Как да създадете и добавите WordPress Favicon или икона на сайта

Какво е фавикон? И как да добавите Favicons към WordPress

Фавикон, който е кратък за „любима икона“, също може да бъде посочен като икона на сайта. Ако погледнете страницата на браузъра си сега, повече от вероятно ще се покажат редица фаворити. Въпреки това, може никога да не сте забелязали съзнателно привилегии, да сте наясно какво представляват или какво правят. И така, какво е фавикон и защо вашият уебсайт WordPress се нуждае от такъв?


В тази статия ще обясним какво точно е фавикон и как може да бъде от полза за вашия бизнес или блог. След това ще разгледаме как можете бързо и лесно да добавите такъв към вашия блог на WordPress.

Какво е икона на Favicon / Site?

Снимка на пример на Favicon

Favicon е икона, която се показва в раздел браузър до заглавието на страницата на уебсайта. Favicons също могат да се видят до името на уебсайт в списък с маркирани сайтове, както и да се използват като икони на приложения и в WordPress, те също могат да бъдат посочени като вашата „икона на сайта“.

Favicons обикновено вземат изображението на логото на сайта, което представляват. Те обаче могат да бъдат и изображение, което е свързано с марката или стила на сайта, ако това е по-подходящо. След като бъде избран фавикон, той не трябва да се променя, освен ако бизнесът ви не е подложен на ре-марка. По този начин зрителите на уебсайта ви се запознават с вашия фавикон и го разпознават в подредба от раздели на браузъра.

Значението на използването на фавикон

Значение на използването на Favicon

Favicons са свързани с визуалното предлагане на пазара и свързването с посетителите на вашия сайт. Добавянето на фавикон ще даде възможност на вашата публика подсъзнателно и незабавно да идентифицира вашия уебсайт WordPress в море от приложения или уеб страници.

Това запознаване с вашия фавикон ще помогне на аудиторията ви да ви намери бързо и лесно. Той също така ще напомня на потребителите за съществуването на вашия сайт, което води до увеличаване на трафика и връщане на броя на посетителите. И накрая, favicon ще помогне на вашия сайт да се открои от конкуренцията ви и да утвърди вашия сайт като реномиран източник.

Както можете да видите, ползите от използването на фавикон са огромни. Затова нека разберем как можете да създадете фавикон и да го добавите към уебсайта си на WordPress …

Създаване на фавикон

Първата стъпка в процеса на фавикон е да се създаде подходящ образ. Както бе споменато, фавиконът в идеалния случай трябва да е същото изображение като логото на вашия уебсайт, така че посетителите да могат веднага да го разпознаят.

Въпреки това, понякога със сложни лога, това може да доведе до неясен или объркващ фавикон. В този случай ще трябва да опростите логото си или да използвате различно изображение. Уверете се, че изберете нещо, което представлява вашия бизнес и очевидно отразява вашата марка.

Проектиране или редактиране на изображение на Favicon

По отношение на WordPress Codex, изображенията на фавикон трябва да имат квадратна форма и най-малко 512 х 512 пиксела. Въпреки че изображенията могат да бъдат изрязани в WordPress, бих посъветвал предварително да редактирате изображението си, като използвате софтуер за редактиране.

Ако търсите да проектирате ново изображение от нулата или логото ви се нуждае от сериозни настройки, тогава е най-добре да използвате програма за професионално редактиране. Photoshop или GIMP са страхотни варианти.

Използване на Canva

Canva Icon Creator

Все пак е по-лесно решение за тези с по-малък опит в проектирането Canva. Този безплатен уебсайт за инструмент за графичен дизайн ще ви позволи лесно да редактирате изображение и да го направите favicon готово. Преоразмерете логото си или променете цвета или прозрачността, за да създадете изображение на фавикон, което ще работи за вашия сайт.

След като сте доволни от изображението, което ще използвате като своя фавикон, то трябва да бъде запазено във формат gif, png или jpeg. Вече сте готови да качите своя фавикон в уебсайта си на WordPress …

Как да добавите Favicon към вашия WordPress сайт / блог?

