Как да се увеличи онлайн видимостта за вашия сайт за електронна търговия

Как да се увеличи онлайн видимостта за вашия сайт за електронна търговия

WordPress е мощен инструмент за създаване на блогове, целеви страници, портфейли, бизнес директории и дори онлайн магазини. Той е лесен за използване и предлага гъвкави функции, така че не трябва да е изненада, че все повече предприемачи избират WordPress за стартиране на своя бизнес. Но с цялата тази засилена конкуренция, как можете да увеличите видимостта в мрежата за вашия сайт за електронна търговия, задвижван от WooCommerce, за да сте сигурни, че целевата ви аудитория вижда продуктите ви?


За щастие вече сте направили страхотен избор, като използвате WordPress. Както споменахме по-горе, две от най-добрите части на WordPress са лесните и гъвкави функции. WordPress е изграден върху сигурен и валиден код, с интуитивни опции за създаване на съдържание. Плюс това, това е достатъчно мощна платформа, за да работи чудесно за почти всеки тип бизнес, тъй като просто трябва да инсталирате плъгин, за да добавите функции, както са ви необходими – като например да инсталирате WooCommerce, за да стартирате собствен магазин. Това е толкова лесно.

Но след като научите как да създадете онлайн магазин с WooCommerce, има няколко неща, които можете да направите, за да увеличите видимостта в интернет за вашия магазин за електронна търговия. Ето 5 лесни начина да започнете.

1. Започнете блогове

Топ 10 причини, защо трябва да започнете блог с WordPress

Онлайн магазинът е чудесен начин за продажба на продукти или услуги, особено след като WordPress го прави толкова лесно. Но един от най-добрите начини за увеличаване на онлайн видимостта за вашия сайт за електронна търговия е с блог. Ето няколко основни точки, които трябва да имате предвид, когато стартирате блог.

Създайте страхотно съдържание

Първо отделете време за създаване на съдържание, на което ще се радва вашата целева аудитория. Не забравяйте, че целта ви е да привлечете потенциални клиенти, затова пишете по теми, свързани с продуктовата ниша. Ако продавате пречистватели на въздух пишете за обикновените замърсители на въздуха, как да се борите с тях и най-добрите филтри за хора с алергии. Ако притежавате моден бутик, може да искате да блогвате за предстоящи фестивали, знаменитости и външни тенденции в Instagram. Имате идея.

Добавете вътрешни връзки

Следващата ви стъпка е да се свържете със собствените си статии в рамките на вашите статии. В зависимост от вашата ниша може да имате съдържание в крайъгълен камък, към което искате да свържете, когато е уместно. Тъй като създавате ново съдържание, добре е да имате предвид съществуващите си статии. Например, тъй като WPExplorer е блог на WordPress, следва, че една от основните ни статии е за най-добрия хостинг на WordPress, така че когато е естествено, добавяме връзка към него.

Включете продукти в публикации

Тъй като се опитвате да увеличите продажбите на продукти чрез използване на блог, наистина трябва да популяризирате продуктите си в блога си. WooCommerce прави това изключително лесно благодарение на вградения, единствен по рода си Къси кодове на WooCommerce.

Къси кодове на WooCommerce

WooCommerce къси кодове, използвани в темата за Noir WordPress.

За да свържете конкретни продукти, използвайте идентификационните номера на продуктите (които можете да видите на таблото си за управление на WordPress под WooCommerce> Продукти, когато задържите курсора на всеки елемент):

[продукти ids = "1, 2, 3, 4"]

Можете също така просто да покажете артикулите си за продажба, както и да добавите още атрибути на къси кодове като продукти на страница и брой колони:

[sale_products per_page = "6" колони = "3"]

Има тонове повече атрибути, за да избирате (просто кликнете върху тази връзка по-горе, за да научите повече). Така че, ако притежавате магазин за домашни любимци и пишете за обогатяване на животните, можете да свържете някои от най-продаваните котешки дървета и дори да ги поръчате според рейтинга или популярността им. Това е чудесен начин да насочите трафика от вашия блог директно към вашия магазин.

2. Фокусирайте се върху SEO

SEO трябва да бъде един от основните фокуси на всеки блог или онлайн магазин. Често се казва, че „съдържанието е крал“, когато се отнася доSEO, но писането на невероятно съдържание не гарантира, че вашата статия или продуктът ви ще се класират в търсачки като Google или Bing.

Съществуват множество ръководства за това как да подобрите SEO на WordPress, но когато става дума за SEO за електронна търговия, най-добрият ви залог е обикновено да използвате попълващ SEO плъгин с разширение WooCommerce.

Използвайте добър SEO Plugin

Що се отнася до WordPress SEO, има две основни плъгини, от които повечето потребители избират – или всичко в едно SEO пакет или Yoast SEO. Наистина не можете да сбъркате нито една от двете опции, тъй като и двете предлагат ключови функции като XML карта на сайта (което е абсолютно необходимо за търсачките да намерят, обхождат и индексират важните ви страници), оценка на съдържанието и пренасочвания към връзки. Плюс двете предлагат разширение за WooCommerce, за да улесните управлението на SEO на вашия магазин.

WooCommerce All-In-One-SEO Пакет интеграция Безплатен плъгин

Безплатното WooCommerce – всичко в един SEO пакет разширението добавя нови опции за персонализирания тип на вашите „продукти“. По този начин можете лесно да управлявате заглавието, описанието, ключовите думи и атрибутите на заглавието на всички артикули във вашия магазин.

