Как да подобрите репутацията на вашия WordPress сайт в момента

Как да подобрите репутацията на вашия WordPress сайт в момента

Общият успех на уебсайта Ви може напълно да зависи от това дали хората ви изневеряват с лоши отзиви и коментари. Въпреки че средният бизнес няма хиляди лоши рецензии на Yelp, твърде много пъти сме виждали как неотговарянето правилно на отзивите може да доведе до проблеми за бъдещата ви репутация.


Като цяло интернет не е място да се срамувате колко голям е вашият бизнес. В противен случай хората, които се недоволстват за вашия бизнес, ще бъдат по-силни от вас.

Не е лесно да си изградите голяма репутация, но с малко работа можете да го направите. И ще ви покажем как да започнете днес.

1. Отговорете на всички отзиви / коментари за вашата марка

Потребителите правят коментари за вашия уебсайт, марка и компания в целия интернет. Игнорирането само на тези коментари и отзиви изглежда, че не се интересувате от отзиви.

От днес най-добрите места за търсене на споменавания на вашата марка включват:

 • Google Alerts (търсене на статии и рецензии в интернет)
 • кикотене (търсене в целия Twitter и гледане на коментари на собствената ви страница)
 • Facebook (главно за коментари на собствената ви страница)
 • лай (Това е изключително важно, ако управлявате местен бизнес)

Прегледите на блогове могат да бъдат по всякакъв начин, но наличието на партньорска или реферална програма (вижте по-долу) може да подобри шансовете ви да получите добри писмени отзиви. Оценките и отзивите на места като Google и Yelp обаче се случват по-често, когато хората полудяват.

Ако видите отметен коментар в блога си или отвратителен отзив в Yelp, отговаряйте всеки път с тази формула:

 • Извинете се за неудобството
 • Благодаря им за тяхната грижа
 • Направете проблема правилно (с купони или безплатни)

Този метод показва на всички в бъдеще, че сте разумна компания. Вероятно е рецензентът да се разглежда като ядката.

2. Направете изключително лесно за добрите клиенти да пишат отзиви / коментари

Стимулите и правилните фунии за съобщения са огромни тук. Същото важи и за времето. Например, може би сте агент по недвижими имоти и бихте искали предишните ви клиенти да пишат добри отзиви на страницата ви в Google Business.

Важно е да изпратите имейл само няколко дни след като приключите работата. По този начин няма да забравят за това. Трябва да има връзка към страницата за преглед, което прави невъзможно да объркате. Също така е хубаво да включите инструкции и персонализирано писмо, така че да се чувстват принудени да напишат отзив.

Стимулите също са полезни, стига да не им казвате, че трябва да напишат добър отзив.

Един лесен начин да се гарантира, че никога не забравяте да проследите с клиентите е с плъгин. Ако инсталирате разширение за електронна търговия, като например имейли за напомняне на WooCommerce, можете лесно да автоматизирате напомнянията за отзиви на клиентите, за да съберете тези 5 звезди!

3. Направи си авторитет в рамките на Общността, както онлайн, така и извън него

Може да кажете: „Отнема известно време, за да се създаде авторитетен блог или глас на форума онлайн.“

Обаче просто да стигнете до търговско изложение, да раздавате карти и да покажете, че бихте искали да бъдете активна част от общността е нещо, което можете да направите през уикенда.

Ето защо, завършете бързо търсене с Google, за да намерите функциите на индустрията във вашия район. Ако някой идва, разпечатайте няколко визитки и вървете! Ако не, намерете онлайн форум, който се отнася, представете се и започнете да отговаряте и да задавате въпроси.

4. Покажете предишни клиенти / клиенти и защо те обичат

От препоръки до лога на трети страни от минали клиенти, установяването, че сте работили с други компании (потенциално известни клиенти) е огромен тласък за всеки онлайн бизнес.

В зависимост от темата на WordPress, която използвате, добавянето на клиентска витрина може да бъде толкова лесно и да поставите нов модул. С темата Total можете да избирате от графични решетки, въртележки и плъзгачи, които могат да бъдат лесно вмъкнати и персонализирани във всяка подредба на страници (има дори доста спретната Press страница на Увеличете демонстрацията използване на полета с икони).

5. Настоящи признания, няма значение колко малки

Наградите са огромни за всички бизнеси. Дори много филми и шоу от Бродуей живеят и умират от наградите, които получават. Хубавото на наградите е, че всички са съставени от някой. Можете да спорите, че някои са по-надеждни от други, но клиентите и клиентите харесват да видят, че сте поне разпознат за нещо.

Вземете първоначалната награда за качество на J.D. Power and Associates за автомобилната индустрия. Организацията връчва наградата след измерване на проблемите в рамките на първите 90 дни от собствеността. Много хора гледат на това като на шега (тъй като 90 дни е толкова кратко време за притежаване на кола). Всеки носител на наградата обаче докосва печалбата като луд. Както трябва, тъй като е длъжен да подобри репутацията им.

