уебсайт. Никой няма да се задържа за лошо потребителско изживяване, особено ако вашият конкурент има уебсайт, който изглежда страхотно и се представя изключително добре на мобилни устройства.

С това като грунд, как тогава да създадете удобен за мобилни устройства сайт, използвайки WordPress?

Създаване на уебсайт, подходящ за мобилни устройства с помощта на WordPress

WordPress към мобилни приложения

WordPress, тъй като е благоприятната платформа, която е, направи уеб разработката не само по-лесна, но и доста проста. За броени минути можете да разширите красив 100% отзивчив уебсайт, който ще вълнува всички ваши потребители. Потребителите на вашите мобилни устройства ще имат толкова голямо преживяване, колкото и вашите настолни потребители, което може да означава само страхотни неща за вашия бизнес, базиран на WordPress.

Ако останете настрана, можете да създадете удобен за мобилни устройства WordPress сайт по два основни начина. Можеш:

  • Изградете / купете отзивчива тема на WordPress
  • Използвайте мобилни приставки

Ще разясним всяка от тях, след което ще изброим примери на отзивчиви теми на WordPress, както и приставки за мобилни дисплеи, за да ви преведе една стъпка през вратата.

Изградете / Купете отзивчива тема за WordPress

Това е най-лесният и елегантен начин за създаване на мобилен уебсайт, използващ WordPress. Тъй като пазарът на темите на WordPress се спука по шевовете със страхотни отзивчиви теми, трябва да намерите един, който да отговаря напълно на вашите вкусове и предпочитания..

Въпреки че има някои разработчици, които все още пускат WordPress теми с фиксирана ширина (или твърда), по-голямата част от темите, пуснати след 2010 г., са частично или напълно отзивчиви. Разбира се, вие искате да преминете с напълно (100%) отзивчива тема на WordPress от самото начало или при пре-дизайн на вашия сайт.

Вземете решение за ранните функции, от които се нуждаете, и след това се уверете, че темата ви се адаптира към различни ширини на прозореца, без да нарушавате посочените функции. Има бърз начин да определите дали темата на WordPress отговаря или не.

Преди да купите избраната от вас WordPress тема, разработчиците обикновено ви позволяват да я тествате с демонстрация. След като заредите демонстрацията, оразмерете браузъра си, като кликнете върху бутона за минимизиране и плъзнете краищата и след това наблюдавайте поведението на вашата тема.

Деградира ли грациозно с намаляването на ширината на браузъра си или се появява лента за превъртане в долната част на браузъра? Ако темата деградира грациозно, ще ударите джакпот. Изпълнете другия начин, ако лентата за превъртане се появи в долната част на браузъра.

Професионално разработената отзивчива тема трябва да струва по-малко от $ 70 на надеждни уебсайтове като Elegant Themes (те предлагат годишни абонаменти), Array и Themeforest наред с други. Можете също така да разработвате свои собствени отзивчиви WordPress сайтове, като използвате адаптивни тематични рамки като Genesis, Долните, Теза и много други.

Без съмнение, ако имате някакъв мула, който да изпръскате, наемете разработчик на WordPress, който да ви изработи от нулата отворена по поръчка тема. Можете дори да им предоставите хард-код всички функции, от които се нуждаете, за да не използвате плъгини, някои от които може да не са отзивчиви.

Но ако започвате или с бюджет, ето няколко подходящи за бюджета WordPress теми, които са толкова отзивчиви, колкото и красиви.

Общо – отзивчива многофункционална тема за влачене и пускане на WordPress

Обща WordPress тема

Тенденция на тема Themeforest (с над 9 000 продажби) по време на писането, от елитен и реномиран автор, Темата на WordPress добавя лекота и забавление обратно към уеб дизайна. Това е многофункционална тема, което означава, че можете да изградите всеки дизайн, който може да си представите, и 100% отзивчив, за да гарантирате, че всичките ви славни дизайни се вписват на всички екрани на устройства.

Със страхотна поддръжка и всички функции, които винаги сте искали, включително Visual Composer за поддръжка на предната страница, темата на Total WordPress ви позволява да създадете удобен за мобилни устройства WordPress сайт като шеф. Не приемайте думата ми за това, вижте сами красивите демонстрации. И само за $ 58, темата на Total WordPress е подходяща опция за разпръскване на вашия WordPress сайт.

