Как да подобрите степента на отпадане на вашия сайт в WordPress

Коефициентът на отпадане се определя като брой пъти, когато посетител напуска вашия сайт, без да кликва върху връзки или да посещава други страници. Сайтовете с ниска степен на отпадане ви казват, че това е интересен сайт, пълен с страхотни неща за гледане / четене. Сайтът успява да привлече вниманието на потребителя. Един от най-добрите примери е 9GAG. Хората прекарват няколко минути на този сайт, като се кикотят. В интернет показателите, ако посетител прекара повече от 5 минути в нов сайт – това е наистина голяма работа.


The 411 on Bounce Rates

Уеб администраторите непрекъснато са на вид, за да подобрят степента на отпадане на сайта си. Ако намерят конкретен сайт с ниска степен на отпадане, веднага ще се опитат да научат и прилагат използваните в него техники. Да имаш висока степен на отпадане (дори 100%) не винаги е лошо нещо. Хората са заети. Щом намерят това, което търсят, те ще напуснат вашия сайт. Това е много често в уебсайтове с една страница или целеви страници „всичко в едно“. Към търсачката, a многостранен сайт (това е почти всички блогове на WordPress fyi) с висока степен на отпадане е червен сигнал.

Този сайт няма подходящо съдържание, натиснете го надолу по SERP “

Това означава, че сайтът ви не е интересен или интересен. Най-лошото е, че няма подходящо съдържание. Съвместната отговорност на целия екип за уеб разработки – уебмастъра, дизайнерите и кураторите на съдържанието – е да поставят стръвта за своите посетители – надявайки се, че те ще станат плячка за тях и в крайна сметка ще се трансформират в читател.

В крайна сметка искаме клиенти. Не само посетители.

В тази статия ще говорим за някои от най-добрите начини да подобрите степента на отпадане на вашия сайт WordPress. Ще използваме някои приставки и някои доказани техники, които най-добрите блогъри използват за подобряване на степента на отпадане на сайта им.

Защо обръщайте внимание на степента на отпадане на вашия сайт?

Обърнете внимание на отпадащите цени

Тъй като това е един от основните начини за измерване на ангажираността на потребителите във вашия сайт. Доста време назад говорих за това как да превърнете посетителите си в читатели. Един от най-добрите начини за измерване на тази промяна е чрез изследване на степента на отпадане на вашия сайт. Google има свой собствен (донякъде сложен) обяснение на степента на отпадане и е добре да прочетете за хора, които искат да научат техническите условия. Сайт с ниска степен на отпадане пише следните неща:

 • По-добро ангажиране на потребителите: Това ви казва, че посетителите ви се интересуват от съдържанието на вашия сайт. Те смятат вашия сайт за достатъчно важен, за да отделите време за него. Вие искам имам нужда от това.
 • По-високи SEO класации: Коефициентът на отпадане и скоростта на сайта са два от двеста фактора, които Google използва, за да класира вашия сайт по конкретна ключова дума. Степента на отпадане се използва за измерване на качеството на вашия сайт. Сайт с 10 страници може да се класира по-добре от сайт със 100 страници, просто ако по-малкият сайт има по-добро качество. Google и всички търсачки искат качество, а не количество. Така че, колкото по-добър е степента на отскачане – толкова по-високо се изкачвате по стълбата на SERP.
 • По-високи реализации: Нека бъдем честни. Искаме нашия продукт да се продава. Искаме хората действително да плашат да купуват нашия продукт, вместо да се абонират сляпо за нашите бюлетини и да ретуират нашите туитове. Това е добро нещо, без съмнение. Но в края на деня продажбата е много по-добра от продажбата без продажба. Когато вложите време и усилия да подобрите степента на отпадане на сайта си, се свързвате с читателите си. Те се доверяват на вашата марка и вие установявате идентичност в общността на вашата ниша. Това в крайна сметка ще превърне вас читателите в клиенти.

Топ 10 причини за висок процент на отпадане и как да ги поправим

Въз основа на това, което казват експертите, изброих оп 10-те фактора, които са отговорни за високия процент на отпадане на вашия сайт. Опитайте се да ги избягвате на всяка цена.

 1. Високо време за зареждане на страницата, т.е. бавен уеб сайт
 2. Затрупан дизайн с лоша навигация (липсват галета)
 3. Неотговарящ дизайн
 4. Натрапчиви форми за отваряне
 5. Твърде много реклами
 6. Нерелевантни реклами
 7. Неработещи връзки – 404 страница не е намерена и т.н..
 8. MySQL или PHP грешки в публикации и страници
 9. Липса на социално доказателство
 10. Лошо съдържание

Сега, когато сте наясно с проблемите, нека обсъдим техните решения.

Подобрете скоростта на вашия WordPress сайт

Подобрете скоростта на вашия сайт

Неотдавна говорихме за неговото значение. Вашият сайт трябва да се зарежда бързо, за предпочитане в рамките на 3-4 секунди. В днешно време хората консумират толкова много медии, че всяка милисекунда е важна. Ето няколко начина да подобрите скоростта на вашия сайт:

  1. Използване на приставка за кеширане на WordPress като W3 Total Cache
  2. Използване на мрежа за доставка на съдържание като MaxCDN
 1. Използване на управлявана услуга за хостинг на WordPress като Media Temple или WPEngine
 2. Оптимизиране на изображения чрез компресиране или използване на правилния формат

След като внедрите промените, можете да измерите скоростта на сайта си с инструменти като Pingdom, GTmetrix и WebPageTest. GTmetrix ви предоставя най-подробна информация за ефективността на вашия сайт.