6. Предлагайте всеки възможен метод за контакт

Позволете на клиентите си да се обаждат, да говорят, да изпращат имейл или да изпращат гълъб, ако е възможно. Разбираемо е, когато някои онлайн фирми не могат да се справят с телефонни обаждания. Но поне трябва да помислите за чат панел за бързи взаимодействия.

Отново плъгините са чудесен начин да добавите допълнителна функционалност към вашия уебсайт. Харесваме Contact Form 7 и WPForms за изграждане на персонализирана форма за контакт. Или можете да опитате някой от тези препоръчани плъгини за чат на живо, за да можете да взаимодействате с клиентела в реално време.

7. Разрешаване на лесен достъп до финия печат

Това зависи от типа бизнес, който ръководите. Ако имате сайт за електронна търговия, тази точка е особено важна, като се има предвид броят на страниците, които ще бъдете посветени на фин печат.

Например, може да се наложи да напишете Общи условия и политика за връщане. И двете са пропуснати от повечето клиенти, но някои ще правят покупки само след като видят, че имате и двамата. Ето защо, включете ясни връзки в долния си колонтитул за лесен достъп.

8. Когато свързвате, обърнете се към целевите страници

Продавате ли продукти или услуги чрез Google Ads? Имате ли страница във Facebook, където препращате към определени нови елементи на вашия уебсайт?

Независимо дали провеждате блог с вебинар или пълен магазин за електронна търговия с нови продукти всеки сезон, целевите страници са известни с цел клиентите да се чувстват по-добре и да купуват от вас по-често. Best Buy изгради солидна репутация на целевите страници, показвайки на клиентите директно правилните продукти, когато кликнат върху Google Ads.

Не сте сигурни откъде да започнете? Вижте пълното ни ръководство за това как да изградите целеви страници с WordPress. Ние обхващаме три начина да създадете целевата си страница, като използвате теми, приставки или персонализиран код.

9. Направете сигурността постоянен приоритет

Ако потребителите не виждат SSL сертификат в уебсайт за електронна търговия, те имат сериозна причина да напуснат, без да се връщат. Същото важи и за тонове спам коментари във вашия блог. Това просто изглежда, че не ви пука кой идва на вашия сайт.

От спам до актуализиране на приставки, теми и WordPress, сигурността играе големи роли в начина, по който хората гледат вашата онлайн репутация. Въпреки че имате само няколко сигнала за доверие на WordPress, за да изберете, за да покажете, че вашият сайт е защитен (като McAfee Secure), ваша работа е да покриете всичко отпред и отзад.

10. Написване на целта на вашия сайт на стената и придържане към него

Има ли вашата марка декларация за мисия? Установихте ли набор от правила, които ви правят уникални? Ако не, време е да поставите писалка на хартия. Защо? Защото в един момент хората ще видят вашата компания като цел. Но ако целта не е последователна, никой няма да ви се довери в бъдеще.

Например, Zappos е направил име за себе си, като осигурява бърза доставка и случайна изненада за доставка през нощта за някои клиенти. Ако обаче някои клиенти получат средна или бавна доставка, те ще си помислят: „А, аз мислех, че това е целта на пазаруването през Zappos“ и никога повече не пазарувайте там.

Накратко, обявете своята уникалност и се придържайте към обещанията, които давате.

11. Позволете на хората да изследват повече за вашата компания чрез връзки в социалните медии

Едно е да създавате акаунти в социалните медии, но е друго да представяте тези връзки на уебсайта си.

Защо? Защото акаунти в социалните медии позволяват по-нататъшно проучване на компания.

Социалните акаунти осигуряват по-персонален поглед върху вашата марка. Клиентите могат да видят хора, работещи, забавни дейности и събития, социални усилия и много други. Имаме ръководства за WPExplorer, които обхващат Instagram за електронна търговия, SnapChat & WordPress, увеличаване на социалните последователи и други. Погледнете и започнете да изграждате следното.

12. Помислете за награди за реферали и съдружници

Едно нещо е сигурно. Ако има по-голяма вероятност другите да бъдат възнаградени за това, че говорят добре за вашата компания, толкова повече препоръки ще получите. Интересното за партньорска или реферална програма е, че и двете отнемат само няколко минути, за да конфигурират правилния WordPress плъгин. Има много страхотни партньорски WordPress плъгини, но един от любимите ни е AffiliateWP.

След това можете да започнете да изключвате комисионни на хора, които преглеждат или препоръчват вашата компания. Това не е гаранция, че ще получите добри отзиви, но със сигурност подобрява шансовете ви.

Повече съвети за репутация на сайта?

Някои от най-добрите начини за подобряване на репутацията на вашия сайт в момента могат да бъдат направени в рамките на следващия час. Ако имате някакви въпроси или предложения относно съветите за репутацията на вашия сайт, уведомете ни в коментарите по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map