Как да популяризирате своя уебсайт WordPress „Извън сайта“

Как да рекламирате и популяризирате своя уебсайт WordPress „Извън сайта“

Всеки път, когато хората мислят за промоция извън сайта, маркетингът по имейл веднага идва на ум. Но освен да създадете динамична кампания по имейл, какво още можете да направите, за да популяризирате уебсайта си в WordPress извън сайта?


В тази статия разглеждаме различни техники извън сайта, които можете да внедрите онлайн и офлайн, за да ви помогнем да достигнете до по-широка аудитория и да привлечете трафик към вашия уебсайт WordPress. От публикуване на гости и хостинг подкаст, до разнообразни стратегии за социални медии, местна реклама и лично присъствие на събития, надяваме се, че тук ще намерите някои съвети, които да ви помогнат да популяризирате вашия сайт.

Пишете мнения на гости

Публикуването на гости е чудесен начин за популяризиране на вашия уебсайт WordPress извън сайта. Публикуването на гости е, когато публикувате един от своите собствени публикации на уебсайт на някой друг. Въпреки че често е безплатно, ще получите вашата биография с линк към вашия сайт, показан под статията. Следователно статията ви не само ще ви помогне да достигнете до нова аудитория, но и трябва да задвижва трафика към вашия сайт.

За да започнете публикуване на гости, свържете се с уебсайтове в подобна ниша като вашия собствен сайт, както и с вашата пряка конкуренция. Читателите на този сайт са вашата целева аудитория и именно тези хора искате да опитате да достигнете с вашите публикации за гости.

Когато пишете публикация за гости, въпреки че раздавате безплатно безплатно, статиите ви трябва да са с най-висок стандарт. Изберете теми, които са интересни, уникални и помагат на читателите да решат някакъв проблем. Читателите ще решат дали уебсайтът ви заслужава посещение въз основа на стойността и качеството на публикацията на гостите, така че не забравяйте да ги впечатлите.

Показва се в подкасти

Подкастове

Появяването като гост в подкастите на други сайтове е друг начин да достигнете до по-широка аудитория и да привлечете трафик към уебсайта си. Отново ще трябва да излезете от пътя си, за да се свържете с различни различни сайтове, за да попитате дали можете да говорите в техните подкасти. Уверете се, че тези подкасти са по някакъв начин свързани с вашата ниша, така че аудиторията, към която се обръщате, е вашият целеви пазар.

Може да бъдете помолени да организирате подкаст или да бъдете интервюиран гост. Така или иначе, планирайте внимателно какво ще кажете и се уверете, че мъдростта, която предоставяте, е ценна за онези, към които се опитвате да се харесате. Също така е важно вашата личност да попадне в подкаста. Това ще помогне на посетителите ви да се свържат с вас на емоционално ниво, увеличавайки шансовете им да посетят вашия сайт.

Преди да се съгласите да говорите в подкаст, проверете дали продуцентът е щастлив за вас, че популяризирате уебсайта си и споделяте уеб адреса на уебсайта си със слушателите. Ако е възможно, предоставете малко съдържание (на вашия сайт), което поддържа темата на подкаста и е полезно за аудиторията. След това можете да споделите URL адреса за допълнителното съдържание в подкаста, насърчавайки слушателите към вашия уебсайт.

Създайте свой собствен подкаст

качи

Създаването на собствен подкаст и включването му в iTunes е друг чудесен начин за популяризиране на вашия сайт. Можете лесно да създадете подкаст с WordPress. Милиони хора изтеглят от качи, така че добавянето на вашия подкаст (или поредица от подкасти) тук ще даде на вашия уеб сайт възможно излагане на огромна аудитория.

По време на вашия подкаст можете да подкрепите съдържанието на вашия сайт и фино да обясните защо слушателите трябва да посещават вашия сайт. Просто не прекалявайте Никой не иска да слуша подкаст, който е цяла реклама и няма субстанция. Създавайте подкасти въз основа на интересни и полезни теми, винаги свързани с нишата на уебсайта Ви. Ако аудиторията ви е впечатлена от това, което чува, е по-вероятно да проверите вашия сайт.