Divi – отзивчива многофункционална тема на WordPress

Тема за отзивчив WordPress от Divi

Най-популярната тема от елегантни теми, Divi е в свой собствен клас. Отговаря ли напълно? Обзалагате се, че е така. Какво ще кажете за многофункционалността? Хайде, моля, задайте още един въпрос. Плюс това е част от пакета „Елегантни теми“, така че ако някога промените решението си, имате на разположение други теми.

И точно както с най-любимата ни тема, Total WordPress тема, можете да създавате неограничен дизайн, използвайки Divi, без изобщо да докосвате ред код. Темата ще ви върне $ 69 долара, или $ 89 е, че искате всички файлове за Photoshop и премиум приставки.

Ултра – гъвкава и отзивчива тема на WordPress

Ултра гъвкава WordPress тема

Ultra е най-новата тема от Themify и е страхотна. Той е мощен и красиво отзивчив (о, и безплатен за много, много ограничено време). Най-гъвкавата тема от Themify, Ultra има страхотни възможности за оформление и създаване на страници.

Плюс това, ако излезете за членство в майсторски клуб, вие също ще получите всички прекрасни теми на Themify и всичките им невероятни премиум приставки – като Themify Builder, бар за обяви, условни менюта и други!

Vertoh – отзивчиви събития WordPress Тема

Vertoh отзивчиви събития WordPress Тема

Планирате голямо събитие? Или може би WordCamp? Поръчка Vertoh. Той е елегантен и структуриран, за да бъде красив, но мощен точно както искате. Плюс с всички добавени функции за събития като поддръжка на WooCommerce, джаджа за обратно отброяване, социална интеграция, говорители, планиране и други.

Разработен от SHOWthemes, Vertoh е най-модерната тема на WordPress, отговаряща на изкуството, която ще изглежда невероятно добре на мобилни устройства. Започвайки от само $ 79 за разширена тема за управление на събития, Vertoh определено е победител.

uDesign – отзивчива WordPress тема

udesign-отзивчиви-WordPress-тема

Готов е супер бърз, мощен, красив и мобилен. Пълно е с функциите, от които се нуждаете, за да изградите уебсайтове на WordPress от мечтите си, включително изящния Visual Composer, готов за SEO дизайн, поддръжка за WPML и WooCommerce.

По принцип получавате единствена по рода си тема на WordPress, която ви позволява да създавате уеб сайтове, готови за мобилни устройства, без да нарушавате потта. О, споменах ли, че получавате страхотна поддръжка 24/7 и неограничени актуализации? uDesign е основна тема от години от едва 58 долара.

Директория – отзивчива тема за WordPress

Тема, отговаряща на WordPress

Търся вдъхновение за следващия ви бизнес, базиран на WordPress? Е, просто може би сте го намерили. Не е нужно да търсите по-далеч от Директория, чиста, професионална и богата на функции тема за ръчна изработка от Templatic.

Directory е полезна тема на WordPress, подходяща за всеки бизнес, който иска да споделя списъци, преглед или друг вид директория (оттук и името). И с всички първокласни детски теми, които Templatic създаде, е лесно да започнете. И точно както при всички теми тук, са включени поддръжка и актуализации, което означава, че извличате максимума от темата.

Търговецът – отзивчива тема за WordPress

на-дребно-отзивчиви-WordPress-тема

Използвайки The Retailer, можете да създадете всеки уебсайт за WordPress, готов за мобилни устройства, за който се сетите. От блогове, лични уебсайтове, корпоративни портали, портфейли и дори онлайн магазини, търговецът на дребно идва в комплект с адекватни функции, за да се справи с всичко, което хвърляте в него.

Той е 100% отзивчив, предлага се с първокласни добавки и надеждна поддръжка на клиенти, както и с видео инструкции, за да ви подкарате и работи за нула време. Търговецът има рейтинг на купувача от 4,64 / 5,00 и отива за $ 58.

Че има кратък списък на някои от отзивчивите теми на WordPress, достъпни в мрежата. По всякакъв начин и ако имате нужда от повече опции, не се колебайте да посетите Themeforest и да потърсите „отзивчиви теми на WordPress“ и ще получите повече възможности за избор, отколкото някога ще се нуждаете.

