Как да предотвратите спама и да защитите вашия WordPress блог

Как да предотвратите спама и да защитите вашия WordPress блог

Разделът с вашите коментари ви предоставя удобен начин за общуване с читателите на вашия уебсайт. За съжаление отварянето на уебсайта ви до коментари означава, че ще трябва да се справите със спама. Освен ако не сте типът блогър, който не иска обратна връзка чрез коментари и обратни връзки / пингбакове, ще трябва да се справите с него в един или друг момент.


Но въпросът е, как? Тъй като спам ботовете (и човешките спамери) стават все по-сложни, става все по-трудно да поддържате блога си чист от неподходящо и неподходящо съдържание.

За щастие, WordPress се предлага с вградени функции и безплатни добавки за подпомагане на контрола и борбата със спама, включително Akismet и черни списъци с коментари. Още по-добре е, че има много други плъгини на разположение, за да осигурят допълнителна защита от спам.

В тази публикация ще разгледаме задълбочено въпроса за спама в блоговете на WordPress, отрицателното въздействие, което може да окаже върху вашия сайт, ако бъде оставен без проверка и как може да се управлява и предотвратява. Ще разгледаме и инструментите, налични в WordPress за борба с този проблем. Накрая ще завършим с някои препоръки за плъгини, за да изведем модерацията ви от спам до следващото ниво. Нека се потопим!

Какво е спам за коментар в WordPress

Снимка на спам коментари

Автоматизирани коментари за спам като тези могат да надхвърлят вашата база данни на WordPress.

Това може да бъде вълнуващо, когато във вашия блог се появят нови коментари. Въпреки това, първото вълнение на вълнение често изчезва, когато видите неподходящи отговори на съдържанието си. Тези отговори, разбира се, са известни и като спам. Речникът просто го определя като „неподходящи или неподходящи съобщения, изпращани в Интернет до голям брой потребители“. Звучи точно за мен.

Блогът спам е роден от едно и също семейство като този толкова познат имейл спам, но има своя уникална цел – за да получите връзки. Независимо дали става въпрос за коментар в блога, проследяване или pingback, целта на спама в блога е да публикува връзка на вашия сайт, която сочи към друг сайт. Въпросният сайт обикновено е без значение за вашата ниша и често е с лошо качество.

Тези непоискани съобщения са факт от живота, ако позволите да коментирате публикациите си. За щастие, идентифицирането му е сравнително просто, тъй като обикновено приема една от три първични форми.

1. Спам ботове

Това са коментари, публикувани автоматично с помощта на скрипт или бот, които търсят в мрежата в търсене на цели, които да наводнят с боклуци с коментари. В тези коментари няма пряко участие на хората и те обикновено са доста лесни за човешкото око. Спамботите са може би най-големите виновници на неуместните коментари.

2. Ръчни коментари

Това е, когато хората са наети да публикуват ръчно коментари в сайтове. Качеството на тези коментари може да варира от очевидно очевидно до спорно, което разбира се предлага голямо главоболие за всеки, който се опитва да изкорени спама от сайта си. Те почти винаги ще включват връзки в коментарите и могат да бъдат малко по-мрачни от ботовете (видяхме коментари със съмнителни връзки, добавени в празни места в текста на коментара).

3. Песни и Pingbacks

Както е дефинирано от Google, проследяването е „един от трите вида методи за връщане на връзки за авторите на уебсайтове да искат известие, когато някой се свърже към някой от техните документи“. За нашите цели можете да приемете, че pingbacks са по същество едно и също нещо. Вероятно ще сте виждали реверси преди. Те съществуват като списък с връзки, обикновено в или под секцията с коментари в публикация в блога. За целите на спамерите целта е проста – споменете публикация в блога в собствената си публикация и върнете връзката.

Всеки от тези типове спам е проблематичен и често ще получавате повече от само една категория. Заедно те могат да запушат секцията с вашите коментари и да причинят всякакви проблеми.

Как коментарът спам засяга вашия сайт WordPress

Trackback спам

Спамерите използват препратки, за да създават връзки към неподходящи сайтове.

Може да считате спама за нищо повече от досада. Ако обаче бъде оставен без проверка, това може да има отрицателни последици за вашия уебсайт. В допълнение към предоставянето на лошо потребителско изживяване за вашите читатели, спамът за коментари може да навреди на вашия сайт по много начини, причинявайки:

 • Загуба в класирането на търсачките. Google е насочен към лоши връзки към вашия сайт за целите на класирането, дори в коментарите.
 • Потенциални рискове за вашите читатели. Връзките в коментарите за спам могат да доведат до злонамерени сайтове.
 • Проблеми със скоростта на сайта и времето за зареждане. Твърде много коментари могат да претоварят вашата база данни на WordPress и да забавят вашия сайт.

Всеки блог, който позволява коментиране, е уязвим за спам. Наличието на план за действие за намаляване и борба с него е единственият начин да защитите вашия сайт и вашите читатели.

Как да се борим със спама за коментари в WordPress

Докато спамът с коментари е неизбежен, има добри новини. Можете да се борите с този поход, като модерирате коментарите си и използвате Вградени инструменти на WordPress.

Първо, уверете се, че сте включили модерирането на коментарите. Това ви позволява да одобрите всеки коментар, преди той да публикува на вашия сайт. Ако нямате време да преглеждате всеки коментар, можете да зададете параметри въз основа на няколко фактора. Например, под Настройки> Обсъждане можеш:

 • Подайте сигнал за коментар като спам въз основа на броя връзки, които има.
 • Коментиращи в черния списък в реакция на предишен спам.
 • Деактивирайте връщания и пингбакове.
 • Разрешавайте само на регистрирани потребители да публикуват коментари.

