Как да персонализирате резултатите от страницата за търсене в WordPress

Как да персонализирате резултатите от страницата за търсене в WordPress

Когато търсите в обикновена търсачка като Google, е много малко вероятно да не получите резултати (освен ако не търсите нещо съвсем безсмислено, но дори и тогава …). Това обаче може да се случи по-редовно, отколкото бихте искали, когато използвате функцията за вътрешно търсене на уебсайт на WordPress.


Много от посетителите на вашия уебсайт ще искат да намерят повече информация за вас, вашия бизнес или вашите продукти. Ако попаднат на празна страница след въвеждане на заявка в лентата за търсене, обаче, има вероятност те да напуснат сайта ви. Това е особено вярно, ако те са свикнали с Google или подобна търсачка.

Потребителите на интернет очакват определени функции от уебсайтовете, които посещават. Важно е да работите с техните очаквания, когато става дума за търсене. Наличието на персонализирана страница за търсене, която включва елементите, които са използвали, ще ви помогне да ги интересувате и ангажирате с вашето съдържание.

В тази публикация ще обсъдим какви са страниците с резултати от търсенето и защо са важни. След това ще очертаем как да персонализирате страницата си с резултати в WordPress, за да включите функционалността, която вашите читатели очакват да видят. Да започваме!

Какво представляват страниците с резултати от търсенето в WordPress (и защо имат значение)

Страници с резултати от търсенето в WordPress

Пример за резултати от търсенето за „търсене“

Когато един от вашите читатели въведе дума или фраза в полето за търсене на вашия сайт WordPress, ще види страница, съдържаща цялото съдържание, което съответства на тяхната заявка. Това е известно като страница с резултати от търсенето. Разбира се, вътрешната страница с резултати от търсенето е различна от резултатите, които бихте виждали в търсачка като Google. От една страна, вътрешната страница ще изброява само елементи, които са достъпни в рамките на вашия сайт, а не в целия интернет.

Вътрешната страница с резултати от търсенето е важна за всеки сайт, който съдържа текстово съдържание и е достъпен чрез стандартните търсачки. По принцип едно от трите неща ще се случи, когато някой се приземи на вашия сайт от основно търсене в интернет. Те веднага ще намерят това, което търсят, ще използват вашето вградено търсене, за да намерят информацията, или ще напуснат вашия сайт. Следователно, вашият шанс да задържите читателите на вашия сайт разчита на способността им бързо да намерят това, което търсят. Позволяването на посетителите да търсят и преглеждат резултати на вашия сайт е един от най-лесните начини да ги задържите по-дълго.

Защо трябва да персонализирате страниците си с резултати от търсенето в WordPress

Посетителите идват на вашия уебсайт с определени очаквания. Въпреки че не търсят същите резултати, които биха получили от Google, може да очакват да видят подобни функции. Това може да включва предписани правописа, предложения за съдържание въз основа на първоначалното им търсене и други.

Създаването на персонализирана страница с резултати от търсенето може да задържи вашите читатели да се занимават с вашия сайт и неговото съдържание, дори когато търсенията им стават сухи. Плюс това ще предоставите на читателите си всичко, което очакват от стандартната търсачка. Като имитирате популярни търсачки, вие също можете по-ниски степени на отпадане на вашия сайт.

Ако е направено правилно, персонализирана страница с резултати предлага няколко допълнителни предимства. То може:

 • Помогнете на посетителите да намерят това, което търсят
 • Задържайте посетителите на вашия сайт по-дълго
 • Търсачите на информация, свързани с офертата, може да не са знаели, че имат нужда
 • Покажете някаква личност
 • Покажете, че се интересувате от малките неща, включително да бъдете полезни

В крайна сметка персонализирането на резултатите от търсенето ви в WordPress, за да имитирате по-тясно традиционната търсачка, създава стойност за вас и вашите посетители. Най-хубавото е, че можете да го постигнете лесно чрез използването на плъгини!

Как да персонализирате страниците си с резултати от търсенето в WordPress

Универсалността на WordPress ви позволява лесно да персонализирате резултатите от търсенето си. Можете да използвате код, за да промените search.php файл, например, или можете да използвате плъгин. Препоръчваме последния подход, тъй като плъгините са по-лесни за инсталиране и поддръжка на повечето потребители на WordPress.