Отзивите и оценките са важен аспект за увеличаването му в iTunes. Колкото повече положителни отзиви имате, толкова по-вероятно е целевата ви аудитория да изтегли вашия подкаст, дори ако те никога не са чували за вас или вашия уебсайт преди. За да натрупате броя на отзивите си, в края на всеки подкаст напомнете на слушателите си да ви оставят отзив.

Присъствайте в социалните медии

буфер

Постоянно присъстващи и ангажирани в социалните медии е ефективен начин за изграждане на базата на вашите социални почитатели. Именно след това можете да споделяте съдържанието си и да популяризирате уебсайта си в.

Първо, трябва да определите къде виси аудиторията ви. След това направете тези фокуси на социалните медии. Прекарвайте време всеки ден като харесвате и споделяте публикации на други хора. Следвайте други в своята ниша и коментирайте техните изображения. И публикувайте подходящи статии и съдържание от вашия уебсайт WordPress.

Използване на автоматизиран инструмент като буфер ви дава възможност да бъдете активни в социалните медии, дори когато спите. Можете автоматично да споделяте публикации в WordPress с Buffer, като предварително насрочвате своите статии, за да бъдат публикувани по всяко време на деня или нощта. Буферът също така ви позволява да управлявате всичките си акаунти в социалните медии от едно табло за управление, спестявайки ви време да влизате и излизате от различни акаунти и помага да поддържате добре социалната си стратегия.

Създайте страница във Facebook

Страница във Facebook

А Страница във Facebook за насърчаване на вашия бизнес е чудесен начин да създадете ангажирана общност около вашия уебсайт. Тъй като Facebook все още е най-голямата от платформите за социални медии, с над 2 милиарда потребители на месец, Facebook страницата е почти задължителна.

Успешната страница във Facebook трябва постоянно да се актуализира с интересна и полезна информация. Задавайте и отговаряйте на въпроси, насърчавайки хората да публикуват на вашата страница и да обсъждат различни въпроси. Уверете се, че вашата страница съдържа връзки към вашия уебсайт, като го правите възможно най-лесно за вашите последователи във Facebook да посетят вашия уебсайт WordPress.

За да постигнете най-добри резултати във Facebook, трябва да помислите да платите за популяризиране на страницата си. Рекламите във Facebook са лесни за настройване и помагат да се гарантира, че вашите публикации са насочени към нови потенциални последователи, както и да достигнат до текущите ви последователи. Можете също така да настроите ремаркетинг, популяризирайки страницата си на тези, които вече са посетили вашия сайт, но все още не са ви последвали във Facebook.

След като изградите силно следване във Facebook, имате активна платформа, където можете да споделяте съдържанието на уебсайта си, да промотирате уебсайта си и да предлагате на пазара своите услуги и продукти. Не забравяйте обаче, че вашата страница трябва да добави стойност за вашите читатели. Не правете страницата си твърде промоционална или на продажби, тъй като тя ще загуби последователите ви.

Пускайте състезания в социалните медии

Провеждането на състезания в социалните медии е чудесен начин да споделите марката си с по-широка аудитория и да рекламирате съдържанието или продуктите на вашия сайт. Facebook особено добре се поддава на състезания и съм сигурен, че сте виждали повече от няколко конкурсни участия, споделяни от вашите приятели.

Състезанието във Facebook се организира лесно. Просто създайте публикация, съдържаща картина на това, което би могло да бъде спечелено. След това зрителите във Facebook трябва да харесат вашата страница и да споделят публикацията ви, за да участват в състезанието. Това ще доведе до нови последователи и ще помогне на пазара на вашия уебсайт.

За да започнете, първо трябва да го направите изберете награда да раздават. Колкото по-хубава е наградата, толкова по-добре, генерирайки повече интерес към вашата конкуренция. Все пак, уверете се, че тя е подходяща за нишата на вашия уебсайт WordPress и че можете да си позволите такова раздаване. Трябва да направите малко проучвания относно раздаването във вашия район. Някои държави, щати и / или градове имат закони относно стойностите на наградите за раздаване. Например, в САЩ награда на стойност 600 или повече долара ще изисква от вас да изпратите победителя в форма на 1099-Разни в края на годината, за да включите в данъците им.