В допълнение можете да разгледате нашите премиум WordPress теми или безплатни теми за WordPress за някои страхотни отзивчиви теми на WordPress. И ако бюджетът ви е малък, проверете безплатни отзивчиви теми на WordPress в WordPress.org.

Преместване на…

Създаване на сайт за WordPress за мобилни устройства с мобилни приставки

Ако предпочитаната от вас тема на WordPress не отговаря или не искате да пускате текущата си тема с фиксирана ширина по собствени причини, можете да се възползвате от приставки за WordPress за мобилни устройства, за да доставите удобно за мобилни изживяване вашето мобилно устройство потребители.

Процесът обикновено е прост; просто инсталирайте своя плъгин, конфигурирайте няколко опции и работата ви е свършена. Повечето от тези плъгини имат задействаща функция, която инструктира приставката да показва мобилна тема на мобилните потребители. Темата за мобилни устройства не се стартира за потребители на десктоп.

Следните мобилни приставки ще ви помогнат лесно и бързо да създадете готов за мобилни устройства WordPress сайт:

WPtouch Mobile Free WordPress Plugin

WPtouch-мобилни плъгин-за-WordPress

Това е може би най-популярният мобилен плъгин за WordPress, какво има с над 400 000 активни инсталации. Само с няколко кликвания можете да използвате WPtouch, за да активирате „… проста и елегантна мобилна тема за мобилни посетители на вашия уебсайт WordPress.“

WPtouch се предлага с интуитивен администраторски панел, който ви позволява да персонализирате как ще изглежда вашият сайт на мобилни устройства. Процесът е доста лесен и никога няма да докоснете един ред код.

Вашите посетители също могат да избират между мобилната и настолната версия с едно щракване. Разработчиците, BraveNewCode, Inc. и Dave Storey, предлагат професионална версия, която се доставя с подобрени теми и функции. Плъгинът има над средния рейтинг от 3,7 / 5,0.

WP Mobile Detector Безплатен Plugin за WordPress

WP-мобилни детектор-плъгин-за-WordPress

Търсите ли да мобилизирате уебсайта си WordPress по лесния начин? Ако това е оскъдно да, WP Mobile Detector е вашият отговор. Благодарение на изобретателността, която влезе в създаването на този плъгин, WP Mobile Dectector може автоматично да зареди съвместима мобилна тема, ако установи, че посетителят е на смарт телефон или на типичен мобилен телефон.

Специалните функции включват откриване на 5000+ мобилни устройства, преоразмеряване на изображения, мобилна статистика и автоматично форматирано съдържание. Освен това, плъгинът е лесен за инсталиране, персонализиране и използване. Той се предлага със седем мобилни теми и можете да създадете своя собствена персонализирана тема с помощта на интерактивния мобилен редактор на теми. Можете дори да качите собствено лого и да добавяте мобилни реклами!

Опциите са практически неограничени с WP Mobile Detector. Плъгинът има рейтинг 3,7 / 5,0 и се предлага с професионална версия, която може да се похвали с подобрени възможности.

WordPress Mobile Pack Безплатен приставка за WordPress

WordPress-мобилни пакет-плъгин-за-WordPress

WordPress Mobile Pack надхвърля отзивчивостта, като ви дава възможност да изтръгнете целия си сайт на WordPress в мобилно приложение за много платформи.

Плъгинът се поддържа в Windows Phone 8, iPhones, Android Phones и Firefox OS. Освен това, той е съвместим с всички основни браузъри. От лесен за използване табло можете да персонализирате външния вид на приложението, да организирате публикации, страници и коментари в категории, както и да проследявате използването на мобилни устройства чрез Google Analytics.

Други функции включват поддръжка за фаблети и таблети, неограничени източници на съдържание, неограничени приложения, офлайн режим, осигуряване на приходи и режим на цял екран. Както стана дума, WordPress Mobile Pack е страхотно отзивчив.

Последна дума …

До този момент трябва да можете да създадете сайт, готов за мобилни устройства с горно чекмедже, използвайки WordPress. Най-добрият и препоръчителен вариант, разбира се, е използването на отзивчива тема на WordPress от думата go. Ако това не е избор за вас, винаги можете да разчитате на мобилни приставки.

Ще отида с отзивчива тема на WordPress всеки ден. Ами ти? Освен това, кои съвети използвате, за да направите вашия сайт WordPress готов за мобилни устройства? Споделете с нас!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map