Има няколко опции, които можете да използвате, за да персонализирате вътрешните си страници с резултати от търсенето. Въпреки че винаги можете да се гмурнете в search.php код (въпреки че това е най-добре да се остави на опитни потребители, удобни за кодиране на PHP и CSS), има няколко плъгини, които можете да използвате, за да внедрите промени на simialr. Намирането на функционалността, която работи най-добре, ще зависи от вас и вашия сайт. Малките лични сайтове може да се възползват от безплатни плъгини, докато по-големите сайтове може да се нуждаят от първокласно решение.

Както винаги, ние също така препоръчваме да направите резервно копие на вашия WordPress сайт, преди да правите актуализации или промени. Нека се потопим!

1. Включете или маркирайте термина за търсене като напомняне за първоначалното търсене

Търсене на всичко Plugin

Един от най-добрите съвети, които някога съм чувал за вътрешните страници с резултати от търсенето в сайта, е колкото по-близо можете да ги направите да изглеждат като стандартни страници с резултати от търсенето с Google, толкова по-добре. Един от начините да направите това е да включите думата за търсене, която посетителят ви е търсил в горната част на страницата с резултати от търсенето. Това е проста техника за показване на посетителите при търсене Направих да се появят, дори ако той се появи празен (и може би виновникът беше грешка). Също така дава възможност на вашите читатели да проверят дали са въвели правилната фраза и че са написали думите правилно.

Търсене Всичко е безплатен плъгин, който работи с функцията за търсене по подразбиране за WordPress. Това ще даде възможност на потребителите да търсят всяка страница, защитена с парола, на вашия сайт. Освен това, ако предлага функционалност, която позволява да се открояват думите за търсене на страниците с резултати, предоставяйки на потребителите си ценна информация.

Включете термина за търсене в страниците с резултати от търсенето

За да направите това ръчно, ще трябва да започнете със създаването на детска тема (ако не сте сигурни как, проверете нашето ръководство за създаването на детска тема на WordPress).

След това създайте search.php напишете в чисто новата си детска тема и копирайте кода от старата си тема (можете да намерите това, като отворите файлове с теми на вашия сървър чрез FTP, или от таблото за управление на WordPress под Външен вид> Редактор> Search.php). Сега можете да замените заглавието по подразбиране в темата на детето си search.php със следното:

found_posts; ?> : ""

Това ще покаже заглавието с броя на намерените публикации, последвано от търсения термин. Така че ще изглежда нещо като „15 намерени резултати от търсене за: Моята заявка за търсене“.

Маркирайте термина за търсене в резултати

Маркирайте Plugin

Друго, което може да искате да направите, е да подчертаете думата за търсене в резултатите от търсенето. По този начин, когато посетителите на вашия сайт се представят с резултати от търсенето, думата им за търсене се подчертава в рамките на индивидуалните резултати. Условията за търсене на плъгини подчертават добре тази роля. Това е просто, но може да помогне да насочите посетителите си по-конкретно към това, което търсят.

2. Добавете предложени правописи в случай на печатни грешки

Relevanssi По-добро приложение за търсене

Благодарение на популярността на Google и други търсачки, повечето посетители на сайта очакват да видят правописни предложения, когато взаимодействат с функцията ви за търсене. Добавянето на тази функция към страниците с резултати подобрява потребителското изживяване, като им помага да намерят това, което търсят, дори и да не знаят как да го изписват.

С над 100 000 активни инсталации, Relevanssi е един от най-популярните WordPress плъгини за търсене. Докато Търсене във всичко работи с функцията по подразбиране на WordPress, Relevanssi замества функцията за търсене изцяло. Безплатните му услуги са идеални за малки или лични сайтове, докато премиум версия предлага невероятна функционалност за големи и мениджъри на много сайтове. В допълнение към предложената си правописна функция, този плъгин предоставя набор от опции, включително възможност за търсене на маркери, коментари и категории.

3. Добавете предложени страници, за да поддържате интерес към вашия сайт

Търсене и филтриране на WPSOLR Plugin

Един от най-добрите начини за използване на вашите страници с резултати, освен предоставянето на търсената информация, е да предоставяте съдържание, подобно на това, което потребителите търсят. Ако някога сте търсили Амазонка за продукт, вероятно сте виждали предложения за други продукти въз основа на това търсене. Този метод за поставяне на ценно съдържание пред посетителите може да увеличи времето, което прекарват на вашия сайт. И като предлагате страници, на които читателите да отидат – дори и да не са свързани с тяхната заявка за търсене – можете да направите много за намаляване на степента на отпадане.