Не забравяйте най-голямото оръжие в арсенала по подразбиране: приставки. Има много страхотни безплатни и с отворен код плъгини, които можете да добавите към вашата WordPress инсталация, за да проверите коментарите и да филтрирате всичко, което изглежда като спам.

Намалете спама за коментари на вашия WordPress сайт с Plugin

Едно от най-добрите неща за използването на WordPress е колко лесно е да персонализирате. Когато става дума за коментари в блога, можете да използвате антиспам WordPress плъгини, за да повишите вашата сигурност. Ето три приставки, които ще ви помогнат да овладеете спама на вашите коментари.

1. Акисмет

akismet анти-спам приставка

Как да не споменем Акисмет? Този плъгин се инсталира по подразбиране в блогове на WordPress и е безплатен за използване за лични блогъри (с комерсиален месечен абонамент, определен на 5 долара на месец, и корпоративни решения, предлагани на цена от 50 долара на месец).

Използвайки спам решение „прихващане на всички“ като Akismet, трябва да приемете, че някои законни коментари могат да бъдат маркирани като спам. Това е просто цена за блогване и използване на автоматичен блокер за спам. Проблемът е главно от човешки спамери. Спамът на един човек е легитимен коментар на друг човек, така че ако хората не могат да се съгласят 100% от времето, какъв шанс има приставката?

въпреки това, в по-голямата си част Акисмет върши чудесна работа. Той поддържа огромно количество спам в моя блог, като само случайните легитимни коментари се изваждат. Освен това, той се грижи и за спам от проследяване – огромен бонус.

Основни функции:

 • Блокира спам за коментари и проследяване.
 • Автоматично проверява всички коментари.
 • История на коментарите, за да можете да проверите кои коментари са били блокирани от приставката или от модераторите.
 • Включва настройки за „Отхвърляне“ за автоматично блокиране на най-лошия спам.

Цена: Akismet е безплатен плъгин и може вече да е инсталиран във вашия блог.

Вземете Akismet

2. Антиспам пчела

пчела антиспам

Този плъгин използва техниката “мед саксия”, за да улавя ботовете невидимо. Хората няма да виждат captchas, но ботовете ще го направят и след това ще бъдат хванати като спам. Antispam Bee действа като защитна стена, като блокира както автоматизирания, така и насочения спам. Тъй като блокира тези коментари, преди да стигнат до вашата база данни, никога не трябва да се притеснявате, че ще забавят вашия сайт.

Основни функции:

 • Блокира спам и pingback спам.
 • Предотвратява спама в предната част на сайта, така че никога не попада на базата данни на WordPress.
 • Работи с всички основни инструменти за създаване на форми.

Цена: Antispam Bee е безплатен плъгин.

ВЗЕМЕТЕ AntiSpam Bee

3. Anti-спам на Titan

титан антиспам и приставка за WordPress за сигурност

Anti-spam използва невидими captchas, за да блокира всички спам ботове от вашите коментари. Про версията също блокира ръчно подаден спам. Въпреки че този плъгин върши чудесна работа за спиране на нежелани коментари, той обаче не защитава други видове форми на вашия сайт. Това означава, че може да искате да използвате този плъгин с нещо друго, за да получите допълнителна защита на формата. Все пак това е отличен олекотен вариант.

Търсите още опции за защита? Anti-Spam Pro включва добавени настройки за ръчна защита от спам, така че можете допълнително чрез автоматично предотвратяване на коментари, които се класират високо по скалата на спам точките (с повече от зададен брой връзки, думи или думи със спам с флага).

Основни функции:

 • Блокира връщания по подразбиране.
 • Предотвратява автоматичния спам от някога да стигне до вашата база данни на WordPress.
 • Pro версия блокира ръчния спам.

Цена: Anti-Spam е безплатен, а про версията се предлага за $ 25.

ВЗЕМЕТЕ Titan ANTI-SPAM

4. WPBruiser

wp bruiser wordpress антиспам приставка

WPBruiser обещава да работи от втората, в която я инсталирате. Този плъгин съчетава груба сила срещу атака срещу блокиране на спам с коментари. Можете да го използвате, за да защитите всичките си формуляри и вашите читатели никога няма да трябва да използват капчу. Като цяло това е цялостна и удобна за потребителите опция.

Основни функции:

 • Включва груба сила срещу атака.
 • Позволява ви да блокирате злонамерени IP адреси.
 • Съвместим е с WordPress Multisite.
 • Предлага разширения, които работят с всички основни инструменти за форми.

Цена: WPBruiser е безплатен плъгин с незадължителни разширения.

Вземете WPBruiser

5. Скриване на проследяване

Този последен плъгин е много лесен, тъй като той просто прави това, което заглавието заявява – скрива проследяване. Въпреки че можете да деактивирате проследяването напълно, има стойност просто да ги скриете, ако искате да следите кой ви свързва. Този плъгин премахва проследяването от предния ви край, но все пак ви позволява да ги видите на таблото си за WordPress.

Цена: Hide Trackbacks е напълно безплатно.

Вземете скриване на проследяване


Спамът за коментари е прост факт от живота в Интернет, освен ако не планирате да деактивирате коментарите напълно. Защитата на вашия сайт от неподходящи коментари е от решаващо значение за цялостното му здраве и ефективност. Чрез премахване на спам коментари можете да поддържате ясна база данни, да поддържате стабилно потребителско изживяване и да подобрите ангажираността.

Имате ли въпроси относно това как да управлявате спама на вашия сайт WordPress? Или съвети за добавяне към списъка? Уведомете ни в секцията за коментари по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map