Как да подобрите структурата и препратките към вашия сайт в WordPress

Може би си спомняте публикацията, която писах за това как да промените перманентните връзки, без да нарушавате основната структура известно време назад. Е, реших, че е време да прегледам малко тази тема и да отделя още малко време за подробности за това как можете да подобрите структурата на вашия WordPress сайт като цяло. Ето бърз резюме на първата ми публикация:


 • Постоянните връзки са URL адресите на публикациите / страниците на вашия уебсайт.
 • Постоянните връзки са ключови за SEO ефективността на вашия сайт, тъй като се използват от търсачките за намиране на вашите публикации или страници за подходящи търсения..
 • Синтаксисът на вашите перманентни връзки е от решаващо значение и изисква внимателна мисъл.
 • Можете да използвате Simple 301 пренасочвания, за да коригирате 301 пренасочвания, след като промените структурата си на постоянна връзка.

В тази публикация ще проуча начините за по-нататъшно подобряване на структурата на постоянните връзки на уебсайта ви в WordPress. За начало, освен ако нямате основателни причини да промените структурата си на постоянни връзки, обикновено трябва да я оставите непокътната. Най-добре се прави, когато сайтът ви е нов, в противен случай можете да загубите своята класация. Не е добре! Но ако просто трябва да променете своите постоянни препратки, четете нататък.

Най-често срещаните структури с препратки

На теория WordPress позволява до десет постоянни връзки тагове за структура можете да използвате за създаване на уникални препратки, но в действителност по-голямата част от уебсайтовете на WordPress използват по-малко от пет структурни маркера, включително: Име на публикацията, ден и име, категория и име и месец и име.

Структура на сайта и препратки към WordPress

Име на публикацията

Име на публикацията (/% postname% /) е може би най-популярният структурен маркер, който се използва днес, защото предоставя кратки и хубави URL адреси, които са лесни за запаметяване. Много блогове използват този структурен маркер по тази проста причина. Освен това, Името на публикацията не посочва датата на публикуване, което го прави идеален за създаване на „безвременен“ съдържание, което ще остане актуално за дълго време.

Поради популярността на Post Name, повечето хора погрешно приемат, че той е най-добрият структурен маркер за SEO, но истината е, че няма достоверни факти, които да подкрепят тези твърдения. Името на публикацията просто изглежда лично предпочитание за много собственици на уебсайтове на WordPress.

Ден и име

Разширение на сортовете за маркера за име на име, ден и име (/% година% /% monthnum% /% day% /% postname% /) обикновено се използва в блогове, където се изисква висока специфика по отношение на времето за публикуване. Тази структура на постоянни връзки включва ден, месец и година на публикуване на част от съдържанието. Ден и име се използват най-вече на уебсайтове за новини, които публикуват по няколко статии на ден.

Категория и име

Категория и име (/% category% /% postname% /) улеснява потребителите от пресяване на съдържание на уебсайт въз основа на категории. Той също така позволява да се добавят най-много ключови думи във вашите URL адреси. Ако изберете тази структура, дръжте категорията на охлювите си кратки и изразителни. Ако се използват правилно, Категория и Име могат да направят чудеса за вашия SEO.

Като се има предвид, има няколко причини, поради които трябва да помислите два пъти, преди да използвате тази структура. Първо, няма да можете да преместите публикация в друга категория в бъдеще, защото някои други уебсайтове може да се свързват към тази публикация. Второ, ключовите думи, използвани в името на публикацията ви, получават по-малко тегло в търсачките, защото са избутани до края на URL адреса. Колкото по-далече от името на домейн от най-високо ниво, толкова по-малко тегло те носят.

Месец и име

Месец и име (/% year% /% monthnum% /% postname% /) е друга широко използвана структура на постоянни връзки, която е много подобна на Day and Name по отношение на SEO. Двамата споделят сходни предимства и клопки. Както при ден и име, месец и име показва името и датата на публикацията (този път, месеца) в URL адреса, но генерираните URL адреси са по-кратки от ден и име с два знака.

Персонализирана структура

Персонализираните препратки ви позволяват да персонализирате структурата си за постоянна връзка, както сметнете за подходящ за вашия блог. Най-често срещаните персонализирани структури са /% postname% /% post_id% / и /% postname% /.

Потребителите на WordPress до голяма степен са разделени относно персонализирани перманетки. От една страна, някои хора се кълнат, че персонализираната структура на постоянни връзки е най-добрата за SEO, когато се използва правилно. Междувременно други твърдят, че няма съществена разлика по отношение на SEO. Най-добрият начин да разберете е да го опитате сами, в идеалния случай в нов блог. Експериментацията печели деня!