Ако търсите функционалност за търсене, която се държи по начина, по който Amazon или eBay, препоръчваме WPSOLR приставката. Това ще ви позволи да представяте свързано съдържание на търсещите и много други. WPSOLR е друг freemium плъгин и предлага корпоративни функции, които се подобряват само с покупката на премиум версиите му. Въпреки че този плъгин може да работи за повечето сайтове, може да искате да разгледате премиум версията за електронна търговия или по-специално за големи сайтове.

По-добро приложение за търсене

Друг прост вариант за това е приставката за по-добро търсене. След като го инсталирате, можете да поставите топлинна карта за най-популярните си търсения под формата на джаджа. Това ще гарантира, че посетителите ще бъдат представени с множество възможности за това къде да продължат.

4. Добавете поле за търсене

Добавете търсене към плъгин за менюто

Друг начин да задържите хората на вашия сайт и да се ангажират с техните търсения е да добавите поле за търсене на страницата с резултати от търсенето, ако няма такова, което вече е включено във вашата тема. Това е особено полезно, ако не се върнат никакви резултати и искате да подканите потребителите да изпробват различна заявка за търсене. Най-лесният начин за добавяне на поле за търсене е с безплатната добавка за търсене в менюто – просто инсталирайте и използвайте настройките на приставката, за да персонализирате формата си за търсене и резултатите.

Можете също да добавите поле за търсене директно към която и да е страница (чрез вашата детска тема, както бе споменато по-горе), като използвате основната функция на WordPress „get_search_form ();“.

Това ще покаже формата за търсене, както е дефинирана от searchform.php файл с тема или ако не съществува WordPress ще изведе HTML за стандартен формуляр за търсене. Можете да научите повече на CODEX.

Това ще го направи така, че посетителите ви да нямат извинения за излизане от пистата на вашия сайт. Когато винаги ги насочвате обратно в правилната посока, вие гарантирате, че правите своята роля за подобряване на опита на хората на вашия сайт. И мога да ви уверя в момента, че подобно внимание към детайлите не остава незабелязано или неоценено.

5. Ajax вашето търсене

Ajax Search Lite Plugin

Последната опция, която искаме да споменем днес, за да запазим читателите ангажирани с вашия сайт, е да добавите резултати от търсенето с Ajax, така че вашите читатели да могат да използват търсене на живо. Безплатният плъгин Ajax Search Lite позволява на потребителите да търсят в сайта ви с актуализирани резултати, докато въвеждат. Плъгинът включва добавени опции за филтър за категории, автозавършване на Google и предложения за ключови думи.

За повече опции помислете за надграждане до Ajax Search Pro. Премиум версията на приставката добавя поддръжка за bbPress, BuddyPress, WooCommerce и JigoShop, така че потребителите да могат да търсят всички ваши персонализирани типове публикации. Освен това има функции за кеширане, персонализирани полета, 100+ дизайнерски теми, 4 оформления и много други.

Търсене на набор от инструменти

Или помислете дали да използвате Search Toolset. В допълнение към поддръжката на резултатите от търсенето с Ajax, плъгинът добавя множество други опции за филтри, резултати, базирани на картата, оформление на мрежи и списъци, страници и други.

заключение

Докато много потребители на WordPress смятат да добавят джаджата за търсене в страничната лента на своите сайтове, много забравят за това какъв ще бъде резултатът от такива търсения. И това е основен надзор.

Искате да сте сигурни, че всяка една страница на вашия сайт работи усилено за вас – дори и страниците с резултати от търсенето. Въпреки че повечето читатели могат да се интересуват от вашата начална страница или основни предложения, те вероятно идват на вашия сайт, търсейки нещо конкретно. Въпреки че сайтът ви вероятно не е търсачка, най-добре е да осигурите помощ и функционалност, с които посетителите са свикнали. Никога не знаете как една страница може да повлияе на отделните потребители. Представете правилния посетител с подходящата информация в точния момент и сте готови не само да задържите този посетител на вашия сайт за по-дълго време, но и да ги превърнете в лоялен клиент.

Направихте ли персонализиране на страниците с резултати от търсенето? Ако е така, какво ви е най-добре? Какво установихте като най-ефективното допълнение? Както винаги, уведомете ме в коментарите.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map