Добавяне на икона на сайт, използвана най-добре за уеб разработчици и тези с познания за задълбочено кодиране. Въпреки това, за щастие, след пускането на WordPress 4.3, добавянето на favicon стана изключително лесно и ясно.

Връзка за персонализиране на WordPress Live

Отворете таблото за управление на WordPress и в менюто изберете Външен вид> Персонализирайте. Това ще отвори персонализатора на WordPress на живо с преглед на началната страница на вашия уебсайт.

Изберете Идентичност на сайта. Тук ще видите показани заглавие на сайта и икона на сайта.

Идентичност на сайта на WordPress

при Икона на сайта можете да добавите, промените или премахнете своя фавикон. Кликнете върху Изберете Изображение.

Изберете изображението на икона на WordPress Site

Вашата WordPress Media Library вече ще се появи на вашия екран. Изберете Качване на файлове и след това или пуснете вашето favicon изображение в полето, или го изберете от вашия компютър.

Върнете се в своята медийна библиотека, проверете дали вашето изображение е маркирано и щракнете Изберете в долния десен ъгъл. WordPress сега ще ви попита дали искате да изрежете вашето изображение. Ако вече сте редактирали вашето изображение в програма за редактиране, изберете Пропуснете изрязването. В противен случай отрежете.

Преглед на икона на сайта за персонализиране

В персонализатора, под Икона на сайта, ще видите каченото от вас изображение. Изберете Запазване и публикуване в горната част на персонализатора и след това опреснете страницата. Вече бихте могли да видите вашия фавикон в раздела на браузъра на вашата уеб страница.

URL Favicon Дисплей

Ако в един момент бихте искали да промените фавикона си, под Икона на сайта просто изберете Промяна на изображението. Както споменахме по-рано, това не се препоръчва, освен ако не ребрендирате. Ако непрекъснато сменяте фаворита си, аудиторията ви няма да може да идентифицира кое изображение представлява уебсайта ви, когато преглежда техните раздели или приложения на браузъра.

Други начини за добавяне на Favicon към вашия уебсайт WordPress

Разбира се има редица други начини да добавите фавикон към вашия уебсайт WordPress. Нека да разгледаме няколко различни опции …

Favicon от RealFaviconGenerator

RealFaviconGenerator Banner

Много хора предпочитат да използват плъгини, за да добавят функционалност към своя сайт, вместо да разчитат на тема. Favicon от RealFaviconGenerator е приставка за WordPress, която е чудесна опция, ако искате да добавите фавикон към вашия уебсайт.

Инсталирайте приставката към уебсайта си в WordPress и след това просто посочете и кликнете, за да качите изображение и да го добавите като favicon. RealFaviconGenerator след това ще генерира всички необходими икони за различни браузъри и устройства. Това е прям плъгин и е безплатен за изтегляне и използване.

Качване през страницата с опции на вашата тема

Опции за обща тема Favicon

Много от новите теми идват с многобройни функции и функционалности, което прави бързо и лесно за хората да създават нови уебсайтове на WordPress. Някои от тези теми сега идват с възможност да добавите фавикон за вас. Проверете страницата „Опции“ на вашата тема, за да видите дали това е функция, която предлага. Например темата Total WordPress включва опции за вашия Favicon (и той е с различни размери на устройството) във вградения тематичен панел.

Използване на код

Ако сте някой, който предпочита да кодира уебсайта им, тогава можете да качите вашето favicon изображение в основната директория на вашия сайт. След това кодът трябва да бъде добавен към файла header.php. За повече информация относно този процес, както и подробности за размера на изображението и типа на файла, в който трябва да го запазите, вижте Документация за поддръжка на WordPress.

Заключителни мисли

Както можете да видите, качването на фавикон в уебсайта на WordPress е много лесен процес. Предимствата от наличието на favicon са впечатляващи, маркетингова тактика, която ще даде възможност на потребителите ви да идентифицират вашия сайт само чрез забелязване на вашето изображение. Затова направете приоритет да намерите свободен половин час в деня си и да настроите вашия сайт с фавикон.

Подготвихте ли фавикона си още? Моля, споделете как се включихте в коментарите по-долу …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map