Как да се представите в общността на WordPress

Онлайн етикетът е голяма работа. Това е нещо, което се отнася за всички индустрии, но тъй като блогърите и разработчиците на WordPress живеят онлайн, това са нещо, което те наистина ли трябва да се обърне внимание на. В крайна сметка, как се държите в публични форуми, може пряко да повлияе на вашата репутация и способността ви да придобивате нови клиенти.


Ето защо исках да отделя малко време тук, за да поговорим за това как правилно да се представяте онлайн, разбира се, но със специален акцент върху това, което трябва да имате предвид като WordPress разработчик и / или потребител.

Ангажиране с коментари в блога

Едно от най-добрите места за комуникация с други хора е на самия сайт, в секцията за коментари в блога. Това не само е чудесен начин да покажете малко повече от вашата личност, но е и отличен за показване, че сте отворени за обратна връзка и искрено искате да чуете какво имат да кажат вашите читатели.

WordPress-коментар-етикет

Има няколко неща, които трябва да имате предвид, които са свързани с хора, които искат да си изградят репутация в общността на WordPress:

 • Бъдете сигурни, че знаете нещата си. Участвайки в общността на WordPress, има предположение, че знаете за какво говорите. Ето защо е наистина важно да представяте точно себе си и нивото на знанията си. И когато кажете, че сте отворени за обратна връзка, имам предвид. Защото ако направите грешка, хората ще ви извикат на нея. Ще се случи.
 • Ако задавате въпроси, очаквайте отговори. Склонен съм да завърша публикациите си в блога с въпрос, който да насърчи дискусията в секцията за коментари. Правя това, като знам, че има възможност да получа отрицателни коментари или критики. Когато се поставите там онлайн, това е само името на играта, така че трябва да сте подготвени за това.
 • Бъдете милостиви, когато получите критика. Отново ще се случи в един момент, така че не забравяйте да го приемете положително. Ако не се нахвърляте на хора, които ви критикуват, няма да ви създадат приятели в този бизнес – или във всеки бизнес.
 • Отговорете на всички. Разбира се, не говоря за тролове или хора, които се опитват грубо да се вдигнат. По-скоро трябва да отговорите на коментари, оставени от всеки, който е искрен – дори ако той или тя казва нещо негативно по отношение на написаното от вас. Това е двойно важно, ако читателят посочи грешка. Темите, свързани с разработката на WordPress, са доста технически. Грешките могат да причинят големи проблеми, така че бъдете възприемчиви към обратната връзка и признайте грешка, когато е подходящо.
 • Потърсете подъл спам. Възрастващ проблем в блоговете като цяло не е генериран от бот спам. Има плъгини достатъчно за битка, генериран от бот спам като Akismet и Jetpack. Но е много по-трудно да филтрирате автоматично генериран от потребители спам. Обърнете внимателно какво казват хората и имайте предвид да одобрявате само тези коментари, които изглеждат 100% легитимни.

Ангажиране в социалните медии

WordPress-социално-ettiquette

Независимо дали работите като разработчик на WordPress или просто използвате CMS за вашия сайт, важно е да сте активни в социалните медии. Защо? Тъй като това е един от основните начини за привличане на трафик към вашия сайт. Но има няколко „правила“, които трябва да спазвате по отношение на поведението:

 • Изберете инструмент за управление на социалните медии. Въпреки че не е пряко свързано с поведението, избирането на добър инструмент за управление на социалните медии ще ви улесни много, когато виждате кога хората се ангажират с вас, за да можете да реагирате по-бързо. По принцип той поддържа вашите социални акаунти организирани, така че можете да прекарвате повече време в разговори с хора и по-малко време да поддържате раздели къде се случват дискусии за вас.
 • Обърнете се към експерти. В социалните медии има много гурута на WordPress и ако искате да разширите обхвата си, ще трябва да се ангажирате директно с тях. Разбира се, не искате да бъдете груби или грубо рекламни. Вместо това следвайте какво казват тези експерти и участвайте в дискусията. Бъдете хора и само това ще ви стигне доста далеч.
 • Споделяйте съдържанието на други хора. Това е маркетингова техника в социалните медии, наречена курация на съдържанието и всъщност е наистина важна както за утвърждаване на себе си като експерт във вашата област, така и за привличане на вниманието на други експерти и тези, които имат интерес към WordPress.
 • Избягвайте обществени сривове. Това важи за всяка индустрия – освен ако не се занимавате с развлечения, предполагам – но е добра идея да запазите профилите си в социалните медии без публични сривове. Не само, че носи непрофесионален външен вид, това може да навреди на репутацията ви в дългосрочен план, особено ако сривът ви е за предишен клиент или някакъв такъв. Ако не искате текущият ви списък с клиенти да знае за нещо, дръжте го извън социалните медии. Край на историята.

WordPress етикет на общността

Форуми на общността на WordPress

Въпреки че всичко, което обсъждах досега, е свързано директно с общността на WordPress като цяло, всъщност има специално място за потребителите и разработчиците на WordPress в Форуми на WordPress.org. Много други сайтове там имат форуми за поддръжка, където хората могат да задават и отговарят на въпроси, свързани с WordPress, знам, но мисля, че в този случай е добра идея да отидете до източника.

Тъй като толкова много хора посещават форумите всеки ден, шансовете са добри, че някой е задал подобен въпрос и преди, ако имате проблем. И ако просто искате да помогнете, е, има много новобранци в WordPress, които търсят вашата представа! Няколко съвета за ангажиране там:

 • Бъдете авторитетни. Едно е да отговорите на нечий въпрос, но тъй като всеки може да се регистрира и публикува, важно е да се уверите, че вашите забележки се открояват. Не злорадствайте и не владейте знанията си пред никого. Малко смирение се оценява. Просто посочете опита си контекстуално. Това ще доведе до постовете ви да бъдат взети по-сериозно.
 • Признайте, когато сте сгрешили. Греша? Няма проблем. Извинете се, опитайте се да коригирате проблема и продължете напред.
 • Бъди благодарен. Ако се натъкнете на нещо и любезен човек предлага помощ, не забравяйте да им благодарите, че отделиха време да отговорят на въпроса ви. Всички харесват играч в екип и ако искате да изградите солидна репутация в бранша, постоянната благодарност и внимателност може да ви стигне далеч.

Хората, участващи в WordPress, са страстен куп. Те го приемат насериозно. Затова трябва да имате това предвид, когато общувате с колегите си ентусиасти и разработчици. Емоциите могат да станат високи, когато се занимавате с нещо, което хората толкова се грижат. В крайна сметка поминъкът на хората е обвит в WordPress. Въпреки това, ако получите критика и почувствате желание да се вплетете в спор, се съпротивлявайте! Това няма да направи нищо за подобряване на репутацията ви и всъщност може да ви навреди, ако не сте внимателни.

Всичко казано, WordPress общността е до голяма степен приветливо място. Експерти и новаци си приличат около тази платформа, която обичат. Хората си помагат взаимно. И тъй като той е с отворен код, членовете на общността имат реален шанс да помогнат за формирането на платформата в бъдещите й прераждания. Което – ако питате мен – е доста готино.

И така, имате ли някакви специални правила, които обичате да спазвате, когато общувате с общността на WordPress. Различават ли се тези правила за вас, докато разговаряте на специализираните форуми, в коментарите в блога или в социалните медии? Обичам да чуя какво мислиш!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map