Как да превърнете вашия WordPress блог в бизнес

 1. 1. Как да спечелим пари с WordPress блог
 2. 2. Как да спечелим пари, продавайки WordPress продукти и услуги
 3. 3. В момента четете: Как да превърнете вашия WordPress блог в бизнес

Добре дошли в последната публикация в нашия как да печелим пари със серия WordPress! Време е, нали? Вече разбрахме как да генерирате приходи от вашия блог на WordPress като филиал и като създател. Следващата стъпка е да се погрижите за всички останали неща, които трябва да направите, за да превърнете блога си в пълноценен бизнес.


Преди да започнем, просто искаме да поясним: ние не сме адвокати или публични счетоводители. Ние не ви даваме правни или финансови съвети. Ние просто споделяме стъпките, които предприехме, за да стартираме нашия бизнес плюс няколко съвета за това, което ни работеше. Препоръчваме да отделите време за самостоятелно проучване и евентуално да говорите с професионалист, преди да вземете някакви решения.

Създайте марка

Създайте марка

Когато създавате бизнес или блог, ще трябва да помислите каква искате да бъде общата ви марка. Това включва множество фактори, а именно:

МАРКА

име, термин, дизайн, символ или друга функция, която идентифицира стоката или услугата на един продавач като различна от тази на други продавачи

Избор на име

Първо трябва да измислите име за вашия бизнес. Това може да бъде вашето собствено име, ако управлявате бизнес, където сте основната функция – например Крис Лема и Кари Дилс.

Като алтернатива можете да измислите друго име, въпреки че предлагаме да създадете име въз основа на вашата ниша. И истината трябва да се каже – името на вашия бизнес може просто да се сведе до това, което имената на домейни все още са достъпни. Това се случи, когато избрахме WPExplorer. Седнахме на нашето компютърно бюро и просто продължихме да пишете комбинации от WP и други думи в регистратора на GoDaddy. WPExplorer беше на разположение, работеше и се оказва, че е перфектното прилягане за нашата марка.

Създаване на лого

След като имате име, трябва да решите дали искате изображението да върви с него. Много фирми просто използват името си като лого. Ако искате да извървите този маршрут, може да искате да разгледате шрифт на Google или събитие за първокласен шрифт (като тези от Typekit, или достъпни на дизайнерски пазари като Creative Market), за да добавите малко визуален интерес.

Ако искате да създадете лого на изображението, има много страхотни опции. Имаме цяла статия с бюджетни опции за създаване на лого за вашия уебсайт. Или бихте могли да дадете Shopify е безплатен създател на лого опит.

Когато създадохме логото си, решихме, че искаме да работим директно с дизайнер. Така че прекарахме тонове време в Dribbble за изследване на лога. Ние открихме Стивън Родич и ние абсолютно обичаме как се оказа логото ни. Ние ощипахме цветовете малко, когато направихме големия си редизайн преди няколко години, но телескопът почти остана същият (всъщност – много го обичаме, дори го добавихме към FontAwesome).

Избор на уебсайт дизайн

За да свържете наистина всички различни елементи на вашата марка, ще трябва да изберете страхотен дизайн на уебсайт. Както повечето неща в живота, вие имате няколко възможности.

Вашият първи вариант е да използвайте тема. За да имате максимален контрол върху външния вид на вашия уебсайт, ние предлагаме многоцелева тема с множество опции за персонализиране, както и създател на страници. Разбира се, че ще ни хареса, ако опитате темата ни Total WordPress, тъй като тя наистина е една от най-богатите на функции теми в мрежата. Но има много добри теми за бизнес WordPress, достъпни за всеки бюджет. Темата е лесна за настройка и повечето идват с чудесна документация, така че лесно можете бързо да получите новата си настройка за дизайн (Общо дори разполага с вграден демо вносител, така че можете да импортирате примерни данни само с няколко кликвания).

Вашият втори вариант е да имате a персонализиран дизайн създаден само за вашия уебсайт. Ако сте разработчик (късмет за нас, че имаме AJ и той е страхотен), не е нужно да харчите и стотинка. Можете да персонализирате да създадете своя собствена тема, която по разширение е чудесно представяне на вашата марка. Ако не сте разработчик, тогава персонализираната тема и дизайн вероятно ще ви струват доста голям брой промени. Избраните теми могат да струват от няколко хиляди до десетки хиляди долари, но персонализирана тема означава, че уебсайтът ви ще изглежда точно както искате. Опитайте уебсайт като Upwork, На свободна практика или можете да опитате да попитате някои от любимите си разработчици на теми, ако те са налични.

Направете го официално

Направете своя бизнес официален

След като разберете, че вашата марка е следващата голяма стъпка е да направите бизнеса си официален. В зависимост от държавата, държавата и града, в който живеете, тези стъпки може да са различни, но поне можем да ви разгледаме какво направихме.

