Как да създадете онлайн портфолио с WordPress

Съставянето на портфолио е важно за студентите, които кандидатстват за определени специалности или са готови да започнат кариерата си. Много работодатели или клиенти (или университети, ако това е за училищна програма) искат проби за работа като част от процеса на наемане (или приемане), защото това е начин те да видят на какво сте способен и какъв вид работа работите направих преди. Портфолиото е най-добрият начин да представите тези мостри и да ги подготвите да се покажат.


В тази статия ще се съсредоточим върху предимствата да разполагаме с портфолио и да използваме WordPress за създаване на портфейли, които ще направят успешното търсене на работа. Така че нека започнем!

Защо да имате онлайн портфолио?

С напредъка на технологиите и почти всички, които използват интернет, все повече и повече студенти поддържат електронни копия на своите портфейли онлайн и дори създават уебсайтове, за да ги приютяват. Използването на онлайн портфолио може да улесни нещата, когато започнете в кариерата си:

 • Онлайн портфейлите стават част от цялостното ви онлайн присъствие, особено ако включите линка във вашите профили в социалните медии, така че потенциалните работодатели, клиенти или клиенти да могат лесно да намерят работата ви, когато те търсят за вас.
 • Лесно е да предоставите връзка към вашия сайт и не е нужно да се притеснявате за размера на файловете за прикачени файлове по имейл или за изпращане на голям факс.
 • Можете да включите връзката към автобиографията си, така че мениджърите по наемането знаят точно къде могат да намерят работата ви.

Наличието на онлайн портфолио също показва на потенциалните работодатели, че можете да използвате поне една система за управление на съдържанието и са запознати с това как работят уебсайтовете. Във време, когато хора от всички възрасти и набори от умения търсят работа, това може да ви даде предимство пред останалите кандидати.

Първи стъпки с WordPress

Използването на WordPress за създаване на вашето онлайн портфолио е доста просто. Ако вече имате акаунт в WordPress.com, помислете за превключване (или поне добавяне на нов сайт) към самостоятелно хоствания WordPress.org – той е много по-универсален по отношение на персонализирането и ще имате много по-голям контрол върху това как вашият сайт изглежда и работи.

Дори и да сте напълно нови в WordPress, препоръчваме да започнете със самостоятелно хостинг. Има малка месечна хостинг такса и годишна такса за регистрация на домейн, но добавените разходи и отговорност си струва да имате пълен контрол върху вашия сайт за портфолио. Има и бонус аспект: Регистрирането на вашето име на домейн означава, че няма да имате поддомейна .wordpress.com, така че вашият уеб адрес ще изглежда по-професионален.

Цената може да бъде огромен фактор за студентите, така че докато изследвате хостинг компании, проверете дали имат специални цени за студентите. Bluehost и SiteGround са две, които предлагат студентски планове.

Когато избирате име на домейн (името на вашия сайт), най-добре е да използвате собственото си име – по-вероятно е да се покаже при търсения. Може да искате да помислите и за използване на тагове, за да стане ясно за какво става въпрос за вашия сайт.

Избор на тема WordPress за портфолио

След това изберете тема за вашия сайт. Основна тема на блога вероятно ще отговаря на вашите нужди, но ако искате да направите портфолиото си да изпъкне, трябва да имате тема, която е предназначена да показва съдържанието на портфолиото. Имаме списък с някои от нашите любими теми от портфолио портфолио WordPress теми.

Безплатните теми са чудесен начин да започнете, но като цяло нямат допълнителни функции или опции за персонализиране, които ще намерите в премиум тема. Ако искате да създадете професионално онлайн портфолио, трябва да помислите за надграждане до професионалната версия на вашата тема (ако е приложимо) или да купите премиум тема, която може да варира в цената от $ 2 до 199 $. Темите могат да бъдат закупени от няколко онлайн пазара, като ThemeForest, Creative Market, StudioPress, Тематичен боб, Елегантни теми и много други.

Ето само няколко от нашите любими:

Общо демонстрация на тема WordPress с боксиран портфейл

Обща сума е нашият най-добър избор поради лесната му употреба, мощните опции и гъвкавостта. Въпреки че тази тема е многоцелева тема за плъзгане и пускане, вграденото портфолио го прави чудесно за създаване на онлайн колекция на вашата работа. И има много демонстрации, от които да избирате, които можете да използвате, за да започнете.

тема лук портфолио wordpress

Лук от Shindiri Studio е поразителна тема от портфолио с множество оформления. Изберете решетка, решетка за зидария, лепкаво или агенционно портфолио, за да покажете вашите проекти.

Mesa Безплатна WordPress тема

Mesa е тема за блогове с безплатни зидани оформления, която лесно може да се използва за онлайн портфолио. С поддръжка на изображения, галерии, аудио, видео и кавички тази тема е чудесен безплатен начин за показване на медиите ви онлайн.

Vong Portfolio - Отзивчива тема за WordPress за портфолио

север от Array Themes е зашеметяващ вариант за изграждане на онлайн портфолио. Тази тема има всичко необходимо, включително полезен блог, зашеметяващо портфолио и лесни страници (архиви, контакти и пълна ширина) за представяне на тялото ви на работа.

Тема на Галерия Pro

Галерия Pro от StudioPress е чудесен вариант, ако обичате да използвате рамката Genesis. Тази изчистена, минимална и разбира се модерна тема е лесен начин да добавите био и портфолиото си към вашия WordPress сайт.

Без ананас WordPress тема

ананас е проста тема за безплатни блогове с чисто оформление на една колона. Минималният дизайн на тази тема е идеален за показване на най-новата ви работа, докато я произвеждате, и тъй като темата поддържа множество медийни формати (изображение, аудио, видео, цитат) и включва основни опции за дизайн, можете да оставите работата ви да блести.