След като изберете награда, ще трябва да подредите правилата. Това включва ясно идентифициране на наградата и нейната стойност, продължителност на раздаването, методи за влизане, кой може да влезе, как ще бъде избран победителят и технически проблеми (как ще се справите с дублиращи се записи, прекъсване на захранването, природни бедствия и т.н.). Ако използвате услуга на трета страна като Rafflecopter, те имат генератор на правила / условия, което прави този законов бит много по-лесен.

Следващата стъпка е да направите красиво снимка от наградата. Атрактивна и привличаща вниманието снимка ще ви помогне да привлечете вниманието на хората и ще ги насърчи да се включат в състезанието, като вашата страница и да споделяте публикацията си.

И накрая, след зададен период от време, трябва да го направите обяви победителя. Направете голяма работа за това, за да напомняте на своите последователи във Facebook за състезанието, което провеждате, и да продължите промоцията на вашия сайт.

Създайте свой собствен YouTube канал

YouTube

Създаването на собствен канал в YouTube е друг ефективен начин за популяризиране на вашия уебсайт WordPress извън сайта. Пет милиарда видеоклипове се гледат всеки ден в YouTube, така че това е чудесна платформа, която да ви помогне да достигнете до нов пазар, както и да привлечете трафик към вашия сайт.

За да създадете свой собствен YouTube канал, просто се регистрирайте и добавете необходимата информация. Това включва даване на име на вашия канал, качване на логото на вашия уебсайт в канала ви, писане на описание и добавяне на връзки към вашия уебсайт и канали в социалните медии.

Изготвянето на видеоклипове за вашия YouTube канал може да отнеме много време. За да Ви спести време за преоткриване на колелото, опитайте и отново генерирайте съдържание, което вече сте публикували на уебсайта си, под формата на текст. Това ще гарантира, че съдържанието е подходящо за типа аудитория, с която искате да се свържете, както и ще гарантира, че не се изгаряте.

Можете да направите много, за да насърчите зрителите на канала си в YouTube да посетят уебсайта ви. Напишете описание за всеки видеоклип с призив за действие и адрес на уебсайта си. Обсъждайте съдържание от уебсайта си във видеоклипа си и споделяйте URL адреса на страницата, където зрителите могат да прочетат повече. И се възползвайте от YouTube карти, които ви позволяват да добавяте бележки към всяко видео, показващо връзки към вашия уебсайт WordPress.

Присъствайте на събития

Wordcamp

Освен онлайн, има много офлайн дейности, в които също можете да участвате, за да помогнете на пазара на вашия уебсайт WordPress. Wordcamps са чудесна възможност да срещнете единомишленици и да спомогнете за познаването на вашето име и марка сред общността на WordPress. След като хората са се срещнали и са осъществили емоционална връзка с вас, е много по-вероятно да си спомнят, посещават и дори препоръчват вашия сайт на други хора в бъдеще. Местните срещи или индустриалните конференции са други добри маркетингови възможности, които могат да бъдат ползотворни.

Помислете за местна реклама

Ако имате физически магазин или помещения, местната реклама на вашия бизнес и уебсайт може да бъде полезна. Помислете за реклама в местното радио или в местни вестници или списания. Спонсорирането на събитие или местен спортен екип може също да бъде добър начин за популяризиране на вашия бизнес и задвижване на трафика към вашия уебсайт WordPress.

Обобщавайки

Не всички методи за маркетинг извън сайта, споменати в тази статия, ще бъдат подходящи за нишата на вашия сайт. Изберете техниките, които смятате, че са най-подходящи за вашия уебсайт WordPress. След това създайте план за действие, за да накарате всяка стратегия да работи за вас. Късмет!

Кои стратегии ще използвате, за да популяризирате вашия уебсайт WordPress извън сайта? Моля, споделете мислите си в коментарите по-долу …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map