Как да създадете персонализирана страница 404 в WordPress

Няма съмнение, че повечето потребители на интернет са отложени от твърде познатите 404 Страница не е намерена съобщение за грешка. Има вероятност да сте били бомбардирани от това досадно съобщение поне веднъж този месец, когато щракнете върху прекъсната връзка.


Грешка 404 е стандартен HTTP отговор на заявка на уеб страница, която сървърът не можа да изпълни по различни причини. По подразбиране съобщението за грешка се показва като обикновен текст на бял фон. Ако мразите това сирена съобщение, не бихте искали да подлагате посетителите на уебсайта си да го видят и вие. Така че защо да не го направим по-малко дразнещ чрез потребителско съобщение?

В този урок ще ви преведа през стъпките на създаване на потребител Страницата не е намерена съобщение, така че посетителите на уебсайта ви да бъдат по-малко раздразнени, когато ударят празно. Първо, нека да разберем по-добре защо можете да ударите празно при опит за достъп до уеб страница.

Contents

Как и защо 404 Страница не е намерена Грешки възникват

Когато щракнете върху връзка и получите грешка 404, това означава, че заявката ви за страница към сървъра е била успешна, но конкретната страница, до която се опитвате да получите достъп, не е намерена от сървъра. Има много причини за това.

Например, ако уеб страницата, към която се свързва връзката, бъде премахната, ще се покаже грешка 404. Типичен сценарий, който води до това е, когато остарялата страница, съдържаща популярно съдържание, се премахва, но тя има много връзки, сочещи към нея от други уебсайтове. Големите уебсайтове за новини са вероятно виновници за това, ако администраторите на сайтове не предприемат предпазни мерки за предотвратяване на липсващи връзки към страници.

404 страница Грешка може да възникне и ако заявената страница е преместена в ново име на домейн. Ако проблемът е със сървъра (сървърът е изключен или е недостъпен по някаква причина), може да получите DNS грешка. Защитните стени, филтрите на съдържанието и други форми на блокиране на съдържание могат също да причинят прекъснати връзки.

Долната линия е нарушена, връзките са нещо обичайно в мрежата. От собствениците на уебсайтове или администраторите зависи да направят изживяването по-поносимо за потребителите. Не забравяйте, че потребителите на интернет обикновено са нетърпеливи при търсене на информация в уебсайт. Потребителят не губи време да търси друг уебсайт, за да получи това, което иска, ако всичко, което намери на вашия, е обикновена, дразнеща 404 Грешка.

Удобно за потребителя съобщение за грешка

Както вече споменах, повечето уеб сървъри са създадени да върнат основна 404 страница за грешка, която показва извинениеа кратко описание защо не можахте да получите достъп до заявената страница. В някои случаи може да ви бъде представена и връзка към имейла на уеб администратора (ако се нуждаете от повече техническа поддръжка) или връзка към търсачката, за да продължите с търсенето си.

Въпреки че това съобщение за грешка по подразбиране е учтиво, то е съвсем обикновено и обикновено изключване за повечето посетители на уебсайта. Ето защо сериозните уеб администратори персонализират това съобщение, така че посетителите, които посещават празни места, да видят по-удобна (и по-малко дразнеща) страница 404 Грешка.

Всички теми по подразбиране, които се доставят с WordPress, имат основен шаблон на страница 404 Error 404.php. Разбира се, този шаблон по подразбиране работи перфектно, но има вероятност той да не казва какво искате да кажете на посетителите си. За щастие, персонализирането на съобщението в шаблона е лесно. Просто отворете шаблона на страницата в редактор на код и променете текста на съобщението на свой собствен. Запазете промените след.

Структурата на шаблона на страницата за грешка по подразбиране, изпратен с Двадесет и тринадесет темата е съставена от тагове за показване на заглавката, долния колонтитул и лентата за търсене. Ето как изглежда в действие (просто въведете фалшив адрес на страницата в адресната лента на браузъра):

Двадесет и тринадесет 404 стр

Ако проучите кода на шаблона си 404 страница, ще забележите заглавието на страницата Не е намерено в рамките на

заглавен маркер, заедно с a _e функция, която действително показва резултата на страницата. Това ще искате да редактирате първо, когато персонализирате 404 страницата си. След това можете да продължите напред и да добавите по-удобен текст в

и

тагове под него. Имайте предвид, че можете или не можете да промените Не е намерено заглавие, но като цяло е добре да поставите персонализирана рубрика, която не дразни посетителите ви, заедно с персонализиран текст в параграфите.