Използване на приставка за портфолио

Друг вариант, ако не харесвате никоя от темите на портфолиото, е да добавите приставка за портфолио. В хранилището на WordPress има тон безплатни приставки за портфолио, които можете да използвате, за да добавите портфолио към почти всяка тема. За да добавите плъгин, отидете на Plugins в менюто си администратор и щракнете Добави нов за да разглеждате безплатните си опции.

Има също толкова много страхотни приставки за първокласно портфолио, които имат повече функции и функционалност от своите безплатни колеги. Преди сме говорили за WordPress приставки за портфолио, но в случай, че сте го пропуснали, ето някои от нашите фаворити:

съществен плъгин за WordPress портфолио

Основна мрежа by topicpunch е един от най-продаваните приставки за портфолио и с основателна причина. С този плъгин можете да създадете всеки стил на портфолио мрежа, който искате, като използвате включените оформления, редове и колони опции, източници на съдържание, анимации, предварително зареждащи устройства, кожи, персонализирани цветове и много други

плъгин WordPress портфолио за медийна мрежа

Media Grid от LC Web е чудесна опция, която ви дава неограничени оформления. Използвайте инструмента за създаване на визуална мрежа, за да подредите вашите снимки, видеоклипове, връзки и аудио файлове в напълно отзивчиви мрежи.

плъгин wordpress портфолио за журнали

Instagram Journal от C Rivers е уникална приставка за портфолио, която изтегля изображенията на портфолиото ви от нещо, което повечето от нас вече използват – Instagram. Снимайте текущите снимки на текущите си проекти и ги добавете към портфолиото си на уебсайтове с този плъгин!

Избор на вашето съдържание

Преди да започнете да добавяте съдържание към портфолиото си, уверете се, че знаете какво искате да включите! Тъй като може би все още не сте работили много професионално в своята област, добре е да използвате академични документи, учебни проекти или презентации и всякакви проекти за обществени услуги, които сте направили. Ако имате автобиография или автобиография, може да искате да създадете и страница.

Опитайте се да включите проби, които са от значение за полето, което въвеждате. Ако сте писател, използвайте писане на проекти и публикации. Ако сте художник или инженер или се занимавате с търговия като дърводелство, качете изображения на неща, които сте проектирали, създали, построили или поправили. Учените биха могли да предоставят лабораторни доклади. Счетоводителите могат да включват финансови отчети и анализи. Имате идея.

Когато добавите вашите образци на работа, напишете кратко описание на всяка от тях, за да предоставите някакъв контекст. Може да искате да обясните какъв е бил проектът и как е предоставил (или би предоставил) полза на някого или по друг начин да допринесе за полето. Ето един прост пример заедно с връзка към качения документ:

worksampledescription

Не се вбесявайте прекалено много с броя проби, които качвате. Вашето портфолио ще расте както и вие, така че не се чувствайте така, като имате нужда от тонове пълнител. Изберете най-добрите си проекти, 10-15 е достатъчно и ги организирайте в категоризация според типа проект. Това ще улесни работодателите да намерят подходящи проби.

Качване на проби

Не е трудно да качите работните си проби в WordPress, но количеството време и усилия може да варира в зависимост от формата на вашите проби. Ако имате електронни копия или изображения, значи сте готови. Ако нямате, трябва да придобиете някои.

Твърди копия на хартии, отчети и отпечатани снимки могат да бъдат сканирани като PDF файлове. Направете цифрови снимки на физически предмети, като картини или скулптури. Музиката и видеоклиповете могат да се записват или редактират в цифрови формати. Каквото и да решите да качите, уверете се, че файловете са запазени на място, посветено на работни образци, така че да знаете къде точно да ги намерите.

След като сте готови вашите цифрови копия, време е да качите! Влезте в акаунта си в WordPress и отидете на страницата си на администратор. Отворете вашата медийна библиотека и изберете Добави нов:

добавете медия

На екрана Качване на нова медия можете просто да плъзнете и пуснете файлове в полето или можете да щракнете върху Изберете Файлове бутон за преглед на файлове за качване.

Добавяне на образци към вашето портфолио

Сега, когато имате инсталирана тема или плъгин и вашите проби (и всички други файлове), можете да добавите работата си към портфолиото си. В Админ, отворете страницата Портфолио и щракнете Добави нов. Това ще отвори текстовия редактор.

newportfoliopost

За повечето теми и приставки добавянето на нова публикация в портфолио е толкова лесно, колкото добавянето на публикация в блог. За повечето портфейли ще добавите заглавие, описание и представено изображение като обикновено. Но може да имате на разположение допълнителни полета, за да въведете допълнителна информация за вашата извадка за местоположение, дата, контекст и др. Някои теми с портфейли, като Total, могат дори да включват метабокси на галерията, където можете да качите всичките си снимки от галерията или плъзгачите за вашата публикация..

галерия-мета-бокс

След като се попълни цялата необходима информация, щракнете върху Публикуване. Та-га! Вече успешно добавихте работна извадка във вашето WordPress портфолио. Повторете тези стъпки за всяка проба, която искате да добавите.


Представянето на вашата най-добра работа в портфолио е важно за създаване на добро впечатление при кандидатстване за работа или академични програми. Използването на онлайн портфолио ще ви помогне да се разделите още повече и да достигнете до по-широка аудитория – а WordPress е един от най-добрите инструменти за това. Има много ресурси за съставяне на страхотно портфолио, така че се забавлявайте!

Създавали ли сте онлайн портфолио преди? Мислите ли да създадете такъв? Споделете съветите си или задайте въпроси в коментарите по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map