Yoast Woocommerce SEO

По подразбиране безплатната приставка Yoast SEO добавя техния известен SEO мениджър към страници с продукти, за да можете да оптимизирате съдържанието си (въз основа на теста за четене на Flesch, дължина на съдържанието и пасивен глас), плътност на ключовите думи, връзки, мета описание и SEO заглавие за търсачките , изображения и други. Но за да останете пред конкурентите си, може да искате да вземете предвид премията Yoast WooCommerce SEO добавка за разширени функции, като богати щифтове за продукти, пазаруване галета и оптимизирани Sitemaps (плъгинът автоматично ще премахне страниците с резултати от филтрите).

3. Участвайте в социалните медии

С настройката на вашия блог и с вашия SEO SEO магазин, следващата ви стъпка е да използвате социалното си следване, за да увеличите видимостта в интернет за вашия магазин за електронна търговия. Социалните медии могат да бъдат огромен източник на трафик за вашия магазин и като предлагате ексклузивни сделки, свързани с социалното споделяне, можете лесно да хванете нови клиенти без малко и никакви усилия.

Предлагайте изключителни купони или оферти

WooCommerce Купони и оферти

Единият вариант е да създадете купони или сделки специално за своите последователи в социалните медии. WooCommerce включва вградена функция за създаване на купони въз основа на проценти, сума в долар или конкретен продукт. Можете също така да добавите персонализирана дата на изтичане за „разпродажба на час“ или да зададете ограничение за използване, така че само „първите 15 клиенти ще спестят 15%“, за да създадете усещане за неотложност. Това е чудесен начин да привлечете вниманието на нов клиент в социалните медии и да ги убедите да извършат покупка.

Активирайте бонус „Препоръчайте приятел“

Препоръчайте приятел за WooCommerce от WPGens

Друг вариант е да предложите стимул на настоящите си клиенти да препоръчат вашата марка на техните приятели и семейство с промоция за „препоръчани приятели“. По този начин, когато настоящ клиент споделя връзката си с приятеля си, той получава отстъпка от $ 10, добавена към акаунта им, а приятелите им получават купон от $ 10, приложен към първата им покупка.

За да добавите собствени оферти от уста на уста, можете да опитате Препоръчайте приятел за безплатен плъгин за WooCommerce разширение. Плъгинът създава опростена система за реферали с уникална връзка за всеки от вашите клиенти. След това, когато препращат нови потребители, плъгинът автоматично генерира талони за еднократна употреба и за двете страни – всичко, което трябва да направите, е да седнете и да гледате как рефералите го идват..

4. Дръжте го интересно

Създаването на съдържание и сделки за вашата аудитория е чудесен начин да поддържате хората да се връщат, но как да намерите нови хора, които да посещават вашия магазин? Разбира се, можете да използвате традиционните методи за рекламиране, но ето няколко маркетингови идеи, които можете да използвате, за да поддържате интересна промоцията на вашия сайт:

 • Мрежова и гост публикация за други блогове за достигане до нова аудитория
 • Започнете бюлетин (използваме и препоръчваме MailChimp), за да ви споделяме нови публикации в блога и предстоящи продажби / събития в магазина
 • Изпълнете подарък, за да могат клиентите да влязат, за да спечелят артикул от вашия магазин (харесваме да използваме Rafflecopter) с вашите социални медии и бюлетин като опции за влизане
 • Публикувайте тематични статии за празници, като закръгляте колекциите от продукти за NYE, 4 юли, новата учебна година и т.н..
 • Работете със социални влияния, за да разберете думата за вашата марка (моля, обърнете внимание: това може да бъде скъпо, дори МНОГО скъпо, но в зависимост от вашата ниша това е една от най-доходоносните инвестиции, които можете да направите във вашия бизнес)

Има много неща, които можете да направите, за да продължите да популяризирате своя магазин за електронна търговия. Просто бъдете настойчиви и креативни, за да продължите да увеличавате видимостта онлайн при създаването на вашия сайт.

5. Регистрирайте се в Google

Google My Business

И накрая, силно препоръчваме да се снабдите с настройката на вашия магазин Google My Business ако имате физическо местоположение. По този начин можете да създадете или заявите своя бизнес обява в Google Maps, да добавите подходяща информация (като часове или менюта), да отговаряте на отзиви на клиенти в Google и дори да популяризирате предстоящите си събития. Просто следвайте започнете ръководство за да проверите и оптимизирате вашия бизнес.

Google My Business също така включва полезно табло за управление, за да можете да видите как потребителите намират вашия бизнес профил онлайн, какво кликват и къде се намират (географски погледнато). Тази информация може да ви помогне да коригирате вашите бизнес операции и маркетингови стратегии, така че да се харесате повече на клиентската си база и да увеличите видимостта си онлайн.

Как можете да увеличите видимостта онлайн за вашия сайт за електронна търговия

Надяваме се, че сте успели да научите нещо ново от нашите 5 съвета как да увеличите видимостта в мрежата за вашия магазин. Или може би поне няколко съвета са били полезни за вашия бизнес. Управлението на всеки бизнес може да се почувства непосилно на моменти, но поне ако изберете WordPress, уебсайтът ви може да бъде малко по-управляем. Но създаването на блог, съсредоточаването върху вашия SEO, използването на социални медии, популяризирането на съдържанието ви и използването на инструменти като Google в ваша полза, определено има потенциал за увеличаване на онлайн видимостта за вашия сайт за електронна търговия.

Имате ли други въпроси как да увеличите видимостта онлайн? Или повече съвети за други собственици на сайтове за електронна търговия? Просто оставете коментар по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map