Може също да забележите, че заглавието се появява вътре в огромното 404 номер на страницата. Когато направите проверка на страницата на вашата грешка с помощта на Firebug, ще видите, че огромният 404 се вмъква от псевдо елемент (.error404 .page-title: преди). Така че отворете 404.php шаблон и заменете текста по подразбиране в

,

, и

тагове за това, което искате да кажете на посетителите си. Също така, редактирайте гореспоменатия псевдо елемент по ваш вкус или го премахнете (коментирайте го в таблицата със стилове). Промених моето с това:

Двадесет и тринадесет персонализирани 404 страница

Въпреки че можете да кажете всичко, което искате директно на посетителите си тук, винаги е добре да го направите кратък и сладък. Също така, опитайте се да кажете или насочете посетителя към това, което те може би са търсили. И това е почти всичко, което трябва да направите, за да направите вашата 404 страница по-удобна за потребителя. Проверете страницата и след това сменете стиловете, както сметнете за добре.

Също така, в зависимост от темата на WordPress, която използвате от програмиста, може да сте включили персонализирана поддръжка на 404 страници. В нашата Обща тема на WordPress ние вградихме в персонализирана опция за тема от 404 страници, която улеснява добавянето на персонализирано пренасочване 404 или персонализирано заглавие и съдържание на страница направо от таблото за управление на WordPress.

Екранна снимка на персонализирания редактор на страници 404 в Общо

Общ пример на темата за WordPRess 404 страница

Най- .htaccess файл е мястото, където се случва магията

След като 404.php е персонализиран, всичко, което ни остава, е WordPress да го покаже, когато ситуацията е подходяща – когато не може да намери конкретна страница. Това е процесът по подразбиране. Въпреки това, има случаи, когато уеб сървърът може да срещне проблеми, преди WordPress да ги осъзнае, което означава, че посетителите може да нямат достъп до някои страници. В този случай трябва да гарантирате, че уеб сървърът може да ги пренасочи към вашата страница 404.php и това е мястото, където .htcaccess файл влиза.

Най- .htcaccess файлът се намира в основната папка на вашата инсталация на WordPress. В случая на WordPress, той се генерира автоматично, когато промените вашата структура на постоянни връзки от по подразбиране. Всичко, което трябва да направите, за да гарантирате, че сървърът намира вашата персонализирана страница 404, е да добавите един ред към файла като този:

ErrorDocument 404 /index.php?error=404

Както можете да видите, този URL адрес започва в root (/), което означава, че за да използвате този формат, вашата инсталация на WordPress трябва да бъде в основата на вашия сървър. В противен случай, ако WordPress е инсталиран в поддиректория, пътят за пренасочване трябва да бъде:

ErrorDocument 404 /yourfolder/index.php?error=404

По този начин, дори ако промените темата си, index.php винаги ще извиква правилния файл 404 за новата ви тема.

Обобщавайки

Четейки този бърз урок, сега можете да се надяваме да създадете персонализирана страница 404, допълнена с потребителско съобщение, удобно за потребителя. Можете също да конфигурирате .htcaccess файл, за да се гарантира, че посетителите на уебсайта Ви винаги са пренасочени към правилната 404 страница от сървъра в ситуации, когато WordPress не е в състояние или когато промените теми.

Ако искате да привлечете лоялни посетители, които винаги ще се връщат към вашия уебсайт, важно е да персонализирате страницата си 404 с по-малко дразнещо съобщение. И разбира се, опитите да ограничите броя пъти, когато посетител дори кацне на 404 страница, също е добра идея.

Имате ли страхотни идеи за персонализирано съобщение 404? Какво използвате в момента на своята страница 404? Ще се радвам да чуя вашите идеи в коментарите по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map