Дизайн на сайта

Дизайн на уебсайтове

Използвайте чиста, отзивчива и ненатрапчива тема на WordPress. Темата, която използвате за вашия сайт, трябва да бъде такава, че хората да намерят с лекота това, което търсят. Не бива да го търсят повече от 3 секунди.

 • Уверете се, че разумно използвате главното страничната лента, на основна лента на менюто и на долния. Очите на хората са свикнали с тези и нека го запазим така.
 • Ако вашият блог се фокусира върху есета и поезия, би било разумно да използвате тема със силен акцент върху типографията. Вижте Грегъри Спаринг ум за отличен пример за минималистичен дизайн.
 • Използвайте подходящи изображения. Те струват хиляда думи. Можете да намерите страхотни безплатни изображения от тези източници.
 • Използвайте свързан плъгин като публикации YAARP или nRelate.
 • Това разбира се, вашият сайт трябва да са отзивчиви. Това е първа възраст за мобилни устройства и просто няма извинение за това.

Реклами

Реклами

Би било глупаво да премахнете рекламите напълно от вашия сайт. Това е един от основните източници на приходи! Та какво правиш? Уверете се, че рекламите са подходящи. Нерелевантните реклами причиняват повече вреда, отколкото печалба. Ако използвате Google AdWords, няма нужда да се притеснявате, тъй като Google харчи голяма част от своите НИРД за показване на по-добри реклами. И наистина са добри в това. Но ако използвате реклами с банер със самостоятелно управление, уверете се, че продуктът / сайтът, към които свързвате, е действително полезен. Линк към нещо само ако бихте го препоръчали. Опция за начинаещи сред блогърите е BuySellAds. Това е чудесна платформа за нишови рекламни мрежи.

Изскачащи прозорци

Има причина технологията за намерение за излизане да стане толкова популярна. Сценарият изчаква употребата да напусне – на втория път той премества мишката към бутона за кръст, появява се изскачащото меню. Оттук и термина намерение за излизане. OptinMonster е един от най-добрите приставки за отваряне на WordPress, които са овладели технологията за намерение за излизане. Популярни сайтове като Social Media Examiner и Search Engine Journal използват OptinMonster.

Въпреки това има толкова много сайтове, които все още не използват тази технология за намерение за излизане. Като читател наистина ме дразни, когато се опитвам да прочета нещо и на всеки екран има изскачащ прозорец. Това обаче е моето лично мнение и може да се различава от това, което мислите. �� Ето нещо, което може би вече знаете.

Ако съдържанието ви е достатъчно добро, хората автоматично ще следят и / или се абонират за вашия сайт.

Неработещи връзки и софтуерни грешки

Неработещи връзки и софтуерни грешки

Докато сайтът ви остарява, вие генерирате много връзки – вътрешни и външни. Можете също така да преглеждате структурата на сайта от време на време за по-добро потребителско изживяване. В процеса е много естествено да се приземиш с прекъснати връзки. Ето и проблема – прекъснатите връзки причиняват сериозен удар върху структурата на вашия сайт и оценяването на SEO. Не се безпокойте Използвайте плъгин като Проверка на прекъсната връзка да анализирате всички връзки във вашия сайт и да коригирате тези, които са мъртви.

Софтуерните грешки са резултат от лошо конфигурирани PHP скриптове, претоварване на сървъра, конфликти между плъгин или конфликти между приставки и теми. Има много начини, които могат да причинят това, а решенията за всеки от тях изискват стабилни технически познания. Най-доброто поправяне е да не използвате конфликтните плъгини / теми. Ако обаче проблемът с уеб сървъра се свържете с екипа за поддръжка. Ако бюджетът ви може да го поддържа, преминете към управлявана хостинг услуга на WordPress като WPEngine.

Социално доказателство

Социално доказателство

Социалното доказателство просто означава колко популярно е вашето съдържание. Колко души са споделили тази конкретна публикация? Това са нещата, които трябва да имате предвид. Ако имате нов сайт, той ще бъде близо до нула. Не се безпокойте Уверете се да не се показва статиката за споделяне. Просто бутоните за споделяне биха направили. По-добър съвет –

Прекарайте двойно повече време за популяризиране на вашето съдържание, както сте го направили при създаването му.

Съдържанието е King

Не на последно място – уверете се, че съдържанието ви е на първо място. Прекарвайте време в четене, проучване и актуализиране на съдържанието си, така че да стане то репер за тази конкретна тема. Да предположим, че пишете тема на тема „най-добрите книги по социална психология“. Просто писането на 10 имена няма да го отреже. Включете оценки, не. на отзиви, продажби и авторски произход и вашето лично ревю. Какво е доброто в тази книга? Кои са нещата, които книгата липсва? В крайна сметка публикацията ви трябва да бъде толкова добра, че читателят да отиде:

“Опа! В тази публикация има всичко, което търся. По-добре отметка! “

Вижте статията на Грегъри 50 книги, задължителни за социална психология. Можете ли да предложите някои подобрения за тази статия?

заключение

Днес разгледахме някои от най-добрите начини да подобрите степента на отпадане, като по този начин подобрите ангажираността на потребителите си. Ако имате някакъв съвет за нас, моля, уведомете ни – ние винаги се радваме да чуем от нашите читатели.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map