Формиране на вашия бизнес

Когато решите, че е време да създадете законно бизнес, има четири основни типа бизнес, от които най-вероятно ще изберете:

 • Едноличен търговец
 • съдружие
 • Дружество с ограничена отговорност (LLC)
 • S или C Corporation

LegalZoom има страхотна страница, на която можете да научите за различните видове бизнес и да изберете кой е подходящ за вас. Всъщност намерихме LegalZoom, когато правехме нашите изследвания и ги използвахме, за да подадем като LLC. Това ни се отрази чудесно, тъй като можехме да функционираме като партньорство, но все пак държим нашите бизнес и лични финанси напълно разделени.

Когато създавате своя бизнес чрез LegalZoom, вие също имате възможност да наемете Регистриран агент чрез тях. Вашият агент е нещо като среден човек – ако някога се налага да служите или получавате легални документи, те ще влязат и ще ви помогнат да осигурите приятелско лице (това не е ваше). Освен това, с абонамент за регистриран агент от LegalZoom, вие също ще имате достъп до удобен календар за съответствие за да сте сигурни, че никога не пропускате краен срок.

И докато сте в това, може да искате да помислите подаване на търговска марка вашето име или лого. Това защитава използването на вашето име в бъдеще, както и вие права върху използването на вашето бизнес име или лого в URL адреси на домейни, акаунти в социални медии, медии и други.

Подаване на документи

След като създадете бизнеса си, трябва да го регистрирате според вашия местен език. За тези от вас в САЩ това обикновено означава регистрация във вашите федерални, щатски, градски и евентуално ваши окръжни правителствени служби.

Ще искате да се регистрирате за Идентификационен номер на работодателя (EIN) с федералното правителство. Това е основно социален осигурителен номер за вашия бизнес. Това е какво ще използвате за бизнес данъците си, формулярите W-9, формулярите 1099-Misc и всички документи, необходими за регистрация навсякъде другаде. Ако сте едноличен собственик, имате възможност да използвате собствения си социален осигурителен номер в бизнес документите си или да се регистрирате за EIN. Наистина бихме насърчили новите предприятия да отделят време за получаване на EIN, ако не само да запазят личната ви информация. LegalZoom прави това лесно, тъй като ако си спомням правилно, тези документи са включени в пакета (просто ги подпишете и изпратете по пощата).

Със създадения си бизнес ще трябва да се регистрирате за Лиценз за държавен бизнес. Много държави предоставят цялата тази информация онлайн (Невада например дори има супер лесен онлайн бизнес портал, за да направи нещата още по-лесни) или можете да се обърнете към LegalZoom за малко повече помощ. Обикновено се посочва като информация за вида на бизнеса, който управлявате, членове на организацията, списък на мениджърите, дали имате служители и т.н..

За да се доближите още по-близо до дома, вие също ще имате нужда от Градски и / или окръжен бизнес лиценз също. Предлагаме първо да се обадите на вашия окръжен офис, за да разберете дали ще трябва да се регистрирате при тях, както и в града, от който управлявате бизнеса си. Там, където се намираме, ни е необходим само градски лиценз и можем да прескочим графството, но обратно в деня, когато бяхме в Калифорния, трябваше да се регистрираме и с двамата.

В допълнение към тези лицензи може да се наложи да подадете още разрешения и документи, за да покриете другите аспекти на вашия бизнес, които не са онлайн. Ако имате служители, фирмени превозни средства или физически магазин (здравей одобрение на полицията и пожарната служба), това са всички добавени разрешителни ще трябва да се вгледате. Например подадохме заявление за разрешение за обитаване у дома в Калифорния, тъй като офисът ни беше в дома ни. Проверете уебсайтовете за вашата държава и местните власти, обадете им се или дори наемете адвокат, ако искате да сте сигурни, че сте направили всичко както трябва.

Наемане на служители и фрилансери

С развитието на бизнеса си може да се окажете нужда от помощ. Преди да публикувате реклами за помощ, помислете дали търсите ръка на служители или на свободна практика.

Една служител работи за вас, зададе задължения, използва вашето оборудване / ресурси, работи в рамките на вашия график, плаща се почасово или на заплата и получава фирмени обезщетения (възстановяване на суми, застраховки, компенсация на работниците и т.н.). Ако имате служители, ще трябва да събирате формуляри за W-4, да издавате формуляри за W-2, да организирате пенсионни и здравни придобивки сред редица други законови изисквания. Основните предимства на наемането на служители включват възможността за контрол на използвания метод на работа и график. Служителите са продължение на себе си.

Фрийлансър (или независим изпълнител) работи за себе си, определя собствен график, плаща се на договор и не получава никакви облаги. Трябва да издадете 1099-Misc на всеки изпълнител, който е гражданин или местно лице на САЩ, за който сте платили 600 или повече долара през данъчна година. Но това е лесна форма, която можете да вземете във всеки магазин за офис доставки през януари. Предимствата на наемането на фрийлансъри включват възможността да се наемат специалисти на база проект и ще спестите малко пари и много време, тъй като не е необходимо да предоставяте предимства.