Така че коя структура трябва да приемете?

С изключение на структурата по подразбиране, всички структури за постоянна връзка в WordPress са SEO приятелски настроени и ще дадат повече или по-малко подобни SEO резултати. По принцип се свежда до личните предпочитания и целта или вида на блога, който управлявате. Долната линия е, че каквато и структура на постоянна връзка да изберете, бъдете сигурни, че е четена от хората и основните ви ключови думи са възможно най-близки до домейна от най-високо ниво.

Малките ощипвания могат да направят разлика

Препратка

Така че видяхме, че само промяната на вашата структура на постоянни връзки няма да даде значителни резултати, ако SEO е вашата основна цел. Въпреки това, няколко допълнителни ощипвания могат да подобрят готовността на вашия сайт за търсене и да гарантират бъдеща видимост в резултатите от търсенето. Както вече беше отбелязано, всички структури на WordPress перманентни връзки са доста добри по отношение на SEO. Можете да използвате цяла гама от променливи с всяка избрана от вас структура. А за персонализираните постоянни препратки можете да го направите на значително по-високо ниво, като използвате персонализирани стойности.

Какво представляват персонализираните стойности, може би се чудите? Ако се нуждаете от значителни резултати от SEO от вашата структура на постоянни връзки, може да искате да използвате разширена структура на URL адреси, която ви позволява да добавяте персонализирани стойности във вашите перманентни връзки чрез персонализирани публикации и полета. Това обаче изисква някои промени във вътрешните функции на WordPress, което в крайна сметка означава харчене на пари за наемане на програмист или изчерпване на вашите умения за кодиране.

производителност 

Ако притежавате блог, който получава много трафик като уебсайт за електронна търговия или някакъв вид онлайн бизнес, тогава ефективността на уебсайта е от решаващо значение, тъй като влияе върху цялостното потребителско изживяване. По същество ефективността е скоростта на сайта или времето за зареждане на страницата. Лошата скорост на зареждане на страницата може да повлияе на процента на реализация и в крайна сметка на вашите продажби.

И така, обратно към точката; докато структурата на връзките има малък или никакъв ефект върху производителността на малките уебсайтове, това може да повлияе на скоростта на зареждане на страниците за по-големи уебсайтове с големи бази данни. Това е още повече проблем, когато потребителите търсят в уебсайта ви конкретно съдържание.

Когато потребител издава заявка за търсене на уебсайт на WordPress, PHP не търси през цялата база данни; вместо това той търси през таблици, които имат еднакви печати за дата (година, месец и ден). Същото важи и за връзките, съдържащи категория и архив. Поради тази причина вашата структура на перманентни връзки в идеалния случай трябва да съдържа печат на датата, като /% year% /% monthnum% /% postname% /.

За структури, съдържащи само текстови полета, WordPress търси цялата база данни, тъй като “върши повече работа”, опитвайки се да прави разлика между страници и публикации, тъй като няма променливи. По този начин ще се отрази скоростта на зареждане на страницата. Ето защо трябва да избягвате използването на категория преди името на публикацията в структурата ви за постоянна връзка.

Имайте предвид, че има много други фактори, които могат да повлияят на работата на вашия уебсайт WordPress и трябва да ги оптимизирате. Освен това разликите в производителността, свързани със структурата на постоянните връзки, са по-изразени на уебсайтовете на WordPress със сравнително голямо количество съдържание, така че имайте предвид това, когато стартирате нови сайтове!


Всяка от структурите за постоянни връзки, които WordPress предоставя, с изключение на стандартните, ще е достатъчна за обикновени или лични блогове. Фактори постоянни, всички структури дават идентични резултати и въпреки няколко твърдения, няма доказателства, че една конкретна структура е по-добра от другата за сравнително малки уебсайтове.

Ако имате нужда от по-напреднала персонализирана структура за постоянна връзка, може да се наложи да направите настройка на някои вътрешни функции, така че да използвате персонализирани стойности във вашите URL адреси, което може да доведе до леко подобрено SEO. А за натоварените уебсайтове на WordPress със значително количество съдържание, URL структура, съдържаща печат на дата, може леко да подобри скоростта на зареждане на страницата при търсене през съдържанието.

Каква структура на постоянни връзки използвате за вашия уебсайт? Открихте ли един по-ефективен от всеки друг? Как вашата структура на постоянни връзки повлия на вашия SEO или ефективността? Ще се радвам да чуя вашите мисли по темата в коментарите по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map