Внимателно помислете какво изисква вашият индивидуален бизнес, преди да наемете някого. И не забравяйте да направите собствено проучване или да поговорите с професионалист относно законовите и данъчните изисквания във вашия език за добавяне на нови членове към вашия екип (например – Невада има държавни трудови закони, модифициран държавен бизнес данък, закони за осигуряване на безработица и работници обезщетение за обезщетение, което всички влизат в сила, ако наемете служител).

Счетоводство и данъци

Да управляваш собствен бизнес е чудесно, тъй като трябва да си собствен шеф и да си съставиш собствен график. Но когато това е вашият бизнес, вие също сте този, който отговаря за финансите, бюджетите и разбира се отчитането и данъците.

Важно е да поддържате добри финансови записи за вашия бизнес. В зависимост от това колко сложни са вашите финанси, може да успеете да се справите сами счетоводен софтуер като QuickBooks или градински чай. Но има предимства за наемането на професионалисти. Когато наемете своя собствена книжарница или преминете през такава услуга пейка или на местна счетоводна фирма, тя отнема стреса от вас, освобождавайки повече от времето си, за да се съсредоточите върху това, което правите най-добре.

В допълнение към общото счетоводство, има разбира се и данъци. Ако сте в САЩ, ще трябва да подадете файл федерални данъци и най-вероятно държавни данъци за вашия бизнес. И в зависимост от това какво продавате и къде, може да имате вариант на данъци върху продажбите дължими всеки месец или тримесечие. IRS има страхотно страница за малък бизнес в който има много информация, която можете да прочетете, но ето няколко от по-често срещаните данъчни формуляри, които подаваме в края на всяка година, само за да ви дадем представа:

 • 1099-Разни: Трябва да ги изпратите на независими изпълнители (разположени в САЩ), на които са изплатени над 600 долара в края на всяка фискална година.
 • 1065 плюс схема К-1: За LLCs, които работят като партньорство, ще подадете вашата бизнес данъчна декларация с този формуляр. Графикът К-1 във формата се използва за отчитане на доходите на партньорите.
 • Данък за ползване на потребителите: Това е местна форма, която използваме в Невада и подаваме след всяка фискална година. Използваме го, за да декларираме продажбата на материални стоки (от нас се изисква да подадем дори мисълта, че нямаме такава – и да, говорихме с данъчната служба за нашия град, за да сме 100% сигурни).

Продължавайте да ставате по-добри

Подобрете бизнеса си: Продължавайте да ставате по-добри

След като стартирате бизнеса си, можете да започнете да подобрявате. Има много начини за разрастване и подобряване на бизнес, но ето само няколко идеи, за да започнете.

Включете се в общността

Имаме предвид както WordPress, така и вашата местна общност. Посетете a WordCamp в своя район, дарете времето или парите си на местна благотворителна организация, присъединете се към Търговската камара или дори вземете стажант от местен колеж, ако имате възможност. Има много страхотни начини да се включите, ако проявите малко креативност. Събитията в общността са чудесен начин да се свържете с други малки фирми във вашия район.

Професионални асоциации и конференции

Друг чудесен начин за растеж е чрез присъединяване към професионални асоциации и посещение на конференции, свързани с вашата ниша. Ако работите с WordPress, това може да включва събития като LoopConf, Партньорска среща на върха и WordCamp US. Това са не само тези страхотни места, за да научите занаята си, но и ще имате малко мрежи, за да стартирате. Ако можете да си го позволите, станете спонсор. Това изминава дълъг път за повишаване на информираността за вашата марка и е още по-лесно да се свържете в мрежата, когато хората могат да се приближат до вас до вашия щанд.

Разширете мрежата си

В допълнение към наемането на служители или на свободна практика е чудесно да разширите вашата професионална мрежа, като се свържете с другите във вашата индустрия. Крос промотирайте бизнеса си, като се обединявате с други блогове и обменяте публикации. Подкрепете допълващи бизнеси, като купувате рекламно пространство на техните уебсайтове (ако предлагате хостинг, потърсете рекламни места в уебсайтове за блогове). Сдружете се с други индустриални марки, за да планирате събития или раздавания. Има много начини да станете творчески и да работите заедно, за да се възползват и двете.

Обобщавайки

Разбира се, има още много неща, които не покрихме – но се надяваме, че това, което направихме, беше полезно. Това са само част от стъпките, които предприехме, за да започнем, и методи, които използваме, за да се популяризираме.

Ако имате въпроси относно ръководството на собствен бизнес в WordPress, не се колебайте да се запитаме – ние ще направим всичко възможно да ви помогнем и да ви насочим в правилната посока. Или ако имате свои съвети, моля, споделете в секцията за коментари!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map